Copil deocheat. Stie cineva descantece sau rugaci
Raspunsuri - Pagina 7

april spune:
De ce nu putem sa acceptam pur si simplu anumite lucruri sau intamplari? Nu trebuie ca totul sa fie demonstrat stiintific. Desi sunt o "cautatoare", nu incerc sa-mi explic chiar tot ce se intampla.
Am fost de multe ori deocheata si rugaciunile si carbunii m-au ajutat.
Antonela & Andrada

pfekete spune:
Interesant subiect!...
N-am apucat sa citesc toate mesajele, dar mi-am dat seama ca parerile sint impartite in ceea ce priveste deochiul...Si eu sint o adepta a stiintei, nu cred in deochi in sensul "babesc" al cuvintului, adica cineva se uita urit, etc...
DE ce unele lucruri/evenimente nu pot fi explicate stiintific? simplu pt. ca stiinta e in continuu progres, ce nu putem explica azi vom pute explica in viitor, dar oricum sint limite, de ex. nu vom pute explica niciodata infinitul...
Cred, si e dovedit stiintific ( mai ales in medicina traditionala asiatica) ca exista fluxuri de energie in om si pt. ca fiecare om e diferit de altul exista anumiti oameni care poseda mai multa energie si chiar pot sa o tranfere altora sau pot influenta nivelul energetic al altcuiva...parerea mea e ca aceste "deochiuri" au la baza o astfel de poersoana mai deosebita in sat, care de fapt influenta in bine fluxul energetic al unei persoane/copil bolnav si "ca prin minune" (bineinteles ca nu era nimic observabil!) persoana se simtea mai bine!
In concluzie, nu cred in ata rosie, carbuni,haine pe dos, etc (fetita mea e f. bine fara aceste chestii, chit ca se mira unii de ce nu le fac), la fel cu taiatul motului (scuze pt. cei ce cred in asa ceva, mie mise pare fara nici un sens).

pfekete spune:
Bineinteles ca cred si in autosugestie si de aceea unii se simt mai bine dupa o rugaciune, descintec, etc...oricum, "cauza scuza mijloacele" si le recomand celor ce cred sa continue pe aceasta pista.

Adina spune:
Eu nu cred in deochi. Nu am cunoscut personal pe nimeni care sa fi suferit din cauza unui deochi. Nici nu mi-as fi imaginat ca atit de multe DC-iste ar putea crede in asa ceva. Dar se vede treaba ca a crescut considerabil numarul membrilor de cind nu am mai fost pe aici....
Fiecare e liber sa creada ce vrea si sa isi vindece copilul cum crede mai bine. Eu intreb mamicile care au apelat la descintece, carbuni aprinsi si alte alea...dupa trecerea pericolului au discutat deschis cu medicul pediatru prin ce au trecut? Si i-au spus cum au procedat? Si medicul ce-a spus? Mai folosesc metode de genul asta si in cazul altor afectiuni? Ca daca are efect aici de ce nu ar avea si in alta parte.....
Si cu dedicatie speciala pentru Xenocid: eu te ajut cu mare placere jumatate din portia de reviste.

gabdyd spune:
daca nu ii dai copilului sa suga vreo zi si-o noapte pentru ca ti-a interzis doctorul (luam un medicament) sau esti departe de el, dar nu ai nici o intentie sa il intarci atunci inseamna ca l-ai intors de la san?
Nu cred, dar cand mi s-a intamplat m-a cantat un pic soacra-mea ca nu e bine, ca se face fata strigoi , etc., de-mi venea sa o strang de gat
si am tras automat concluzia "foarte logica" ca daca asa spune ea atunci sigur nu e adevarat.
De regula eu nu cred in deochi, am avut de cateva ori niste stari mai ciudate dar cred ca in mare parte se datoreaza stresului iar in privinta copilului am alta sucenie, cred ca astia micii simt oamenii, stiu care e bun si care e rau iar starile astea de asa zis deochi sunt de fat reactiile lor de protectie la persoana in cauza si de semnalare a faptului ca ceva nu e in regula. Sau nu?
cde