laparoscopie

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Dariana durerile le ai de la gazul introdus in abdomen care se va elimina in 5-6-7 zile prin tesuturi; umerii si zona gatului te dor de la anestezia generala cu intubatie; de mancat mananca si tu de regim, mancaruri usoare; dus cam dupa 5-6 zile dar cu protectie maxima la buric si la cealalta gaurica: eu mi-am pus peste pansament o bucatica de folie alimentara si am lipit-o cu leocoplast; cu buricul la mine a fost destul de nasol... dupa cateva zile de la operatie a inceput sa-mi curga un lichid din buric...l-am sunat imediat pe medic si mi-a zis ca-i normal pentru ca mi-a bagat un ser inauntru si se elimina.
Stai linistita ca nu te doare absolut deloc cand iti scoate firele!
Sex as propune doar dupa prima menstruatie; totusi acolo inauntru s-a umblat nu cred ca-i recomandabil o partida de sex.... parerea mea!
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiu spune:

Subscriu la ce a spus Lachione si anume ca mai bine mai astepti pana la o "partida", pentru ca intradevar organismul a fost supus totusi la un chin. Pe de alta parte nici anestezia nu stiu daca se elimina asa repede si cine stie ce rau mai poate face si ea.
Si apoi, tu chiar ai putere sa crezi ca poti face ? Eu m-am simtit destul de slabita aproape 2 saptamani dupa operatie, si oricum mi-ar fi fost frica sa fac ceva de teama desprinderii taieturilor.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Aveti dreptate, eu am 2 sapt. de la op. si abia ACUM mi-am revenit complet (pina acum a durat "convalescenta").

Dariana, tu cum te mai simti?

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala_1 spune:

Eu sunt programata vineri ptr. laparo, dar m-am speriat rau citind aici... Eu imi imaginam ca e mult mai simplu. Am si eu cateva intebari(de fapt am o groaza de intrebari ca mi s-a facut o frica...):
nu o sa pot sa ma dau jos din pat imediat ce ma trezesc din anestezie?, de ce tb sa-mi puna sonda( toate ati avut sonda) cat ati stat in spita si dupa cat timp ati mers la serviciu? Eu ar tb sa-mi iau concediu de maine si nu stiu cate zile sa-mi iau...
multumesc si sanatate multa Dariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bety spune:

Lala_1
Fata de alte operatii este o operatie simpla.
La reanimare, pentru ca erau paciente cu alt tip de operatii si nu mai erau locuri, la 6 ore dupa, m-au ridicat si m-au transportat cu carutul la salon. Nu te astepta sa te deplasezi pe picioarele tale, pentru ca esti totusi dupa o anestezie generala. Urmatoarea zi, dimineata, pentru ca mi-au scos sonda, m-am ridicat singura din pat, m-am dus singura la toaleta, care era la capatul celalalt al coridorului (la Giulesti sunt ffff putine saloane/rezerve cu WC in interior). In ziua aceea am facut o gramada de ture salon-WC (dupa ce-ti scoate sonda ai senzatia ca urinezi des), plus ca am facut si o perfuzie/instilatie, urcand un etaj. Dupa ora 15 mi-au facut externarea si am plecat acasa, deci nu am stat internata nici 24 ore.
Sonda se pune OBLIGATORIU la o operatie cu anestezie generala, din mai multe motive, dar principalul este ca se urmareste eliminarea lichidelor din organism, pentru ca ti se pun si perfuzii (glucoza si solutie clorura de Na), lichide care contin anestezicul. Este o metoda de control.
La iesirea din spital, ti se da concediu medical 7 zile.
Acum, eu mi-am revenit complet cam dupa 2 saptamani. Dar, la prima laparo, dupa 5 zile eram fresh.
Sanatate multa si succes!
Beatrice

Mergi la inceput

PS - in salon am cunoscut o fata a carei prietena a facut laparo in Grecia, cu o luna inaintea mea. Urmatoarea zi, dupa operatie, la indicatiile medicului de acolo inota in piscina.
Cum se spune: alta imparatie cu alte tichie!
Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala_1 spune:

Multumesc f. mult Beatrice pentru lamuririle date.

Treaba cu sonda ma dispera (imi e... aiurea si fata de sotul meu meu care va fi linga mine dupa operatie si ...) dar inteleg fiind anestezie generala. Dar ranhi-anestezie nu s-o putea?

Lala

Mergi la inceput

Nu stiu sa-ti raspund...dar de vreme ce toate am facut anestezie generala, inseamna ca nu. Sotul o sa vada o punga atarnand langa pat, iar tu vei fi acoperita si oricum, cred ca e ultimul lucru de care ar trebui sa-ti faci probleme.
Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

lala,
la cateva ore dupa operatie poti sa-i spui asistentei sa-ti scoata sonda, eu asa am facut, ustura un pic, dar o scoate repede si ai scapat.Nu-ti fie frica, e suportabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns thea_m spune:

Lala poti sa ceri concediu medical max 21 zile dupa externare. Eu atat am avut, eu am facut si o complicatie si am stat 7 zile in spital, dar sansele sa faci vreo complicatie sunt mici. Concediu medical cere medicului care ti-a facut laparoscopia. Si sa nu-ti fie frica. In ce priveste celelalte este asa cum a spus Bety. Este chiar bine sa te misti incepand cu a doua zi pentru a se elimina mai repede gazul ce a fost inrodus si a recapata tranzitul intestinal. Unde faci laparo?
Bafta!

Teodora

Mergi la inceput