triplu test ajutor

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Palmyrah e corect ce ai primit tu. Eu fiind purtator de fibroza cistica am facut un test de sange suplimentar la 11SA deci de aceea aveam mai multe valori .
Da esti la varsta la care aici ti s-ar propune automat amnio. Amniocenteza o faci cu ginecologul tau. Procedura e simpla cu ecograful localizeaza puiul in saculet si decide unde va face injectia. Asistenta marcheaza locul si tine ecograful ca sa nu se miste puiul. Puiul fuge de ac, tu simti doua impunsaturi una exteriara si inca una interna...ufff si apoi stai la pat doua zile..nu misti decat la toileta. Si mancatul il faci servita. Si inca o saptamana esti atenta, la orice semn de oboseala: crampe contractii fuguta la medic si odihna. Si cel mai rau e sa astepti... sincer!
Nici eu nu stiu sa fi avut cineva din jurul meu necazuri la amniocenteza, dar cazuri exista. Mai ales la mamicile cu mai multi copii care sau nu se odihnesc dupa sau ajung la contractii mai usor.
Ginecologul mi-a zis clar sa las puiul unu pe mana altcuiva in aceea perioada... Sa nu ridic deloc..in fine chestii care par simple, dar nu-s evident de respectat cu inca un copil.

In .ro am avut o prietena care a facut amnio la Prof. Peltecu in Buc si avea sarcina gemelara si a fost foarte bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Buna!
Sunt Laura si "clocesc" doi puisori. Ii astept pe la inceputul lui iulie, teoretic, dar s-ar putea sa fie mai harnici. Acum sunt in saptamana a 18-a de sarcina si sunt in concediu medical pentru ca am un cerclaj facut la 10 saptamani si, in plus, la ultimul ecograf s-a vazut ca a inceput sa se deschida colul si d-na doctor a mea a spus ca nu are rost sa riscam (avand in vedere si ca am mai pierdut doua sarcini inainte, oprite in evolutie la 6-7 saptamani).
Vroiam sa va intreb daca vreouna din voi ati facut triplu test pe sarcina gemelara. Eu l-am facut in prima zi chiar din saptamana a 15-a si d-na doctor mi-a spus ca nu are parametrii exacti pentru sarcina gemelara, dar d-na de la laborator a spus ca e ok testul. Precizez ca am 26 de ani si nu stiu de nici un caz de "defecte genetice" in familie (am facut testul pt ca m-am temut ca cele doua sarcini oprite in evolutie sa nu fi fost din cauza unor nepotriviri genetice intre mine si sotul meu).
Testul l-am facut la laboratorul maternitatii "Cuza Voda" din Iasi, m-a costat 600 000 si rezultatul mi l-a dat in 4 ore.
Rezultatele care mi-au iesit sunt: b-HCH - 98649mUI/ml, estriol - 7.25ng/ml si AFP - 36.44 ng/ml. Probabil ca o sa vi se para f. mari toate, dar v-am spus, d-na de la laborator a spus ca la gemeni pot fi si valori duble fata de o sarcina normala si sa fie totul ok.
Deci, va rog mult, daca stiti cumva parametrii normali pt o sarcina gemelara sau de unde pot sa ii aflu, spuneti-mi si mie.
Multumesc mult si sarcina usoara la toate "burticile"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Laura, cei de la laboratorul unde ai facut analizele nu ti-au dat si plaja de valori normale pentru sarcina gemelara?
Si eu am facut triplu test la laboratorul spitalului unde voi naste, dar mi-au dat si plaja lor de valori normale...pentru sarcina unica.

Ruxel
http://community.webshots.com/user/ruxel100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papu spune:

revin si eu cu informatii noi pe care le-am mai aflat intre timp.
eu am facut triplul test in sapt a 15-a in 2 locuri: medsana si medicover.
medsana iti da niste valori + niste plaje pt fiecare saptamana. asa ca poti sa-ti dai seama singura daca valorile sunt in limite normale. insa daca nu sunt nu-ti dau mai multe informatii.
in schimb la medicover iti dau valoarile + MoM-urile relativ la saptamana pe care ai declarat-o. ce e cu MoM-ul asta. pt o saptamana de sarcina exista o "mediana" a valorilor normale (care sincer n-am inteles daca se calculeaza la nivel national sau la nivel de laborator). iar MoM-ul este multiplu de median.
adica daca ai valoarea 14 iar mediana e 10, atunci MoM=1.4
din ce-am citit eu pe net MoM-ul este normal daca este intre 0.5 si 2 (adica sa nu fie de 2 ori mai mica sau mai mare decat mediana).

dar cel mai bine este sa interpreteze aceste valori un laborator genetic. pt ca se iau in calcul si varsta gravidei, si varsta exacta a sarcinii (eco cat mai recenta) si daca e sarcina multipla si alte date. si in functie de toate astea si de niste statistici la nivel national, se dau niste probabilitati pt anumite boli sub forma de 1/x. si in functie de valoarea lui X iti spun daca testul este pozitiv sau negativ. daca e pozitiv iti recomanda amniocenteza.

vreau sa ma duc si eu cu rezultatele sa mi le interpreteze la genetic lab, desi mi-au iesit MoM-urile in valori normale. dar ma gandesc ca ei stiu sa interpreteze mai bine decat ce am citit eu pe net :) pt ca l-am intrebat si pe doctorul ginecolog si mi-a zis acelasi lucru.

Laura25, da un telefon la cei de la GeneticLab din bucuresti sa-i intrebi daca poti sa le trimiti rezultatele sa ti le interpreteze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

amniocenteza nu e asa de temut, si cand zice cineva ca riscul de a pierde sarcina este de 1/250....asta in procentaj s-ar traduce ..un risc de 0.4%...adica foarte MIC!!
riscul de a avea un copil cu defect e mai mare de atat!!!
dupa multe analize, medicii spun ca daca se pierde sarcina in urma amniocentezei, nu era o sarcina sanatoasa din capul locului, si ar fi evoluat cu complicatii oricum.
decat sa te speri degeaba cu un triplu test, care nu iti zice decat factorul de risc, mai bine mergi la sigur cu o amniocenteza, parerea mea!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Miguelle, sunt intru totul de acord cu tine.
Eu am trecut printr-un triplu test prost, si stiu exact cum e. Saptamani in sir nu am stiut ce sa fac, traiam intr-o continua agonie, pana cand mi-am dat seama ca nu as fi in stare sa opresc sarcina orice ar fi, si atunci la ce bun sa risc cu amniocenteza?
Eu stiu de risc 1/100, iar daca voi nu ati auzit de avort dupa amnio eu am auzit si inca destule.
Pana la urma totul a fost ok, Slava Domnului, insa, daca voi mai avea alta sarcina cu siguranta nu mai fac nici un triplu test.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazi spune:

dragele mele mamici si viitoare mamici,
dintr-o intamplare am intrat pe forumul de burtici si am vazut acest anunt si mi-am adus aminte cu cata disperare cam acum doi ani lansam si eu un astfel de anunt.

Legat de Tri-test am amintiri destul de urate provocate insa numai de lipsa de profesionalism a laboratoarelor de analiza. Eu am facut TT la laboratorul IDS unde am avut valori incredibil de mari pentru alfafetaproteina. Disperata am fost recomandata la dr. Albu pentru ecografie. Evident ca dr Albu m-a trimis la Genetic Lab ( este laboratorul lui si tot el face amniocentezele daca rezultatele sunt proaste). Nu comentez acest aspect desi ar fi multe de comentat. Ce m-a deranjat a fost ca in momentul ecografiei mi-a pus destul de multe intrebari despre mine, ce fac, ce lucrez...iar eu am intebat disperata cum e copilul- nu mi-a raspuns la aceasta intrebare ( tin minte si acum cum dadea din cap si nu mi-a zis nimic), eram in saptamana 18 si l-am intrebat daca stie ce este - nu a raspuns, adica nu mi-a raspuns la intrebare desi am intrebat de vreo 4 ori. Nu stiu putea sa zica macar ca nu se vede sau ceva.....
Singura vorba pe care mi-a zis-o a fost mergeti la analize si apoi veniti cu ele la mine !
Evident am fost la analize la Genetic Lab, analizele au iesit bine ( mi-am dat seama singura ca riscurile din procentajul dat erau mici)si apoi am fost la dr Pop care dupa o consultatie super mi-a spus ca totul este ok.

Acum eu ce sfat as da (sau ce as face eu daca as mai fi graviduta) mi-as face analizele TT la laboratorul spitalului Giulesti -au o persoanala la laborator foarte buna (am descopertit ulterior intrgii povesti)si ecografie la dr Pop.

cat despre amniocenteza nu stiu ce sa zic- multumesc lui Doamne-Doamne ca nu am fost in situatia sa aleg ce sa fac.

Nu stiu daca v-am ajutat vreun pic dar sper si va doresc sa aveti copilasi sanatosi si frumosi si mai ales profitati la maxim de primele luni care sunt magice si in care in jurul vostru roiesc ingerasii !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Buna!
Revin si eu dupa ceva timp ... Cei de la laborator mi-au dat parametrii, dar pentru o sarcina normala, nu gemelara. Au spus ca nu au... Oricum, am trecut de faza asta, am mai facut o ecografie la 18 saptamani (cand i-am aratat si doctoritei rezultatele si m-a asigurat si ea ca sunt in parametrii normali) si totul merge perfect. Bebeii sunt sanatosi tun, cresc foarte bine (fac concurs probabil care creste mai repede si de mai bine de o saptamana care da mai tare din picioare in ficatii mei). Acum marea mea grija este sa stau cuminte si sa-i tin in burtica cat mai aproape de termen.
Sarcina usoara si multa sanatate la toate viitoarele mamici!
Laura

Mergi la inceput