Mamici de septembrie - octombrie 2005 (5)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Bine ai venit Dea la burtici! Sa ai sarcina usoara!

Flavia 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Flavia, am vazut ca avem aproape acelasi UM. Tu cum te simti? Eu sunt extrem de somnoroasa si ametita si as sta numai in pat. Azi m-am trezit si cu ceva greata. IHH. Mai am si dureri (de ovare parca). Azi voi merge la doctor si voi vedea cu sta treaba, dar eram curioasa cum e la tine.Valen 7 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natydea spune:

Multumesc mult de tot fetelor pentru primire si sa avem toate sarcini fara probleme.
Eu am ajuns un pic cam ipohondra, cum ma doare nitel burta hop cu un No-spa si ma duc la buda la fiecare 30 minute sa vad cum stau lucrurile, daca e ok sau nu.
Sper ca in cateva zile sa-mi revin cu capul si sa nu mai stresez pe nimeni. Noi nu am anuntat pe nimeni inca despre bebe. Am spus sa treaca cu bine primele 3 luni si apoi dam vestea. Bineinteles ca sotul si mama mea stiu, dar atat!
Dea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Auras, eu am scris pe forum despre cele 16 ore libere lunar. Am citit in mesaje de pe forumul legislativ, pe care il gasesti www.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=4" target="_blank">aici.

N-am reusit sa mai gasesc mesajul respectiv de pe forum, dar am gasit legea pe net:

LEGE nr. 25 din 5 martie 2004
pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca
Emitent : PARLAMENTUL
Publicata in : MONITORUL OFICIAL nr. 214 din 11 martie 2004

ARTICOL UNIC

Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 96 din 14 octombrie 2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 750 din 27 octombrie 2003, cu urmatoarele modificari si completari:
...
...
4. Articolul 15 va avea urmatorul cuprins:

"Art. 15 - Angajatorii au obligatia de a acorda salariatelor gravide dispensa pentru consultatii prenatale in limita a maximum 16 ore pe luna, in conditiile prevazute la art. 2 lit. f), in cazul in care investigatiile se pot efectua numai in timpul programului de lucru, fara diminuarea drepturilor salariale."
...

Pentru a vedea toata legea, da o cautare pe net.

Ioana

Mergi la inceput

Nici noi nu am anuntat. Ne-am hotarat sa spunem tot dupa primul trimestru.

Mergi la inceput

Valeria, si eu as dormi mai tot timpul, mai putin noptile (ca si Ioana, ma culc odata cu gainile si ma scol inaintea lor, pe la 5, ca nu mai am somn). In rest cu greturile stau relativ bine, adica s-a intamplat numai de vreo trei ori. In schimb sunt anumite mancaruri la care nu mai pot nici macar sa ma gandesc, am arsuri, mananc in 2 in 2 ore (daca nu mai des). Dar am reusit sa ma ingras numai 1,5 kg, pentru ca de cele mai multe ori imi satisfac pofetele de a manca mereu cu fructe.

Flavia 6+

Mergi la inceput

Valen, am uitat sa mai mentionez durerile de burta (asemanatoare celor din timpul menstruatiei), care am inteles ca sunt normale.

Flavia 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danubia spune:

Buna fetelor ,
va citesc zilnic de cateva luni bune , atat la asprirante cat si , mai nou , la gravidute .
Azi imi iau inima in dinti , si va rog sa ma primiti printre voi , sunt o viitoare mamicuta cu un 04.01.2005.

Inca nu am fost la medic , voi merge joi seara ,dar ma cam ingrijoreaza durerile de burta , uneori mai violente , alteori inexistente. Ma doare mai mult cand ma ridic de la birou .Sper sa nu fie vreo problema .

Va tin pumnii tuturor !

Danubia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Bine ai venit Danubia!
avem acelasi UM, dupa datele de pe net am calculat 10 sau 11 octombrie! Bebelusi balanta o sa avem!
Cum te simti? Ai vreun simptom? eu ieri am avut prima repriza de greata, dar cred ca as fi avut oricum. Am mancat cu pofta si mi s-a facut greata rau...In fine, eu merg vineri la dr, tu joi, astept cu nerabdare sa vad ceva. Sa povestesti joi ce ti-a zis, te rog!

Mergi la inceput

multumesc Flavia pt. raspunsuri. Si pe mine ma doare burta, nu foarte tare si nu tot timpul, dar senzatia este aceea ca de ciclu. Eu din pacate am experienta unei sarcini pierdute anul trecut si ma sperie durerile de burta, chiar daca stiu ca sunt normale. De data asta stiu ca va fi bine. Valen 7 sapt.

Mergi la inceput