Mamici de ianuarie - februarie (84)
Raspunsuri - Pagina 3
amo2004 spune:
quote:
Originally posted by Monique
Mona,
Abia acum am vazut ca am sarit no 83 ...Deci...Vladutz e cu noi, cum altfel ???! E gelos si afectuos in acelasi timp...e tare induiosator !...Vladutz plange mai mult decat Victorash ... Este mai sensibil el acum...o vreme...sper sa nu tina prea mult...Victorash e un cuminte de bb, nu plange nici cand ii este foame !...Adica...imi da semnale clare: se foieste, plescaie, fornaie si-abia dupa vreo 15' scoate primul sunet ! Deci...il pot schimba lejer inainte masa, ii pot face baie ca la carte....sper s-o tina tot asa ! Doarme bine trezindu-se tot la 3h sa suga un pic (max.15') si-apoi... somn nineaca !...E bine caci am timp sa ma ocup si de Vladutz !
Pupici,
Monique & feciorashii
Monique, esti o mamica norocoasa. Daca se trezeste la 3h si papa cam 15 minute, inseamna ca ai un laptic foarte hranitor. Al meu mananca la o ora jumate - doua, rareori la 3 ore. Iar de dormit imi doarme mai mult in brate sau pe burta mea, asa ca timp ioc, nu prea am. In ceea ce-l priveste pe Vladut, e normal sa fie si un pic gelos, dintr-o data nu mai e el centrul atentiei lui mami si a lui tati :).
Chiar asa violente sunt varsaturile? Inseamna ca al meu doar regurgiteaza, ca scoata asa cum zice Adita, cam 1-2 lingurite de laptic, nefermentat in general.
Pupici si numai bine!
Mona si bebe Mihai (13 ian. 2005)
http://community.webshots.com/user/monicabologa
amo2004 spune:
Nici eu nu cred ca m-as descurca cu nasucul, asa ca daca este vorba de o tehnica anume, te rugam sa ne explici, Monique.
Monique spune:
Mona,
Papa 15' max...de obicei 5-8'...uite ca inca nu mi-e somn...de-obicei dormim pana la 10
...normal ca nu mi se face somn prea devreme !
Vladutz... crede-ma este in centrul atentiei...doar cu el eram amandoi cand Victorash varsa in tacere...dar...se vor regla toate in timp...
Mihai are colici inteleg ...Imi pare rau...stiu ce inseamna (Vladutz a avut pana la 4luni )...
Desfundatul nasucului :
- se apasa pe burduful pompiteti si abia apoi se introduce in narina delicata a bb-lushului (pt mai multa eficienta obturati cealalta narina cu un deget...dureaza o fractiune de secunda), relaxati burduful si...mucishorii au devenit captivi in corpul pomei sau sunt foarte aproape...incat pot fi f.usor agatati-stersi cu o batistutza ! Asta e !
& feciorashii
Viktoria spune:
Buna mamicilor si viitoarelor mamici,
Oana multumesc ca ai trecut numele fetitei noastre pe lista.
Cory iti tinem pumnii si ne rugam la Dumnezeu sa fie totul in ordine cu Amanda. Sa ne dai te rog de stire cind aflii mai multe.
Tigabita, Gabi si Natalia nastere usoara azi.
Ixxi nu iti face atitea ginduri si eu doresc din nou sa nasc"normal" si nimeni nu spune ca e neaparat nevoie sa iti faca epistozomie. Insa in caz ca este nevoie mai bine iti fac din timp decit sa te lase sa te rupi.
Fetelor eu am dormit foarte bine azi noapte, acuma ma duc la cumparaturi si luni din nou la spital la control. Am visat azi noapte ca de deja nascusem insa nu imi spusesera ce e baietel sau fetita. Va pup pe toate si pe cele care nu mai intra la sfirsit de saptamina va doresc unul placut si cu bebei frumosi si cuminti.
coraly spune:
Fetelor, ajutati-ma, va rog, intr-o problema!! Am nevoie de o pompa de san si nu stiu de care sa iau. Am deja una tip seringa Chicco, dar NU O POT FOLOSI, abia scot 5 mil cu chinuri, nu e eficienta deloc. Puteti sa-mi recomandati alta?? Ca am niste rani foarte nasoale la sani si nu mai stiu ce sa fac,plus ca copilul e lenes, si mai mult doarme la san decat suge.
Coraly
adita spune:
coraly, sigur ai lapte? eu cu pompa de care zici tu scoteam chiar si 130 de ml la un muls. sau poate n-o folosesti cum trebuie. sau poate ai prea mult lapte, daca sunt sanii prea tari atunci curge laptele mai greu
coraly spune:
Adita, merci de raspuns. Lapte este, ca imi si curg sanii. Plus ca daca n-ar fi, copilul ar muri de foame, nu? Dar eu pur si simplu nu pot folosi pompa aia, ma doare mana, nu stiu cat sa trag, am impresia ca scapa aer pe langa garnitura... spune-mi cat de mult trebuie tras pistonul? si cat de des, sau cat il tii? Nu stiu, poate nu stiu eu s-o folosesc, dar nu reusesc sa scot mai nimic si ma si obosesc ca naiba. Poti sa-mi dai un sfat?
Coraly
amo2004 spune:
Dana, eu am pompa tip seringa de la NUK si merge bine. Ai umezit partea pistonului pe care e garnitura si gura (palnia) pe care o fixezi pe san? Apropo de cat trebuie tras, in pompa trebuie sa se faca vid, iar din sfarc sa tasneasca laptele in mai multe jeturi, depinde cate canale desfundate ai. Oricum, inainte de muls pune niste comprese calde pe san si fa un mic masaj dinpre extremittile sanului spre mamelon, si pe urma mulge-te. La mine cel putin asa merge.
Mara2004 spune:
OANA,te rog sa adaugi la listuta,BB Marc Andrei,21 ian. ora 14.05,2920g si 50cm,SA 10.Multumim!
Leta spune:
Coraly, eu am tot de la Chicco si ne "intelegem" excelent. Nu stiu daca se cheama tip seringa...La pilnie e legat un furtunas si la capatul lui e o pompita si un buton pentru slabirea presiunii.
Eu tin presiune minim 30 de secunde, abia apoi eliberez. Curgea destul de mult. Spun "curgea" pentru ca laptele meu e pe duca...Cred ca mai am doar citeva zile.
Dar inainte scoteam si 70-80 ml la o "sedinta."
Leta si un bebe
Want my life back...