MUSULMANCE DIN... SUFLET, UNITI-VA
Raspunsuri - Pagina 5
ancuta06 spune:
Doruletz, iti multumesc, m-am asigurat ca nu-s nebuna
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
gulshan spune:
salamaleikum,
ce mai fetelor?ce noutati mai aveti?
va pup pe toate,
costina,ceva nou?
Allah Hafiz
Coscos spune:
quote:
Originally posted by Catalin
Salamalekum!
Nu-s musulman dar am stat printre ei destul timp incat sa realizez un lucru: foarte rar i-am vazut certandu-se. Sau sa caute nod in papura non-musulmanilor.
Sigur, nu pot generaliza insa, pe ansamblu, au dovedit mai multa toleranta decat se invoca pe aici.
Pana aici a fost o parere personala.
Ca moderator, fac un apel la respectarea www.desprecopii.com/forum/rules.asp" target="_blank">Regulamentului DC de catre toti participantii la acest topic. Credeam ca dupa impartirea dupa criteriile si afinitatile voastre in doua subiecte, contradictiile, acuzele si insultele vor disparea, dar se pare ca nu-i asa.
Fiecare sa inteleaga ce vrea din vorbele mele si va realiza daca este sau nu in cauza. Insa, precum stiti, totul are o limita.
Va doresc o seara linistita!
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Catalin" target="_blank">Catalin
Think pink!
Draga Catalin
Asa e, musulmanii sunt oameni toleranti si rabdatori. Dar nu uita ca noi, mai intai sa fim musulmance, suntem FEMEI, si nu ne putem lepada asa usor de hachitele noastre mostenite de la mama-natura.
Asta a fost o gluma, ok? NU SARITI!!
Acum, la modul serios, cred ca singura explicatie pentru toata cearta asta e ca suntem toate niste femei care tin la parerile lor.
Eu am hotarat sa nu mai incerc sa schimb/impun nimanui parerea, ca nici mie nu mi-ar placea sa incerce unii sau altii sa imi schimbe parerile. Asa ca, SELAM.
Costina
Coscos spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
Originally posted by Coscosquote:
Initial creeata de Coscos
Ca sa avem decenta de a vorbi cu musulmance cu sufletul neatins de influente nefaste, si ca ca avem decenta de a sta departe de cele care nu ne vor din motive legate strict subiective, haideti fetelor care iubiti Islamul, care sunteti musulmance sau care veti deveni, sau pur si simplu, cele interesate de acest subiect, sa ne adunam aici, unde sigur nimeni nu ne va agasa si nu ne va sacai.
Va astept cu drag.
MIE NU MI SE PARE NIMIC EXCLUSIVIST AICI. CHIAR AM INVITAT PE TOATA LUMEA, NU DOAR PE MUSULMANCE, NU VEDETI??
Costina
am bolduit in mesajul tau.
Conchita, dar ceea ce ai bolduit tu erau cuvintele fetelor cand s-au hotarat sa paraseasca vechiul topic si si-u deschis pe al lor; am fost ironica, dar intr-adevar, am uitat sa pun ghilimelele. Insa, repet, alea nu sunt cuvintele mele; vina mea e ca am vrut sa fiu cumva ironica sau sa le raspund cu aceeasi moneda.
Oricum, nu vreau sa ma mai cert cu nimeni, ca daca o tinem tot asa, nu mai terminam. Eu una, am deja niste pareri foarte bine conturate despre Islam, despre Coran si traditia Islamica, dar de acum incolo le voi tine pentru mine.
Oare chiar nu exista pe lumea asta prietenii in care sa poti vorbi despre orice, fara sa strici totul?? N-as fi vrut ca chiar esenta subiectului nostru sa se transforme intr-un subiect tabu, dar uite ca aici s-a ajuns.
Rabbena, ghfirli ( Doamne, iarta-ma), cum zic credinciosii- daca am gresit.
Costina
Coscos spune:
quote:
Originally posted by doruletz
Ancuta , eu am vazut mesajul tau de azi-noapte si m-ai facut curioasa asa ca am citit si eu partile www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40518&whichpage=5" target="_blank">7 si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41851" target="_blank">8 ale subiectului in cauza.
Sunt de acord cu tine, sunt acolo (prea) multe incalcari ale regulamentului! Cel mai mult m-a socat faptul ca un membru a putut fi pus la zid, insultat si "exclus" de pe un subiect doar pentru faptul ca si-a expus convingerile religioase! Ba chiar grupuri religioase intregi au primit catalogari de genul "oameni nu numai ciudati,invidiosi,ci si periculosi" (asta referitor la o ramura a religiei musulmane, din care fac parte toata populatia Iranului, o mare parte din populatia Irakului, Yemenului etc, prin urmare e vorba de milioane de oameni)
au fost multe atacuri la persoana (ceea ce e foarte grav este ca s-a ironizat apartenenta religioasa a unui membru)
s-a facut aluzie la gradul de inteligenta (care din cate stiu n-are nimic de-a face cu religia)
si multe alte jigniri gratuite la adresa unor membrii si a anturajului lor (acuzatii de ignoranta, prostie, incultura, tampenie, sa-ti intre bine in inteligent, vino cu gashca de informati etc)
pacat
Precizez ca nu fac parte din nici una religiile mentionate, am amici si colegi despre care -intamplator!- stiu ca sunt musulmani dar acum imi dau seama ca habar n-am din care ramura religioasa fac parte (criteriul asta nu face parte din prioritatile dupa care imi aleg prietenii).
Insa ma ghidez dupa principiul lui Voltaire care spunea ca
"Nu sunt de acord cu opiniile tale dar ma voi bate pentru ca tu sa le poti exprima liber"
sa auzim de bine
IN SFARSIT, CINEVA A VAZUT CE VAZUSEM SI EU !! De aia "faceam asa urat", dar, imi cer scuze, trebuia sa tac si sa astept ca altii mai in masura ( cum ar fi moderatorii), sa reactioneze. Eu m-am simtit jignita, dar mi-a fost jena sa spun asta; cand sunt jignita, ripostez, nu plec capul in jos, mai ales daca sunt jignita pe nedrept ( ... ca si cand pot fi aduse jigniri cuiva pe drept).
Dar, oameni buni, hai sa lasam lucrurile asa cum sunt; poate reusim sa discutam si despre altele , ce ziceti?
Am citit si pe topicul celalalt al musulmancelor, si ele, isi cam vad de treaba, ba chiar au revenit la sentimente mai bune, asa ca hai, nu va mai certati nici voi. Oamenii sunt cum sunt, lucrurile stau cum stau si n-o sa ii/le schimbam noi acum.
Coscos spune:
quote:
Originally posted by gulshan
salamaleikum,
va pup pe toate,
costina,ceva nou?
Allah Hafiz
gulshan
SALAM ALEIKUM, Gulshan.
Pe aici, agitatie mare, dupa cum vezi.
Personal, nimic noi sub soare, aceeasi tristete si lupta cu morile de vant; nu reusesc sa port o discutie cu prietenul meu, ca sa ajungem si la un rezultat. Dar nu prea mai pot sa astept; iar cu Mut'ah, categoric nu sunt de acord. Problema e ca nu pot " sa rup mata-n doua", cum zicea cineva mai demult, dandu-mi un sfat bun. As vrea, dar nu pot. Tu ,ce mai faci?
Si tu, Corina? Ai impartit cartile?
As vrea sa vb. despre doua chestii: valul si relatia dintre Allah si ne-musulmani, daca se poate. Ce ziceti?
iubitica spune:
marhaba eu sunt elena daniela si ma bucur sa aflu ca mai este cineva care nu uraste musulmanii.eu sunt casatorita de 2 ani cu un libanez cu care ma inteleg foarte bine.despre musulmani am avut o parere foarte proasta ii consideram niste oameni rai fara inima dar din fericire parea mea sa schimbat si ma bucur foarte mult ca am ajuns sai cunosc si sami dau eu singura seama ce fel de oameni sunt ptr ca daca nu cunosti pe cineva nu poti sati dai seama ce fel de oameni sunt.si ptr toti cei ce ii urasc ar fi mai bine sa se mai gandeasca ca nuti poti da cu parerea despre cineva pe care nu cunosti ma bucur foarte mult ca am apucat sa vad tot ceea ce ati scris si va doresc multa bafta si mai ales multa fericire
Coscos spune:
Unde esti, Corina, ca nu te mai vazui nici aici, nici dincolo, nici pe celalalt forum?!
Eu as vrea sa nu mai comentam nimic din trecut, caci e in van. Fiecare si-a facut o parere despre fiecare, fiecare este subiectiv in felul lui, asa ca, pentru ce? Cei neimplicati nu cred ca s-au amuzat, asa cum spunea cineva pe aici, dar cred ca au si ei parerile lor, impartite, bineinteles. Hai ca nu ne voteaza nimeni pentru nimic, asa ca mai bine lasam lucrurile asa cum sunt. Oricum, nu se va rezolva un conflict intra-religios ( culmea!)aici si acum, asa ca, daca tot nu putem atinge un scop asa de "maret", atunci ce rost are sa ne consumam energia si sa stricam relatii?
Stiu ca toata lumea e impotriva ta, si a mea de acum, dar asta e.
Iubitica, eu nu te vazui ieri, bine ai venit printre noi!! Multa bafta si fericire si tie!
Spune-ne despre tine mai multe, daca doresti. Eu imi doresc sa va cunosc si sa va las sa ma cunoasteti, pentru ca numai asa, in cazul in care avem nevoie de ajutor, ne putem si ajuta reciproc, macar cu niste sfaturi.
Si eu am avut o parere proasta despre musulmani, mai intai mergand pe ideea preconceputa care era in mintea parintilor mei, apoi in faculatate, cand colege de an mai "aratoase", "umblau" cu arabi in masini luxoase, prin baruri si discoteci. Dar, fiecare padure are uscaturile ei, si, intalnindu-l pe prietenul meu, mi-am dat seama ca si el avea idei preconcepute despre fetele din Romania, crezand ca toate sunt cum vi le-am descris pe colegele mele din facultate. Relatia mea cu el este (putin spus) ciudata, suntem impreuna de doi ani, insa sunt multe obstacole in calea casatoriei noastre, si nu stim ce sa facem sa o rezolvam. Este haram sa mentinem aceasta stare a lucrurilor, dar el parca e legat de maini si picioare si nu poate face nimic deocamdata, iar eu, cu atat mai putin. Ne gandeam si sa ne despartim, ca sa nu ne mai chinuim atat ( eu ma consum enorm si mi-am pierdut orice chef de viata, nu mai mananc, nu mai dorm, am ajuns o epava); dar nu pot sa renunt la el, si se pare ca nici el nu poate sa renunte la mine. Oricum, stiu ca e un om foarte bun, iar caracterul lui este in mod esential definit de religia islamica; tocmai de asta m-am convertit, pentru ca doream sa cred in Allah, unicul, milostivul; doream sa cred ca inre mine si Allah nu poate interveni nimeni si nimic, iar in religia asta mi-am gasit toate raspunsurile, m-am regasit pe mine insami. Sunt multe de spus, dar acum chiar nu mai am timp, asa ca va las si pe voi, fetelor, sa mai semnati condica.
Coscos spune:
Bey... de ce mesajul Elenei alias "Iubitzica", se vede doar la reply?
Eu nu mai inteleg nimic!!
corina iulia spune:
costina, draga mea, poate vrei sa fi putin mai explicita, ca eu nu prea am inteles ce doresti tu sa stii. oricand, cu placere am sa-ti spun ce cred eu si grupul din care fac parte, dar vreau sa nu dau cu presupusul asa ca te rog sa fii putin mai exacta.
dupa mine, eu cred ca e foarte bine ca nu accepti muta`a, pt ca in primul rand este nu prea favorabila pt tine ca femeie, chiar sotul doar daca e super corect nu ai sa patesti sa te trateze cu tot respectul cuvenit ca si sotie. in general, sotiile din muta`a nu au acelasi respect ca cele provenite dintr-o casatorie normala. si ep urma sunt copii, au alte reguli si imparteli. da, stiu ca esti intr-un stat unde, cel putin acum dupa base poti sa spui ca se respecta cat de cat legea, dar chiar dupa un divort legal prin tribunal-care indubitabil- ti-ar da tie dreptul a custodia copiilor-in momentul in care ai face dovada ca ai un spatiu in care sa-i cresti si venituri minime ca sa le asiguri existenta. ei au putin alta arere, considera ca dupa o muta`a, sotia isi pirde dreptul asupra copiilor, dupa legea islamica. dar niciodata sa nu uiti ca tu esti intr-un stat de drept, doar sa te asiguri ca ai , dpdv material, echiamentul necesar pentru a-ti urma linia dorita de tine.
in rest, toate bune.
am sa incerc sa nu mai citesc celalalt topic ca sa fiu sigura ca evit altercatiile, in final, am sa consider ca daca doresc sa-i spuna ceva pot veni aici sa se exprime in mod civilizat. asa am sa le scutesc de prezeta mea.
gulshan, spune-ne si tu ce mai faci? cum esti, ce-ti fac pitici, sau doar o fetita ai?
quote:
Originally posted by Coscosquote:
Originally posted by gulshan
salamaleikum,
va pup pe toate,
costina,ceva nou?
Allah Hafiz
gulshan
SALAM ALEIKUM, Gulshan.
Pe aici, agitatie mare, dupa cum vezi.
Personal, nimic noi sub soare, aceeasi tristete si lupta cu morile de vant; nu reusesc sa port o discutie cu prietenul meu, ca sa ajungem si la un rezultat. Dar nu prea mai pot sa astept; iar cu Mut'ah, categoric nu sunt de acord. Problema e ca nu pot " sa rup mata-n doua", cum zicea cineva mai demult, dandu-mi un sfat bun. As vrea, dar nu pot. Tu ,ce mai faci?
Si tu, Corina? Ai impartit cartile?
As vrea sa vb. despre doua chestii: valul si relatia dintre Allah si ne-musulmani, daca se poate. Ce ziceti?
sallam aleicum la toate fetele.
bine ati venit, voi toate fetele noi si cele care v-ati solidarizat in apararea corectitudinii pe acest forum. e bine sa se stie calucrurile sunt observate, vazute. va multumesc tuturor.
dupa mine, observatiile voastre sunt totalmente corecte si daca pana acum a fost o anumita "afinitate" sa speram ca de acum lucrurile vor sta altfel, fiecare sa fie responsabil de faptele sale.
va asigur ca am sa fac tot posibilul sa nu mai raspund altercatiilor, pt ca in final fiecare e liber sa-si exprime felul de a fi, de a gandi, de a opta pentru o religie, o bransa a ei, sau pur si simplu sa fie ateu. drepturile noastre sunt egale si daca noi nu suntem capabili sa ne respectam reciproc e pentru ca nu vrem sa vedem bata din ochii nostri, ne place paiul din ochiul vecinului.
dar, recunosc, in cazul precedent se cerea o ajustare si o interventie pt ca subiectele ajunsesera la"usa cortuui" daca nu de ZZ.
"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina