Purificatoare/filtre apa

Purificatoare/filtre apa | Autor: Pegasis

Link direct la acest mesaj

M-a pus pe ginduri doamna ministru Barbu... Acum citeva zile declara in media ca apa care ajunge in casele noastre nu este potabila. Am inteles din interventia ei ca Apa Nova garanteaza puritatea apei la iesirea din statiile sale de epurare, nicidecum la consumator. Adica conductele vechi si ruginite, sparte in unele locuri, adevarat rai pentru (micro)organisme nu sint responsabilitatea furnizorului de apa... Corect, zic eu, da' cu noi, consumatorii, cum ramine?

Noi nu bem apa de robinet, ci numai apa plata, dar folosesc apa menajera sa spal un vas, sa spal un fruct, pun la mincare, etc. Azi dimineata, cind am turnat apa in filtrul de cafea, am observat niste mici depuneri albe plutind in vasul de sticla...

Ministrul a cerut verificarea calitatii apei furnizata de Apa Nova si e ok din cite am inteles. Azi m-am interesat unde pot face si eu analiza apei, la un laborator independent (nu la Apa Nova). Raspunsul l-am gasit la Larex - costa mult, dar cred ca n-ar fi rau sa aflu cit e de pura.

Pina ajung acolo insa... Nu vreau sa par paranoica, dar m-am gindit ca n-ar fi rau sa aflu mai multe despre filtrele (purificatoarele) de apa, cum functioneaza, sint eficiente, sint scumpe, marci, etc.

Daca stie cineva mai multe, poate imi da si mie niste detalii.
Multumesc.

Carmen

poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Eu am cumparat un filtru romanesc Aquator facut la Buzau. Are un filtru de carbune in interior. In trecut avea si niste pietricele si nisip, dar probabil si-au mai redus costurile de productie...
Initial filtrul este negru, pentru ca este facut din carbune. La schimbare pe acest varbune este un strat gros de mal (asemanator lutului foarte diluat) de culoare maronie-ruginie de la "apa potabila".
Filtrul se monteaza foarte usor la bateriile care au robineti din aceia care se invart si gat de lebada, dar nu se poate monta direct la bateriile cu maneta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

Multumesc, Mihai. Da' n-am robineti de care spui tu... Alta solutie/marca mai stie cineva?

Pe mine m-ar interesa daca se poate monta asa ceva chiar pe teava de alimentare cu apa rece. Sau spun prostii?

Carmen

"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Se pot monta pe teava de apa diferite sisteme de filtrare/purificare.
Uite, aici, cateva variante :

http://www.romet.ro/new/romana/apa/index.php

vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Va rog postati si preturi pentru diverse filtre, eu ce am auzit sunt tare scumpe.

Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Mai sunt niste filtre,de fapt o carafa mare(2l)in care se introduce un filtru in compartimentul special.Sunt de la diverse firme,Brita(am vazut ca a aparut si in Romania-la Metro).Au indicator digital pt filtru(trebuie schimbat la o luna aprox.),iar filtrele se pot cumpara si separat.Si noi avem apa destul de ciudata la gust aici si cu apa filtrata spal fructele,leg,apa filtrata-la mancare,splalat dinti,etc.
Nu va pot spune nimic despre preturi,ramane sa vedeti voi cat costa!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by tata lu Toma

Se pot monta pe teava de apa diferite sisteme de filtrare/purificare.
Uite, aici, cateva variante :

http://www.romet.ro/new/romana/apa/index.php

vlad

Vlad, multumesc. Am sunat la ei. Cel mai scump, montat sub chiuveta, costa 2,5 mil. Cartusele se schimba la 5-6 luni si se cumpara tot de la ei. Sint din Buzau.

Firma din Bucuresti care comercializeaza produsele lor se cheama Comaz, tel. 327.66.20 sau 327.66.21 si e pe Bd. Coposu. Miine vorbesc si acolo si mai dau amanunte.

emaaimee: Multumesc pt raspuns. Pe cele de la Brita le-am vazut si eu. Eu as vrea ceva mai "strong" (adica sa filtreze si praf, clor, microorganisme) si neaparat sa se poata monta sub chiuveta.

Carmen

(Enriyeu Castaldo)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Pegasis, eu de cind am nascut folosesc canile filtrante Brita. Filtreaza si praf, clor, aluminiu, microorganisme.

"Description:
The BRITA Classic filter cartridge reduces limescale and other substances such as chlorine which affect the taste and odour in your tap water. Furthermore it reduces aluminium and certain heavy metals (like copper and lead) and certain pesticides (like diurone). Organic impurities are also reduced. The result is cleaner, clearer, great tasting water for hot and cold drinks, and for delicious food. You will also have less limescale build up in your domestic appliances."

www.brita.net/cartridges_details.html?p_id=16&cat=

Karina + Bogdanel

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Karina

Pegasis, eu de cind am nascut folosesc canile filtrante Brita. Filtreaza si praf, clor, aluminiu, microorganisme.

"Description:
The BRITA Classic filter cartridge reduces limescale and other substances such as chlorine which affect the taste and odour in your tap water. Furthermore it reduces aluminium and certain heavy metals (like copper and lead) and certain pesticides (like diurone). Organic impurities are also reduced. The result is cleaner, clearer, great tasting water for hot and cold drinks, and for delicious food. You will also have less limescale build up in your domestic appliances."

www.brita.net/cartridges_details.html?p_id=16&cat=

Karina + Bogdanel

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !

Karina, studiez intens... Daca spui ca esti si multumita... Revin cind termin de citit pe site-ul lor.

Carmen

(Enriyeu Castaldo)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Am uitat sa precizez ca am nascut acum 2,2 ani.
Ma deranja f. tare cind fierbeam lingurite,etc. pt. Bogdan ca-mi raminea cratita alba, iar pe obiectele pe care le fierbeam ramineau depuneri. Iar pe fundul cratitei, sa nu-ti povestesc. Asa ca am cumparat o cana Brita. Costa intre 600000-800000 cana, sau mai mult daca vrei una mai smechera, dar nu cred ca merita, ca tot acelasi filtru are. Acolo pe site am vazut ca sint mai multe tipuri de filtre, dar la noi inca nu. Te mai costa in jur de 200000 filtrul pe luna. Acum au oferta la Carrefour 4 filtre la 499900.

Eu de atunci folosesc apa filtrata si la gatit. Lui Bogdan inca ii fac ceaiul cu apa plata, dar cred ca doar din obisnuinta. De vreo 6 luni si mincarea lui o fac tot cu apa din filtru. N-am folosit apa filtrata de la inceput pt. mincarea lui Bogdan, din exagerare cred . Dar stiu mamici care au folosit-o.

E drept ca vasele si fructele nu le spal cu apa filtrata, dar ma gindesc ca totusi poate as fi prea exagerata. Sau nu ?

Eu ti-am scris astea, fiindca eu am fost f. multumita ca am descoperit aceasta modalitate de a avea apa curata, dar nu stiu daca asta este cea mai buna sau cea mai ieftina. Tu hotarasti.

Karina + Bogdanel

Mergi la inceput

Karina, am citit. Multumesc pt detalii.

Sint inca nelamurita -- daca iau numai o cana si filtrez apa cu ea cum procedez? Pun apa in cana respectiva si astept "n" minute dupa care pot s-o folosesc? Sau cum?

Pe de alta parte, daca optez pt un filtru montat direct pe teava imi scade debitul apei?

Hai nu rideti de mine, ca-s noua p'aici...

Carmen

(Enriyeu Castaldo)

poze

Mergi la inceput