Bebelusi de noiembrie-decembrie 2004 (15)
Raspunsuri - Pagina 4
dama spune:
quote:
Originally posted by FELIS
Mai fetelor, eu de cand ma mulg ca sa-i dau bebelului sa pape la biberon, am observat o chestie taaaaaaaare interesanta: cantitate de lapte muls fluctueaza extrem de mult la mine: de la 160 ml de la un singur san (alaltaieri dimineatza)la 50 ml cumulat de la ambii sani aseara. In astea 3 zile de cand ma mulg nu s-a intamplat decat o data sa mulg 160 ml de la un san si tot o singura data sa mulg de la ambii 50 ml. Cand am vazut aseara ca nu am muls decat 50 ml de la ambii, eram disperata. Stateam si nu-mi venea sa cred ca nu mai curge nimic (de la un san mancase cu 2 ore jumate inainte si de la altu cu 5 ore inainte). In general ii dau la 3 ore, da aseara asa a vrut sa mamance. Ce e culmea, ca aseara dupa 50 ml nu mai curgea un strop de la nici unul din sani, iar cand am muls 160 de la unul singur m-am oprit ca ma plictisisem. Tot mai curgea . Asa ca de acum cand mai prind momente cu productie mare trebuie sa stochez pt zile ca ieri.
Felis, a mai spus si Try odata, dar repet si eu daca nu te superi. In primul rand mulsul (cu mana sau prin orice alta metoda) nu este la fel ca atunci cand suge bebe. Apoi intr-adevar odata poate sa fie mai mult, dar el vine si in functie de necesitatile bebeului, de aceea se spune ca cu cat suge mai mult cu atat vine mai mult. Eu am observat ca atunci cand David e rabdator si suge viguros la san din biberon abia daca mai bea 20-30ml; ce-i drept se intampla mai rar, pt ca s-a invatat sa curga usor din biberon si smecherasul stie ce urmeaza dupa tzitzi si cand oboseste respinge tzitzica desi eu vad ca lapic ar mai fi. Apropos chiar daca ti se pare ca nu mai curge nimic (aici iar spun din ce mi s-a intamplat si mie) nu e ca nu ar mai fi. Daca l-ai pune pe bebe ai vedea ca el ar gasi, numai sa vrea sa suga.
Cat despre biberoane, sterilizare, etc, intr-adevar nu e usor, dar uite cum fac eu (nu trebuie neaparat sa faci ca mine). Eu inca de la inceput cand am inceput sa-i dau si lapte praf, nu sterilizez biberoanele decat 1-2/saptamana (aici nu se accentueaza accest aspect, ci mai mult sa fie fff bine spalate si limpezite cu APA RECE) Cat despre nr lor, eu nu am decat 2 de 125ml pe care le rotesc (mai am si 3 mai mari de care inca nu am nevoie). Si dupa ultimul supt de seara (la 21) le pregatesc pe cele 2 pt suptul de la ora 6-7 si pt ora 9 si le pun la frigider. Este nemaipomenit asa ca la 6 nu ma mai duc chiauna sa-l prepar ci doar il pun la microunde. Mie imi place sistemul asta, ce ma supara pe mine, este ca David nu se satura de la san si vrea si completare, altfel totul e ok. Atentie insa mare la spalatul biberoanelor, care daca le speli cu apa calda (cum faceam si eu pana sa citesc intr-o carte) nu poti spune ca ai distrus microbii si atunci clar trebuie sa le si sterilizezi. Si pt muls ca sa nu te mai doara mana mai indicata ar fi o pompa manuala (sunt ceva mai ineftine decat una electrica).
Pupici lui Mihaitza si mamicii lui curajoase
David Andrei, minunea noastra (18/11/2004)
andreap spune:
buna!Noi acum am venit de afara,am stat de pe la 12 la zapada.Si noi tot in carucior,Monica,si asta invelit cu acoperitoarea de plastic ca ningea....Si am apucat sa ma dau cu sania,a fost super!
Bineinteles ca BBlusa s-a trezit imediat ce am intrat in casa si acum vrea iar nani.
Mamaluidavid,Mariuca a iesit la 3 saptamani,asta dupa 1 saptamana de stat in fata geamului,progresiv,incepand cu 5 minute,apoi 10 etc.
Fulguletz,ce gura are cand il baga la apa!Sa fie intr-un ceas bun.
Si mie mi s-a facut un somn....si pofta de un vin fiert.
Sa aveti o dupa amiaza placuta!
Andreea si Mariuca(7.11.2004)
http://community.webshots.com/user/andreap124
dama spune:
Mikimi, si eu am baiat si ii place sa fie pupat, chiar rade cand il pupacesc. Cred ca-mi seamana ca eu sunt pupacioasa de fel.
Mamaluidavid, eu l-am scos pe David al meu in a 2-a saptamana de viata (prima am stat-o in spital) pt dr ne-a spus la iesirea din spital ca putem deja sa iesim sa ne plimbam si eu l-am intrebat cat timp pe zi, iar el a zis, cat am chef. Acum cred ca depinde si de conditiile climatice, dar eu am iesit pe orice timp cu copilul in caucior si imbracat mai gos daca era ma frig. Mie mi s-a imbolnavit culmea cand nu am putut sa ies cu el, deci stand in casa. Si eu cred ca febra nu a facut-o de la iseitul afara.
David Andrei, minunea noastra (18/11/2004)
bits spune:
buna fetele!am reusit si eu sa citesc din urma.astazi am fost la patinoar si am genuncii zdreliti.am luat o tranta direct in genunchi si purtam blugi,asa ca imaginati-va ce s-a intamplat
MONICUTZO merci mult de raspuns,cred ca mi le leg si eu dupa urmatoarea sarcina.
FULGU sa va fie de bine,gata ati intrat in randul crestinilor.da ce tzantzos e tati cu DAVID in brate
mai gandacico si noi avem teatru muzical dar copkilul plange daca sting lumina sa ne uitam pe pereti.am stat cu el,l-am tinut de maini(le ofera siguranta lucrul asta)i-am vorbit dar nimic,se punea pe plans si se oprea numai daca aprindeam lumina.amcrezut ca e vb de imagini si am fost si am luat alt diapozitiv(la al nostru se schimba imaginile) dar degeaba asa ca il folosim doar ca pe o sursa muzicala.sunt curioasa cum il accepta IOACHIM.
octy,KEN(1nov 2004)
http://photos.yahoo.com/octyb
bits spune:
mama lui DAVID noi l-am scos la 4 sapt,asta dupa ce in prealabil l-am obisnuit treptat cu aerul.mie mi se pare mai frig aici seara ca in RO,cred ca e din cauza curentilor oceanici.vezi sa nu fie racit.voi cu ce incalziti camera cu sobitza sau cu aerul conditionat?
octy,KEN(1nov 2004)
bits spune:
eu am renuntat la muls pt ca-mi stimula si mai tare productia de lapte.
FELIS cand te mulgi stai aplecata?incearca sa stai dreapta iar cu mana stanga sa tii sanul putin ridicat,se desfunda astfel fff bine canalele.
octy,KEN(1nov 2004)
roserb spune:
Simona, Fulguletz, foarte frumoase pozicile. Sa fie intr-un ceas bun!
Fulguletzule, dar stiu ca l-ati suparat tare pe bebe cu bagatul in cristelnita
Mamaluidavid, noi am iesit afara pe la 3 saptamani, tot asa , dupa ce am inceput progresiv cu statul in dreptul geamului, apoi pe balcon. Temperatura sigur a facut-o de la altceva, daca e bine imbracat si e sanatos, nu are de ce sa-i faca rau iesitul afara.
Hena, mi se pare aberanta situatia cu vaccinul , adica trebuie sa stai dupa fundul lor daca nu sunt in stare sa-si aduca dozele necesare? Nu ca ar fi o mare drama daca se intarzie vaccinarea, singura problema este ca nu e imun la bolile impotriva carora faci vaccinul, boli pe care e oricum putin probabil sa le contacteze acum . Mai neplacut e ca vor trebui decalate si celelalte vaccinuri (adica nu numai rapelurile urmatoare la cel de 2 luni) , ci de exemplu cel anti rujeola, robeola, oreion, care de obicei se face la 1 an. Eu in locul tau m-as revolta un pic la medicul de familie!PAi daca peste inca 2 luni nu primeste iarasi dozele, ce mai faci??!!?
Azi nu am putut sa-l scot pe Mihnea din cauza ca aleile dintre blocuri erau impracticabile pt carut, iar eu in marsupiu nu-l poci duce ca ma cocoseaza, asa ca s-au bucurat de ninsoare numai tati si Bianca, care a venit superfericita, rumena in obraji ,tavalita toata prin zapada, si plimbata cu saniuta. Acum doarme tun de pe la 13,30.
Roxana&Co
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu
roserb spune:
quote:
Originally posted by bits
buna fetele!am reusit si eu sa citesc din urma.astazi am fost la patinoar si am genuncii zdreliti.am luat o tranta direct in genunchi si purtam blugi,asa ca imaginati-va ce s-a intamplat
Deh, daca te dai tinerica!
In alta ordine de idei, vreau si eu la patinoar, abia astept sa vina vara sa-i cumpar Biancai role, ca sa am pretext sa-mi iau si eu, iar in iarna urmatoare, la patinoar cu noi, ca n-am mai fost de un car de ani.
Roxana&Co
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu
Ele spune:
quote:
Originally posted by andreap
Si mie mi s-a facut un somn....si pofta de un vin fiert.
Sa aveti o dupa amiaza placuta!
Andreea si Mariuca(7.11.2004)
http://community.webshots.com/user/andreap124
Andreea , pai ce mai astepti? Iti dau eu liber la vin fiert, ca sa nu fiu eu singura care am baut
Elena si bb Denisa (26 oct 2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/adelina_e2001/my_photos
misticgirl spune:
Buna seara!
Nu am mai apucat sa scriu,dar,ca de obicei, va citesc zilnic.
Bun venit NOILOR MAMICI SI BEBELUSI,sa fiti sanatoase si voi si bb-ii.
Nicholas a facut vaccinarea de 2 luni joi si de atunci e tare agitat si suparat. Mi-a facut febra 39.6 in seara zilei cand l-am vaccinat,desi ii bagasem preventiv un supozitor Eferalgan pediatric. I-am dat sirop Calpol (se da numai daca face febra peste 38,5) si i-a mai scazut,dar dupa cateva ore mi-a facut 38.6,apoi 38.5 si uite asa pana vineri dupa-amiaza.
Cand am crezut ca am scapat si noi de reactiile adverse ale vaccinului,s-a instalat o agitatie tare mare in sufletelul bebelusului meu. Si de vineri seara e f. agitat,nu doarme si e plangagios (el,care nu mi-a plans mai deloc). Sunt ametita de oboseala acum,dar fericita ca doarme de vreo 45 minute si se pare ca doarme bine acum.
Cred ca a avut si colici astazi,ca il apucau reprize de plans in hohote (zbierete) si se zvarcolea tot...si nu tacea orice i-as fi facut.I-am dat Sab Simplex si vad ca s-a linistit pt moment,sper sa fie definitiv.
mamicile de baietei,am si eu o intrebare la voi..daca cineva a patit ca mine,sa-mi dea si mie un sfat: bebe are pe varful motului (stiti voi ce mot zic )3 chestii,ca un fel de basicute,dar goale in mijloc si e foarte putin rosu.Iar cand incerc sa fac ca si cum il decalotez,are ceva alb ca un cosulet acolo. Ce sa fac? Am intrebat doctora si mi-a spus sa-i pun 2 comprese cu rivanol,pe care sa le schimb de fiecare data cand ii schimb si pampersul..asa sa fac? Mi se pare mai bun Bepanthen..voi ce ma sfatuiti?
FELIS,,nu am avut ocazia sa iti spun ca iti sunt alaturi si daca voi avea ocazia sa te ajut cu ceva,o voi face cu cea mai mare placere.Te admir cu tot sufletul pt taria de care dai dovada si iti urez de 1 milion de ori mai multa forta pt a-ti creste ingerasul si a-l ajuta cu tot ce poti.Eu,sotul si Nicholas va transmitem tot sprijinul nostru si 1 miliard de ganduri bune.
Va pup pe toate!
Claudia si Nicholas (25.11.04)
http://community.webshots.com/user/misticgirl