Mamici de martie-aprilie 2005 (13)
Raspunsuri - Pagina 9
gypsy spune:
Salutare mamicilor!
Sunt noua pe acet forum si doresc sa ma alatur si eu.Sunt din Bucuresti,am 24 ani si voi avea un baietel Robert Andrei iar DPN este 18.04.2005.
danna_J spune:
kathywsha, merçi pentru sfatul cu bicicleta, am sa tin cont de el si poate ii dau un telefon doctoritei mele sa vad ce zice, eu pentru ca am posibilitatea la bicicleta sa imi controlez pulsul, am zis ca fac ceva lejer sa nu depaseasca 100/minut si poate chiar mai putin. am sa ma interesez, cu inotul mi-ar ^place mai mult singurul inconvenient este ca trebuie sa fac intr-un loc public si nu prea imi surade... despre constipatie, eu nu am probleme mari, poate ma ajuta faptul ca consum dimineata musli cu iaurt natural, iar pe parcursul zilei fructe dar nu mai mult de 2 sau trei. la mine sunt cu restrictie din cauza fructozei care o contin. pentru cele ce sunt constipate, daca nu le merge cu fructe si cereale integrale (tip musli) pot sa incerce sa bea un pahar de apa calduta cu putina lamaie sau sa isi procure suc de prune. exercitiile, ^plimbarile, miscarea pot sa fie si ele de folos.stiti ce ma deranjeaza pe mine seara? inainte de a adormi, de exemplu, in fiecare seara dar mai cu seama aseara incep niste furnicaturi pe piciorul stang, de sus pana jos, asa ca si cum cineva m-ar 'mangaia' cu o pana. sunt extrem de deranjante si ma tot frec sau masez pe pulpa, incerc sa nu le iau in considerare si sa ador. mai are cineva acest simtom? inainte parca simteam si pe mana stanga insa acum (slava domnului) numai. de asemenea carcei, ma apuca cate un carcel, doar noaptea cand nu ma astept, de data asta la piciorul drept, am aflat ca e normal sa ai asa ceva pe perioada sarcinii.cat despe edema am citit ca poti sa stai cu picioarele mai sus, sa te relaxezi pe partea stanga, sa bei cel putin 2L de apa pe zi, dar nu 2 pahare de apa o data. apa te ajuta sa elimini excesul de fluid din organism si sa te spele de sare. si cu sarea doar strictul necesar... excesul de sare duce la retinerea de apa cum stim bine. bine ca nu e vara ca altfel am fii toate ca niste basicute :).sa aveti o zi usoara si frumoasa
rrox3 spune:
Danna J nu-i nici o problema cu incurcatura in fetite
Te-am trecut pe lista. Am si eu niste carti din seria What to expect, cea referitoare la bebelusi pana la 1 an si cea pentru toddler-si intre 1si 3 ani. Mi s-au parut foarte bune si mi-au folosit foarte mult cu Mariuca.
Gipsy bine ai venit printre noi.
Mamanati si eu cred ca ar fi mai bine sa nasti la Chisinau. Acolo esti acasa si ai familia alaturi de tine. Daca tu te simti mai in siguranta acolo, acolo trebuie sa nasti. Explica-i sotului tau cat de mult conteaza sentimentul de siguranta pentru o femeie care naste.
Kathywsha si eu retin apa. Cred ca nu chiar ca tine, dar mi s-au umflat si mainile si picioarele. Asa am patit si la prima sarcina. Dupa ce am nascut am transpirat vreo 5 kg. in 2-3 zile. Din fericire nu se asociaza cu alte probleme asa ca nu-mi fac griji. Eu am luat pana acum 11,5 kg., dar adaugate la surplusul dinainte ajung la vreao 83, parca sunt o balena.
Mamacita ma bucur ca gandim la fel
De obicei medicii se cam supara daca afla ca le pui la indoiala stiinta confratilor ![]()
tuturor!
Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 30+
danna_J spune:
rroxi3, m-am vazut pe lista :). multumesc! mi-ai adus un zambet pe buze, deja ma vedeam cu Emma la plimbare. sunt fericita ca voi fi mamica, simt ca va fi ceva senzational de placut! abia astept ....
an-k spune:
buna buna, eu acum plec in oras sa vad ce gasesc pt valentine's, voi v-ati gandit ce veti face, sau ce cadou veti lua sotului?, eu habar nu am dar ma uit sa vad ce gasesc, va pupik
anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA
smmiha spune:
Abia ma tin de voi cu cititul...cu scrisul, spre rusinea mea, mai raman in urma. Cateva zile nu voi intra pe net si deja ma gandesc ce greu imi va fi sa recuperez.
Trebuie sa merg la control si abia astept sa-mi zica cum e bebe si eu. Astazi iau rezultatele la restul analizelor si sper sa fie ok.
Eu beau putina cafea dimineata, dar cu mult lapte, nu ma pot abtine pt ca inca merg la servici si noaptea mai am si insomnii, iar dimineata sunt nauca.Si am observat si eu ca bebe devine mai agitat dupa ce beau cafea, dar am constatat acelasi lucru si dupa ce beau ceai sau lapte.
Eu am observat ceva la mine, despre care vad ca nu a mai scris nimeni. Mi-au aparut multe alunite in perioada asta, eu aveam multe si inainte, dar acum s-au inmultit, iar cele care le aveam s-au mai marit, nu toate doar unele, mai ales cele de pe burta, dar asta probabil din cauza pielii intinse. Ma tot gandesc si sper sa nu fie probleme, dar banuiesc ca nici n-or sa-mi dispara dupa nastere. Mai e cineva in situatia asta?
Eu am inceput sa fac cumparaturi pt spital, adica pijama, camasi, papuci si altele. Deja nu mai pot suporta un program normal de cumparaturi.Dupa maxim o ora obosesc ingrozitor, iar spatele ma omoara. Eu care eram o mare fana a cumparaturilor!
Va pup si sa aveti un weekend asa cum va doriti si o zi a indragostitilor minunata!
Mihaela si bebe David Andrei (DPN 25.03.2005)
danuta_t spune:
Salut tuturor mamicilor.
Voi nu ma cunoasteti inca, dar eu va cunosc deja de cateva luni. Chiar si sotul meu va cunoaste, caci in fiecare seara il pun la curent cu ce s-a mai intamplat cu "mamicile mele".
Am devenit de-a dreptul dependenta de acest site, dar mai ales de acest forum.
Primul lucru care il fac cand ajung la servici este sa citesc mesajele noi. Atunci cand nu reusesc, am mari mustrari de constiinta.
Mesajele voastre mi-au facut mult bine in aceste luni, dar pentru asta a trebuit mai intai sa invat sa nu intru in panica la fiecare mesaj despre o potentiala problema medicala sau disconfort sau chiar si la o simpla intrebare. Cu alte cuvinte, prima lectie de viitoare mamica, a fost sa invat sa gestionez grijile (cum spune mama mea, prea multa informare strica, dar eu cred ca daca reusesti sa faci fata fluxului mare de informatii, nu poate decat sa te ajute, caci e viata ta si a lui
in joc; nu cred ca trebuie sa atribuim intreaga responsabilitate doctorului (exceptand pb. strict medicale).
Chiar daca pana acum m-am rezumat doar la lectura, prin ea simteam ca am cu cine vorbi. De fapt, nici nu mai era nevoie sa vorbesc; citindu-va, aveam impresia ca ma identific ba cu o mamica, ba cu alta.
Dar sa ma prezint: sunt o viitoare mamica de baietel - saptamana 31, DPN=16 aprilie 2006. La nume inca mai lucram, avem pe lista vreo 8.
Pana acum am avut o sarcina super usoara (exceptand gargaunii din cap cu care m-am razboit
cateva luni). Greturi nu prea (doar la apa, probabil bb prefera berea), pofte nu prea; doar o infectie din prima luna (deloc ingrijoratoare pentru dr, dar pe mine m-a speriat tare rau) si tratata in luna 4. Contractii nu.
Noroc cu pozele de le eco si cu burtica care dovedesc ca in curand va aparea o minune in viata noastra, caci altfel, nu prea s-ar zice ca am simptome de gravidutza.
Dar de vreo saptamana am si eu un simptom de gravidutza. Adica sufar de insomnie. Si va dau dreptate, nu e deloc placut sa te invarti in pat intre 3 si 6 noaptea. Oare asa o sa o tinem pana la nastere ?
Gata cu compunerea, sa mai si lucrez ceva.
Va urez tuturor o sarcina usoara in continuare, sa fiti vesele si fericite (doar vine Valentine's day).
adrianafedorca spune:
ce fac gravidutele mele azi? eu sunt atre fericita , de 2 zile dorm si eu ca tot omul si nu ma mai trezesc la 3 dimineata, nici macar pt a merge la toaleta, cred ca m-a ajuns oboseala
mamanati eu atata am, parol, ori sunt eu mai grasaori esti tu mai supla, nu stiu ce sa zic, dar eu intotdeauna am avut burtica, mereu ma intreba lumea daca sunt gravida...

, n-am reusit niciodata sa am un abdomen ca la televizor sa zic asa, si faceam aerobica de 3 ori pe saptamana, de aia am intrebat si eu fetele cat mai au el diametrul , chiar fetelor v-ati masurat ? te pomenesti ca a mea o fi cea mai mare....
mamacita mi-am adus aminte, mie mi-a zis dr ginecolog ca daca ma doare hemoroidul sa-mi pun supozitoare Carpicon cica ajuta, azi am fost si la dr de familie si mi-a spus ca si ea a foloosit Caricon si a ajutat-o si ca abia dupa nastere scapam de ei ![]()
![]()
cam atat pt azi va 
Adriana si bebelinul 29 de saptamani
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza
danna_J spune:
Bine ai venit printre noi, danuta_t!Ma bucur ca ai intrat si tu in discutii pana la urma. La fel si eu, la inceput citeam si mi-a trebuit ceva timp sa ma acomodez cu acest forum, mi l-a recomandat o prietena si mi-a zis ca merita sa ma inscriu mai ales acum ca asteptam un bebe. E minunat sa cunosti alte persoane care trec prin ceea ce treci si tu si afli ca nu esti singura si ca tot ce ti se intampla din pricina sarcinii e pana la urma comun.Iti urez inca odata bun venit si sarcina usoara, un Valentin's day minunat si salutari taticului!gypsy, bun venit si tie printre gravidute, sa ai o sarcina usoara si fara griji, la fel si nasterea si un bebe sanatos si puternic, sa ne mai povestesti si tu cum decurge viata ta in perioada asta :).An-k, sa ne spui ce ai reusit sa ii cumperi iubitului tau! Poate reusesc si eu sa imi fac o idee despre ce as putea sa ii ofer sotului meu. Vroiam sa te mai intreb daca tu ai vre-o compania la telefonul fix (daca ai) cu care sa suni mai ieftin in ro. Noi suntem abonati la Belgacom si nu sunt multumita cu tarifele, sunt foarte mari chiar si in weekend. Sora mea ma suna din Germania cu 3 centi pe minut iar in ro suna cam cu 8 centi pe minut iar in state uneori in weekend poate sa sune graturit. Eu am incercat sa gasesc ceva companie pe internet dar nu am gasit nimic convenabil in Belgia. Acum am si eu timp sa scriu mai des pentru ca a fost o perioada mai calma la servici si am stat deja acasa de 2 saptamani, ceea ce nu imi place pentru ca imi lipseste miscarea. De luni incep iar munca si mobilizarea... va doresc tuturor o zi placuta!
cristinacostinescu spune:
Buna! Nu v-am mai scris de mult dar am citit toate mesajele voastre din ultima vreme. De la 1 ianuarie sunt in concediu si stau in pat datorita problemei cu colul scurt si retardului de crestere al copilului. Imi este destul de greu cu atat mai mult cu cat si o fetita de 5 ani si 3 luni.
Luni am fost la dr. Pop la eco si acum rezistentele pe arterele uterine sunt normale, conform masuratorilor bebe e mai mare cu o saptamana si are greutatea de 1987 +-306 gr(saptamana 32). Cu toate acestea mi-a spus ca are un retard de crestere de 12% si ca de fapt voi avea un copil slabut si lung in rest fiind totul normal. Sunt destul de in ceata si putin dezamagita pentru ca imi doream un copil mai grasut de data aceasta, fetita mea Ruxi avand la nastere 2 900g si in primele luni parea ca nu mai creste odata.
O sa nasc prin cezariana si discutiile despre tipul de anestezie mi-au prins foarte bine pentru ca eram destul de nehotarata si acum m-am decis pentru cea epidurala. Multumesc mult de tot !
In alta ordine de idei :
- sutien de bumbac pentru alaptat am cumparat de la Cocor etajul 3 parca, de la Jolidon cu aprox 350.000 lei si poate fi purtat fara probleme si inainte de nastere. Aveti grija ca vanzatoarea vi le arata intai pe cele de 900.000 de la Anita si doar daca intrebati vi le arata si pe cele de la Jolidon.
- Legat de pompa de san e bine sa nu cumparati inainte pentru ca unele mamici pot chiar sa nu aiba nevoie de ea. Personal am avut probleme foarte mari cu sanii la prima sarcina, lapte mult, nu aveam sfarcurile formate, nu m-a invatat nimeni cum sa alaptez corect si m-am ales cu niste ragade foarte urate. Salvarea a fost o pompa electrica de la Chicco care a costat destul de mult dar si-a meritat banii, pentru ca de durere eram decisa sa trec copilul pe lapte praf si pana la urma am alaptat pana cand Ruxi avea 8 luni.
Toate cele bune si multa sanatate !
Cristina C.
DPN 31 MARTIE 2005