Ma iubeste, nu ma iubeste

Am tot citit mesaje in care sotii au diverse "crize" de identitate si sotia nu stie cum sa-i linisteasca.
Ei bine, in cazul meu se pare ca eu am o criza de... nu stiu cum sa o numesc...probabil tot de identitate.
Am trecut printr-o perioada de stress in ultimul timp: am aflat ca nu pot face bbi "natural" cum banuiam eu, am trecut printr-o interventie chirurgicala, cu toate temerile anterioare si toate simptomele de dupa - sint in concediu, si nu sint obisnuita cu inactivitatea.
La toate astea, sotul meu n-a reactionat asa cum as fi banuit eu. Nu m-a inteles. Am incercat sa discut cu el cit de mult posibil, cunosc implicatiile comunicarii intr-o relatie. Dar eu vorbesc si el se uita la televizor. Iar faptic...o sa va dau citeva exemple:
- in dimineata in care m-am internat (cind aveam niste dureri groaznice) mai avea putin si ma pocnea pentru ca "l-am trezit din somn". E drept, l-am trezit tipind la el, pentru ca altfel nu puteam: am incercat si metode mai "soft" si n-a reactionat.
- la spital, in prima zi, am uitat sa imi iau apa sau ceai. L-am sunat si l-am rugat sa-mi aduca. Au trecut 6 ORE - intre timp, am facut eu rost, l-ma sunat din nou, i-am spus ca nu mai e nevoie....
El sustine ca a fost la birou. Parerea mea e ca era acasa, pe net. In fine...
- cind m-au operat, m-am trezit cu maica-mea linga mine. Nu cu el. Si asta m-a durut. Poate sint eu prea sensibila. Sau poate nu. El a venit dupa 4-5 ore.
- am ajuns acasa... concediu medical. Nu mi-am revenit repede. A fost o op. de citeva ore, destul de complicata. Si acum ma dor toate cele. In conditiile astea, are pretentia ca eu sa fac toate cele in casa - doar stau acasa. Fac cit pot. Dar daca eu spal pe jos, de exemplu, tinindu-ma cu mina de burta, ma deranjeaza ca el sa intre incaltat si plin de zapada si noroi si sa o iau de la capat. Ei, chestia asta n-o intelege. Daca il rog sa fac ceva, "el nu face la comanda", si, in plus, "pot sa fac eu ca doar stau acasa".
Am avut discutii si inainte, pe tema menajului. dar cum eu plec la 8 si vin la 11 noaptea, era logic ca nu ma pot dedubla sa si gatesc, sa si spal intre timp - deci le faceam amindoi pe toate, in weekend.
Si mai e o problema: bbul. De cite ori discut de asta "il enervez". Pe el il preocupa mai mult acum sa isi ia nu stiu ce sistem audio.
N-a spus nici ca nu vrea copii (probabil pentru ca percepe ca as reactiona urit la asta, si vrea sa evite)dar nu-l simt nici sa vrea.
In schimb, si-a manifestat clar frustrarea pentru cele citeva saptamini de abstinenta de dupa op. si cauterizare: si ma intreb, daca eu pot sa nu prestez 6 saptamini, el de ce sa nu poata?!
In fond, eu am fost taiata, eu fac un sacrificiu pentru un tel comun, iar el sta si isi plinge LUI de mila pentru 1 luna si ceva de abstinenta?!
De ce spun ca eu am o criza? Pentru ca realizez ca si inainte a avut acelasi tip de comportament - dar eu nu-l percepeam la fel. Aveam senzatia ca e si el nervos si o sa-i treaca.
Acum mi-a intrat in cap ca nu ma iubeste.
Punct.
Am senzatia ca arat ca un rahat, ma simt ca un rahat, si mai am si un sot care nu ma iubeste si ma trateaza ca pe un rahat.
Si nu stiu daca acum am inceput sa vad clar si inainte greseam, sau inainte eram ok si acum exagerez.
Chiar simt nevoia sa-i propun la modul serios sa ne separam o luna, doua, si sa ne gindim bine daca vrem sa continuam sau nu.
N-am facut-o inca pentru ca nu sint convinsa ca e cazul, ca nu sint eu aia defecta - si ca nu e cazul sa fac gesturi iremediabile acum.
Voi ce credeti?
Gresesc eu?
Greseste el?
Elise
Desi a fost postat initial la www.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=69" target="_blank">Cabinetul Psi, subiectul se incadreaza mai bine in tematica sectiunii dedicata problemelor de cuplu si de aceea a fost mutat.
Multumesc,
Q
Raspunsuri

light spune:
Draga Elise, nu mai plange si gandeste-te mai bine pentru cine si langa cine traiesti. Chestia cu separarea mie mi se pare puerila. Situatia nu stiu daca se va schimba din pacate. De multe ori se intampla sa te obisnuiesti cu raul si sa ti se para normal. E pacat sa iti risipesti tineretea si viata astfel. Tu tragi concluziile si vezi ce trebuie sa faci JUDECAND OBIECTIV.mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)

iren spune:
Elise, io zic sa-ti recitesti mesajul de citeva ori, si-o sa-ti dai seama si singura ce decizie trebuie sa iei
Ar fi bine sa discuti cu el, si incearca sa nu te enervezi, sa ridici vocea, c-o sa creada ca-s fite teatrale...
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu
si Julia zbintuita
Poze cu noi nou noute!!
Poze ian- februarie '05
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Elise spune:
Lucia, asa e... ideea e ca notiunea mea de "rau" s-a schimbat peste noapte: de ce acum mi se pare negru ceva ce inainte era gri?
Iren, problema nu e neaparat el - ci eu.
Brusc, nu-l mai suport.
Pe de o parte, realizez ca e o schimbare la 180 de grade si ca e probabil ceva defect in capul meu: sint prea stressata, trec printr-o perioada proasta, etc.
Pe de alta parte, nu-l suport si gata!! Si nu pot sa joc teatru.
Evit sa am o discutie acum, pentru ca in stadiul asta nu va face decit rau. Oricum, stind nas in nas tot timpul, isi da seama. Eu sint impulsiva, iar el e zodia Leului - crezi ca am putea sa ne intelegem, daca il convoc acum la o sesiune de discutii, fie ele si pe ton scazut?! Sa-i spun ce? "stii, eu am tras concluzia ca nu ma iubesti si nu m-ai iubit niciodata si nu mai suport sa te vad in fatza ochilor?"
Cum sa-i explic turnura pe care au luat-o lucrurile, daca nici mie nu mi-o explic?
Elise

iren spune:
Elise, cre ca de-abia acu ti-a cazut valul de pe ochi. Dar sa sti ca n-ar fi rau sa incerci sa vorbesti cu el, ati putea, de pilda, sa discutati intr-un local public, poate asa va tineti nervii in friu si discutati calm. Ai putea sa-i spui cam ce ne-ai spus si noua, fara faza cu "nu te mai suport", totusi...Poate el habar n-are ca te-a suparat de atitea ori, si-o crede ca asta-i comportament normal, de barbat care-si iubeste sotia! Sau poate chiar nu-i pasa...Dar numai vorbind cu el, calm, vei putea afla cam ce-i umbla prin cap.
Bafta!
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu
si Julia zbintuita
Poze cu noi nou noute!!
Poze ian- februarie '05
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Emi si mami spune:
Parerea mea de parerist: te iubeste, dar e foarte egoist.
Din pacate, asta nu se corecteaza, ii sta in fire. Trebuie scuturat bine, cu calm si hotarare.
Gandeste-te la asta: daca acum iti cere sa faci treaba prin casa, asa va face si cand tu vei fi in concediu cu bb si vei fi rupta de oboseala. Ca doar stai acasa, nu? Nu conteaza ca esti taiata pe burta sau ca ti-au iesit ochii din cap de alergat dupa bb...
Mey, asta nu e comportament de sot adevarat. Dupa cezariana, al meu facea curat prin casa si nu ma lasa sa ridic nici un pai, se trezea noaptea sa-i dea laptic lui bb, pentru ca eu a trebuit sa lucrez din ziua 1 cand m-am intors de la spital... Nu vreau sa ma laud, Doamne fereste, vreau doar sa spun sa nu accepti status quo-ul, ca se poate mai bine!
Tu n-ai nimik, nici o criza de identitate. Deci problema nu e cu tine, ci cu el. Multe viitoare mamici isi redefinesc prioritatile si invata sa vada mai clar in jurul lor. Situatia era asa dinainte, doar ca tu te-ai mai maturizat si ti-ai redefinit prioritatile in vederea unui viitor bb.
Daca sotul tau nu realizeaza ca nu mai are 15 ani si pe mamica care sa-l pupe in , eu zic sa faci copii cu altcineva...
Bine, toata lumea iti poate spune sa-l lasi, ca e usor sa judeci limpede din afara. Discuta mai intai calm cu el, cum spunea Iren si expune-i FOARTE CLAR situatia ta. Daca vei discuta detasat, ca si cum ar fi vorba de altcineva, nu de tine, el va intelege ca "e groasa", mai ales ca spui ca esti impulsiva de obicei.
Multa bafta si ,
Raluca

Elise spune:
culmea e alta: CU ALTII nu e egoist. E in stare sa aduca toti oamenii de prin canale si toate animalele de pe strada sa doarma in pat cu noi si in capul nostru, daca se poate (a si facut veterinara, de altfel...).
Daca vine cineva si ne cere ultima suta de mii din casa, o da.
Iar de maica-sa (dna soacra-mea) n-a fost rasfatat, pentru simplul motiv ca madam i-a facut si i-a aruncat. Cu potentialul lui tata a vb. prima si ultima data cind l-a invitat la nunta noastra....
Deci, n-am senzatia ca e rasfatat in general, sau egoist, pt ca stiu ca nu e.
E asa numai in relatia cu mine - poate pina acum n-am observat pentru ca am fost bine merci, dar fiind "defecta" de citeva saptamini am avut mai mare nevoie de intelegere si afectiune...si ia-o de unde nu-i!!!!
Elise

Emi si mami spune:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41871
Incearca, poate la voi va functiona.
Bafta!

vlada spune:
" de ce acum mi se pare negru ceva ce inainte era gri? "
Mie asta mi se pare relevant...de ce nu apare alb nicaieri...?
Andreea si Vlad
Iubirea mea

light spune:
Mi-e mi-a mai trecut ceva prin cap: de ce Dumnezeu nu ti-a dat copil cu acest om?Eu zic ca nimic nu-i intamplator pe lumea asta.Si sut de acord cu fetele, tu te obisnuisei cu viata ta incat nu realizai langa cine stai. Abia acum te-ai lamurit. Nu ai alta problema decat ca nu ai deschis prea bine ochii pana acum.mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)

Elise spune:
Emi si mami -m-a impresionat povestea.... Mai ales ca ii regasesc comportamentul.
vlada - daca ar fi totul alb, si asta ar fi una din extreme, cum e si negru... Probabil normalitatea e undeva in spectrul gri...
Lucia - sincer, mie nu mi-a dat Dumenzeu un copil cu nici un barbat , si nici nu mi-ar fi dat in veci daca nu ma operam in ianuarie (trompe lipite, palnii lipite de ovare, ovare de portelan, fara cicatrici ovulatorii). Lui...i-a mai dat. Si asta ma duce tot cu gindul la faptul ca EU sint aia defecta... ca nu trebuia sa ma nasc (provin dintr-o familie foarte prolifica, dar maica-mea a avut pb. cu mine in timpul sarcinii si a luat hormoni la greu: iar ceea ce mi se intimpla mie acum se pare ca e unul din efectele secundare).
Elise