MUSULMANCE DIN... SUFLET, UNITI-VA
Raspunsuri - Pagina 3
Coscos spune:
quote:
Initial creeata de Coscos
Ca sa avem decenta de a vorbi cu musulmance cu sufletul neatins de influente nefaste, si ca ca avem decenta de a sta departe de cele care nu ne vor din motive legate strict subiective, haideti fetelor care iubiti Islamul, care sunteti musulmance sau care veti deveni, sau pur si simplu, cele interesate de acest subiect, sa ne adunam aici, unde sigur nimeni nu ne va agasa si nu ne va sacai.
Va astept cu drag.
MIE NU MI SE PARE NIMIC EXCLUSIVIST AICI. CHIAR AM INVITAT PE TOATA LUMEA, NU DOAR PE MUSULMANCE, NU VEDETI??
Costina
conchita spune:
quote:
Originally posted by Coscosquote:
Initial creeata de Coscos
Ca sa avem decenta de a vorbi cu musulmance cu sufletul neatins de influente nefaste, si ca ca avem decenta de a sta departe de cele care nu ne vor din motive legate strict subiective, haideti fetelor care iubiti Islamul, care sunteti musulmance sau care veti deveni, sau pur si simplu, cele interesate de acest subiect, sa ne adunam aici, unde sigur nimeni nu ne va agasa si nu ne va sacai.
Va astept cu drag.
MIE NU MI SE PARE NIMIC EXCLUSIVIST AICI. CHIAR AM INVITAT PE TOATA LUMEA, NU DOAR PE MUSULMANCE, NU VEDETI??
Costina
am bolduit in mesajul tau.
Catalin spune:
Salamalekum!
Nu-s musulman dar am stat printre ei destul timp incat sa realizez un lucru: foarte rar i-am vazut certandu-se. Sau sa caute nod in papura non-musulmanilor.
Sigur, nu pot generaliza insa, pe ansamblu, au dovedit mai multa toleranta decat se invoca pe aici.
Pana aici a fost o parere personala.
Ca moderator, fac un apel la respectarea www.desprecopii.com/forum/rules.asp" target="_blank">Regulamentului DC de catre toti participantii la acest topic. Credeam ca dupa impartirea dupa criteriile si afinitatile voastre in doua subiecte, contradictiile, acuzele si insultele vor disparea, dar se pare ca nu-i asa.
Fiecare sa inteleaga ce vrea din vorbele mele si va realiza daca este sau nu in cauza. Insa, precum stiti, totul are o limita.
Va doresc o seara linistita!
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Catalin" target="_blank">Catalin
Think pink!
corina iulia spune:
prima referire a mea , pe acest topic, despre crestini.
----------------------------------------------------------------
Trimise - 10/01/2005 : 08:03:28
si acum am sa vin din nou cu un citat din Coran , in special pt mario
surat al ankabut (sura nr 29)
29/46
nu discutati cu oamenii Cartii decat in felul cel mai frumos, afara de aceia dintre ei care sunt nelegiuiti[cu voi]! si spuneti:" Noi credem in ceea ce ni s-a transmis noua si vi s-a transmis si voua! Domnul nostru si Domnul vostru este unul singur si noi Lui ii suntem supusi[musulmani]".
deci, parintii tai mari, care probabil sant inca crestini si parintii mei si a multora dintre voi, care sunt inca crestini, dupa spusele Coranului vor merge in Rai daca indeplinesc cele trei prorunci capitale:
sa creada intr-un singur Dumnezeu , in unicitatea lui
2. in Ziua de Apoi
3 in judecata finala.
deja daca indeplinesti aceste trei conditii te poti considera musulman pt ca insusi cuvantul musulman inseamna supus.
deci cine crede in aceste trei lucruri , poate fi considerat musulman si de aici pana la juramantul de credinta nu e cale asa lunga .
-------------------------------------------------------------
am dat aproximativ acelasi citat si raspuns lui hannen despre crestini. apoi am scris pe topicul infiintat de coscos la fel, doar de bine , nimic jignitor la adresa crestinilor sau a evreilor.
acum, pt ca am inteles ce doreste catalin,care cred ca a replicat la cererea mea din Pm adresat lui si celor inca 3 moderatori de la acest topic, cerere in care-l rugam sa ma ajute sa se faca dreptate, pt ca e o mare nedreptate ce s-a afirmat la adresa mea.
insisit sa-mi vad dreptatea, pt ca eu ca musulman, am jurat pe Coran si in numele lui Allah ca nu am trimis nici un mail sau Pm lui aysha, deci nu inteleg de ce sunt acuzata si jignita in asa masura.
este importiva firi sa vii sa dai o declaratie despre un om fara sa ai o sustinere. unde e dovada? eu nu ma tem sa-mi fie aratata pt ca in fata lui Allah ma simt curata si ma stiu nevinovata. vreau ca aysha sa arate tuturor pe ce-si posteaza afirmatiile, daca nu aduce dovada concludenta, rog moderatorii sa o baneze de acum incolo si sa-i interzica accesul pe forum. a facut afirmatii care nu pot fi trecute cu vederea. cine acuza, sa aduca si dovezi nu doar lanseze rumoare si jigniri pt ceilalti.
vreau din nou sa se faca dreptate.
si-atunci poate va fi pace.
si acum vreau doar sa fac o precizare catre toate fetele interesate.
mi-ati cerut carti sau link-uri despre coranisti.
link-uri cum v-am spus , nu exista. exista o carte pe care datorita faptului ca v-ati dorit sa o cititi cred ca am sa fac efortul sa o traduc, am sa o tiparesc si poate am sa o distribui gratuit celor care doresc sa citeasca despre islamul modern. am sa stau azi in piata universitatii, maine in unirii si am sa o distribui tuturor doritorilor. desigur ca am sa v-o dau si voua, celor care veti dori sa o cititi.
"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina
corina iulia spune:
quote:
Originally posted by Coscosquote:
Originally posted by corina iulia
va multumesc saphir, conchita si anca wish. acestea sunt ideile mele despre lumea moderna, chiar daca aceste idei m-au costat alungarea dim aradisul fetelor sunnite.
ma bucur ca si voi ganditi asa.poate impreuna vom reusi sa facem o lume mai buna.
"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina
SUBSCRIU.
( imi permiti, Corina?)
coscos, any time, draga mea, oricand.
cu drag de forum, corina
corina iulia spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
Originally posted by Catan
Conchita ai face bine sa citesti toate postarile si dupa sa-i faci o parere impartiala despre cele ce s-au scris.Sigur avind o altercatie cu mine in the past poti sa fi putin mai de partea acestei fete ,care pur si simplu imi e rusine ca se da drept ....adevarata musulmana.
Catan, am citit postarea ta juma de ora in urma si nu ti-am raspuns imediat ca nu reuseam sa imi amintesc ce altercatie am avut eu cu tine. nici dupa juma de ora nu pot, o fi varsta :)) nu am cum sa te conving ca nu reusesc sa asociez numele tau cu nici una din supararile sau antipatiile mele, ramane sa ma crezi pe cuvant. sau nu. :-) si sa ma crezi ca nu raspund nickurilor, ci mesajelor postate de aceste nickuri.
am doar o rugaminte la tine: te rog, sterge referirea la mine pe celalalt topic al musulmancelor pentru ca eu acolo nu am intervenit si nu cred ca e fair sa lasi impresia ca am avut vreo contributie la cearta dintre voi.
in alta ordine de idei, remarc ca devine din ce in ce mai dificil sa participi la discutii pe DC, pana si o biata floare e motiv de scandal.
eu pe corina iulia nu am de ce sa o urmaresc si nu subscriu la ofensele tale care ar trebui sanctionate prin moderare. nici la topicul vechi al musulmancelor nu am avut ce invata sau invidia (cum s-a zis), desi asta am intentionat prin lectura sporadica-sa mai aflu lucruri noi si sa va inteleg mai bine cultura, religia, lumea. am colegi de aceeasi credinta ca si voi si reusim sa avem discutii extrem de interesante si constructive. dar de fiecare data cand am intrat pe topicul vostru, ori va bateati joc de crestini si de Biblie, ori ponegreati alti membri de pe DC. am intervenit odata sa atrag atentia ca nu e tocmai fair sa va pronuntati ofensiv fata de crestini si Biblie chiar asa in vazul lumii si am primit biluta de la Papa, moment in care am tras concluzia ca enclava voastra e chiar enclava, adica un fel de rezervatie protejata in care, nu stiu in virtutea caror exceptii de la regula pe DC, vi se permite libertatea sa aruncati cu noroi in celelalte religii. sincer, discutiile voastre mi se par discriminatorii si xenofobe, nu cred ca fac cinste DC. modul in care interziceti accesul pe topic (e privat cumva?) altor membri si, culmea, membrilor de aceeasi religie-nu va face cinste. in plus, ati deschis noul serial cu atentionarea ca nu oricine e bine venit. in aceste conditii, intelegi de ce salut mesajul corinei, care nu face diferente intre copiii lui Dumnezeu si care proclama ca inainte de a fi parte dintr-o religie anume, suntem oameni. mie mi-a dat de gandit mesajul ei si este primul pe acest forum venit din partea unei musulmance care indeamna la toleranta si care nu se exprima necuviincios fata de celelalte religii. il mai aplaud inca o data, cu sau fara voia ta.
nu e nevoie sa imi raspunzi, nu voi mai replica. nu vreau sa intru in polemici cu voi, ti-am raspuns pentru ca mi-ai pomenit nickul. inca nu mi-e clar de ce trebuie sa imi insotesc florile cu explicatii, dar asta este, ne adaptam.
-----------------------
Nu exista libertate in ignoranta. (manual american)
conchita, din nou iti multumesc pentru aprecierile tale si chiar daca te-ai suparat putin pe coscos pt ca ai crezut ca ea doreste sa elimine veche trupa de fete de la celalalt subiect, te asigur ca nu e asa, desi exprimarea nu e tocmai cea mai potrivita stiu cu siguranta ca ea a vrut sa spuna ca nu mai doreste alte jigniri si pe acest topic, ea chiar a invitat pe toata luea sa vina sa-si dea cu parerea dar intr-un mod civilizat. cred ca despre asta ar fi vrut ea sa scrie.
ce am bold-uit aici face parte din ceea ce simt si eu si doresc pe aceasta cale sa anunt din nou moderatorii, ca pe topicul celorlalte fete musulmance se discuta din nou despre mine si despre "ineptiile mele" nu e acesta un atac la persoana? sa zicem ca pana in momentul in care catalin nu a invocat Regulamentul DC toata lumea scria ce-i trecea prin capsor fara sa tina seama ca supara mult sau putin pe altii.draga papadie, m-ai atentionat pentru mai putin de ceea ce e scis acolo, de ce nu faci la fel si cu fetele de acolo? acum nu cred ca nu se cunoaste problema. dar si dupa aceea sa se continue in acelasi fel? si vreau sa mai intreb, unde in regulament scrie ca un anumit membru DC nu poate posta pe un subiect? nu suntem toti la fel?
vreau raspunsuri de la moderaori.
cu drag de forum, corina
corina iulia spune:
am vorbit inainte ca eu nu sunt de acord cu valul. acum am sa-mi exprim punctul de vedere.
sa vedem :
Surat An-Nur (Coran 24/31)
31.Si spune dreptcredincioaselor sa-si plece privirile lor si sa-si pazeasca rusinea lor,sa nu-si arate gatelile lor,decit ceea ce
este pe dinafara,si sa-si coboare valurile peste piepturile lor!Si sa nu-si arate frumusetea lor decit inaintea sotilor,sau a
parintilor lor,sau a parintilor sotilor lor, sau a fiilor lor, sau a fiilor sotilor lor, sau a fratilor lor, sau a fiilor fratilor lor, sau a fiilor surorilor lor, sau a ia o pauzarilor lor, sau a acelora pe care le stapinesc mainile lor drepte, sau a slujitorilor dintre barbati,care nu mai au dorinta,sau a copiilor mici care nu stiu ce este goliciunea femeilor. Si sa nu loveasca cu picioarele lor astfel incit sa se afle ce podoabe ascund ele! Si caiti-va cu totii, o, voi dreptcredinciosilor,fata de Allah, pentru ca voi sa izbinditi!
Cei care cites Coranul in limba araba vor citii :
وليضربن بخمرهن على جيوبهن
Wa liadraben bakhmorhen ala jubehen
Acum sa luam fiecare cuvant in parte si sa-l traducem.
Wa=si
Liadraben= sa puna
Bakhmorhen= acoperitoare, bucata de material [imbracaminte] folosita pentru a acoperii ceva.
Ala=pe, peste
Jubahen=buzunarul lor
Adunate impreuna vorbele dau urmatoarea propozitie :
« si sa puna[ele, femeile musulmane] acopertoarea peste buzunarul lor. »
Aceasta este traducerea cuvant cu cuvant a textului coranic.
Deci, Allah doreste sa ne arate cum trebuie sa fie o femeie musulmanca imbracata, ca despre asta e vorba. El ne arata ca trebuie sa ne acoperim, cu acoperitoarea, buzunarele noastre. Anatomic vorbind,coborand de la cap in jos, nu putem spune ca avem « buzunar » la nivelul capului, mai degraba un sac fara fund, cum e gura. Deci nu despre gura e vorba.
Coboram mai jos. Ajungem la sani. Da, unele femei au sanii lasati si s-ar putea spune ca acolo exista un buzunar. Dar nu toate femeile au sanii lasati deci pentru ele nu ar fi corecta expunerea. Si Allah nu e incorect, El stie totdeauna de ce spune un lucru.
Coboram mai jos. Femeile au un buzunar in partile intime. Deci Allah a facut referire la acest « buzunar » pe care cu siguranta toate femeile il au, mai tinere sau mai in varsta.
Deci sa intelegem ca Allah a dorit ca femeile musulmance sa-si acopere « rusinea lor » cu acoperitoare. Si la noi, bartanii nostri nu foloseau cuvintele moderne de azi pentru a defini zona « buzunarului » ci spuneau « rusinea » acolo era locul rusinos.
Sa nu uitam ca in acea perioada cand Coranul a fost relevat Profetului Mohamed, femeile in general erau goale, multe dintre ele neavand nimic pentru a se acoperi. Doar stapanele erau cele imbracate si erau numite cu apelativul « doamna imbracata » iar imbracamintea era considerata ca fiind un accesoriu ce definea nobletea.
Aceasta este traducerea cuvant cu cuvant parti din aia referitoare la imbracamintea femei.se ami spune"Si sa nu loveasca cu picioarele lor astfel incit sa se afle ce podoabe ascund ele"
bratarile de la glezna sa fie acoperite.
Ce am dat mai sus este traducerea sensurilor Coranului care este acum in limba romana. Se pot observa farte clar diferentele de traduceri si sensurile date cuvantului « a pune », « acoperitoare » si « buzunar ».
Eu prefer sa iau versetele Coranului asa cum ne- au fost Trimise de Allah noua prin profetul sau Mohamed si sa inteleg ca este obligatoriu sa-mi acopar « buzunarul si rusinea ». dar traiesc in secolul 21, acele femei de la inceputul timpurilor islamice nu mai sunt de mult, eu nu pot sa-mi acopar doar « buzunarul » si sa ies pe strada, va dati seama ce ar fi. Dar si daca ma duc la mare, la plaja si stau pe plaja in costum de baie, sunt normala, sunt in timp cu timpurile mele , despre cara Allah a stiut ca vor veni, si sunt un bun musulman pentru ca-mi acopar « buzunaru », dar, iarasi, nu am sa pot nicicodata sa ies in oras, in bucuresti, imbracata doar in costum de baie sau cu o acoperitoare peste « buzunar » . spialul 9 ar fi casa mea, cu siguranta. Ma adaptez situatiilor in care sunt implicata, dar in acelesi timp, pastrez ceea ce prin limba araba, mi-a fost transmis de catre Allah.
Eu stiu un singur lucru, ca islamul va fi ultima credinta si religie, asa e proprocit prin profeti. Si mai stiu ca Allah a transmis treptat , pentru toate timpurile, invataturile Coranului si religia islamica, care este cea mai toleranta religie si mai permisiva, ea nu este o religie incarcata si greoaie, daca este respectat Coranul si nu ne afundam in hadise, care se stie, au fost culese la doar 245 ani dupa moartea profetului intr-o carte. Pana atunci au fost transmise pe cale orala de la un musulman la altul. Deci, se stie, azi ai vorbit cu prietena un subiect, ea l-a receptionat in functie de ceea ce e background-ul ei si a transmis altei persoane putin mai altfel decat era initial, decat tu ai spus. E bine ca hadisele sa fie citite pentru ca multe dintre ele sunt reguli simple de buna cuviinta iar cine doreste sa le aplice ca fiind o « lege de netagaduit » a islamului, eu nu ma pot impotrivi, fiecare are dreptul la propria sa opinie, la propriul punct de vedere, atata timp cat nu sunt considerate mai presus de Coran si nu sunt in contradictie cu el, e ok. Eu asa zic .
Allah sa ne pazeasca de ganduri grele, de nesabuinta de a acuza fara temei si de necredinta.
cu drag de forum, corina
corina iulia spune:
ancuta, iti multumesc si tie pentru obiectivitatea ta postata aici si pe celalalt topic al musulmancelor.
bila neagra tuturor moderatorilor care nu au pedepsit fetele ,nici atunci nici acum , si desigur, nu m-au pedepsit si pe mine dupa greselile facute de mine.
cu drag de forum, corina
ancuta06 spune:
eu am o intrebare: stiu ca am postat la subiectul asta, insa nu imi vad mesajul. Sunt eu chioara?
Din ultima postare a corinei inteleg ca mesajul meu a existat aici, dar a fost sters de cineva? din motiv ce nu mai exista.
CINE SI DE CE mi-a sters postarea?
Sau oi fi eu nebuna
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family