Musulmancele mele dragi

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ayse_2005 spune:

[font=Tahoma][/font=Tahom Sallam! gulsahan iti doresc sanatate grabnica! catan iti multumumesc pt invitatie,sant foarte bune.Eu nu stiu sa fac dulciuri,pana de curand am locuit cu parinti,si abia acum am dat de greu,ma refer la facut dulciuri.Madelain si Ortansa va doresc sa aveti parte de liniste si pace.Maryam unde esti? Va doresc o zi buna!!

Mergi la inceput

Sallam! unde santeti???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Fetele mele vad ca ati disparut cu toatele.Ce se intimpla cu voi?
Va astept aici sau dati-mi un semn ca sintem la finalul acestui topic drag inimii mele si ma voi retrage silentios de pe scena.
Va pup dulce pe toate si sper ca sinteti bine.
Va imbratisez si va urez numai bine si ma bucur din suflet ca v-am cunoscut.

Mergi la inceput

SELLAM! CATAN, PE MINE NU MAI VAZUT PE AICI?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisuca spune:

Salam aleicum, iubitele mele!
Cateva zile nu am mai intrat si cand intru, ce gasesc? Razbel...
Bine ca pana la urma v-ati (re)adunat ca mi-ar fi parut tare rau sa dispara acest grup minunat de fete din cauza unei singure persoane. Pentru ca eu sunt fooaaaarte mica, nu o sa ma apuc sa zic ce e bine si ce nu, dar parca din ce am mai discutat cu prietenul meu, am inteles ca hadisele sunt foarte importante. Si mi se pare normal.
Dar nu o sa mai discut si eu despre asta, ca mi-a crescut si mie tensiunea cand am citit anumite postari... stiti voi despre ce vorbesc.
Despre chador am citit intr-o carte (cam stupida, dealtfel), sigur ati citit-o sau cel putin ati vazut filmul - "Not Without My Daughter" ("Numai cu fiica mea" parca era traducerea), in care o americanca povestea cum i-a vazut ea pe musulmanii din Iran, unde a fost dusa cu forta de sotul ei (o lalaiala tradusa prost din engleza in care musulmanii erau niste inapoiati si nespalati). Tipa povestea cum toate femeile erau obligate sa poarte acest chador. De ce am citit-o? Pentru ca o prietena "binevoitoare" mi-a recomandat-o, ca sa vad si eu cum sunt musulmanii astia (asta de cand cu prietenul meu musulman si cu convertirea mea la Islam). Mi-a fost destul de greu sa o lamuresc ca nu e chiar asa si ca nu sunt toti asa, dar nu a prea vrut sa ma inteleaga, tot ce a tinut sa sublinieze a fost ca, cartea se baza pe o intamplare adevarata si ca uite, traiesti atatia ani alaturi de cineva si iti dai seama ca nu il cunosti.
Fie vorba intre noi, padure fara uscaturi nu este si nici faptul ca tipul era musulman nu inseamna ca toti sunt asa, dar de dragul de a improsca cu noroi, de ce sa nu zicem ca toti sunt niste criminali?
Na, ca iar m-am aprins, si mi-am promis ca nu ma bag in discutii de-astea pana cand nu stiu exact despre ce vorbesc.
Vreau sa va multumesc inca o data ca sunteti aici si va rog din sufletel sa nu dispareti, ca as fi pierduta fara voi!!!
Eu deocamdata sunt tot pe acasa, in curand se pare ca o sa lucrez din nou, pana atunci o sa intru mai rar, dar promit sa va citesc cat pot de des.
Si voi cu ce va mai laudati?
Catan, draguta, mabrouk (felicitari) pentru piciul Rayan, cred ca esti o fericita... azi-maine ne inviti la nunta, huh? Abia asteeept (oops, sper ca nu dau cu bata-n balta si nu o sa zici ca te fac, indirect, batrana, ca am incurcat-o! Ca nu asta intentionam, sa stii!!!!!!!!).
Maryam, inca o data, iti multumesc , am primit Coranul!
Cate-o pentru toate fetele, va si sper sa nu mai lipsesc asa de mult,
ca raman repetenta !

Denisa

Mergi la inceput

Mari, ce site vrei sa faci? Si de ce zici ca nu reusesti? Sau ca te dai batuta? Hai sa vad daca iti pot fi de folos cu ceva... cunostintele mele sunt micute (minime suna prea urat ), dar poate iti pot fi de folos? Ce zici?

Denisa

Mergi la inceput

citez din corina iulia din vremurile "bune":
maryam , clar tu esti lidera noastra. imi place ce ai scris pe forum despre religie, despre bucatarie, despre fete. esti o halua!
Q.E.D.

Denisa

Mergi la inceput

Sellam!!! Poate sa-mi explice cineva ce semnificatie are sarbatoare ASURA pentru cei care se lovesc de le da sangele? stiu ceva dar nu sant sigura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Va pup pe toate cu drag si va astept la o cafeluta virtuala
Vreau sa stiu unde e Maryam cine are vesti despre ea pleaseeeeeeee scrieti-mi si mie .Imi lipseste .pup u all
Denisa nu cum sa ma supar va invit pe toate la party se duce piciu in toamna la maternel
Denisa te pup dulcesa nu puyi la inima ce s-a zis ca nu se merita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns @lbin@ spune:

quote:
Originally posted by ayse_2005

Sellam!!! Poate sa-mi explice cineva ce semnificatie are sarbatoare ASURA pentru cei care se lovesc de le da sangele? stiu ceva dar nu sant sigura.

incerc sa spun pe scurt pt. ca nu pot traduce unele cuvinte iti zic in mare :asura este ziua cind in irak la Kerbela İmam Hüseyin (care era nepotul lui hz muhammed)impreuna cu familia si apropiatii lui au fost omoriti de armata lui yezit ...pentru musulmani aceasta a fost o adevarata tragedie si dupa acest masacru de la Kerbela populatia islamica a fost impartita in doua brate unul sii iar celalalt sunni ...cei care se schingiuiesc sint cei care vor intr-un fel sa impartaseasca aceeasi durere pe care a suferit-o İmam Huseyin cand a fost omorat ....in turcia se numesc alevi ei tin post 12 zile .. sper ca te-am lamurit putin ...daca sti limba turca iti pot trimite tot testul nu este lung dar intimplarile sunt mult mai complicate decit am scris eu aici ...am vrut sa scriu cat mai pe scurt..ca mi-e somn :)

Mergi la inceput