Despre SUA si CANADA - salvat pina in 23 ian.2003

Despre SUA si CANADA - salvat pina in 23 ian.2003 | Autor: n/a

Link direct la acest mesaj

Posted - 20/01/2003 : 17:42:01
---------------------------------------------------------------------

Cineva a sugerat sa deschidem un subiect nou si despre alte tari, in care cine doreste si-ar putea spune opinia, sau expune din experientele personale in tarile mentionate mai sus.

In general as putea spune ca intre Canada si Usa, mari diferente nu sunt, dar sunt politicieni/istorici care spun, si-o dovedesc.(nu ma refer la diferentele geografice sau la cursul dolarului)

La magazine se folosesc (cine doreste bineinteles)sistemul cupoanelor, fiind client al supermarketului, de asemenea poti obtine pe langa cupoane si-o carte a magazinului respectiv, care nu face decat sa economiseasca nota de plata.

Masa importanta, este considerata masa de seara: "Dinner". Nu mai pot spune cu desavarsire ca orarul este de la 9 la 5, dar marea majoritate a celor care muncesc, au acest program. Iar dinnerul este undeva pe langa ora 6, poate si mai tarziu de ora 6.
Spre deosebire de alte tari, aici nu se face "siesta" si odihna de dupa amiaza. La noi masa importanta a zilei era pranzul, si continua sa fie, cel putin la mine (care stau acasa), unde sotul vine in jur de 7:30 in fiecare seara.

Americanii pronunta litera z : zii, iar canadienii o pronunta zet.

Sunt convinsa ca fetele vor avea cate ceva a scrie, din pacate, mintea mea este blocata la aceasta ora si nu ma pot concentra de loc. Asa ca lista este deschisa, si poate voi reveni si eu mai tarziu cu alte amanunte cand memoria ma va ajuta ceva mai mult.
Garo
Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Editat de - Garofitza on 20/01/2003 21:31:07




khristin
Membru matur


Eu pot sa va spun mai multe lucruri despre Canada Centrala, fiindca locuiesc aici si m-am mai documentat.

Cunoscute ca ventriculele drept si stang ale Canadei, Quebec si Ontario gazduiesc nu numai cele mai prospere orase, ci si peste jumatate din po****tia tarii. Avand bogate traditii culturale, aceste provincii reprezinta originile coloniale ale Canadei si pastreaza relicve ale tensiunii istorice dintre stramosii englezi si francezi.

Ele sunt si cele mai vizitate – 44% dintre turistii care vin in Canada, generand 37% din veniturile turistice. Toronto, datorita lacurilor si a vietii tumultoase de noapte, este cel mai bun punct de pornire. Capitala, Ottawa, este cel mai estic punct din Ontario, extinzandu-se spre nordul si vestul Oceanului Arctic.

In ansamblu, partea nordica a regiunii Ontario este vasta si accesibila, plina cu lacuri si sate linistite. Ottawa este cel mai bine evidentiata alaturi de nestemate ca Stratford, Elora, Midland, Kingston, Londra si Parcul Algonquin.

Quebec este un alt centru istoric Canadian, unde accentul se pune pe natura franceza unica, pe institutiile culturale, pe festivalurile si conflictele sale cu obiceiurile englezesti, precum sip e eforturile depuse de locuitori in incercarea de a-si pastra mostenirea.

Toronto, cel mai mare oras din a doua tara ca marime, reuseste sa-si mentina in ciuda po****tiei atat de eterogene, o aura de oras provincial si sarmul uni oras European. Bine ingrijit si sigur, asemenea majoritatii lucrurilor canadiene se debaraseaza rapid de inhibitiile victoriene ale trecutului. Fiindca se bucura de tot ceea ce poate a avea un oras, vizitarea lui este un prilej de mare placere pentru oricine.

Teritoriul intins al tarii, cantitatile mari de apa si clima variata ofera nenumarate posibilitati pt. activitatile in aer liber si pt. sport. Canadienii sunt turisti avizi ai propriei lor tari. Unele familii isi petrec intreaga vacanta de vara in parcurile lor nationale sau provinciale, favorite pt. a realize activitati in aer liber. Altii au case de vacanta cunoscute sub denumirea de cabane “cottage”.

P.S. Nu ma indoiesc ca fetele vor aduce completari despre frumusetea si altor locuri cum ar fi British Columbia, Alberta si nu numai...



Sofie
Membru matur

Trimise - 20/01/2003 : 22:45:10

Am si eu multe sa va povestesc despre Beautiful British Columbia ... numai ca saptamina aceasta e cam incarcata ... iar despre BC e o gramada de scris ... aveti rabdare, nu?



tamar
Membru incepator

Trimise - 20/01/2003 : 23:38:47

new york city...
se zice ca ori iubesti ori urasti new york-ul. prima impresia a fost clar una de "wow" - cladirile inalte, strazile perpendiculare si paralele, central park, downtown unde au fost twin towers:( si insulitele, statuia libertatii. dar astea sint lucruri pe care le vezi/observi mai mult ca turist. deja locuiesc aici de 3 ani jumatate, si ma simt mai mult sau mai putin "ca acasa". aici merg la scoala, aici merge la daycare baietelul meu. asa ca e mai usor sa povestesc despre metroul groaznic de imputit:) in care intr-unele dimineti cind merg la scoala dorm "homeless"i pe banchete si lumea face mult loc in jur pt ca pute asa rau...si pustanii obezi care ocupa cite 3 locuri pe bancheta ;). de cealalta fateta a "monezii" nivelul de civilizatie, oamenii care mereu zimbesc la noi cind il vad pe bb, upper west side care e un cartier foarte select, starbucks, niste "cafenele" foarte la moda, cu cafea tare buna dar si tare scumpa, si in fiecare dimineata vezi oameni cu canile de cafea in mana in metrou pt ca le iau "to go", n-au timp sa stea sa le bea acsa sau in magazin.
ritmul vietii e foarte rapid, traffic e groaznic, de aia sa conduci in ny e nebunie, si chiar si sa iei autobuzul dureaza o vesnicie de aia majoritatea aleg metroul.
spatii "verzi" nu sint prea multe, in afara de central park care e superb sau alte citeva parcuri, dar sint terenuri de joaca pt copii "playgrounds" destul de dese, si toate au pe jos un material asa moale ca sa previna loviturile din cazaturi.
magazine deschise pina tirziu, inclusiv sambata si duminica, doar totul e bazat pe costumer service, si apropo de asta, cit de grozav e sa poti sa aduci lucruile inapoi la magazine "returns" fara nici un fel de probleme, sales grozave din cind in cind;) (mai ales acum la lucruri de copii, am luat o multime pentru asta mic pt iarna viitoare la mai putin de jumatate de pret)
astea sint doar asa niste chestii "off the top of my head", ce mi-a venit in cap mai rapid...daca ma mai gindesc si va intereseaza pot sa mai scriu ;)
bye bye din nyc,
tamar si david



ponicid
Membru junior

Trimise - 21/01/2003 : 07:31:16

Interesant!
Cum sunt americanii? Ce mananca, ce beau, cum se imbraca, ce conceptii de viata au?

Daniela, mamica de Ana-Maria



geo
Membru nou

Trimise - 21/01/2003 : 16:33:18

Oau, de cand asteptam eu topicul asta!!!:)))De cand s-a sugerat astfel de topicuri. :)))) Cum se poarta americanii cu emigrantii? Cat de greu iti gasesti o slujba??? Cat de violenta este SUA si Canada ( ce vad la Discovery Channel la CRIME NIGHT, FBI FILES, Prosecuters joi seara...ma ia cu friguri...dar tare mi-ar place sa ajung in SUA medic legist....( vise taica vise:))). Sunt americanii atat de naivi ( ca sa nu zic prosti) cum se zice prin Romania??? Este scumpa viata??? Daca ati avea banii din SUA sau Canada in Ro ce ati alege??? cu alte cuvinte, merita sa pleci pt. standardul de viata su civilizatie, sau pt. partea meteriala...( cultura nu zic, ca nu "ii vad" eu prea culti...desi este o parere f. subiectiva...:)))
Multumesc!!!

make love not war!!!



Andrada
Membru matur

Trimise - 21/01/2003 : 19:26:27

De multe ori cind vorbeam despre America in trecut uitam ca este un continentsi nu o tara. Ca diferenta dintre Eden, Alabama si New York City nu e diferenta dintre Alunis, Prahova si Bucuresti, ci dintre Alunis Prahova si Geneva. Si de aici multe diferente. N-am fost decit pe coasta de est, iar interactiunea dintre cele 8 parti in care este impartita America e destul de mica atita timp cit New Jersey-anul mediu, abia daca face o excursie pe viata in NYC. Nicidecum sa-l intereseze prea mult de culturile din Colorado. N-au timp. Si nu e doar vorba. Chiar n-au. Pentru un proaspat angajat lucrurile nu stau prea roz, 5 zile vacanta pe an, citeva zile medicale, si cam atit. A mai ai citeva "holidays" vreo 8, incluzind thanksgiving, Craciunul, Anul nou, etc. Si apoi programul e in general 9-6, daca mai faci ceva cumparaturi apoi chiar trebuie sa te grabesti ca sa mai apuci macar sa-i faci baie copilului :)). Americanul mediu se cam uita cred la televizor, la Friends, si CNN si Jay Leno si wrestling (lupte greco-romane contrafacute). Dar un lucru care chiar ma tulbura si de multe ori m-am simtit tentata sa-l plasez ca subiect este acest ADD sau ADHD cum ii spun doctorii: Atention Deficit and Hyperactivity Disorder, o boala inventata de americani pentru copii, echivalentul lui Anxiety Disorder pentru adulti. Prima se trateaza cu Ritalin sau alte medicamente pe baza de amfetamina, iar a doua cu Prozac. Descrierile celor doua boli, pe care le tot auzi la televizor zi si noapte sint descrierile unor persoane normale. Copii nu se pot concentra (care pot) iar adultii se simt tristi, sau lumina ii supara, etc. Prostii? Da, dar 5 milioane de copii acum in US sint pe Ritalin! Li se recomanda de la scoala! Ca nu dau rezultate. Despre adultii pe prozac nu vorbesc ca aia cel putin si-o fac singuri.
Apoi din partea statului ai 6 saptamini platite minim(mai putin decit walfare) concediu postnatal. Serviciul iti mai da pina la 3 luni (de obicei). Toate serviciile in America, in afara de cel medical sint excelente. In Penn Station, NY cind am ajuns in prima zi, am incercat sa dau telefon dar mi-a mincat fisa, ah, eram furioasa, cind aud o voce in receptor care imi spunea sa ma mut in stinga, poftim, am intrebat, mi-a mai spun odata sa ma mut la telefonul din stinga, si tot asa pina cind mi-a explicat lentutz, ca pentru imigrant in prima, zi ca telefomul pe care l-am ales este blocat, si va trebui sa ma mut la cel din stinga, ca imi transfera ea banii. M-am uitat in sus, in jos, etc. Excelent ce mai! La fel cu certificatul de nastere al baiatului. Toti numai miere ca si cum le-ai face o favoare ca-ti iei certificatul tocmai de la ei. La fel la magazine. La fel la taxe,etc.
Taxele pentru un venit mediu sint in jur de 28%. Asigurarile medicale sint scumpe dar obligatorii aproape. Iar doctori prea putini, asa ca trebuie sa alergi mult pina prinzi unul bun. Eu abia mi-am schimbat pediatrul. Celalat ma lasase sa astept o ora cind am sunat pentru o urgenta. Day-care-ul e de la 4 saptamini pina la 5 ani si costa de la 500 la 1000$. Gradinitza e ca si in Romania obligatorie si gratuita
In apropiere de serviciul meu un day-care vestit prin preturi si pregatirea profesorilor (toti masterati, etc) a ajuns sa aiba 5 copii numai din vreo 60. Misterul a fost dezlegat de un post local de radio. Se pare ca un copil mai sucit cam tragea pe toti ceilalti de par. Educatoarea lui nu mai putea face fata (cu tot doctoratul ei!!!) si a chemat pe directoarea, care vrind sa-i dea o lectie probabil, l-a luat si ea de ciuf, scandal, concedieri, acum locul arata parasit.etc Ce sa mai zic de educatoarea lui fiu-meu care numai saptamina trecuta i-a trintit o usa in cap lui Marcu, chiar in fata lui tac-su. Saraca era asa jenata, sotul spunea ca probabil se rugase sa nu fie Marc cind a auzit usa facind bang!
Slujbe sint de la $5/h la mall (vinzatoare) pina la $180/h network engineer. si intre ele tot ce vrei. Doctorii fac in general peste 200,000 pe an dupa primii 3 ani in care fac 30,000 pe an. Dar sint si slujbe la mall cu $20/h si exista si network engineer cu $14/h. Depinde mult de pregatire, de cit de infipt esti, de noroc, cit de bine vorbesti limba etc.
Statul in care locuim noi este f scump, comparabil cu NYC. De ex. Pe prima masina, Volkswagen Getta, am platit $300 iar asigurarea obligatorie in statul NJ m-a costat 1500. Prietenii mei in Pennsylvania platesc asigurarea 250 pe doua masini. Reguli diferite de la stat la stat.
Dar mie imi place New Jersey. Stau la o jumatate de ora de plaja si alte 45 min pina in New York. Pot sa schiez (eh, am facut-o si eu odata) la vreo 2 ore cu masina si fac 4 ore pina in Washington) Cel mai mult mi-a placut insa in Cape Cod, Massachusetts. Chiar in oraselul Kennedy-urilor, Hyannis, o frumusete de peninsula, tot Cape Codul, cu niste peisaje de neuitat. Cea ma frumoasa vacantza pe care am avut-o, bebe avea pe atunci 10 luni si a fost un cuminte si un simpatic tot drumul.
Ma tem ca m-am latit si nu am spus prea multe dar mai revin odata cind pot fi mai conscisa sa povestesc deespre oamenii de aici.



Angela T.
Membru senior

Trimise - 21/01/2003 : 21:00:59

in Boston locuieste/ a fost cineva ? este intr-adevar orasul cel mai culturalizat de pe Coasta de Est?



geo
Membru nou

Trimise - 21/01/2003 : 22:15:48

Aoleu Andrada, ti-am citit mesajul de 3 ori ( la fel si cele anterioare) si o sa le printez!!! Nu de alta dar cand o sa ma pregatesc de plecare, sa ma fiu instruita deja!!!! Ei, ma entuziazmez repede,si glumesc, dar daca am si eu putin noroc, am sa va fac o vizita intr-o zi sa va aduc niste prajituri si sa va multumesc pt. cat de dragute sunteti. Mi s-a spus ca romanii plecati sunt egoisti si inganfati!!! Doamne fereste, ce tampenie!!! Daca ar fii toata lumea ca voi, ar fi raiul pe pamant!!! ( sunt constienta ca nu toti pot fii draguti si amabili:)))



dodo
Membru junior

Trimise - 22/01/2003 : 00:54:02

Draga Geo, si eu am crezut la fel ca tine, ca cine e "afara" este "blazat" si vezi-Doamne, isi da aere. Cind am vazut cu ce se maninca "strainatatea", mi-am schimbat parerea: lumea nu are timp!!!!!Serviciul iti maninca mare parte din timp-cam 10 ore daca ai un singur job, socotind lucru+transport, dupa care cei mai multi au copii, deci iau copii de la childcare, pregatesc cina si uite ca se pune de ora 8-8:30. Pina-i pregatesti pe prichindei de somn, pina termini cu vasele si alte "partituri", ai pus-o de ora 10-10:30 iar a doua zi o iei de la cap. Cumparaturile toata lumea le fac joi seara-vineri seara, pentru ca in week-end marea majoritate alearga sa petreaca timpul liber in natura-BBQ, la mare. Daca vrei mai multi bani, mai iei si un al doilea servici sau de lucru in week-end si atunci ai si mai putin timp pentru tine. Aici imi lipsesc enorm cafelele insotite de birfele de rigoare ca-n RO, ore intregi. Si aici sta lumea la o cafea dar nu cu orele ca-n RO si mai ales NU IN TIMPUL SERVICIULUI!- de-aia spun ca nu are acelasi gust ca-n RO! Deci, sa inchei- romanii din afara nu sint "figuranti" (or mai fi si exceptii) dar pur si simplu, in afara timpul are alta valoare, in special timpul din afara serviciului!
Poti sa o iei ca infumurare daca vrei dar eu ma tin totusi un pic de-o parte fata de comunitatea romaneasca de aici-au unele naravuri tipice romanului pa care le-am urit si-n RO, daramite sa le suport si aici!



Oana_B
Membru nou

Trimise - 23/01/2003 : 01:11:24

Eu stau in Michigan si in acest stat totul se invarte in jurul lui "Big Three", adica cele trei mari companii auto: Ford - Chrysler - GM. Este un stat industrial unde sunt multe firme care au legatura cu industria auto. Michigan are forma unei maini si este inconjurat de cinci lacuri: Michigan, Superior, Huron, Erie si St.Clair. Lacurile astea nu sunt ca si Lacul Herastrau din Bucuresti, este ca si cum ai pune Marea Neagra in mijlocul Romaniei. Toata America e uscata, numai aici sunt balti. Din aceasta cauza este foarte multa umezeala, verile sunt cumplit de calde iar iernile cumplit de geroase. Cea mai mare aglomeratie este in jumatatea sudica a statului, cu cat urci spre nord po****tia se rareste, vegetatia devine din ce in ce mai salbatica. Aici nu sunt munti ci numai paduri. Cand spun zone salbatice ma refer la ferme care se stau pe multi acri de pamant, care sunt chiar si in partea de jos a statului dar spre vest. Lake Huron si Lake Michigan impart statul in partea de nord, formand astfel "upper peninsula" (unde am auzit ca este foarte frumos si sper sa ajung pe acolo curand). Americanii din Michigan sunt foarte amatori de pescuit si vanatoare, exista o fauna foarte bogata aici, dar totusi ei iubesc si protejeaza animalele. Am ramas blocata vazand veverite prin copaci sau iepuri pe iarba in fata casei, sau le vad traversand strada repede-repede. Animalutele astea nu le vezi in oras, ci numai in suburbii. Mai sunt sconcsi care put ingrozitor (mie imi miroase a cauciuc ars), caprioare, ratoni (care salasluiesc mai mult in zonele acoperite de paduri). Mi-e mila cand le mai vad calcate de masini pe marginea expresului, fraierele ies din padure si se intampla sa fie lovite de masini daca le orbesc farurile. Exista chiar indicatoare rutiere semnificand " atentie caprioare". In plazele cu magazine am vazut pescarusi, iar tipatul lor imi aminteste de litoralul din Romania. Detroit (sud-estul statului) este un oras foarte urat (mai urat ca Bucurestiul), murdar, am fost doar de doua ori prin el, o data pe la 12 noaptea ma facusem mica in masina si ii spuneam sotului meu sa o calce mai repede ca mi-e frica. Nu erau decat negri pe strada si ma gandeam ca nici un alb cu scaun la cap, nu e la ora aia pe strazi sau in masina...poate exagerez, dar mie asa mi s-a parut. Blocurile inalte sunt doar in "downtown" - un fel de "centrul orasului", restul sunt suburbii cu case si care sunt zone linistite. Michigan se invecineaza cu Canada este un pod (Ambassador) si un tunel prin care poti sa ajungi din Detroit in Windsor (Canada), un oras micut care are printre atractii un urias casino, cu 4 etaje de parcare si altele 4 de sali de joc, unde isi cheltuie banii cu inversunare sperand sa castige po****tia de peste 50 de ani a Michiganului. Eu sunt zgarcita si nu imi place sa merg decat sa schimb dolari americani in dolari canadieni ca este cel mai bun curs valutar acolo. Viata poate fi si scumpa si ieftina, depinde cum te gospodaresti cu banii si de gusturile si prioritatile pe care le ai. La modul general oricine poate avea un Porche, Ferarri, Lexus (ma refer la masini cu adevarat scumpe), sa-l cumperi in rate sau leasing pe 2-3 ani, daca iti permite buzunarul, dar dupa parerea mea masina e cea mai proasta investitie, iar cea mai buna investitie este pamantul. Deviza generala: muncesti ai, nu muncesti n-ai, nu prea poti sa ai o casa si o masina mai acatari, sau niste datorii rezonabile la banca daca muncesti numai 8 ore pe zi, mai trebuie si niste ore suplimentare sa simti ca aduni ceva bani. Nu stiu cum sa caracterizez americanii, ca fac aia sau ailalta, sunt prietenosi (imediat intra in vorba unul cu altul), naivi, cred orice, cred ca in mintea lor n-ai motiv sa spui minciuni decat daca ai nevoie de un control de specialitate, se merge foarte mult pe incredere, daca cumva ti-ai pierdut-o nu ti-o mai spala tot Atlanticul. Sunt comozi, nu prea culti, supraponderali (din cauza porcariilor pe care le mananca), oricum pe aici prin zona e turnul Babel, toate natiile de asiatici, toate natiile de arabi, toate natiile de europeni. Nu am avut probleme pana acum de sanatate ca sa merg la medic, dar asa cum s-a spus mai devreme depinde asigurarea pe care o ai. Din pacate, exista o crestere a somajului ca urmare a politicii externe dusa de guvernul american, crestere a taxelor (vorbesc doar pentru Michigan, nu stiu cum sta treaba in celelalte state), scadere a puterii de cumparare. Oamenii spun ca nu le vin banii de la somaj, documentele pe care trebuie sa le intocmesti pentru somaj sunt multe si totul merge incet. Daca ascult pesimistii despre ce ar putea urma, mi se face pielea gaina. Serviciul, trebuie sa te zbati sa il gasesti, pentru americani hartiile nu prea valoreaza mare lucru daca nu ai dovedit intai ca poti. Romanii care sunt prin zona, muncesc foarte mult, ating "american dream" mai repede decat multi americani get-beget. Cam atat pot sa spun, perceptiile mele de un an de zile de cand am venit...sper ca v-a placut cursul de geografie, politica si economie si va multumesc ca ati avut rabdare sa il cititi pana la capat.
Pupici,
Oana



ponicid
Membru junior

Trimise - 23/01/2003 : 06:49:26

Multumim si noi!
Daniela, mamica de Ana-Maria



Garofitza
Membru matur

Trimise - 23/01/2003 : 18:27:06

Cate ceva despre Las Vegas, orasul care nu doarme niciodata...

Numai la cateva ore (cca. 4) de condus de orasul in care locuiesc, se afla Las Vegas, orasul luminilor, orasul care nu doarme niciodata. Se lucreaza 24 de ore din 24, non-stop. O curatenie desavarsita ce te face sa te intrebi cum este posibil, la o asemenea fluctuatie de turisti.

Ca sa vezi orasul, ai nevoie de cateva zile bune, si am specificat, sa-l vezi, pentru ca de esti un amator de-un joc iute si ieftin, la orce colt vei intalni masini care te vor ademeni.
In 1930 orasul avea o po**latie de cca. 5000 de locuitori, acum se ridica la peste 480.000 din care 7000 sunt romani.
1931 a fost anul in care s-au legalizat jocurile de noroc in Vegas si de asemenea celor care cautau un dirvortz repejor, li s-a ascultat dorinta. Principalii investori pe acele vremuri nu erau altii decat gangsterii. Aeroportul este in centrul orasului, zgomotul produs de avioane se pierde undeva in frumusetea orasului.

Dar sa lasam istoria la o parte, si daca ar fii sa strangi la un loc, Egyptul, New-York-ul,Paris, Roma, Grecia, Hollywood,Venetia samd, Las Vegas este locul unde le poti vedea pe toate. Miniaturi si hoteluri luminoase, Vulcane ce erup din jumate in jumate de ora, vapoare cu pirati ce se scufunda din 3 in 3 ore, paduri tropicale si maestrii ai magicului, si tigri albi, si fantani tashnitoare, ce danseaza pe melodiile lui Frank Sinatra.
Am fost ametita la prima vizita, orasul continua sa ma uimeasca in continuare, iar adesea ma gandesc ca asa ceva nu este posibil, lumini, lume si jocuri.
Hotelurile variaza in preturi, dar daca stii sa-ti planuiesti din timp, poti sta la un hotel de 5 ***** si sa platesti numai $ 65.00/noapte, tinind cont ca unele camere ajung si pana la $ 599.00 pe noapte, nu includ apartamentele, care probabil ca preturile ating cu miile...
Se gasesc si camere la $ 14.95, dar nu am incercat deoarece, sant la marginea orasului, iar cand esti in Vegas trebuie sa stai in Vegas, adica acolo unde lumina este si actiunea este. Din cauza turismului, a jocurilor, a luminilor, aici nu se foloseste orarul de vara, o ora inainte/inapoi, ceasul ramane acelasi si doamne fereste de o pana de curent.

Pentru ca orasul sa fie si mai atragator turistilor cu familie, in ultimii ani, s-au construit hoteluri care fac legatura intre ele, pasaje intregi, in care privirea iti este incantata de diferite orase de pe globul pamantesc. De te afli in pasajul Desert, din jumate in jumate de ora ai sa fii martor la o ploaie, cu tunete si fulgere. Alex a fost speriat putin la inceput, dar dupa primii stropi de ploaie a inceput sa rada. Nu, nu te ploua, ploaia este deasupra unui laculet, este greu de explicat Vegasul, trebuie sa-l vezi ca sa stii despre ce-i vorba.

Daca nu ai fost la Venetia, Venician Hotel iti ofera pentru numai citiva dolari, o plimbare cu gondola, singura diferenta probabil, intre gondolierii originali si cei din Vegas este ca in Italia sunt numai barbati. In Vegas, sunt si gondoliere, care iti soptesc/sau canta usor in engleza cu accent italian.

In camerele de hotel, nu exista frigidere sau snack bar. De doresti ceva trebuie sa cobori din camera, sa treci prin cazinou, eventual sa mai cheltuiesti niste $, si apoi sa-ti cumperi ceea ce ai fii dorit de la bar, sau de mancare. Iar mancarea in functie de cerinte, un bufet la Mandalay Hotel este $ 18.95/persoana, mananci cat vrei, nu conteaza, iar varietatea de mancaruri este extrem de variata. dar daca-i prea scump, poti merge la alte bufete mult mai ieftine, sau poti alege varietatea de mici restaurante de pe bulevard, chiar si crenvusti la numai 95 centi bucata, dar de jumate de metru. Totul este construit in asa fel incat sa te faca sa cheltuiesti /sa joci.

Daca esti cu copii prin salile de joc, nu ai voie sa te opresti. Poti sa te uiti, dar nu ai voie sa te opresti. Camere de luat vederi si security guards, peste tot. Surprinzator este faptul ca se poate bea pe strada, comparand cu marea majoritate a oraselor din State sau Canada, unde nici in parc nu ai voie sa bei. Pe strada uneori, numai ca sa fii ademenit sa joci, ti se ofera bauturi pe gratis, am luat din zbor vreo 2 margarite. Si doamne, se fumeaza, in toate hotelurile, cazinourile, peste tot, si chiar daca nu fumezi, la sfarsitul zilei, cand te retragi un dus este obligatoriu, caci mirosul este in piele. Si pentru ca poate sunteti curiosi, cum se circula, se circula pe jos. Noi ca de fiecare data, in ziua in care am ajuns la hotel, ne-am parcat masina si am mai luat-o in ziua in care am plecat acasa.

Sunt autobuze, taxiuri, se circula cu limuzina, sau masini mici si chiar cu elicopterul, daca te tin buzunarele, dar daca vrei sa vezi, mergi pe jos. Si nu esti singur, toata lumea vrea sa vada.

Spectacolele, show-urile sint mai scumpe, de obicei un bilet La Moulin Rouge, este in jur de $ 55.00, daca vrei sa vezi un spectacol de neuitat cu-o trupa de acrobati canadiana - Le circ du soleil- trebuie sa-ti cumperi biletele cu luni in avans, la un pret de $ 105.00 biletul.

Noi am fost in mai multe ocazii si de cate ori am plecat ne-am promis sa revenim, de ce? Pentru ca ne place, si nu trebuie neaparat sa joci, poti vizita/ revizita/revedea ceva extraordinar si spectaculos, iar pe soacra-mea nu o mai puteam dezlipi de masinile de joc.

Voi revenii cu impresii despre alte orase pe unde m-au dus pasii.... Los Angeles, Santa Monica, Hollywood, Phoenix,Denver,Chicago, Detroit, Toronto, Montreal, Quebec City....lista continua...
Va multumesc si sper ca nu v-am plictisit

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.



danab
Membru matur

Trimise - 23/01/2003 : 19:04:42

Foarte interesant ce scrieti voi aici, iar tu draga Garo m-ai facut tare curioasa cu Vegas-ul, mi-ar place sa ajung pe-acolo. Eu mai astept cu interes relatarile voastre!
Dana



Oana_B
Membru nou

Trimise - 23/01/2003 : 21:14:11

Garo, plictisit???????? Nici vorba, tu ai putea sa fi cu succes un comentator pe Travel Channel sau sa te apuci sa scrii in genul lui Geo Bogza!!!!
Pupici,
Oana



Lia
Moderator

Trimise - 23/01/2003 : 21:29:44

Foarte interesant!Multumesc,fetelor!
Garo,mi-a placut si ce-ai scris si cum ai scris.In cursul acestui an sau anul viitor,vom merge si noi la Las Vegas in vacanta.Abia astept!!
Lia&Andrew



Raspunsuri

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

quote:
Originally posted by Adela

Interesant de citit:
http://www.anchete.ro/articol.php?limba=ro&ID_articol=700&PHPSESSID=1404b34c2a371a4a55412b37ca7fed2b

Adela &Julia



Interesant!!!Ca de obicei aceeasi si vesnica propaganda!

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cam spune:

Interesant subiect, trebuie sa-mi fac neaparat timp sa va povestesc si eu de Vancouver, White Rock, Insula Victoria, ultimele doua fiind chiar deosebite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

quote:
Originally posted by cam

Interesant subiect, trebuie sa-mi fac neaparat timp sa va povestesc si eu de Vancouver, White Rock, Insula Victoria, ultimele doua fiind chiar deosebite.



Unde e Insula Victoria?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zizee spune:

Sofie, undeva pe harta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Tot navigand eu pe harta...gasii...orasul Victoria, la distanta egala de Vancouver si Seattle:183 km cu bacul in ambele directii...asta sa fie oare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Sofie,

Eu eram curioasa sa ne povestesti mai multe de Whistler cand ai timp,

Cristina & Yasmine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia spune:

Hehehe... este orasul Victoria pe insula Vancouver..... ntz, ntz, ntz.... nu iaste nici o insula Victoria... cel putin asa zic site-urile turistice despre BC

http://www.travel.bc.ca/region/index.html?rid=3

Sa incerci sa-i multumesti pe toti... o tentativa ce se va dovedi imposibil de finalizat.
Lidia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Mai Victoria e pe Insula Vancouver si e capitala BC, la o ora jumate cu bacu din Vancouver ... si intr-adevar e deosebit acolo, da'i ptr pensionari si pentru turisti ... da' eu credeam ca-i vorba de Insula Victoria de la Cercul Polar, unde-s ursi polari si eschimosi, am vazut eu o emisiune la tv si tare mi-a placut acolo, asa de vacanta ...
si lasa ca-ti povestesc si de Whistler, da' sa ma mai pun in ordine cu programu' asta si porma o sa dau drumul la robinetul inspiratiunii ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cam spune:

Da, mai, e vorba de orasul Victoria de pe insula Vancouver, unde se afla sediul parlamentului canadian, teoretic cel putin, un muzeu cu figurine din ceara si o splendoare de gradina cu flori si plante din aproape toate colturile lumii. ineinteles ca e pentru turisti, da, este si pentru pensionari cum zice Sofie, dar pentru aia cu bani.

Mergi la inceput