Mamici de martie-aprilie 2005 (14)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Mamacita, eu am pus poze pe webshots. http://community.webshots.com/scripts/controlPanel.fcgi. Te inscrii ca si la DC si uploadezi pozele. Apoi faci albumul publlc, mai poti folosi un cont de yahoo si acolo ai optiunea de a face pozele publice.
Ca program de editare imagine eu folosesc Paint Shop Pro. Kitul de instalare e cam maricel, 120M si nu stiu cum ti-l pot trimite. Cind eram in tara noi foloseam soft din Chip si in vara am vazut ca inca distribuiau revista cu un CD pe care ai programe de editare imagine gratuite sau cu perioda limitata de utilizare. Uite aici un link cu site-ul lor, nu am timp azi sa caut http://www.chip.ro/download.php?c=0-71-94. Orice editor are resize image si dupa modificare vezi si ce dimensiune are fisiserul.
Daca nu te descurci da-mi un PM si te ajut cu modificarea dimensiunii pozelor.
Scuze ca m-am intins ca o zi de post.
Pupici.

There is a difference between knowing the path and walking the path.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna mamicilor,

M-am uitat si eu pe graficul ala si ce mi se pare ciudat este ca la saptamana 28 greutatea normala este 1045g. Eu chiar atunci am fost la eco la dr. Pop (Diagnosis) si fetita avea 1041g si cu toate astea mi-a spus ca are un retard de crestere de 26% (adevarul este ca mi-a spus ca nu este cazul sa ma ingrijorez pentru ca orice bebe creste in ritmul lui, in anumite perioade mai mult decat in altele).
Azi noapte am cam avut niste contractii dureroase, ma cam apucase disperarea , dar dupa ce am luat No-spa s-au mai linistit. As vrea sa mai rezist macar o saptamana (maine intru in saptamana 38) pentru ca as vrea sa dau si eu niste indicatii referitoare la renovarea apartamentului, dar pana la urma cum o vrea Dumnezeu. Important este sa fie sanatoasa! Mi-as dori parca mai mult sa fie in zodia pestilor (zodia mea este compatibila cu zodia asta, majoritatea prietenelor mele sunt in pesti). Despre varsatori nu stiu mare lucru.
Va pup,
Ana (saptamana 37, DPN 8 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

Fetelor ce va mai invidiez pe cele care sunteti in saptamanile terminale!Eu sunt in sapt.30+ si ma cuprinde o agitatie cand ma gandesc la bb!
Poate ma lamuriti voi intr-o problema:am auzit spunandu-se ca Utrogestanul confera copilului masculinitate si o pilozitate excesiva;este adevarat?adica cum fetita mea va semana cu un baiat?
Datorita problemelor pe care le-am avut de la inceputul sarcinii a trebuit sa iau Utrogestan de la 6 sapt.,iar acum trebuie sa-l iau din cauza contractiilor;care este parerea voastra?pe mine m-a ajutat foarte mult si sper sa nu fie asa!

Teodora si bb.30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Teodora toate progesteroanele astea inghitite in timpul sarcinii pot da o pilozitate putin mai pregnanta fetilor de sex feminin si mamicii (pe perioada de administrare). Nu stiu exact cum e cu Utrogestanul, asta e mai nou si poate cu efecte mai mici. Dar nici gand sa arate ca un baiat, e o diferenta mica. Si eu am luat Utrogestan, dar doar pana la 17 saptamani cand placenta si-a intrat in atributii. Si la Mariuca am luat un progesteron, atunci a fost Alilestrenol si l-am luat pana prin luna a 5-a. Mariuca nu arata nicidecum ca un baiat, e o fetita foarte dulce si gingasa , asa ca nu te ingrijora. Eu fara ajutorul medicamentelor astora n-as fi reusit sa am nici un copil, as fi pierdut sarcinile asa ca le sunt recunoscatoare.

Mamacita daca nu reusesti sa-ti micsorezi pozele poti sa mi le trimiti mie pe e-mail si ti le micsorez eu.

tuturor!

Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Dragi burtici,
.am mai scris aici ceva mai demulticel dar se pare ca m ati uitat(mai ales ca m ati omis si din listuta.am dpn25 martie si o sa fiu mamica de Alexandros Xenofon.nu dati cu paru´pt numele al doilea dar tre sa l cheme ca pe bunicul grec care se afla.chiar,voi ce parere aveti despre asta?)
Eu am ajuns in sapt 35 si sincer,la ce dureri am avut acum 2 zile,nu mai am rabdare pana la final!!!Dar sa dea Domnu sa mai stea bebelin acolo macar 3 sapt!La dr merg sapt.asta,dar cred ca e tot in pozitie pelviana.
Ma regasesc si eu- bineinteles-in ce mai povestiti voi uneori pe aici.De ex,referitor la arsuri(mie mi trec cu laptic rece),la mancarimi-care mancarimi vreau sa le stiu si io cauza!!!mamacita,help!
In rest,pot sa zic ca am avut o sarcina usoara,fara prea multe gretzuri,insa am luat mult in greutate:23kg pana acum!!!adevarul ca eram schilodel inainte(52kg).am pus poze si io(in sfarsit)in albumul de la yahoo(si cu burtica in mai multe stadii).de sapt asta zic s o trec mai pe fructe,salate...oricum iau supliment de vitamine(nu cred ca e o problema,nu?ma refer la "regim")-care supliment l am luat pe toata periaoda sarcinii(sa fie oare si asta o pricina ca am mancat mai "motivata"?
Nu m am hotarat inca pt epidurala pt ca mai intai ma gandeam io(in vitejia mea inconstienta)sa astept sa vad cat de suportabile sunt durerile si apoi vad ce si cum.Dar mi e o friiiiiiicaaaaaaaaaa!!!de numa numa!
Va Nico si 35w!
Mai scriu,parol!Acum dau fugutza sa i pregtesc sotzului ,adica o pizza in forma de inimioara si cu ravase cu inimioare in farfurie.dragutz,nu?
inc o data pupurei si sa ne dea Dumnezeu numai bebei sanatosi si frumusei!(oh,romanul poet)

"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta." - Emanuel Swdenborg
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nezdravana/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

coral si rrox3, va multumesc din suflet pentru ajutor si informatii.Am mai manevrat eu ceva pe edit cu resize dupa-amiaza,dar m-a apucat un somn secerator si am tras vreo 2 ore"pe dreapta".Voi incerca maine din nou,pentru ca am observat ca pe la pranz parca merge net-ul mai bine decat la ora asta.
Cu Utrogestanul aveti dreptate,si eu tot acestui medicament ii datorez feeria pe care o traiesc si,desi teoretic sunt posibile efecte de androgenizare(masculinizare),practic ele nu se manifesta,cel putin pana acum n-am intalnit nici un caz,cu exceptia celor care aveau probleme endocrine.
zuzunaki (asta inseamna "ciucuras",nu,daca mi-amintesc eu bine;mie mi-a placut limba greaca si se numara printre cele 7 limbi straine pe care le-am vorbit"de-a lungul veacurilor"),grecii au nume frumoase si incarcate de semnificatii provenite dintr-o civilizatie fascinanta care a fost cea elena.Mie Alexandros Xenofon mi se pare frumos,asa ca nu vad de ce sa dam cu parul;mai ales ca tu nu esti grecoaica,deci oarecum se potriveste(xenos=strain,phonos=sunet-daca gresesc corecteaza-ma,n-am vorbit de 5-6 ani greaca,inainte aveam studenti greci carora le predam in engleza,dar mai"scapam"la cate o discutie in limba greaca).la si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clio spune:

Coral, multumim pentru site-uri!!!!Eu inca nu m-am hotarat la numele bebelusei!!!

Mamacita, care este efectul epiduralei asupra bbelui.Sau ai mai spus-o?

Fetelor, daca aveti vreo una nevoie de utrogestan vi-l dau cu draga inima.Am aproape trei cutii.Dati-mi un PM si ne intalnim sa vi-l dau!

Apropos, nu mai organizam si noi nici o intalnire?Dar poate intr-o sambata sau duminica...Ce ziceti?

Nicoleta si bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna_J spune:

buna fetelor, am intrat sa va spun ca sunt foarte suparata pe mine. Parca nu ma mai recunosc, desi nu mi-e foame, ma trezesc ca nu ma mai pot opri din mancat. E ca o obsesie, dependenta sau numiti-o voi cum vrei. Este ora 21.30 la mine si in urma cu 1 ora am pus o ciabata la cuptor (paine italiana) a iesit atat de crocanta incat dupa ce am scos-o nici nu am lasat-o sa se raceasca bine ca i-am tot dat tarcoale, am ciupit din ea pana m-am trezit ca jumatate am papat-o asa goala. Asta nu ar fi fost nimic daca inainte nu gustasem mancasem o portie mica de omleta cu o salatica de rosii. Sa zicem ca mai merge pentru ca era cina mea insa eu nu m-am oprit aici, am facut un fel de gulas de cartofi pe un piept de gasca cu galuste de faina, asa ca la noi acasa... si musai a fost sa gust, adica ce mai am mancat si din ala o jumatate de farfurie. Acum sunt suparata, am remuscari si imi pare rau ca nu pot sa ma controlez de cand cu sarcina, inainte nu eram asa, acum parca mananc pana pleznesc nu simt ca trebuie sa ma opresc. Va spun toate acestea pentru ca sunt realmente ingrijorata si va cer AJUTORUL. Simt ca o sa am probleme serioase daca continui asa. Acum sunt in sapt 29 si am pus deja 16kg si mai bine, ma gandesc ca ii fac rau puiutului meu si nici gandul asta nu ma poate opri!cam atat, acum m-am descarcat dar daca puteti sa ma ajutati cumva sa imi revin m-as bucura mult.M-am uitat pe si pe albumul tau zuzunaki si gandul care mi-a venit in minte a fost: cat de frumoasa poate sa fie o femeie insarcinata! nimic nu se poate compara cu frumusetea ei.va pup si va doresc o noapte vegheata de ingeri !danna_j

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariaevelin spune:

Mamanati,esti intr-adevar o scumpa!
Cine mai are albume foto? Tare mult mi-ar placea sa stiu , as putea sa "va vad" de cate ori va citesc mesajele.
Am atasat si eu cateva poze cu noi.
Va pupacesc, somn lin!

Daria si bebele care mai putin...si vine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Fetelor, da ce viteza aveti la scris?! Abia de reusesc sa va citesc.
Raluca, bine ai venit printre noi!
Oana, si eu stiu pe cineva care a calatorit cu bebe de 1,5 luni din SUA pina aici. Si sa vezi ce bombonica de fata e. Doar sa urmezi sfaturile lui Mamacita, sa ai tot ce-ti trebuie la indemina in timpul zborului.
Fetelor, in sfirsit ati povestit si voi despre miscarile bebicilor. Eram un pic ingrijorata ca imi "cutremura" burtica dar vad ca ati avut si voi asa experienta. Si eu abia astept sa-mi vad papushica de fetitza! Dar sa mai stea acolo la caldutz, ca e devreme sa apara pe lume.
Mamicutelor, da ce bine ca puteti iesi in concediu de maternitate mai devreme. Eu planific sa stau la servici pina in saptamina 38 (sper sa nu nasc la lucru), desi nu stiu cum voi rezista. Nu ca as fi o carierista, dar problema e ca pot sa-mi iau numai 4,5 luni concediu de maternitate, si vreau sa stau acasa mai mult dupa ce se naste bebe.
Danna_J,sa nu iai ce-ti spun acum drept sfat!!! Dar citeva saptamini in urma aveam si eu un obicei: veneam flaminda si obosita de la munca, ma indopam (sorry, de expresie, dar asa era) si peste 10 min eram in patutz la somnica. Asta a fost pina mi-a fost foarte rau si am vomitat de vre-o 2 ori(imi era mila de bebe, nu de mine, si de acum incolo... tare precauta sunt la ce si cit maninc.
Daria, am vazut acum si mesajul tau postat. mersi pentru compliment.
Bine mamicutzelor-scumpelor, mergem si noi la somn.
Sanatate la toate si la bebei din burtici!
Va pupam dulce,
Nati si bebica(30 saptamini).
P.S. Noi incepind de astazi avem 30 saptamini!!!

B.N.

Mergi la inceput