Mamici de martie-aprilie 2005 (14)
Raspunsuri - Pagina 13
lorin7774 spune:
Apropo de metode alternative : un medic ginec. mi-a povestit ca nasterea in picioare (care implica ajutorul gravitatiei)era singura alternativa in evul mediu. Toate femeile nasteau asa pana cand Napoleon a vrut sa vada efectiv cum naste una din metresele lui si uite asa s-a schimbat procedura. Ce ti-e si cu barbatii astia!
Si sa va mai spun ceva. Ieri nu m-am simtit f. bine si i-am zis sotului in gluma ca atat de jos misca bb ca parca am senzatia ca il scap. Peste noapte m-am trezit de vreo 4 ori sa merg la baie si s-a trezit si el, probabil ingrijorat din cauza mea. Catre dimineata m-a apucat un carcel in talpa si ma durea atat de tare ca am sarit efectiv din pat. Si el s-a trezit buimac de somn si speriat si mi-a zis: "usurel, usurel, sa nu nasti acum!" Nu stiam sa ma vait de carcel sau sa rad de fata lui buimaca de somn si disperata ca nasc...
Dar mi-a placut ca e si el stresat![]()
Pupici la burtici si o zi buna.
Loredana
adrianafedorca spune:
eu sper din toata inima sa-l prindem, eu am DPN pe 29 aprilie deci as mai avea o saptamana dar oare o sa mai pot sa ma plimb pe acolo cu burtoiul dupa mine? speram sa fie la inceputul lui aprilie, asta e, noi sa fim sanatoase si bebelinii nostrii
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza
an-k spune:
buna, buna, multumesc pentru raspunsuri, deci nu sunt singura mamica obosita..., eu azi mi-am propus sa calc, sa fac mancare, si sa dau cu aspiratorul, sa vedem de ce sunt in stare
, dar oricum parca azi nu m-am trezit asa cu capul in nori
noi patut am luat din lemn, iar aici se gasesc aparatoare de saltea, sunt ca cearsafurile cu elastic, doar ca au suprafata impermeabila, noi am luat una care are atasati si niste material (ca de burete), sa respire bb mai bine, bineanteles deasupra se pune un alt cearsaf
carucior am luat dupa urmatoarele criterii:
sa fie usor, sa aiba 4 roti (al nostru are 8- duble), rotile din fata sa se poata roti complet(deci usor manevrabil), materialul sa nu fie rigid, sa aiba centuri de siguranta pentru cel folosit dupa landou, plastic pt ploaie, si sa fie 3in1 adica sa includa si scaun de masina, noi l-am gasit asa cum ni l-am dorit la premaman de la Chicco
LA MULTI ANI MAYA si LIVIA, lorelai te asteptam cu vesti si cu pozici,
pupicuti multi tuturor
anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA
danuta_t spune:
rrox3 - sfaturile tale cu combinatiile de hainute sunt super. Le-am notat. In legatura cu aparatoarele pentru patut, eu am inteles ca sunt utile atunci cand bebe va incepe sa se ridice si normal va mai cadea si risca sa se loveasca de zabrele. Cum a fost la Mariuca ?
mamacita - din chestia cu rh-ul negativ sa inteleg ca daca si eu si sotul avem rh negativ, bebelica poate sa-l aibe pozitiv ? Mie dr. nu mi-a cerut sa fac nici o analiza de anticorpi rh pe durata sarcinii tocmai din cauza ca suntem amandoi parintii cu rh- .
Se face analiza rh la toti bebeii dupa ce sa nasc, sau doar la cei pentru care parintii au rh diferit ? Daca se face la toti bebeii, mi se va spune rezultatul, sau trebuie sa ma agit eu sa intreb ? Fisa copilului care este completata de maternitate i se da mamei ? Ce contine fisa asta ?
Dana sapt.31+
camelia_geanina78 spune:
hi
Vreau si eu sa fiu le lista mamicilor din luna aprilie.
DPN 07.04.2005
Ciao
zuzunaki spune:
Buna dragi burtici!
LA MULTI ANI MAYA SI LIVIA!!!!
Sa va spun:azi fusei la dr.Surprize surprize!!!
Dupa ce mi a luat toate cele(sanhe,urina,etc)am facut EKG(lucru pe care l am facut de vreo luna incoace de fiecare data).La care EKG au aparut si frumuseti de contractii regulate(cam la 8 min)-contractii pe care eu una nu le simt regulat
.Le simt totusi,dar nu pe toate
pt ca nu sunt toate dureroase(asta e cauza "nesimtirii"mele,nu i asa???).Si drept concluzie.domn doctor zise ca sa termin si inca astea 5 zile care le mai am din sapt 36 si apoi pot sa nasc cand vreau(adica vrea,
).Deci sa ma cam astept apoi din clipa in clipa,zise ´mnealui.mamacita ,ce parere ai???sa fiu eu prima din grup mai????
Facuram si echo azi si bebelinu are 3 kg!si s a pozitionat si regulamentar(cranian)!Deci,ce mai incolo si ncoace...am un morcovel...cat casa!!!!!!!!!!!![]()
mamacita,

si multumesc
.Dar nu ma mai certa
ca asa sunt io mai zapacita
.Si asa m am obisnuit eu sa scriu pe net(uneori fara majuscule la capat de propozitie,fara cratima-dar las spatiu cand trebuie pusa-,cu "io"...)ce sa mi faci acuma?asa este eu
Va pupacesc pe toate
si numai bine!
"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta." - Emanuel Swdenborg
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nezdravana/my_photos
hiroral spune:
Buna la fete!!!La multi ani Maya si Livia sa fiti sanatoase si sa cresteti mari repede!!In legatura cu lenjeria de patut,eu am cumparat set cu salteuta, cersaf cu elastic pt salteluta, 2 plapumioare una mai subtirica si una mi groasa,un fel de prosopel grosut pt invelit cand e cald afara presupun,iar perna care e foarte subtire,precum un scutecel impaturit cum zicea roxx.Iar in legatura cu aparatorile pt patut nu am cumparat si nici nu cred ca voi avea nevoie zic eu...Eu in ultimul timp nu stiu ce am ca-mi vine sa plang tot timpul ma gandesc cum va fi cu bebelusha daca voi sti sa am grija de ea, cum va fi cu nasterea si multe prostiii..De ex astazi m-a sunt sotul sa-mi spuna ca mai intarzie putin la servici si eu am inceput a plange ca s-a speriat saracu si a venit acasa imediat...O fi vreo depresie dar de la ce nu stiu... Vroiam sa va intreb legatura cu
,cat de fierbinte trebuie sa fie apa cand facem baie?Cam cate grade ca eu in ultimul timp am cam exagerat zic eu si nu stiu daca nu-i fac rau bebelusei.
la burtici!!
Raluca&bebelusa 33 saptamani http://community.webshots.com/user/hiroral
sibip spune:
Hiroral in ce priveste baia temperatura recomandata este de 37 grade... un pic cam frig nu? Eu personal fac la 40, nu stau mai mult de 15-20 minute, n-am probleme cu tensiunea, nu mi se face rau.. totul ok
stiu ca la japonezi baia e prelunga si foarte fierbinte, dar incearca sa nu exagerezi. oricum bebe nu pateste nimic la virsta asta, daca tu te simti bine. numai sa nu-ti fie rau! nu te relaxa prea tare ![]()
smmiha spune:
Salutari!
Nu mi-a mers netul astazi, abia acum am reusit sa intru. Vad ca suntem mai multe care optam pt lenjerie din finet confectionata. Eu am luat 3 metri dar este dublu lat, este alb cu ursuleti colorati. O sa mai iau ca sa mai fac inca un set. Si eu stiu ca la inceput bebe nu doarme cu pernita, iar pt pilota ma gandesc ca-i prea cald in martie-aprilie. Asa ca optez pt o paturica pt bebelusi pe care o s-o pun in cearsaf.
Am inteles de la alte mamici ca e util sa faci si cateva scutecele din finet pe care sa le folosesti pt masuta de infasat sau cand iesi cu bebe la plimbare sau in vizita si trebuie sa-l schimbi, sau sa le pui chiar in carut sau in scaunelul de masina ca sa nu murdareasca in caz ca-i mai curge din gurita.
Sibip, iarta-ma ca nu am mai intrat ieri sa-ti raspund, vad ca deja au mai raspuns alte fete. Si mie mi se pare mult 400.000 pt ca sa o faca la magazin. Pai asa e pe bebelusultau o lenjerie la vreo 560.000 cu tot cu pernita si pilota. In legatura cu aparatorile pt patut, nu stiu ce sa zic pt ca eu am patut pliant si nu folosesc aparatori. Dar poti lua material fara desene, doar colorat si atunci nu mai ai probleme.
Noi azi am facut 35 de saptamani si abia astept sa treaca si astea 5 cate mai sunt, ca nu mai pot. Am niste dureri de spate si de coaste ingrozitoare care tin aproape tot timpul, indiferent daca stau pe scaun, in picioare sau culcata. In plus am ajuns sa dorm maxim 4 ore noaptea si avand in vedere ca merg inca la servici sunt distrusa de oboseala tot timpul.
Eu maine intentionez sa spal hainele lui bebe, dar inca nu stiu daca sa folosesc si balsam sau nu. Voi spalati si paturicile (ma refer la cele noi)?
Va pup si sa aveti un weekend extraordinar!
Mihaela si bebe David Andrei (DPN 25.03.2005)