Bebelusi de sept-oct 2004 (22)
Raspunsuri - Pagina 4
NinaB spune:
mel ii voi da mar copt pt ca haita de doftori care ii da sfaturi lu` fiu`meu a zis sa il dau asa. si...mi-a fost lene sa cer explicatii.
ionella3003 spune:
mina felicitari pt. performantele bebeului tau!!! auzi "plevna", mortal nu alta!
pe noi ne-a invatat pediatra sa folosim biscuiti populari, facuti pesmeti si uscati in cuptor.
eu merele le coc la microunde, deocamdata ii dau doar mere coapte, cele crude sunt prea acide. Dupa ce se obisnuieste cu meniul asta, o sa incercam si cu ele crude.
Azi am reusit sa ajung si eu, intr-un tarziu, la obstetrician. Si, din cauza ca alaptez, mi-a recomandat pastilute Exlutan. Cicatricea tot mai doare, inca imi mai aduce aminte de epiziotomie. O sa treaca o data si o data!...
Felicitari, ionika, pt. noul look, tare ma bate gandul si pe mine sa ma tund scurt, mai ales ca ma trage asta mic de par din toata inimioara lui.
Mai fetelor, cantaretul meu a inceput sa se trezeasca noaptea la trei ore, dupa ce dormea cate 8,9 legate, cand era mic (acum e mare, ce stiti voi!...) M-a capiat de cateva zile!
Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul
marlen_b spune:
Buna seara, fetelor!
Noi am fost ieri la vaccin (4 luni). A tipat cand l-a intepat; l-am luat in brate si s-a linistit. Cand sa plecam, vorbea de zor cu d-ra asistenta
Am un pitic curajos.
Cat timp le dati supita (o zi, doua, trei)? Eu ii fac mai multa si ii ajunge 3 zile. O tin in frigider.
Marlen & ANDREAS
bozo spune:
Adela mercic pentru informatii. mie nu mi-a zis nimeni sa iau calciu si nici o vitamina. Cand am intrebat eu in timpul sarcinii daca ar trebui sa iau calciu ca nu prea beau lapte mi-a spus doctoritza ca daca vreau eu neaparat pot sa iau . sunt curioasa cum o sa imi iasa rezultatele analizelor.
http://photos.yahoo.com/turcanlaura
Mada spune:
buna fetele!
noi am ajuns ieri pe la 11 la budapesta. drumul a fost destul de greu a fost ff cald in tren si fata a cam marait dar a trecut
azi am fost in oras jumate din zi e tare frumos si curat orasul
ma duc sa-i fac baie si va scriu si maine
va pup
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca
ellen spune:
Groaznica seara am mai avut.
Azi, am hotarat sa-i dau cereale (in lapte) si dupa 2-3 zile in care am cautat tetine cu flux variabil de la Avent degeaba, m-am hotarat sa-i iau un biberon de la Nuk cu tetina pentru hrana groasa (sau ceva de genul asta scria pe ea). Am ramas profund dezamagita de biberoanele de la Nuk. Nici nu stiu cat a mancat bebelina ca parca a tras de 3-4 ori si nu mai era nimic in biberon. Habar n-am cat a mancat si cat a dat pe jos. Am mai facut totusi un biberon de 200 numai cu lapte si i-am dat. A mancat 180 si apoi inca 40 de ceai, dupa care a dat cred ca tot afara. E prima data cand a vomitat si n-am crezut ca poate sa dea afara atat de mult.
Ea cand nu mai vrea sa manance refuza si nu mai pot sub nici o forma sa o fac sa manance mai mult asa ca nu prea cred sa fi mancat prea mult. Nu am fortat-o sa manance deloc. Ma gandesc sa nu ii fi priit cerealele? I-am dat cereale de la Humana cu mar.
Noi am fost azi afara si a fost foarte frumos, pana a inceput putin sa picure si am intrat repede in casa.
Elena & Alexandra
roandre spune:
Aha, deci NinaB ai inceput si tu diversificarea. Ai inceput cu piure de legume cu carnita? Ii place lu bebe Andrei?
Mey, daca descoperi cum sta treaba cu marul sa nu ma uiti si pe mine.
Ionella3003, cat se tine marul la microunde ca sa se coaca?
Cred ca o sa incerc si eu sa-i dau bebelinei mar copt sa vad daca ii place si cred ca de poimaine incerc sa-i dau si branzica....poate-poate gasesc ceva sa-i placa si sclifositei.
Mada, ma bucur ca ati ajuns cu bine si asteptam sa ne mai povestesti despre voi.
Bozo, nici eu n-am luat suplimente pe timpul alaptarii. Nu i-am facut nici o analiza si nu stiu daca o sa-i fac si cand. Momentan pare vioaie, plina de ghidusii...nu suspectez nimic rau la ea.
Adela, daca poti sa alaptezi e foarte bine. Si cu diversificarea...va invata el sa pape si altceva.
A mea a papat mai bine la inceput dar acum face figuri. Cerealele ce le accepta mai bine si putin piureul de legume, dar fructele parca o musca...
Tu stiai ca se da mai intai mar copt inainte sa se inceapa cu suc de mere?
Eu am inceput cu suc si desi vreo 3 zile l-a acceptat fara probleme, azi nu a vrut mai deloc.
Marlen, eu i-am dat maxim 2 zile supita. Adica in ziua in care am facut-o si a doua zi. Ideea e ca nici nu faceam multa supa.
Ionika, sa-ti fie de bine dar acum asteptam sa vedem si noi poze cu noul look.
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 5 luni +
Evenimentele din viata mea
Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.
ellen spune:
Am citit atat de multe mesaje ca am si uitat cu ce sa incep..:)
Mel, parca tu m-am intrebat de suc. Il fac asa: un mar potrivit, un morcov mic, o felie mica de portocala si o felie mica de gref. Din cand in cand pe langa astea ii mai pun si o felie mica de sfecla rosie. Poti sa incerci, dar daca nu i-ai dat gref pana acum, te sfatuiesc sa ii dai putin (mai putin de o lingurita) la inceput.
De cateva zile, mie mi se pare ca nu mai este asa bun sucul, in schimb asta mica il bea pe nerasuflate. Nu mai stiu ce sa cred, ce mi se pare mie ca e bun, ea nu accepta si invers.
Eu am incercat sa ii dau tot biscuiti populari (uscati la cuptor) cu mar, dar nu ii place.
Ana, eu te sfatuiesc sa vorbesti mai inainte cu alt medic pediatru daca vrei sa-l schimbi, poate il face bine si pe bb mai repede.
Ioana, felicitari pentrul noul look. Si eu m-am tuns acum vro luna si i-am spus aleia de vro 3 ori ca vreau scurt. Nu ii venea sa taie din el..:).
Ma duc sa ma culc si eu ca sigur se trezeste pitica mai repede sa ceara de mancare.
Noi saptamana asta nu prea avem loc de tati la calculator asa ca o sa scriu noaptea de acum.
Elena & Alexandra
roandre spune:
quote:
Originally posted by ellen
Groaznica seara am mai avut.
Azi, am hotarat sa-i dau cereale (in lapte) si dupa 2-3 zile in care am cautat tetine cu flux variabil de la Avent degeaba, m-am hotarat sa-i iau un biberon de la Nuk cu tetina pentru hrana groasa (sau ceva de genul asta scria pe ea). Am ramas profund dezamagita de biberoanele de la Nuk. Nici nu stiu cat a mancat bebelina ca parca a tras de 3-4 ori si nu mai era nimic in biberon. Habar n-am cat a mancat si cat a dat pe jos. Am mai facut totusi un biberon de 200 numai cu lapte si i-am dat. A mancat 180 si apoi inca 40 de ceai, dupa care a dat cred ca tot afara. E prima data cand a vomitat si n-am crezut ca poate sa dea afara atat de mult.
Ea cand nu mai vrea sa manance refuza si nu mai pot sub nici o forma sa o fac sa manance mai mult asa ca nu prea cred sa fi mancat prea mult. Nu am fortat-o sa manance deloc. Ma gandesc sa nu ii fi priit cerealele? I-am dat cereale de la Humana cu mar.
Noi am fost azi afara si a fost foarte frumos, pana a inceput putin sa picure si am intrat repede in casa.
Elena & Alexandra
Parca ai scris despre Alexia mea de acum o luna. Exact asa am patit si eu cand i-am dat pt prima data cereale de la Humana cu piersica si maracuja in biberon. A papt 120 ml lapte cu cereale si apoi lapte simplu de la san ca un haplea. Peste cateva minute imi vomita in jet cred ca tot ce mancase in ziua respectiva, ca asa mult a vomitat...
Nu stiu daca de vina au fost cerealele, sau daca a papt prea mult sau ca i-am dat cu biberonul...nici acum nu stiu ce s-a intamplat. Ideea e ca de a doua zi i-am dat cerealele (aceleasi) facute piure cu lingurita si fata nu a mai vomitat nici un strop desi a papt si lapte simplu dupa cereale.
Deci nu cred ca trebuie sa te sperii. Oricum, ideal ar fi fost sa incepi cu cereale simple (acum invat pe altii, ca eu n-am stiut sa aplic metoda asta si la bebelina mea).
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 5 luni +
Evenimentele din viata mea
Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.
bozo spune:
Roandre, sunt convinsa ca lui nu ii lipseste nimic din lapticul meu.. mie imi fac analize.
http://photos.yahoo.com/turcanlaura