Mamici de ianuarie - februarie (84)
Raspunsuri - Pagina 2
amo2004 spune:
Lali si Leta, multzu pentru raspunsuri. I-am dat 50 ml odata ca nu voia nici cum sa lase biberonul (poate ar fi mai bine sa i-l administrez cu lingurita). Azi tare ne-am chinuit cu burtica, plangea chiar si cand facea un part de-mi venea sa mor, nu alta, nestiind ca sa-i mai fac sa-i treaca. In plus mi-a regurgitat mult mai mult ca in alte zile, dar poate nu l-am tinut ridicat suficient timp. Ai vostri cat de des vomita si cam ce cantitate de laptic scot afara? Din cate am citit, vomatul e periculos doar daca bebe nu ia in gretate sau se deshidrateaza. Al meu a ajuns deja la 4,560g si azi am facut 3 saptamani. Deci stam bine la capitolul asta, zic eu. S-a nascut cu 4,000g, iar in maternitate a scazut la 3680g.
Si al meu stranuta si tuseste de cateva ori pe zi. Stranuta chiar de 2-3 ori consecutiv. EU inca nu i-am curatat nasucul cu nimic (si nici nu ard de nerabdare sa o fac
), se pare ca se curata singur.
In alta ordine de idei, Natalia si Tigabita, va tin pumnii pe maine si asteptam vestile bune. Nastere si refacere usoara si bebei sanatosi si cuminti!
Mona si bebe Mihai (13 ian. 2005)
http://community.webshots.com/user/monicabologa
Leta spune:
Fetelor, azi cind am fost la cintarit, s-a uitat doctora si la bubitele de pe fatza ei - arata foarte urit, s-au inmultit, mai ales pe frunte, si are fata rosie, zici ca a stat prea mult la solar.
Doctora a zis ca e o stafilococita pe care a luat-o din Maternitate si mi-a dat un unguent.
Da' nu imi vine sa cred. Fetelor care ati nascut la Elias, voi ati patit asa ceva?
Leta si un bebe
Want my life back...
gabi.i spune:
Fetelor eu inca sunt acasa dar maine merg la control daca ma trimite innapoi dupa bagaj va scriu oricum .
Multumesc pentru informatiile despre colac cred ca maine merge sotul sa-mi ia si mie.
As vrea sa se intample maine dar i-mi este teama sa beau ulei de ricin ca nu am baut niciodata poate incerc si eu varianta cealalta .
Gabica mamica
http://pg.photos.yahoo.com/ph/stroengr/my_photos
adita spune:
Nastere usoara celor care urmeaza la rand
La primul copil i-am dat baby drink, si asa de mult i-a placut ca nu mai vroia lapte
Mona, nici eu nu-i curat nasul lui bebe. o singura data am incercat, l-am chinuit rau de tot si nici n-am reusit sa scot nimic. asa ca m-am decis sa-l las in pace, mai ales ca de atunci nici n-am mai vazut sa aiba ceva in nas. de vomitat al meu nu vomita, mai regurgiteaza cateodata, asa cam o lingurita-doua de lapte, dar nu-mi fac griji pt atata lucru
Monique spune:
Mona,
Apropo de varsaturi...ei da ! Azi mi-a vomitat Viktorash intr-un hal fara de hal : a udat tot in jurul lui, erau ude hainutzele pana la piciorushe (tot spatele !), asa l-am gasit...m-am speriat gandindu-ma ca Doamne Fereste...noroc ca e robust si se poate oarecum intoarce...A recuperat imediat : a supt voiniceste si m-am linistit la loc ! Asa se intampla uneori... Varsatura este cand laptele este fermentat si asa a fost...de obicei cand se intampla se intampla in "jet" si trebuie imediat hidratat bb... Altminteri... si noi luam binishor in greutate...pana azi a fost extrem de cumpatat as zice...sugea cate 5' si dormea neintors 3h !... Azi...a supt ceva mai mult si uite ce s-a intamplat !... E vina mea fiindca am fost mai ...insistenta de-abia scapand de o iminenta mastita...
Cand regurgiteaza este asa cum zice Adita : cantitati mici de laptic .
& feciorashii
Monique spune:
Aaaaa... nasucul i-l curatz cel putin 1 data/zi... este mai linistit, suge mai bine, doarme mai bine...la noi umiditatea lasa de dorit si mai mereu am ce "extrage"....nu-l deranjeaza "operatiunea"...sunt destul de rapida...
& feciorashii
Monique spune:
Mona,
Abia acum am vazut ca am sarit no 83 ...Deci...Vladutz e cu noi, cum altfel ???! E gelos si afectuos in acelasi timp...e tare induiosator !...Vladutz plange mai mult decat Victorash ... Este mai sensibil el acum...o vreme...sper sa nu tina prea mult...Victorash e un cuminte de bb, nu plange nici cand ii este foame !...Adica...imi da semnale clare: se foieste, plescaie, fornaie si-abia dupa vreo 15' scoate primul sunet ! Deci...il pot schimba lejer inainte masa, ii pot face baie ca la carte....sper s-o tina tot asa ! Doarme bine trezindu-se tot la 3h sa suga un pic (max.15') si-apoi... somn nineaca !...E bine caci am timp sa ma ocup si de Vladutz !
Pupici,
& feciorashii
Leta spune:
Monique, cum ii cureti nasul? Cu pompita? Eu am o pompita (chicco), dar mi se pare ineficienta. Adica nu trage mucutii deloc.
Leta si un bebe
Want my life back...
Monique spune:
Da, Leta...ii instilez 1-2 pic ser fiziologic si-apoi folosesc pompita...am una f. eficienta...la Vladutz am folosit una Chicco dar n-am fost asa de multumita ca de asta...prbl e ca sotul a cumparat-o...nu stiu ce marca e...si-am aruncat ambalajul...cert este ca are si un "dispozitiv" de scos ceara din urechi...parca din Carrefour a luat-o...probabil ca nu e o marca celebra dat fiind faptul ca producatorul nu si-a inscriptionat numele pe ea ! E f. etansa de aici si eficienta ei...
Ce "tehnica" folosesti ? Adica...stii s-o manevrezi ?
& feciorashii
Monique spune:
In sfarsit o d-ra potrivita fiului meu mai mic...FELICITARI CORNELIAAAAAAAAAAAAAA !!!
& feciorashii