Bebelusi de sept-oct (21)
Raspunsuri - Pagina 14
elyanne spune:
In sfarsit a adormit pitica si acum bantui pe forum...
Azi a mancat mai bine ca niciodata... I-am dat 100 g de cereale si a mai baut si 100 ml de lapte praf. Vad ca ii place laptele asa... Si la ultima masa i-am dat san. Numai pentru prima masa si ultima mai am lapte de la san. In rest lapte praf. Asta este.
Nina cred ca poti sa-l bagi si cu si fara folie... cum vrei. Eu le pun intr-o tava, fara folie si le las pana se fac moi. Cel putin asa le fac pentru tort, ca pentru altceva nu am copt mere. Daca tu vrei sa-l descanti n-ai decat, nu te opreste nimeni... poate iese mai bun asa
Ana bine ca i-a scazut temperatura... sper sa nu fie nimic grav cu bubitele. Tinem pumnii!
In leg. cu ardeii (ca am si eu fixatia mea) cred ca o sa-i din aia
proaspeti, daca ziceti ca au gust bun.
Am facut si eu Tiramisu si a iesit f. bun (ma laud si eu, ce sa fac ). Asa ca i-a placut lui tati cadoul... iar eu am primit un buchet de trandafiri... daca am fost cuminte .
Elena cu cipilica
Eliana si Elena (23.10.2004)
danyce spune:
Elyanne, bravo piticei,sa o tina tot asa, sa pape bine!
Roandre, noi profitam de orice ocazie se iveste sa ne plimbarim. Si al meu a sosit vineri seara din Slovacia si azi a plecat iar, dar cum a aparut vineri l-am si luat cu mine sa cumparam scaun de lemn in care sa pape Alma (era super oferta, doar 30 de euro), asa ca nu a zis nici "pas" la indemnurile mele si apoi m-a mai dus si in oras sa-mi fac cumparaturile dorite. Si de sambata am avut weekendul descris cu cateva pagini in urma, doar ieri dupa ora 11 seara am sosit acasa. Printre picaturi si-a spalat omul hainele si si-a pregatit bagajul.Ce sa faca daca are o sotie plimbareata , care mai e si "comandant" pe deasupra?
Mama lui licurici, si eu votez pentru suc proaspat, ca altfel isi pierde din proprietati.
NinaB, vous avez raison à propos de la dernière part de votre proposition.Marul se coace cu sau fara folie de aluminiu in functie de utilizare si de rezultatul dorit. Pentru deserturi eu consider ca e mai bun copt in tava, mai ales ca se poate umple cu diverse chestii (gem, nuca, stafide, etc.), coaja marului capatand o aroma specifica. Pentru mancarea bebelusului eu l-as coace in folie de aluminiu, deoarece asa se pastreaza mai mult din savoarea initiala si miezul e parca si mai moale (un secret aflat pe propria-mi piele e faptul ca orice se coace in staniol devine mai moale , mai pufos), putand fi pasat mai usor.
Naty, bine ai revenit!
Ana_a, multa, multa sanatate puiutului tau!Te asteptam numai cu vesti bune.
Daca tot ati pomenit de Tiramisù, pe care si eu l-am facut mereu cu mascarpone si, fata de retetele precedente, cu amaretto in cafeaua cu care inmoi piscoturile si cu frisca batuta amestecata cu branza mascarpone, va dau o alta reteta de desert super rapid si bun cu mascarpone si inghetata de vanilie.Principiul e acelasi, carevasazica: piscoturi inmuiate, mascarpone, straturi, etc.
Ingrediente: un pachet de piscoturi Savoiardi sau de care gasiti, o cutie de mascarpone, 500 g inghetata de vanilie, capsuni proaspeti sau congelati (se pot inlocui cu cirese sau fructe de padure, tot proaspete sau congelate), lichior de fructe sau de care aveti in casa (eu am improvizat si am facut cu Balley's), putina frisca (facultativ).
Se stropesc piscoturile asezate in tava cu lichior, se aseaza un strat de mascarpone, unul de fructe, unul de inghetata, iar piscoturi stropite cu lichior, iar mascarpone, iar fructe, iar inghetata si iar piscoturi stropite. In final se acopera ultimul strat de piscoturi fie cu putina frisca, fie cu un strat subtire de inghetata si neaparat fructe pentru decor. Iese ca un tort de inghetata, mai ales ca se pune dupa fabricare direct in congelator si se scoate cu vreo 15-20 minute inainte de servire. La mine s-au papat cate doua portii cand am facut. Pofta buna in caz ca va tenteaza!
Ma duc la culcarica si eu. Somn usor si vise placute celor care mai bantuie ca mine pe forum la ora asta!
Daniela Veuger si bb Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubit
Alma, sufletel mic si iubit -noi
Oana_B spune:
Poftiti la capitolul www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42889" target="_blank">22
Oana_B