Mamici de iulie-august 2005 (10)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brianamica spune:

Bine v-am gasit pe toate mamicile de iulie si august, si nu numai. Tot atunci voi fi si eu mamica ( de fetita- asa cum spune Dr Iosup la 12 saptamani).
Tare mult m-ar ajuta sa ma scoateti dintr-o mare dilema.
As avea de ales intre 2 maternitati si 2 medici, si anume: Maternitatea Giulesti (dr Mirela Ranga) si maternitate Polizu (dr Oana Toader). Cel putin acum inca mai pot alege. Prea bine nu le cunosc , ci doar mi-au fost recomandate de 2 persoane diferite. Voi stiti ceva de ele? Sincer ma intereseaza in mod special medicul ca despre maternitate ...... cred ca toate sunt la fel de mizere.
Teoretic amandoua sunt dragute cu mine , insa chiar nu imi permit material sa "car" pana in august la 2 doctorite.
multumesc de pe acum si ne mai auzim.briana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brianamica spune:

salutare mamici

am pus si eu o intrebarica despre doctori, insa am facut "subiect nou" numit intrebare. Credeti-ma si pe mine .....sunt noua nouta, si in ale sarcinii si in forum.....
Am 14 saptamani si fetita noastra este bine dezvoltata. Teoretic venim pe lume in august.... dar am auzit eu ca fetele sunt mai grabite.
sa auzim numai de bine.
briana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabelele2 spune:

GINNET,IUBITO,MI-AI RUPT INIMA!!!
NU E DREPT!!!!Habar n-aveam ca se poate intimpla una ca asta!sINT INCA IN STARE DE SOC!
FII TARE DRAGUTZICO,CHIAR DACA ACUM NU POTI SA TE GINDESTI LA NIMIK ,SI MIINE E O ZI!O SA VINA ALT BEBE,SIGUR!NU DESCURAJA,D-ZEU MAI GRESESTE,DAR NU-I NEBUN!!!
TE PUP SI-TI DORESC SA TRECI PESTE NENOROCIREA ASTA CIT MAI USOR SI MAI REPEDE
Bella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Ginnet imi pare tare rau sa aud asta! Nu stiu cum se poate intampla asa ceva.
Iti doresc tot binele din lume si multa putere sa poti trece peste acest eveniment trist!

Andy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Ginnet, imi pare tare rau. Iti doresc sa reusesti sa treci peste asta si sa ai incredere ca va veni urmatorul.

Eu am auzit ca in primele 3 luni de sarcina se pot pierde din diverse motive, si majoritatea motivelor sunt ca genetic nu era in regula. Insa numai Dumnezeu stie de ce si cum.
Din cate stiu eu, sansa e mica sa se intample de mai multe ori. Eu am cateva prietene care au pierdut sarcini in primele 3 luni si uite ca acum au copii frumosi si sanatosi. Nu e nimic in neregula cu nici unii.

Multa putere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Ginnet nici nu stii ce rau imi pare... eu am pierdut in vara o sarcina... In plus bebe era sanatos.... sarcina oprita in evolutie.. la aproape 12SA.
As vrea sa uit cum a fost.. si nu reusesc nici acum. Au trecut atatea saptamani din noua sarcina si tot mi-e frica de ce a fost.
Nu-ti pierde speranta si gandeste-te ca nu e vina voastra, ca asa a fost sa fie si ca un bebe mic asteapta acolo intr-un viitor apropiat sa va aiba drept parinti. Nu priviti inapoi... linistiti-va...incercati sa va luati putina vacanta si nu uitati ca sunteti doi...

_

Anis aici se face intre 11SA si 13SA prima ecografie la care in special se uita dupa claritatea nucala (nu trebuie sa fie prea mare ca sa nu fie indiciu de Down). Dupa aceaste saptamani claritatea nucala nu mai este relevanta. De asemenea verifica existenta membrelor in detaliu, inimii dar nu mult mai mult. Si cerceteaza inchiderea coloanei pentru a elimina suspiciunea de spina bifida.

Apoi sapt 15SA-17SA se face triplul test.

Intre 21 SA-23 SA se face ecografia de trimestrul doi zisa si morfologica (verifica organele). Aceasta verifica existenta tuturor organelor, corecta impartire a inimii si creierului, verifica si masoara toate organele pentru a detecta eventuale infectii care le-ar mari sau eu stiu ce traznai. Se inregistreaza nu doar bataile inimii ci se determina graficul lor. Legat de Down se verifica si osul nasului (sa nu fie prea scurt) se cerceteaza depozitele de calciu din inima sau aiurea.
Daca e vreo suspiciune se verifica ca circuitul sanguin se desfasoara normal. N-as putea spune cum.. dar va spun luni ca maine merg la cercetare. Se verifica cordonul si placenta in detaliu.

Dar tu la 15SA ai putea deja stii ce astepti baietel sau fetita. Nu-i bai ca ai pierdut claritatea nucala. Nu e chiar asa importanta. Si eu am pierdut-o la prima sarcina si cam asa m-au linistit.

Isabelle2 din cate stiu valorile triplului test pentru sarcinile gemelare sunt destul de vagi. Testul descopera in medie doar vreo 60% din probleme si da o groaza de falsi pozitivi.
E super insa ca-i fiecare cu sacutul lui si nu-i riscul sa pape unul si celalt sa fie mai subtiratec la nastere. Voi ati muncit la dublu cu totul:):) Munca de calitate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acusor spune:

'Neata burtici!
Noi am fost ieri la eco morfologica la dr. Meclea si cred ca bebele este ok. Intr-adevar dr. Meclea nu e prea vorbaret. Nici eu n-am vrut sa-l intreb nimic. L-am lasat pe el sa vorbeasca. Azi ma duc la dr. ginecolog sa-mi vada ecografia si o s-o rog pe ea sa-mi explice mai mult. Din pacate n-am putut vedea sexul copilului ca ne-a tratat cu fundul. Dr. Meclea a fost destul de dragut sa-mi spuna ca daca se vede o sa-mi spuna si sexul. Mi-a spus la sfarsitul consultatiei ca s-ar putea sa fie baiat pentru ca este mai mare decat ar fi trebuit sa fie la 12 saptamani si 2 zile cat avea ieri. Eu imi doream fata dar pana la urma nu mai conteaza. Sanatos sa fie.
Din pacate, dr. a avut o "curiozitate" si m-a controlat si pe mine si mi-a gasit un polip de 6 mm pe colecist. Mi-e cam teama pentru ca nu stiu ce se poate intampla cu polipul asta. Mi-a spus ca poate se elimina singur sau poate sa creasca si sa fac icter. Tot ce-mi doresc e sa nu-l afecteze pe bebe in nici un fel si sa duc sarcina cu bine pana la capat.

acusor 12 sapt+3 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura-s spune:

Buna dimineata,
Ginnet, poti sa intri la Aspirante optimiste si fetele de acolo te vor ajuta mult mai mult decat putem noi, multe din ele au trecut prin ce treci tu acum.
Ai incredere si bunul Dumnezeu te va ajuta sa mergi mai departe.

Despre Monica mai stie cineva, ceva? Ce face? Cum se simte ?
Pupici pe burtici,
Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Buna dimineata burtici!

Anis, Luli,
ce vesti mai aveti de la Monica?

Acusor ai si dimensiunile exacte in cm/mm ? Prietena mea naste la sf. lui mai si bebelusa ei (ca este fetita) masura - la 12 sapt + 3 zile - 6.5cm in lungime si 2.1cm la cap...

Numai bine,
Katink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

quote:
Originally posted by ginnet

S-a mai intamplat cuiva dintre voi ce mi s-a intamplat mie....care ar putea fi cauzele...poate m-ar ajuta asta cu ceva sa stiu de ce.
Oricum lacrimi nu mai am ....sufletul si inima ma doare nu imi vine sa cred ca mi s-a intamplat mie...
De ce se intampla asta?
Aveti grija de voi si sa auzim numai de bine.
Ginnet

Draga mea,
Imi pare foarte rau pentru necazul prin care treci si stiu ca acum nu te poate consola nimic.
Acum citiva ani am avut si eu o sarcina oprita in evolutie la 10 saptamini,iar raspunsul pe care l-am primit de la majoritatea medicilor pe care l-am intrebat a fost:a fost un "ou" cu defect genetic si in 80% din cazuri organismul matern le respinge;e mai bine asa.Bineinteles ca atunci aceasta explicatie nu m-a satisfacut si am pret de citeva luni nu am reusit sa-mi revin,dar am inteles apoi ca sub nici o forma nu trebuie sa imi pierd speranta!
Multa sanatate si putere sa treci peste tot ce a fost!
Cristina

Mergi la inceput