Mamici de martie-aprilie 2005 (14)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

Dragele mele,
uite ca nu prea am avut timp de scris, doar va citeam cind apucam, dar de acum incolo se va schimba situatia...Asta fiindca ieri am fost la control si nu e de bine. Trebuie sa stau acasa, nu mai am voie la stagiu (in spital), intinsa si sa nu fac nimic. Doctorului ii este teama de nastere prematura, este inca mult prea devreme, dar bebe e cu capul in jos, colul este moale si sters, plus ca am contractii destul de dese. Doamne ajuta ca inca nu sint dureroase...Dar mi-a zis sa sun imediat cum este o schimbare in starea mea.
Va dati seama cit sint de ingrijorata, mai ales ca stiu ca plaminii nu sint maturati pina la 34 saptamini, doamne fereste sa trebuiasca sa primeasca cortizon si eu tot felul de medicamente care sa stopeze contractiile...
Mama pleaca de la noi peste 9 zile si se intoarce la inceputul lui aprilie, cind ar fi fost mai un pic sa nasc. Are deja bilet de avion, nu se mai poate schimba treaba...Cum o sa ma descurc si cu Francesca si cu toate, nu stiu...
Sa nu va mai zic ca fiecare ora care o lipsesc de la stagiu trebuie recuperata, in perioada de vacanta...si la anul in vacanta...
Dar important este sa iasa bebe sanatos si cind trebuie.
Of, sint tare necajita!!!!!!!!!!
Va doresc la toate sanatate si bebelasi sanatosi si la termen.
Ps parca am presimtit acum citeva zile cind am deschis subiectul " vine bebe nr 2 mai repede?"

, Francesca 2 ani 8 luni + bebe din burtica DPN 19 apr.2005
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://www.geocities.com/adrianb74

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

buna ,
va vad pe toate tare ingrijorate, eu zic sa stati linistite si sa nu va mai stresati atta, ca nu rezolvati nimic, si eu sunt putin speriata, mai ales ca nu prea are cine sa ma ajute dar imi trece repede, mai am prietene car e au nascut acum un an acum 2 ani si ele erau tot asa speriate si ma uit acum la ele parca s-au nascut mame, stiu de toate , si le intreb de unde stiua tatea lucruri si imi spun ca le inveti din mers, si ca totul vine de la sine, si ca o sa ma minunez si eu , ca o sa stiu sa fac si baita la bebe sa-l imbrac sa-i dau sa pape, adica tot, recunosc ca acum si eu sunt speriata dar sunt sigura ca ne vom descurca toate , eu una mor de nerabdare sa-l vad pe bebelin, si abia astept sa creasca putin sa ma joc cu el

eu mi-am luat Mama si copilul si m-am apucat de citit din ea, si vreau sa va zic ca este destul de folositoare si puteti invata lucruri utile, asa ca cine nu o are eu as zice sa o cumparati

cat despre hainute eu zic sa nu luati prea multe , in cartea asta scria ca body-urile sunt cele mai folositoare si acolo scria ca ar trebui sa cumparam vreo 5-6 bucati si vreo 3-4 costumase sau salopete, cat despre lenjeria pt patut cred ca si eu o sa cumpar finet si o pun pe mama sa-mi faca vreo 2-3 lenjerii pt ca nu mi-a placut ce am vazut prin oras adica su imprimeuri frumoase dar materialul este foarte aspru cred ca nci eu nu l-as suporta,

maine face si bebelinul meu 30 de saptamani , asa trebuie sa va dau de baut,dar asta maine
pupici multi la burtici
Adriana si bebelinul 29+

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorin7774 spune:

Stiu ca nu am voie sa ma stresez si , credeti-ma, imi impun sa nu fac asta, dar mai are omul si momente proaste.
Sustin ideea cu bodyurile, sunt cele mai practice. Nepotelul meu are 1 an si 8 luni si "marea mea experienta" in acest domeniu de acolo se trage. Ca sa nu mai spun ca sora mea m-a anuntat azi ca este din nou gravida si deja are greturi incat ea anticipeaza ca va fi fetita. Dupa baietel urmeaza fetita, nu asa visam toti? Uite de unde am plecat si unde am ajuns!
Deci, sunt bodyuri care nu au capse la gat si nu trebuiesc trase pe cap si la BABY shop erau din alea pufoase, putin matlasate pe interior (aprox. 100.000 lei bucata). Despre lenjerie, mai bine confectionam. Eu am deja una galbena si una albastra si am cumparat separat materialul de lenjerie si separat materialul de pilota si pernita, adica un fel de melana presata pentru plapuma. Se vinde la metru patrat in megazinele de metraj si poti sa faci pilota cat de groasa vrei. Pilota fara imbracaminte nu am vazut nicaieri.
Gata ca plec imediat acasa de la servici si daca ma prinde sefa calare pe net...
Loredana si bb 30 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

Fetelor ma bucur ca si voi va stresatiRoxana multumesc pt.ca ai adus lumina in privinta alaptatului;
Lenjeria de patut o voi face si eu la o croitoreasa;vreau sa-mi fac 2 randuri pt.inceput;m-am gandit chiar sa o asortez cu tarcul si cu perdeluta din camera;ce v-ati gandit sa cuprinda un set?voi vreti sa-i faceti si perinita?am auzit ca nu prea sunt recomandate pt.bb;

si bb.30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

si eu am auzit ca nu ebine cu pernita cand e bebelus , poate cand se face mai mare, eu una n-o sa fac pilota cio sa cumpar o paturica pt inceput , am vazut unele frumoase foc si pufoase, si avand in vedere ca o sa nasc cam pe 29 aprilie cred ca o sa fie cald si pt paturica, pilota o sa-i cumpar la iarna

lorin7774 nu vreau sa te dezamagesc dar si eu am avut greturi si uite ca am baiat iar verisoara mea trebuie sa nasca si are tot baiat si nu a avut greturi deloc, dar ce conteaza , ea sa fie sanatoasa si bebelinul din burtica , ca greturile trec.

numai bine

Adriana si bebelinul 29+

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Ellinia nu a fost sigur dopul. Dopul arata cam ca albusul de ou, poate fi cu firisoare de sange in el si se poate elimina partial. Si nu e chiar asa de mare sa se prelinga pe picior. E foarte posibil sa fie putina urina fiindca in trimestrul 3 se poate intampla sa mai pierdem cate putina cand radem, tusim sau altceva asemanator. Sau secretie obisnuita de sarcina.

Gabi G iti tinem pumnii sa nu apara bebe mai devreme decat trebuie. Stai linistita cat poti si sa speram ca o sa fie bine. Desi stiu ca cat e de greu sa stai linistita cand mai ai un copilas de crescut. Mariuca mea deja e mai mare si tot ma solicita foarte mult. pentru tine!

Loredana ce bine le-ai zis pe toate Subscriu! Tot inainte ca pionierii!

Sibip sunt mai multe posibilitati de imbracat bebelusul. Iti dau cateva variante. Prima: body cu maneci lungi si salopeta fara maneci cu capse pe umar (nu-l deranjeaza deloc pe bebe), a doua: body tip maieu si salopeta intreaga (cu maneci, pantalonasi cu picior), a treia: body tip maieu si bluza si pantalonasi cu picior, a patra: body cu maneci si pantalonasi cu picior. La toate se adauga un ploveras daca e frig. Nu-ti recomand pantaloni sau salopete fara picior (adica ciorap inclus). Si toate sa fie din bumbac 100% pentru inceput. Marimile bune sunt cele de 1 luna, 56-60 cm., 20. Trebuie sa ai in minte ca bebe va avea in jur de 50 cm. si la asta trebuie sa adaugi si pampersul. Si nu lua multe fiindca o sa creasca rapid. Trebuie sa iei si caciulite si paturica si prosop de baie.

In ceea de priveste pernita: nou nascutii nu dorm cu perna! Puteti pune un scutec de finet impaturit sub cap daca vreti, dar nu perna. Nici de pilota nu o sa aveti nevoie. O paturica ajunge. Si din nou ar fi util un scutec de finet pentru cand e mai cald.

Claudia_2803 nu renunta la alaptat! Bebe are mare nevoie de el. Macar 6 saptamani sau 3 luni sunt foarte importante pentru mititel. N-aveai cum sa-i conferi imunitate Laurei la salmonella, dar fii sigura ca i-a folosit efortul tau s-o alaptezi.

tuturor!

Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Buna mamicutzelor,
N-am mai apucat sa va scriu de vre-o 2 zile, abia de reusesc sa citesc mesajele postate. Sint abia in sapt. 30+ dar deja ma simt obosita, iar cind vin seara acasa de la munca(asta am observat de vre-o 2-3 zile) parca mi se lasa burtica mai jos. Credeti ca e ceva grav? Obisnuiesc in fiecare seara dupa serviciu sa merg pe jos cam vre-o 30-40 min. Dar parca imi pare ca n-o sa mai tin mult in ritmul asta. La birou, dupa amiaza, am impresia ca o sa-mi cada capul pe tastatura de somn. Si ce ghinion mai am sa fiu mereu in ochii sefului, sintem separati doar de un perete de sticla.

Fetelor, stiam si eu ca bebeii nu trebuie sa doarma pe perna. Dar recent am vazut in magazin asa zise "pernute ortopedice", deobicei rotunde, cu diametrul 15-20 cm, iar in mijloc putin adincite. E foarte moale, cred ca are un burete foarte finut inauntru. Stiti daca le putem folosi la bebei?

va pup pe toate, sanatate si sa aveti sarcina usoara in continuare.
Nati si bebelina 30+
P.S

B.N.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Mamicilor harnicutelor,dupa ce ca ne-am inmultit si ne inghesuim la mesaje,eu nici macar nu pot tine pasul cu voi,pentru ca exista un decalaj temporar:majoritatea intrati pe forum ziua,iar seara,cand ajung si eu sa scriu,nu prea mai e nimeni activ.Incercand sa comunic cu tot cercul de ,imi ies adevarate epistole!
rrox3,te-am intrebat anume in ce pozitie stai,pentru ca atunci cand stai pe spate apare hipotensiune prin presarea venelor mari(cave,de aici numele de "sindrom de cava")de catre uterul gravid;intoarcerea sangelui catre inima scade,scade debitul cardiac si apar accelerarea pulsului,senzatie de "sfarseala",transpiratii;cu senzatia de caldura e altceva,face parte tot din gama de culori hormonala.Ciudat este ca-mi spui ca apar simptomele si in pozitie lateral stanga,care e considerata optima pentru gravide in ultimul trimestru;probabil din cauza pozitiei cu barbia in piept,care nu-ti permite o respiratie lejera(deci nelegat de tensiune).
Multumesc foarte mult pentru variantele de imbracat,sunt sfaturi cu adevarat pretioase si,fiind foarte bine organizate,pot sa-ti spun ca mi-am luat notite la propriu dupa ce ne-ai spus.Cand voi mai ajunge in Bucuresti,trebuie neaparat sa ne cunoastem si voi veni si cu hartie si pix.
raluk,nu trebuie neaparat sa mergi in pielea goala prin sala de operatie;la noi se practica purtarea unui tricou lung,de cele mai multe ori barbatesc,ca un fel de camasuta de noapte,pe care apoi il arunci,caci se pateaza cu iod de la dezinfectant si cu sange;pe voi nu va lasa sa va aduceti asa ceva?
Atentie:vaccinul (Rhogam)se face daca apar anticorpi imediat;dupa nastere se face numai profilactic,daca n-au aparut anticorpi.Ti-am vazut poza:doua fete splendide,delicate,surori,dar care esti tu?Cea cu bleu?
gabig,imi pare nespus de rau sa aud ce probleme ai.Iti tinem pumnii!Da-le incolo de recuperari,nu se poate sa nu existe si la voi cadre universitare intelegatoare,ca si la noi;am scutit nu mai stiu cati studenti care au avut probleme medicale atestate,considerand ca au facut recuperarile.Important este sa fiti voi bine,tu si bb.
adrianafedorca,ar trebui sa dam impreuna de baut,dar e cam greu de la distanta;voi fi cu voi cu gandul si simtirea!
lorin7774,felicitari si pentru sora ta;o sa fie minunat cu atatia copii in familie aproximativ de aceeasi varsta.Nu se foloseste perna la copii,cum ti-a spus si rrox3.
claudia2803,doctorita avea dreptate;se putea intampla ceva mult mai grav fara imunitatea de care a beneficiat fetita ta la alaptare.Infectiile respective au fost o intamplare nefericita si iti dorim din tot sufletul sa nu mai ai parte de asemenea experiente.

Mergi la inceput

Coral,pe unde esti?Esti OK?
Mi-am amintit de tine si Canada,pentru ca asta-seara a fost manichiurista mea pe la mine ultima data,ea plecand pentru 6 luni in Canada,sa-si vada copiii si nepotica.Ea e o femeie tare de treaba si talentata,iar nepotica ei e o papusa.Sa vedem cine mai vine acasa sa-mi faca in special pedichiura(cu aia am probleme,ca nu pot sa ma mai aplec si oricum nu-mi placea capitolul respectiv)si fara sa ma ciupeasca deloc.Ca orice medic,sunt obsedata anormal de mult sa nu capat virusi de hepatitaB,HIV ori alti dusmani invizibili,mai ales in conditiile in care se practica(adica mai mult nu)sterilizarea la noi.Au aparate,dar le folosesc"pe sarite".
Hai ca va plictisesc cu tot felul de prostii...O mai iau si razna din cand in cand;o fi de la sarcina sau "batranetele"?

Mergi la inceput

mamanati,bravo tie cu plimbarile,eu una nu mai reusesc de vreo 10 zile nici bicicleta obisnuita sa mi-o mai fac.ajung acasa si cad lata de somn,parca m-a piscat musca tete.
Nu cred ca e indicata nici un fel de perna,rotunda,patrata,moale,tare ori cum o fi,dupa cum nu se indica lenjerie libera,nefixata de marginile patului,pentru ca exista riscul sufocarii copilului ci ea.

Mergi la inceput