Bebelusi de noiembrie-decembrie 2004 (17)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bits spune:

MICHE am visat ca eram in RO si trebuiam a ne intalnim toate iar tu ai facut accident cu masina si ai murit.stiu ca spuneam:"saracutul de Darius nici macar nu are 2 luni si a ramas fara mamica".da nu te speria se spune ca ti-a murit moartea

octy,KEN(1nov 2004)
http://photos.yahoo.com/octyb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

wow ROXY ma mir cum de mai poti sa le faci pe toate de una singura.toata stima

pai nici noi nu am curtat pe nimeni ne gandisem la EMILY dar acum cu IOACHIMU nu vrem sa facem concurenta,asa ca ne apucam sa o petim pe DENISA a lui ELE,tot sunt moldovence ca si noi

in rest ieri copkilul nu mi-a dormit decat in reprize de 30min(si asta de vreo 3ori) dar si-a luat revansa asta noapte.mi-a dormit 12 ore,de aseara la 23 pana astazi la 11,binenteles cu trezitul pt papica la 6 si 8.30.

octy,KEN(1nov 2004)
http://photos.yahoo.com/octyb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Nu mai stiu cui vroiam sa-i scriu si ce caci am citit pe bucatele si acum sunt obosita sa ma duc in urma.

Sunt obosita, dar foarte multumita si fericita. Saptamana asta am realizat mari lucruri cu Alex... sau el o fi realizat micutul si eu cred ca e meritul meu.
In cateva zile s-a invatat sa doarma singurel in leganus, fara sa mai fiu eu nevoita sa-l legan in brate si sa-l tin asa la tzitzirel pana il ia somnul si apoi sa-l pun in leganus sau patut. A fost nevoie de vreo 2 zile. Si de suzeta... caci a trebuit sa-i ofer altceva in schimbul sanului cu care se obisnuise el sa adoarma. Prima zi a plans mai mult, dar nu l-am lasat sa planga rau, ci am stat tot timpul langa el, ii ofeream o mana ca sa aiba ceva de-al meu langa el si i-o tineam pe obraz (in felul asta ii blocam si suzeta sa-i cada din gura caci inca ii aluneca din gura des si ii blocam si mainile sa si le mai tot duca la fatza si sa se trezeasca din fiecare atipit). Initial am vrut sa incerc fara suzi, dar e greu, plangea prea tare si n-am putut sa-l las asa, trebuia sa-i ofer un alt confort in schimb. Si-uite-asa baiatul mamii s-a obisnuit sa doarma ziua si singurel, fara sa-l mai legan eu. Apoi ieri, nu sti uce mi-a venit si am zis hai sa incerc sa-l culc si seara fara sa-l mai adorm eu in brate. I-am dat sa manance si cand l-am pus in pat era aproape adormit, dar bine-nteles ca s-a trezit cand l-am pus jos. L-am mangaiat si sarutat (se calmeaza cand il sarut pe frunte) cateva secunde si apoi am plecat de langa patut sa nu ma mai vada (fac intuneric bezna in camera cand incepem alaptarea si culcarea). A tot batut din picioare si manute pe saltea, sa frichinea scotea sunete, usor a inceput sa ma cheme (are un sunet scurt specific de nemultumit) si usor a dat in scanceala si apoi in plans. Cand a dat in plans m-am apropiat iar de patutz si i-am rebagat suzeta in gura, l-am mangaiat, l-am pupat, si ii ziceam sssshhhhh, ssshhhh. I-am tinut mana pe piept, aproape de obraz, cum ii place lui si in scurt timp a inceput sa-i cada mainile, semn ca atipea. A mai zbenguit de cateva ori din maini pana a adormit de tot. Cu totul a durat un sfert de ora. Azi l-am culcat la fel, dar a durat mai mult ca s-a terzit si cand a inceput sa planga (nu plange imediat, ci dupa vreo 5 minute) m-am dus iar la el, acelasi procedeu: suzeta, mangaiat, pupat, ssshhh, ssshhh, palma pe pieptul lui si in 2 minute a readormit.
Manca-l-ar mama de cumintel. E o mare realizare pentru mine chestia asta. In scurt timp o sa il pun doar in patut si o sa-l las acolo sa adoarma singurel fara sa mai fiu nevoita sa revin.
Iar azi am facut treaba la buc. cu el in car seat, car seat-ul pus pe masa, iar eu trebaluiam sa fac mancare. Ca sa-l pot tine linistit i-am cantat tot timpul si i-am spus poezii (cu cantecele le mai am, dar cu poeziile sunt la pamant, va trebui sa invat poezioare ca in curand baietelul lui mama le va recita cu mine), ma mai intorceam din cand in cand la el si-i mai vorbeam, a stat asa aproape 2 ore.
Si ca sa fie si-o cireasa pe tot tortul asta, azi noapte Alex mi-a dormit extraordinar de bine. S-a trezit doar de 3 ori: la 1, la 4 si la 7 dimineata. Iar la 8 si 20 era treaz de tot. E prima data cand m-a trezit doar de 3 ori, pana acum obisnuia sa se trezeasca la fiecare 2 ore. Sa vedem cum o dormi la noapte.

In schimb de dimineata cand s-a trezit s-a trezit in urlete: s-a speriat de ceva. Ori a visat urat ori a fost ceva care l-a speriat rau de tot. Nu am putut sa-l potolesc decat dupa vreo 15 minute de tinut in brate aproape de mine, ii vorbeam cald si-l mangaiam si-l pupam. Tacea, suspina de plans ca un om mare si apoi dupa cateva secunde iar incepea sa urle tare de tot a plans de speriat. Mi-a fost o mila de el. Pot visa asa de urat incat sa se sperie atat de tare?

Multumim tuturor care ne-au urat la multi ani. Azi minunea lui mami a implinit 3 lunisoare. Sa cresti mare mami si sanatos, sa fii un om bun la suflet si intelept.

Multumesc Hena pt. cuvintele bune.

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Zicea cineva cum sa faca sa-l mai obisnuiasca pe bebe si jos, nu numai in brate. Asa tindea si Alex sa fie la un moment dat, parca vroia numai in brate, brate tot timpul. Cand mi-am dat seama ca o sa ma distruga tinutul asta in brate (fizic, caci in curand nu o sa mai aiba doar 6 kg, ci mai mult si atunci sa te tii si in plus nu o sa mai pot face nimic de el tanandu-l numai in brate). Am inceput sa nu-l mai tin in brate imediat cu mse scoala. Ma rog, il iau sa-l mut de colo colo, sa-l schimb, sa-l spal etc., dar apoi il pun in patul mare si incepem sa ne jucam. Uneori scnaceste cand il las jos din brate, dar incerc sa-i fac jucarele, vorbesc cu el, il fac sa rada, il pup pe colo si pe colo. Cand nu mai am succes cu vorba si cu strambatul, aducem jucarelele si ne jucam cu ele. I le tin deasupra capului si i le misc, le pun sa faca zgomote etc. Cand ne plictisim si de asta, il duc in patut la carusel si-i dau drumul, dar de regula stau cu el acolo si-i vorbesc, ii misc jucarelele mai tare etc. Cand se satura si de asta il luam la plimbat prin casa (de regual sotul face asta dimineata), ii aratam toate cotloanele caci el e curios si face ochii cat cepele studiind tot prin casa. Cel mai mult ii place la baie sa vada toate tuburile, tubuletele, sticlutele si cutiile puse pe etajera oglinzii. Si in curand se fac cam 2 ore de stat treaz, iar baiatul mamii dupa vreo ora jumate-trei sferturi da semne de oboseala si de somnic. Ii dau sa manance si la culcare. Si gata o repriza de stat treaz. Cand se trezeste din nou o luam de la capat, iesim afara din cand in cand (inca n-am inceput sa-l scot regulat la o anumita ora).

Si mai zicea cineva ca nu-i mai place lui bebe caruselul si ca nu mai sta in patut asa cum obisnuia sa se uite minute in sir la carusel. La fel a facut si Alex. La inceput ii placea, apoi cu timpul incepea sa planga imediat cum ii dadeam drumul la carusel. Nu mia vroia sa se uite la jucarelele atarnate din pozitia culcat in patut, ci doar tinut in brate. Si mi-am dat seama ca am abuzat de faptul ca statea acolo linistit si eu plecam la treburi prin casa si-l "paraseam" minute in sir acolo si lui asta nu-i placea. A asociat rapid faptul ca il pun acolo, ii dau drumul la muzicuta si plec si el ramane singurel. Nu stiam cum sa fac sa-l fac sa-i palca din nou acolo. Si Dena m-a sfatuit sa-l schimb de fiecare data in patut (nu in patul mare, caci asa faceam pana atunci) si sa-i dau drumul la carusel in timpul asta. Am inceput sa avem si cateva reprize de joaca in patut si cu caruselul dat drumul. Si uite-asa, in cateva zile Alex a inceput sa iubeasc din nou caruselul. Mai plec acum cate putin sa fac un pipi sau sa bag ceva in gura de foame cat mai canta muzicuta, dar nu-l mai abandonez pentru mult timp si incerc sa vorbesc de departe cu el daca vad ca incepe sa scanceasca. Cand vad ca se plictiseste, il iau de acolo si ne indreptam spre alte "meleaguri" de joaca.

Una peste alta, ma pot mandri ca acum am baiat mare si cuminte. Mi se pare ca a devenit mai... matur. Nu mai plange fara motiv (ma rog, eu de fapt nu stiam de ce plange, cand era mai mic, acum poate ca i-am invatat toate tipurile de plans). Are cateodata niste perioade in care sta si nu ne mai baga deloc in seama, zici ca se gandeste la ale lui si cugeta cum e mai bine sa faca .

A inceput sa apuce jucarii, lucrusoare mici (cum ar fi suzeta), ma apuca de degete, adica el isi duce manutele catre degetele mele, imi tine mana la gurita lui. E din zi in zi mai precis in miscari.

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Mihaita, La MULTI ANI, sa cresti mare si sanatos!

Fortunity, F.anomis,sa va traiasca puiutii si sa va bucurati de ei.

Roxana&Co

http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Buna dimineata!Acum apuc si eu sa intru ca sta taica-sau cu ea.
Roserb,ai dreptate..Zgubilitica ta de nora imi pune rabdarea greu la incercare!Am amenintat-o ca o bag in zapada poate ii amorteste gura sa nu mai tipe.Ieri dupa repriza de urlete am plecat la carrefoure si a stat fata mea 1 oar si ceva in marsupiu fara sa scoata un cuvant..Se uita prin magazin,a atipit la un moment dat..Vezi ca inseamna ca o sa-i placa la cumparaturi..Sper si lui Mihnea,ca sa faca echipa buna.
Fulguletz,te asteptam in tara!Poate o mai povatuiesti si tu pe viitoarea fina..de ca o mama spirituala ce ai sai fi!
Acum am si o veste buan:ieri a fost a treia noapte cand a adormit nelegatnata,langa mine in pat!!!!!!Sper minunea asta sa tina mai mult de 3 zile!...Si asta pe la 8 seara.Si doarme pana pe la 7 dimineata(cu trezirile,cam 2,ptr.tzatzica).Deci compenseaza urletele si balamulcul de peste zi!
Mai vorbim,
Andreea si Mariuca(7.11.2004)
http://community.webshots.com/user/andreap124

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

quote:
Originally posted by roserb

Mihaita, La MULTI ANI, sa cresti mare si sanatos!

Roxana&Co
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu

Multumim mult Roserb!...

Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
Pozele noastre!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Povestea noastra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Buna fetelor!
Multumesc din suflet pentru urare si La MULTI ANI! bebelusilor vostrii!
Ieri, in sfarsit, am reusit sa merg la cumparaturi singura. Sotul meu a stat cu bebelina-bubulina, iar eu am cascat gura prin magazine vreo 3 ore.
Eram ca o nauca venita prima data intr-un oras mare.
Dar trebuia sa ies ca prietenele mele boteaza si trebuie sa le ajut, in plus mi-a facut tare bine. Asta nu inseamna ca nu am fost sunata din jumatate in jumatate de ora sa fiu ba intrebata ce sa faca sa taca, ba sa ma anunte ca a adormit. La un moment dat tot raionul in care eram stia ca am o fetica mica cu tata acasa si ce fac in momentul ala de am ajuns sa ma conversez cu lumea pe tema asta.
Cand am ajuns acasa nici nu am apucat sa ma dezbrac, din mers am inceput sa rezolv treburi casnice. Ma intreb, daca as fi lucrat -, ce facea cu fata? Si cand te gandesti ca vroia sa ia el postnatalul.Saracutu'!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana2004 spune:

Hena, nici lui Andrei nu-i placea dar am grija sa fiu pregatita si dupa ce il pun in combinezonul gros ies imediat afara sa nu aiba timp sa se incalzeasca .

Eliza ,si la noi a functionat Debridatul ,din pacate Andrei nu mai vrea sa-l inghita ,face un adevarat circ ,plinge cu lacrimi de crocodil ,scuipa ,tuseste ,vai de mine .

Apropo de soti ,pe mine ma ajuta mult sotul dar cred ca avea dubii cit de greu e cu bb pina ieri cind a stat mai mult cu Andrei (i l-am pus in brate pur si simplu );seara era terminat ,mi-a spus ca-l doare tot corpul (eu ce sa mai zic ,am senzatia asta in fiecare zi ).

Sa-mi tineti pumnii astazi ,mi-am propus sa-i dau lui bb sa manince nu mai devreme de 3 ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

MIHAITA, LA MULTI ANI! SA FI SANATOS, CUMINTZEL SI SA O ASCULTI PE MAMI

monica

http://pg.photos.yahoo.com/ph/hapciu18/my_photos

Mergi la inceput