Mamici de martie-aprilie 2005 (13)
Raspunsuri - Pagina 8
adrianafedorca spune:
mey ce harnicute ati fost azi !!!! am reusit sa citesc si eu tot ce s-a scris azi, eu azi am fost prin carrefour sa caut sutein, si intr-adevar am gasit unele la 100.000 lei din bumbac dar nu prea mi-au placut pt ca aveau sarma si nu cred ca e chiar comod sa stai cu sarma aia sub sani, pana la urma cred ca o sa-mi cumpar 2 bustiere, aveau unele dragute dar erau din plastic , oricum mai am timp, pijama cu nasturi in fata n-am gasit decat unele groase si avand in vedere ca nasc pe la sfarsitul lui aprilie, cred ca trebuie sa caut unele cu maneca scurta , cic prin aprilie vom avea si 30 grade asa au zis astia la tv, pana la urma cred ca tot bucur oborul ramane baza
eu mari noutati nu prea am , doar ca pe zi ce trece ma misc din ce in ce mai greu , parca sunt o baba de 80 de ani, dar nu ma las asa usor,
mamacita imi pare rau ca doare hemoroidul, la mine inca nu doare , am tot zis ca-mi cumpar unguentul ala dar uit tot timpul de 2 zile dau si eu cu galbenele sa vedem ce se intampla, sper sa treaca sau macar sa nu se mai mareasca si sa nu doara, la mine e din ce in ce mai nasol, aproape ca nici supozitoarele nu-si mai fac efectul, sunt disperata, orice as incerca , orice combinatie nu vrea si gata....
si eu am o sete-n mine de nu mai stiu ce sa fac, l-am disperat pe sot de la sticlele de 2 l am trecut la bidoanele de 5 , 1 bidon imi ajunge cam 2 zile
cam atat pt azi , va pup si multa sanatate si aveti grija de burtici
aaa... mi-am adus aminte , mie dr nu mi-a facut testul pt diabet si i-am spus data trecut si a zis ca nu e nevoie ca vede din sumarul de urina , pe care trebuie sa-l fac lunar, asa e? voi ce stiti?
ce analize mai trebuie sa fac de acum inainte? ( maine fac 29 de saptamani)
Adriana si bebelinul 28+

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza
an-k spune:
buna, buna am venit acasa
raspunsul ei la intrebare a fost: prima oara a ramas surprinsa, apoi mi-a cerut numele cartii si autoarea(ca va cauta si ea),apoi mi-a zis ca abdomenele pe care le fac sportivii sunt intradevar nepermise, adica cu picioarele drepte si mainile la ceafa, si ridicarea completa a spatelui, apoi mi-a aratat si cartea ei cu programa pt sarcina in care avea si poze, trebuie lucrati atat muschii din fata cat si muschii laterali,
abdomenele se fac: intinsa pe spate cu mainile intinse in fata, ridici spatele atat cat poti(cum zice mamacita capul si umerii) si nu f mult, in poza corpul are forma unei barci(alta comparatie nu am gasit
), important este sa tii muschii drepti abdominali sau laterali incordati, iar in timpul acestui exercitiu se relaxeaza muschii vaginali, acest exercitiu ajut ca in momentul nasterii sa deschidem cat mai mult si in final sa evitam epistomia, abdomenele se fac si in partile laterale, cu mainile intinse in fata indreptate spre dreapta sau stanga,
aceste abdomene sunt interzise gravidutzelor cu colul deschis sau probleme asemanatoare, aceste exercitii se intrerup cam cu 3 saptamani inaintea termenului, sau cand doctorul constata ca bb a inceput sa coboare sau colul e deschis
ea a zis ca o sa caute pe internet si ma va suna cand va gasi, a zis ca e prima oara cand aude asa ceva, dar americanii si euopenii au mai fost in contradictoriu asa ca si daca va gasi ce i-am spus eu in amanunt parerea ei ramane neschimbata, ca ea asa a invatat in facultate, si asa practica de 25de ani iar rezultatele au fost mereu cele asteptate, iar gravidutzele ajung la ea prin trimitere de la ginecolog care daca ar considera vre-o problema nu le-ar trimite![]()
in concluzie eu voi face abdomene in continuare
dana eu voi naste in hasselt, doctorul care ma vede mereu mi-a dat trimitere la kinoterapeut, dar tu poti cere pt exercitii in apa si iti recomanda el ceva, eu am mai fost la piscina satului aici in lummen
anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA
rrox3 spune:
Dana multumesc pentru urari! Nu am copilasii chiar atat de repede unul dupa altul, vor fi aproape 6 ani intre fetite
Stii, sunt de acord cu tine ca daca medicii sunt buni si ai incredere in ei e mai bine sa fii mentinuta intr-o stare calma si fara probleme. Dar gogoasa cu orice problema apare cu sarcina poate fi rezolvata cred ca nu o iei in serios. Sunt si probleme pe care nu le pot rezolva din pacate. Aici, in Ro. eu una nu am incredere in medici prea multa si simt nevoia sa-i confirm cumva cu date din alte surse. Si pe urma asa sunt eu de felul meu, trebuie sa-mi explic tot ce mi se intampla
Nu-ti imagina ca intru in panica imediat ce nu inteleg ceva, dar declansez imediat cercetarea si nu ma potolesc pana nu am o explicatie coerenta. Atitudinea asta o am in tot ce fac, nu numai in ceea ce priveste medicina.
Daca vrei sa figurezi pe lista noastra da-mi te rog detaliile necesare, adica dpn-ul si eventual numele fetitei, daca i-ati ales unul.
Lorin cred ca ar trebui sa-l intrebi pe doctor ce-i cu arsurile. Dureri pot fi de la ligamente, mai ales cand esti mai obosita, se intind si dor. Dar n-am auzit pe nimeni sa le numeasca arsuri.
tuturor!
Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 30+
caramella spune:
Fetelor eu am inceput sa ma disper cand am citit ca voi faceti tot felul de analize si eu ioc.Cand am fost luna trecuta la medic am intrebat daca mai trebuie sa fac ceva analize si el a zis ca nu.Saptamana viitoare ma duc din nou la el si o sa il iau la intrebari.O ANALIZA A SECRETIEI CRED CA AR TREBUI SA FAC CA am o scurgere alb-galbui destul de abundenta.Azi dimineata m-am speriat ca a inceput sa ma doara burta jos da mai mult ma intepa si numai daca stateam in picioare.LORIN777 sa sti ca si eu mai am cate o data dureri ca niste usturimi da eu le am in jurul buricului si mi se intareste burta ca piatra.Ma ajuta Papaverina,nu iau doar la nevoie.Ma bucur ca pot invata mai multe de la voi.Si eu am probleme cu somnul dar mare parte din vina gandurilor.Noaptea i-mi vin tot felul de ganduri,i-mi tot inchipui cum va fi la nastere ,cum ma voi descurca cu buburuza mea mica(nici in brate nu cred ca stiu sa o tin)
rrox3 spune:
Coral Garmastan se cumpara de la farmacie, dar am inteles ca se gaseste mai greu. Cum te mai simti? Ce face bebe?
Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 30+
danna_J spune:
rrox3, iata ca pana la urma m-am lamurit si eu cu fetitele tale, care credeam ca ai 2 si o astept pe a 3-a, nici nu imi vine sa cred ca am avut in cap sa cred ca ai deja o fetita de 7 luni cand tu esti insarcinata de aproape 8 luni... stupid nu-i asa? hai sa pun pe seama ca sunt gravida, ca nu mai functionez 100% cum ar trebui si ca imi sta gandul la alte cele si logica imi joaca feste. ar fii fost o alta minune medicala nu? :) sper ca ai priceput ce confuzie am facut: Roxana 5 ani si Mariuca 7 luni, ceva in genul asta. bineinteles ca putea sa fie posibil daca adoptai...in fine, scuzele mele de rigoare dar m-am simtit nevoita sa imi justific eroarea.DPN-ul meu este 28 aprilie 2005, iar eu m-am 'cochetez' cu numele de Emma cu care incerc sa ma obisnuiesc. Intai am dorit Enya dar n-am putut convinge pe nimeni ca e un nume 'valabil', acum sunt la faza de 'emma' si daca acesta va ramane sotul are si el o obtiune care va fii al doilea nume! deci sunt in saptamana a 29-a! nu stiu daca pe perioada sarcinii oscilezi in felul in care te simti, dar eu azi si ieri m-am simtit mult mai usoara ca inainte, constat ca nu mai suflu atat de greu chiar daca ramane partea cu insomnia. caramella cred ca toate cele ce au probleme cu insomnia au diferite ganduri si temeri care le nelinistesc. asta e normal, am citit si eu intr-o carte "what to expect whe you're expecting" de Eisenberf, Murkoff si Hathaway. uneori cadem pe ganduri si mintea ramane dusa e ceva normal la gravide, suntem mai speciale nu-i asa, ne putem permite si asta.An-k, cred ca e bine ca mergi la kinezista, miscarea pentru noi e buna, maine voi avea si eu bicicleta medicala la dispozitie si incep putina miscare. va doresc tuturor un somn bun si odihnitor, cat mai putine ganduri in timpul noptii, pupici pe burtici
mamacita spune:
Imi place modul in care gandesti si actionezi Roxana,pentru ca ma identific cu el.Iti dai seama,daca eu,ca medic,simt nevoia sa verifi![]()
c din alte surse ce spun colegii mei din alte specialitati...Am emotii mari cu neonatologii,care,v-am mai spus,la noi sunt toti o apa si un pamant,si cu pediatrii,pentru ca am invatat din experienta ca nu intotdeauna bunul renume denota un medic pus la punct cu curentele moderne;multi se plafoneaza,iar eu,sincer,pediatrie din facultate mi-amintesc mult prea vag ca sa stau linistita.Norocul meu este ca ma pot baza pe cunostintele de actiune in momente critice,dar sper sa nu ajung niciodata la asa ceva...
Somn usor si...pieri-v-ar insomniile!![]()
mamanati spune:
Hei mamicutzelor, da harnicute mai sunteti!!!
De fiecare data cind am vre-o 30 min libere, tot cu gindul stau sa scriu si eu ceva, dar nu apuc decit sa va citesc in acest timp.
Adriana , in unul din mesajele tale am citit ca la tine la 28 saptamini+, burtica masoara 103 cm. Eu am 29 sapt. si chiar ieri am fost la
, si mi-a spus ca am 85 cm,(?) si de la inceputul sarcinii am pus tot 10 kg. Stiu ca sarcinile sunt toate diferite, da sa fie chiar asa diferenta?! Apropos, fetelor, cum se afla cit cintareste bebe in burtica (doar la eco?) si de la ce termen?
Acum mai am o ingrijorare(mica). Am hemoglobina in singe joasa: la primele analize de singe aveam:139, apoi-116 si acum e 109. De vre-o 2 luni primesc cite o pastila de fier (Sorbifer-am auzit ca e cel mai bun)de 2 ori pe zi. Dar parca tot degeaba. Si in alimentatia mea includ intotdeauna carne de vita, spanac, suc de rodii... dar ce folos.Acum la ultima vizita medicul a spus sa iau Tot'thema(sau totema) supliment de fier(lichid). Voi mamicilor, inafara de prenatal, primiti suplimente de fier? Imi spuneti si mie ce e mai efectiv?
mamacita , tati al nostru desi e peste mari si tari, tine mortis sa nasc in Constanta. Daca nu reusim sa-l convingem sa ramin sa nasc la Centrul mamei si copilului in Chisinau(cea ce cred ca e mai bine) cred ca o sa te bombardez cu intrebari despre spitalul si medicii din Constanta.
Fetelor, stiu ca s-a incheiat subiectul cu mincarimi de burtici dar la mine abia acum se acutizeaza mincarimile. Imi vine sa-mi rod pielea de pe mine.![]()
Va doresc somn dulce si un sfirsit de saptamina linistit.
Va pup pe toate,
Nati
si bebica (29 saptamini).
B.N.
kathywsha spune:

Se pare ca ne-am animat acum in al 3lea trimestru pe ultima suta de metri...ceea ce zic eu ca este bine desi eu nu prea am timp de scris si va citesc cam pe apucate...
Bebelusul meu daca pana acum 2 sapt era un finut, acum abia daca ma lasa sa respir de cate ghionturi imi da si numai in partea stanga lateral. In rest in afara kilogramelor multe care le am pus ~ 30 nu am nici o problema, fara hemoroizi, fara insomnii...doar cateva vergeturi pe solduri. Dar fetelor, fie vorba intre noi, la cate fructe si lapte bag zilnic ma simt ca o bomba gata sa explodeze
...cateodata ma duc si de trei ori la toaleta (eu care inainte ieseam la trei zile). Daca aveti probleme cu constipatia va sfatuiesc sa mancati cate 3 pere moi una dupa alta sau pepene galben.
Cat depre sutien pt alaptat am vazut in Moll- vitan unul din bumbac 100% toate marimile ...cam 400.000lei. Problema mea este camasa de noapte pt. alaptat (nu prea am timp sa caut prin oras)
DANNA_J din cate stiu bicicleta in trim 3 nu este recomandata...doar trim. 1 si 2. Se pare ca cel mai bun este inotul pt. ca amortizeaza miscarile prea bruste sau grele care le am face in mediu normal.
MAMANATI si mie mi au gasit pe la 29 de sapt. (acum am 33 sapt.) anemie...si drept urmare mi au dat la greu vitamine si fier. Dar ... pt. ca nu am luat toata sarcina niciun fel de vitamine sau pastile, imi cumpar in fiecare zii o legatura de patrunjel, o toc marunt impreuna cu o rosie si un castravete si o mananc. Daca inainte de analize ma simteam obosita si aveam si ceva ameteli ...acum sunt OK (am citit undeva ca o frunza de patrunjel contine necesarul de Fe zilnic al unei persoane sanatoase). Eu zic ca nu te costa nimic sa incerci ceva mai natural.
MAMACITA ma bucur ca te avem printre noi... ca sa ne putem bucura de un sfat de expert
Referitor la anestezia epidurala...in cazul in care sunt mai plinuta...chiar grasa as putea spune 1.70 90kg (vreau sa ti spun ca am picioarele pline de edeme...mi e teama sa mi indoi genunchi sa nu mi pocneasca pielea) crezi ca as avea ceva probleme...in sensul sa nu mi prinda anestezia...sau mai nasol sa nu mi gaseasca spot ul pt. introducerea cateterului. Sau tensiunea poate afecta anestezia...eu o am variabila 14 cu 9 maxima si 12 cu 7 minima. By the way, tensiunea poate fii modificata de starile nervoase? Cat despre hemoroizi, in cazul in care esti de acord cu metodele naturiste, ai sa gasesti sigur ceva pe net.
SANATATE LA TOATE 
kathywsha spune:
Mai vin cu o completare...
Tot pentru constipatie...incercati sa mancati seara vreo 20 de bucati de smochine uscate si a doua zii sigur sunteti primele la baie. Deasemenea, sunt bune si curmalele, dar smochinele au efect garantat, eu le foloseam inainte sa raman gravida, cand aveam ceva probleme...
Cat despre diametrul burticii mele, in 33 sapt., 116cm...voi?