Bebelusi de sept-oct 2004 (18)
Raspunsuri - Pagina 5
muttzi spune:
ana, cam acelasi lucru l-am patit si eu cu lapticul de la san,
numai ca din pacate mult mai repede. Eram foarte obosita si foarte
frustrata. Dupa cum am zis, Patrick manca si foarte mult si nu era chip sa-l satur de la san (pe langa asta am slabit si foarte mult dupa
nastere - la o luna aveam numai doua kg peste greutatea mea normala). Am ajuns sa beau 2l de ceai noaptea numai ca sa am destul lapte, dar pana la urma am ajuns la concluzia ca nu mai pot si am inceput sa-i dau din sticluta din ce in ce mai mult, pana cand am ajuns sa inlocuiesc mesele principale. Oricum nu-i bine nici pentru copil si nici pentru tine sa opresti brusc alaptatul de la san. Trebuie sa-ti spun ca au fost si unele momente mai triste cand saracutul de el cauta sanul cu disperare si atunci ca sa-l mai linistesc (si pe el si pe mine) il mai puneam la san. Nu pot sa spun ca a fost bulversat si sticluta a acceptat-o destul de repede. Eu am folosit tetine ortodontice de la NUK,la inceput din latex ca sunt mai moi, iar dupa aia din silicon. Cica forma tetinei seamna foarte mult cu forma pe care o ia sanul in gura bebelusului si din cauza asta ar fi mai usor pentru ei. Stiu ca nu este o decizie usoara si eu am fost suparata o vreme, dar acum sunt recunoscatoare si pentru cat a fost sa fie. Copilul este sanatos si voios si asta este cel mai important lucru. Asa ca iti doresc mult curaj, indiferent ce decizie o sa iei!
mina spune:
Buna Dimineata
Bravo la voinicelu Andrei. Asa e, Crini, treci la cumparaturi!
Mcm, nu te speria, mai sunt si perioade dintr-astea.
Lilia, ne potrivim la gusturi.. si mie imi plac torturile alea, de se fac singure.
Aissa, tinem pumnii sa treaca repede nasucul. Si eu sunt la fel, cu nasul vesnic in pioneze si asa mi=e mila de astia mici cand ii vad infundati pe nasuc.
Va pup ca ma cheama datoria.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
crini spune:
Aissa, eu nu stiam de obiceiul asta, dar de-abia astept sa-i iau ceva. Trebuie sa fie de imbracat, o jucarie sau orice?
Ralucule, distractie placuta! Sa ne povestesti cum a fost si sa pui neaparat poze sa va vedem.
Mcm, eu am nu doar foame, ci si pofte, parca as fi inca insarcinata.
Timea, am vazut ce-ai scris de tapioca. Daca-ti spun ca pe mine m-au sfatuit sa i-o dau chiar inainte de 6 luni ca n-are glutine, poate nu ma crezi. Nici nu stii ce sa mai faci, ca fiecare spune altceva, cati medici atatea pareri.
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)
elyanne spune:
Ana_a, Aissa o sa vorbesc cu contabila... de fapt trebuie sa ma interesez eu ce si cum, sa-i arat si pe urma sa vorbesc cu ea, ca habar n-are... Asa a fost cu toate cele pt. concediu: adeverinte, acte etc. M-am interesat eu, ca daca era dupa ea...
Aissa stii cumva unde gasesc scris ceva despre chestia asta, ca sa-i arat contabilei, ca ea daca nu vede legea nu o pot convinge...
Ana_a in legatura cu laptele si eu trec prin acelasi lucuru: nu mai am lapte suficient decat pt. 2-3 mese/zi si in rest trebuie sa-i dau lapte praf, dar nu vrea... de 2 sapt. ma chinui... Poate puiutul tau nu e atat de capos ca maimuta mea. Eu m-am cam obisnuit cu ideea ca nu mai am lapte pt. mult timp... Eu i-am dat san doar dimineata si seara, in rest biberon, ca sa se obisnuiasca, dar nu am avut prea mult succes... Tot stie ca daca face scandal poate pana la urma primeste tzatzi...
Ralucule deja sunt invidioasa ... numai cand ma gandesc. Sa pui poze cand te intorci ca abia astept sa vad cum a fost... Distractie placuta!
Crini bravo pt. dintitsor... vad ca s-a dat statul la dintisori...
Elena
Eliana si Elena (23.10.2004)
danina spune:
Ionela te primim cum sa nu, sper ca piticu sa nu fie chiar asa de rau iti tin pumnii si te asteptam cu vesti.
Crini pt reusita la mai multi si fara dureri.
Voi vorbiti de indemnizatie eu nici nu mi-am depus dosarul, sunt dusa rau o sa rog din nou pe cineva din firma sa mearga, ca sa nu mai zic ca nici la primarie nu am fost o sa merg luni acum ca mi-am adus aminte.
Mai nou daca nu ne convine ce e in fata noastra da la o parte adica cu manuta te impinge sa nu ii iei fata nu prea pot acum sa ma mai bag in sufletul ei. La chichoteli stau ok avem niste pitici pe pereti la care radem si tipam non stop, de intors numai pe o parte si asta cand se piteste sau se joaca.
Mihaela nu te cred eu am vazut un bb dulce si nu ma convingi ca nu e asa.
Danina & Diana
Kittie spune:
Dragutele mele, imi cer scuze ca nu am retinut cum trebuie (memoria mea cea ) despre felul in care hraniti voi piticii...
De cand va tot povesteam cum puteti incerca sa-l obisnuiti pe bebe cu Domnu Bibu s-a petrecut si la noi acelasi fenomen interesant care a invadat toti bebelusii din cate-mi povestiti voi - NU MAI MANANCA!!! Am incercat aseara timp de o ora si jumatate cu cele doua biberoane din dotare si nu poftit micutzu meu decat 70ml .... . Am incercat din rasputeri ieri sa-i dau sa manance, am senzatia ca s-a tinut din aer caci tzatzica lui mami trebuie sa fi fost stropita cu solutii gadilatoare - cum o atingea, cum incepea sa rada.. Biberonul nici nu mai vorbim, atata timp cat nu era suc de fructe, avea tepi . I-am inchis gurita pe tetina, i-am pus cereale, doar-doar s-o indulci pe pofta printzului, nimic! Ba mai si scuipa pe langa...
Rahitismul, dupa doctorita mea , se masoara la fontanele... ii pipaie si ea sternul, si acolo tot mormaie nemultumita dupa care se-ntoarce la mine si "sa-i dai vigantol cam 3-4/zi" mami da din cap aprobator si nu intreaba mai mult (de frica, banuiesc...)..
Indemnizatia 7mil830
Bebelac si eu am auzit ieri ca se suspenda din cauza nu stiu caror deficite bugetare si a statisticilor inexacte conform carora , din numarul de mame care beneficiaza de acordarea formulei gratuit , numai 10-12% s-ar incadra - adica n-ar putea sa alapteze...Dar, sincer, ma intreb eu, dupa cum vedeti, nici noi nu prea mai avem cu ce alapta, deci noi nu ne incadram??? Nu poate contesta nimeni decizia asta?? Caci in momentul in care am aruncat o privire pe eticheta de pret de pe o cutie de Aptamil (500siceva de mii in Sensiblu) m-a trecut un fior rece pe sira spinarii...
Al meu papa suc de fructe cam cat vrea ... suc de mere de la hipp pentru bebei peste 12sapt. De fapt nu e suc de mere pur si simplu, e combinat cu struguri albi sau cu struguri rosii.. Ieri am incercat sa-i dau numai 50 si dupa ce s-a terminat , a inceput un concert de zici ca cine stie ce-i taiasem.. asa ca i-am turnat incat 50 pe care i-a hapait fara sa respire..
Dar cum zicea si Ralucule, astazi si pentru cate zile se va arata sclifosit (ca a ta, Roandre) nu va vedea decat laptic in biberon. Plus tzatzica cea gadilatoare..
Crini, sa stapaniti sanatosi noul dintisor!
Aissa, si printzisoru meu a avut nasucu infundat de facea baltuta cand statea pe burtica dar i-a trecut de la sine dupa o zi. Nu l-am chinuit cu nimic, doar ii mai scoteam din cand in cand mucisorii la baita cu un betisor de urechi.
Ana , suntem alaturi de tine! O sa fie greu, si mie mi-a fost atunci cand mi-am dat seama ca nu mai pot sa-l hranesc corespunzator pe haplea si m-am simtit ingrozitor pentru ca lapticul meu nu mai e ce-a fost odat'... dar, asta e, pana la urma, ce nu facem noi pentru ca piticii sa fie fericiti?
Noi iesim la plimbare chiar si pe vremea asta, am iesit in fiecare zi, ori in marsupiu (ceea ce o distruge pe mami la spate) sau cu carutul. Si astazi o sa iesim cu carutul si cu pelerina ca avem trebi multe..
Va pupam
mamica de ( 13oct04 )
herra spune:
[quote]Originally posted by aissa
Marlen, Alexandra mea are nasul mai mult decat putin infundat! Saracuta, toata noaptea a tras de el, isi umple gura cu muci si o sterg din gura ca din nas nu pot scoate mare lucru.
Eu ii pun alternativ ser fiziologic, nasomer si Humex spray. In afara ca-i dilueaza branza de pe gat (adica laptele pe care nu l-a inghitit) mare lucru nu reusesc. A mai fost o data infundata, nu asa rau ca acum si dupa o saptamana in care i-am pus de toate am lasat-o intr-o zi fara nimic, sa lupte singura si a 2-a zi era mai bine. Asa, noi insistam si ranim fara sa vrem mucoasa care secreta si mai mult. E logic, daca te gandest. Eu una mereu am avut probleme cu nasul si inteleg perfect cum e. Din ce insist cu mai multe din aia ma infund mai tare. Ce incerc eu e sa o fac sa tina gura inchisa pentru ca, chiar daca primele inspiratii sunt mai grele, dupa aceea se creeaza un culor pe nara prin care respira normal. Asa ca nu insist prea mult. In rest nu are febra, nu tuseste, decat cand se ineaca cu ce ii vine in gura, rade cand o iau in brate, deci nu are stare rea....Sper sa-i treaca repede.
Buna!
incearca VIBROCIL - 2 pic (cate una in fiecare nara) de trei ori pe zi (eu nici n-am mai avut nevoie sa-i pun de trei ori, i-am pus doar in doua seri, sa respire mai usor noaptea); se poate folosi 5-6 zile, apoi pauza doua saptamani!
Sanatate si numai bine!
aissa spune:
Hera, asa cum am spus, eu sunt patita cu nasul si tocmai de aia incerc sa nu intervin. Eu am fost dependenta de picaturi si stiu cat de greu se dezvata organismul de ele. Ce sa mai spun de efedrina care mi-a stricat inima de am tahicardie de la 17 ani. Asa ca mai bine ii pun apa decat picaturi. Multumesc de sfat, dar nu vreau sa risc. Nu te supara pe mine, te rog.
Elyanne, eu acum fiind acasa le gasesc mai greu. Dar iti dau link-ul catre o discutie de pe forum, scrie acolo de legea 583/2004 care spune cum se calculeaza contributia de sanatate pentru pesoanele aflate in CIC. Te asigur ca Rozi, cea care da raspunsuri pe acolo e foarte in tema, si ea face salarii dar e mai tare in legi ca mine. oricum, sigur e asa cum iti spun, vezi ce mai scrie pe acolo si spune-i contabilei. Eu am sunat-o si pe directoarea mea sa vad daca a aparut vreo modificare, noi avem programul de salrii de la o firma care sta cu legile in brate si nu dau gres, si nu e nimic schimbat, nu se retine de la noi contributia de sanatate.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41303
Cristina si Alexandra(30.09.2004)
herra spune:
[quote]Originally posted by aissa
Hera, asa cum am spus, eu sunt patita cu nasul si tocmai de aia incerc sa nu intervin. Eu am fost dependenta de picaturi si stiu cat de greu se dezvata organismul de ele. Ce sa mai spun de efedrina care mi-a stricat inima de am tahicardie de la 17 ani. Asa ca mai bine ii pun apa decat picaturi. Multumesc de sfat, dar nu vreau sa risc. Nu te supara pe mine, te rog.
cum sa ma supar?!
eu sunt mai obsedata sa poata respira bine; nu stiu daca voi scapa vreodata de mania de a-l controla daca respira! nu suport sa-l aud cum fornaie si sforaie, mai ales seara/noaptea...am avut si eu ceva probleme cu picaturile, dar acum ma descurc numai cu ser fiziologic.