copilas nascut cu mai multe degetele

copilas nascut cu mai multe degetele | Autor: kiwwy

Link direct la acest mesaj

Am nascut un bebe cu 6 degete si as dori sa stiu daca mai exista copii cu polidactilie pe forum pentru a putea discuta despre operatie.As mai vrea daca se poate numele si clinica unui chirurg plastician foarte bun din tara pe care sa mi-l puteti recomanda cu caldura.Va rog mult,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

Sa-ti traiasca bebelusul.Fetita sau baiat?Nu te pot ajuta in problema ta dar sunt convinsa ca o vei rezolva.Am simtit doar nevoia sa te incurajez pt ca, desi nu-i o problema serioasa, sunt convinsa ca te apasa.

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elyante spune:

kiwwi, nu stiu cit o sa te ajute postarea mea dar vreau si eu sa te incurajez si sa-ti spun ca eu am sindactilie la mina stinga (adica m-am nascut cu degetele lipite). eu am fost operata in bucuresti la Spitalul de Chirurgie Plastica si Reparatorie (care nici nu stiu daca mai exista pentru ca vorbim de operatii facute acum aproximativ 20 de ani) de Dr. Agripa Ionescu si Dr. Ioan Lascar (care era mina a doua). Ioan Lascar este acum seful Clinicii e Chirurgie Plastica si Reparatorie de la Spitalul de Urgente Floreasca. Prima operatie am facut-o la 2 ani si ultima (a noua) pe la 14 ani cind am refuzat sa ma mai supun altei operatii.

sint convinsa ca, in ceea ce te priveste, fiind vorba de polidactilie, inlaturarea degetelului in plus va fi mult mai usoara decit separarea degetelor in cazul meu care a necesitat multe operatii (intr-un fel a fost vorba de reconstructia degetelor).

mult succes si sper sa primesti informatii mai actuale,

ella

http://www.community.webshots.com/user/elyante

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

www.clinica-lascar.ro

http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Cel mai bun este Lascar... de la Spitalul de Urgenta Floreasca.
La spital este foarte aglomerat ... daca te duci acolo trebuie sa ai nervii tari.
Are si cabinet particular "Dr. Lascar Ion" tel 2331414, 0722236164.
Succes!
Si nu te speria ... baietelul meu are o malformatie la penis... iar sansa de reusita din prima a operatiei era de 50% si am avut noroc si a reusit. A trecut un an de atunci. Noi am fost la dr. Basca, care este si urolog, dar opereaza si alte malformatii. Chiar la una din vizitele noastre era o fetita care avea doar trei degete la o mana si scopul era de a le face functionale.
Noi am fost si la Lascar la spital si dupa cum ti-am spus era foarte aglomerat... Am optat pentru Basca avand in vedere specializarea dumnealui de baza.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

fetita mea s-a nascut cu hexadactilie la ambele maini si am operat-o la 7 luni la Grigore Alexandrescu(ortopedie).Acum are aproape 3 ani si nici nu se mai cunoaste.
Nu este o problema majora.Operatie a durat o jumatate de ora si dupa inca o ora am plecat acasa.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiwwy spune:

dragele mele, multumesc pentru mesaje si incurajari,insa am o rugaminte la Adelina, si bebelusul meu are tot 6 degetele, el are polidactilie simetrica(la miini si la picioruse)Am vrea sa il operam dar nu stim cand este cel mai bine.Te-as ruga sa imi scri numele medicului care l-a operat,ce riscuri a impus interventia chirurgicala si cum a suportat copilul.Noua ne-a spus chirurgul sa il operam dupa 1 an (acuma are 10 luni)dar trebuie facute 2 operatii,si ne-a spus ca cel mai bine este sa il operam la picioare intii pentru ca sa nu aiba probleme cu umblatul si cu incaltamintea.Iti dau o adresa de mail unde te rog sa imi scri si daca poti sa imi trimiti poze cu minutele fetitei inainte si/sau dupa operatie.Adresa mea este: corinagealan2004@yahoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teresa spune:

Draga Kiwwy, si baietelul meu a avut sase degetele la piciorul stang. L-am operat la 7 luni jumate, ni s-a spus ca cel mai bine e sa-l operam intre 6 si 8 luni, probabil inainte sa mearga. Mai devremem nu e bine din cauza anesteziei. Nu te speria pentru ca trece usor, la voi e mai complicat pentru ca trebuie 2 operatii. Noi am fost la Gr. Alexandrescu, la dr. Ulici, si am fost multumiti de el. Acum Matei are 1 an si 3 luni jumate si abia se mai observa cicatricea. Mult succes si sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pdelia spune:

In primul rand sa-ti traiasca si sa fie sanatos !!!
Baietelul meu cel mic s-a nascut cu cate un degetel in plus la ambele manute . A avut cate un deget mic in plus (era prins de degetelul mic cel bun )dar nu avea osae in ele , avea in scimb unghiute .Am aflat in maternitate a doua zi dupa ce am nascut si am pans de mi-au secat lacrimile dar apoi am realizat ca a fost sansa lui la viata .
Degetelele era prinse forte putin la baza si au fost usor de operat , cu anestezie locala si fara internare .Am spus ca a fost sansa lui pentru ca el avea 8 zile cand am fost sa-l operam si am zis ca daca tot suntem in spital sa-l consulte o doctorita foarte buna care ne cunostea . Asa am aflat ca bebelusul nostru avea septicemie ...!!!Luase o infectie din maternitate (e nascut la 35 de saptamani )si pentru ca nou-nascutii nu fac febra nu am stiut nimic .Singura problema era faptul ca dormea cam mult si manca putin .Daca nu ar fi avut degetelele in plus probabil ca ar fi murit inainte sa ne dam seama ca e bolnav .Asa ca ia daca poti partea buna a lucrurilor .... intotdeauna exista si o parte buna !!!!Problema lui se va rezolva cu bine , bucura-te ca nu are alte probleme de sanatate mai grave sau fara leac .
Nu ai scris in detaliu ce degete si cum sunt prinse de manuta , conteaza pentru modul cum se face operatia si pentru varsta potrivita .Ideea principala este ca nu trebuie sa-ti faci griji inutile , operatia are toate sansele de reusita si peste ani va fi doar o amintire .
Multumesc Cerului pentru cele 2 degetele in plus pe care le-a avut minunea mea de bebelus (ingerul mamii ).
Eu va urez multa multa sanatate si astept sa spui ca operatia a fost un succes .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Nu amce sfat sa-ti dau...nu am trecut prin asa ceva.insa..cand eram insarcinata..cel mai des"vazut" vis al meu era ca baietzelul meu -care urma sa se nasca avea cate 7-8 degete la picioruse.Nu stiu de ce visam asa.ma trezeam ingrozita.
Din fericire nu a avut nimik la nastere.a fost perfect normal.
Insa am avut o cunostinta care avea degetele lipite la o mana si la picioare..S-a operat..si acum e bine.
Eu zic ca asta e cel mai mik rau care se putea intampla.
succes !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiwwy spune:

Baietelul meu are tot asa, degetutul mic e dublat si are inca unul in plus (asa este si la picioruse cum e la manute).Din spusele unui chirurg din orasul nostru am aflat ca degetutele lui(cele care sunt in plus) nu sunt osificate si deci nu trebuie sa ne facem griji prea mari ,pt. ca operatia nu e asa de complicata ca si in cazul cand ar fi osificat.Mie si sotului meu ne sunt atat de dragi manutele lui si le iubim atat de mult(le spunem minuni, nicidecum malformatii)E asa de scump ,dar din pacate trebuie sa il operam pentru ca sa nu fie "mai deosebit de alti oameni" si pentru ca acuma e micut si nu isi da seama,dragul de el....,totodata sa nu sufere atunci cand va fi mare si isi va da seama ca nu este ca si alti copii.
Noi,ne hotaram in vara sa il operam ,mergem la Bucuresti si speram sa fie totul bine.Prima operatie va fi la picioruse,si a doua la manute, dar trebuie sa treaca timp intre operatii, am inteles ca nu se face deodata.Mi-e asa mila de el ce il va astepta. Oricum va multumesc pentru sustinere,si va voi anunta cand il vom opera, Va pup mult, multa sanatate,

Mergi la inceput