Mihaitza al lui Felis...un bb al comunitatii DC

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinabajenaru spune:

buna

am citi incercarile prin care treceti si m-am gandit sa va impartasesc din experientea mea legata de problemele cardiace. Nepotelul meu sufera de o malformatie congenitala si am facut numeroase incercari de a-l opera. Sfatu; meu avand invedere experienta de la Cluj este s aincerci sa iei legatura cu prof. Barsan direct. Daca el iti spune sa o suni si pe dr. oprita tunci ia legatura si cu ea. Noi am ajuns cu bebelusul acolo si dupa ce l-a vazut a zis ca nu e asa de grav si ne-a trimis acasa sa venim cu el peste cateva luni. asta in conditiile in care copilul statea proape numai in spital sub tratament. Insa in momentul cand dr. oprita l-a vazut nu era cianozat si s-au gandit sa mai amane operatia.

Asa ca de aceea te sfatuiesc sa nu te dai batuta si sa incerci intai cu prof. Barsan. Si trimite-le prin fax toate datele legate de diagnostic ca sa nu faceti drumul degeaba pana acolo.

Daca totusi iti spune sa ajungi la Cluj doar sa-l vada intreaba medicul cum il poti transporta, daca are nevoie de oxigen pe drum, care e cel mai potrivit mijloc d etransport pentru el ca strsul legat de drum a fie cat mai mic.

Mult noroc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wana_adriana spune:

Draga Felis,

Am citit si eu povestea voastra si crede-ma ca m-au napadit lacrimile, de emotie...citind povestea ta si discutiile de pe forum mi-am dat seama cat de sensibili si delicati suntem pana la urma cu totii...crede-ma, va tin pumnii stransi si ma gandesc daca exista cumva vre-um mod de prevenire a acestor boli... nu stiu, poate niste teste genetice in timpul sarcinii...va tin pumnii si sper ca veti trece cu bine toti 3 peste momentele grele. ma gandesc doar ca poate o sa va mai doriti un bebe.. sa nu renuntati la ideea de a avea si un al doilea copil, oricat de greu vi s-ar parea sa acceptati asta.

Si subscriu si eu pentru donatie, poate voi o voi face chiar periodic, doar te rog sa imi spui unde anume sa virez banii...

va imbratisez si va tin pumnii!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinaeliza spune:

Simona Oprita este tot la institutul inimii in Cluj si este cea mai buna din tara pentru diagnosticari si cateterism .Avem si in Bucuresti la spitalul militar pe doctorita Pinte care este la fel de buna dar este cam greu de gasit.Poti sa suni la spital si sa te programezi pentru o consultatie.Operatii se fac si aici la spitalul militar dar mie mi s-au parut total neseriosi;mi-au spus cat ma costa "spaga" si a ramas sa ma sune dar nu m-au sunat nici in ziua de azi.Unde mai pui ca mi-au dat sanse de suptavietuire 20%.Operatia pentru corectarea d s v-ului nu este dintre cele mai complicate doar sa nu se mareasca "gaura"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dan.D. spune:

Daca aveti nevoie de transport oriunde in tara, anuntati-ma cu citeva zile inainte si merg eu si va duc. Chiar si in Bucuresti daca nu sint ocupat, si este o urgenta VA ROG nu ezitati.
Cu mult drag Dan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaralu13@yahoo.com spune:

Felis,tare rau imi pare de ce am citit.Nu am mai intrat de mult pe DC,iar azi cand am intrat am fost socata sa aflu ca baietelul tau,Mihaita e bolnav.
Nu merita sa ti se intample asa ceva,mai ales ca si in spital ti-a fost greu si ai avut de indurat multe.
Sunt alaturi de tine cu gandul si inima,iar inima imi spune ca totul va fi bine,ca veti face acea operatie ,iar peste cativa ani,cand te vei gandi la ce s-a intamplat te vei intreba daca tu ai trecut prin asa ceva sau daca ai visat.
Multa sanatate si pupici,
Pestioaica Oana si Bianca Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Felis, indraznesc sa-ti scriu si eu cateva randuri. M-a impresionat tare mult povestea voastra, dar de cate ori citeam acest subiect ma napadeau lacrimile si emotiile si nu mai eram in stare de nimic, nici de scris.Acum se pare ca sunt putin mai adunata, asa ca am purces la scris.
Mihaita e un scump, un ingeras dulce si o sa vezi ca va fi bucuria ta cea mare mereu. Acum cand iti este asa de greu, iti urez sa fii tare in continuare (ca mi-am dat seama deja ca esti o mamica curajoasa, in stare de orice pentru puiul ei), sa ai incredere in Dumnezeu ca se va rezolva. O sa fie bine. Cunosc aici un caz concret al unei fetite care are acum 2 anisori si jumatate si nici nu se vede pe ea (atat e de zglobie )ca ar fi avut vreodata probleme la inima. Fetita de care vorbesc a avut vro 4-5 operatii la inimioara in decurs de un an si ceva si acum e declarata drept un copilas perfect sanatos.
In legatura cu medicii de la Cluj, stiu si eu ca dr. Barsan e tare bun si ca a avut cazuri foarte grave pe care le-a rezolvat cu succes.Am incredere mare in el si in echipa de cardiologi de acolo.
A propos de sindrom Down, iar stiu aici copilasi care se joaca, reactioneaza la fel ca orice copilas. Sunt tare scumpi si afectuosi. Ieri eram la bazin, la lectii de inot si acolo era un grup de copii cu acest sindrom si erau niste minunatii (de-as ajunge eu sa inot ca ei...), foarte respectuosi (toti m-au salutat si mi-au zambit cand am trecut pe langa ei desi nu ma mai vazusera niciodata), vorbeau normal, poate mai corect decat altii si nu se vedea nici o diferenta intre ei si restul oamenilor de acolo.Atunci m-am gandit la Mihaita si mi-am promis sa-ti scriu ca, prin multa atentie si afectiune se pot atinge culmi nevisate.
Ii urez scumpului Mihaita multa sanatata, fie ca totul sa decurga neasteptat de bine si sa i se rezolve mai intai problemuta de la inima.Eu si bb Alma va tinem pumnii stransi pe tot drumul pe care-l aveti de urmat.

Daniela Veuger si bb Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubit

Alma, sufletel mic si iubit -noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

Va multumesc din suflet pt ca imi impartasiti din experientzele voastre!

Am fost vineri la dr cardiolog la control (primul la care am fost) si iata ce am facut.

Situatia e neschimbata. Mi-a mai dat o retzeta: mi-a marit doza de captopril si mi-a mai dat si altceva pe langa...
Important din aceasta vizita la medic
- mi-a zis ca e bine ca nu a scazut mai mult in greutate si ca totusi a luat in greutate de cand am fost la el (a luat 400 gr in 7 zile si apoi a scazut 100 gr in 2 sapt)
- era convins ca-i dau numai lapte praf. I-am zis ca-i dau doar o masa de lapte praf si daca pot sa-i dau 2 mese... A stat destul de mult pe ganduri si mi-a zis ca pe de o parte ar prefera sa-i dau numai lapte praf ca sa ia bine in greutate, dar pe de alta parte laptele de san il fereste de boli
- mi-a zis ca pt operatie prefera sa ma trimita la Cluj, si ca se poate opera si de la 4-5 kg , dar e cam riscant si el prefera sa mai asteptam vreo 3 luni (chiar daca operatia in sine e urgent de facut) , dar sa-l anuntz daca apare ceva (ex: daca raceste)
- mi-a zis sa nu-i dau calciu si sicovit ci 2 picaturi pe zi de vitamina D.
La usa mai asteptau 2 mame cu copii cu aceeasi problema la inima: un baiat de 6 luni si o fetitza de 1an si 1 luna. Mama baiatului de 6 luni nu a mai alaptat la san de la 2 saptamani si a fost mai tot timpul cu el internata (raceli, bronsholita etc). Deci la mine e f important ca iidau lapte de la san!...
Venind acasa am hotarat sa fac in felul urmator (si deja am aplicat): ii dau san cam 20 min (cam atat mananca el mai bine la san- apoi suge cu multe pauze) si apoi ii dau pana se satura completare. Am si facut asa. I-am dat la san 30 min si apoi mi-a mai mancat completare 40 ml !!!!!! Asa sunt si sigura ca se satura... E mai complicat si mai costisitor (nu am de unde sa stiu cat mananca si surplusul de lapte praf trebuie sa-l arunc...

PS... Acesta e primul dr cardiolog la care am fost. De ce mi-a zis al doilea dr (dr Olteanu ca in tzara nu se opereaza sub 10 kg nu stiu) Se pare ca pana la urma sotul meu are dreptate cand zice ca daca am pornit pe o cale de care sunt multumita sa merg tot pe aceea... Mai rau ma innebunesc de cap mergand la mai multi medici.


Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
Pozele noastre!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Povestea noastra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lory_k spune:

FELIS, pur si simplu nu am cuvinte sa-ti spun cat de rau imi pare de situatia in care te afli!!!CUVINTE NU EXISTA, DOAR LACRIMI!Lacrimi si speranta ca Dumnezeu va va ajuta pentru ca va iubiti mult si pentru ca nu meritati asa o soarta. Imi pare nespus de rau si vreau sa donez si eu pentru operatia lui Mihaita.DUMNEZEU SA VA AJUTE SA TRECETI CU BINE PESTE ACEASTA GREA INCERCARE! Lory_kluiAlin Cristan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Cunosc si eu copii operati la Cluj si nu a contat nr. de kg. Este decizia voastra ce veti face. Succes.
Paula

paula2003 & alexandra
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice54 spune:

draga Felis,
trebuie sa-ti spun ca te admir dintoata inima pentru forta sufleteasca de care dai dovada. dragostea de mama este maiputernica decit orice si aisavezi cita bucurie itiva daruiacest copilas frumos ca un ingeras.Vreau sa-ti povestesc ca eu cunosc copii down, sint cei mai minunati copii din citi am cunoscut( si am cunoscut multi).Nu stiu daca boala le da aceasta putere de-a iubi,de-a dori sa faca cit mai multe ,seninatatea . In orasul meu este ocomunitate destuldemare de copii Down,care fac muzica,teatru, muncesc,traiesc impreuna - deci dovedesc ca este posibil sa traiasca ca orice om. Te rog sa ma crezi ca mai ingrijoratoare este inimioara lui decit Downul,cu care te vei obisnui si nici nu-l vei mai baga in seama. te rog sa nu eziti sa-mi ceri orice ai nevoie ,te ajut cu cea mai mare placere.
magasesti deobicei la prietenii... la topicul Israel 2
te sarut cu drag si pe bb mihaita ,sa fie repede sanatos

Mergi la inceput