Bebelusi de noiembrie-decembrie 2004 (15)
Raspunsuri - Pagina 2
andreap spune:
buna dimineata!in Pitesti este o iarna autentica(asa cum trebuia sa fie de Craciun..)ninge de ieri de la 14....Azi avem programata iesire in padurea Trivale cu bblusa.
Gandacelu,cand plange de somn (de fapt urla)nimic nu o calmeaza,nici macar leganatul.Isi face portia de urlete,apoi adoarme.Dar plange asa de rau....Si asta in fiecare dupa amiaza,de pe la 16-17 pana dupa baie...rar cand nu face scandal.
Try,la san nu prea mai adoarme de la 1 luna!Rar atipeste,dar se trezeste repede.Seara avem urmatorul program:la 19-19.30 incepem cu masaj,baita,supt,tot tacamul.Apoi daca vad ca nu vrea sa doarma,o pun in pat si gangurim pana incepe sa scanceasca,semn ca incepe sa-i fie somn;atunci incep sa o legan.Asata dureaza pana adoarme,adica pe la 21-22,uneori mai tarziu.Ziua doarme bine afara,3-4 ore.in casa doar in brate si f.putin,mai mult atipeste.
Felis,eu stiu ca gratuit este Vitalact,mie ptr ala mi-a dat reteta.4 cutii/luna.Dar nu stiu cat de bun este.Iar celalat este destul de scump,dar poate mai bun.Nu ma pricep.
In curand fac si eu 1 an de la UM....si parca mi se face dor sa mai fiusi...nici la mine n-au venit"vizitatorii',dar nu-mi pare rau.in ceea ce priveste..cred ca am ramas ultima care inca zice "pas",in principal din lipsa de timp:ziua n-am cand,seara pic de oboseala..in ritmul asta,pleaca al meu la altele.
O zi buna,
Andreea si Mariuca
http://community.webshots.com/user/andreap124
FELIS spune:
quote:
Originally posted by andreap
In curand fac si eu 1 an de la UM....si parca mi se face dor sa mai fiusi...nici la mine n-au venit"vizitatorii',dar nu-mi pare rau.in ceea ce priveste..cred ca am ramas ultima care inca zice "pas",in principal din lipsa de timp:ziua n-am cand,seara pic de oboseala..in ritmul asta,pleaca al meu la altele.
O zi buna,
Andreea si Mariuca
http://community.webshots.com/user/andreap124
ANDREAP ... nu ai ramas ultima... Mai sunt si eu pe aici... Nici la controlul de 6 luni n-am apucat sa ajung. Si cand m-am programat nu avea loc pana pe 8 februarie.
Acum mai am o chestie pe cap (nu stiu cum se descurca fetele care dau papa la biberon): toata ziua ma mulg, spal biberoane, sterilizez biberoane... Am 3 biberoane (mi-am mai luat unul ieri).
Mulsul dureaza mai ales daca e putin lapte in sani...(am facut febra musculara la mana de la atata muls - azi abia daca mai puteam sa ma mulg de durere de mana-intre degetul mare si aratator) Uneori nici nu mai am timp sa ma mulg sau sa mulg indeajuns ca el cand vrea papa cere si trebuie sa-i dai cand vrea el, nu mai tarziu... Si atunci ii dau ce e in biberon (cat am apucat sa mulg) si apoi il mai pun si la san...
A... nici la mine nu au venit vizitatorii... da nu le simt lipsa...
Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
Pozele noastre!
monica-elizabet spune:
buna dimineata,
felis, asa mi se intampla si mie cand ma mulgeam la alex...o data scoateam f mult si alteori f putin laptic, dar nu din cauza ca nu mai aveam fiindca daca-l puneam pe alex la san se auzea clar cu trage si inghite laptic si cand incercam eu sa mulg nu mai iesea nici o picatura...eu cred ca nu apucam de unde trebuie atunci sau stresul ca trebuia sa ma mulg era de vina...poate si la tine e la fel....mai lasa sanul sa se relaxeze, mai maseaza-te usor pe el cand vezi ca nu mai iese nimic.
bits, ref legarea trompelor stiu 2 tipe care si-au facut chestia asta dupa a doua operatie cezariana si asta acum cativa ani si mi-au zis ca se simt f bine, nu e chiar nimic ciudat si eu ma simt la fel, foarte bine. bunica sotzului meu are si ea trompele legate si asta de zeci de ani si a zis ca se simte f bine. eu initial nu prea vroiam dar dr meu mi-a spus ca orice sarcina as mai avea de acum incolo s-ar termina printr-un avort(fiindca am deja 2 operatii cezariene) si ca in romania nu prea se fac mai multe...asa ca el asa m-a sfatuit, ne-am gandit si eu si sotzul si am luat decizia asta.
plus ca acum putin timp in urma am vazut la tv o tipa care isi facuse cu ani in urma legarea trompelor, avea din prima casnicie parca 2 copii si acum se despartise de sotzul ei si se recasatorise si vroia din nou sa aibe copii si ce crezi...i-au facut operatie de "reparare" a trompelor si spuneau dr-ii ca in 3 luni dupa aceasta interventia poate avea din nou copii...deci daca te razgandesti, se mai poate face ceva...
felis, ne-am distrat grozav aseara, mama a fost ieri sa-i cumpere saniutza lui alex si cand au venit invitatii care aveau si ei copii mama i-a luat pe toti si i-a dus afara la zapada asa ca am putut sa stam si noi linistiti...bebelina a dormit linistita si cand s-a trezit a tinut-o nashica ei numai in brate.
am mancat de toate ca-mi era si mie pofta si curios este ca asta mica nu a avut nimic, nici macar o strangere de burtica sau parturi...nimic...dar nu-mi mai incerc norocul...ca cine stie.
fetelor care ati avut ieri botezul, ce va fac bbelasii? sa-i pazeasca Dumnezeu si sa fie sanatosi!
gandacel, e super misto, vreau si eu, dar poate tot la botez gasesc pe cineva dsiponibil sa mi-o ia hi hi
felis, vezi ca medicul pediatru iti da reteta pentru bbelac gratuit, eu inca nu am luat dar la alex se dadea nan gratuit si l-am luat pe toata periada desi alaptam si apoi cand l-am intarcat pe alex am incercat sa-i dau si i-a placut dar el era deja magarus mare si in scurt timp l-am trecut pe dorna albastru.
din feb o sa iau si eu lapticul si-l stochez...ca nu se stie...desi eu ii dau ruxandrei acum milumil 1 cand nu am san.
hai ca m-am intiiiinnnnsssss la scris si eu scriu dezlanat si fara rost...va pupacesc pe toate si pe bbelusi, sa aveti o duminica placuta si linistita.
monica
http://pg.photos.yahoo.com/ph/hapciu18/my_photos
monica-elizabet spune:
fetelor ce frumos ninge afara, as iesi si eu cu ruxy putin, voi iesiti cu ei afara astazi sau ii scoateti doar in balcon?
monica
http://pg.photos.yahoo.com/ph/hapciu18/my_photos
carmen spune:
Buna mamici,
Mai sunt si eu pe aici, va mai amintiti de mine. Din pacate eu ma conectez pe dial up si e mai greu. Seara salvez si dimineata citesc. De multe ori scriam in word cate un mesaj dar pana sa-l postez era deja vechi. Acum scriu cu o mana ca Daria are chef sa stea in brate.
Ma bucur pentru toti Bb si pentru toate mamicile de nov dec. Voi cum stati cu lohiile? Mai aveti? La mine mai curge cate ceva, p[utin dar curge (am nascut pe 22 dec).
Felis, m-am rugat si ma mai rog pentru tine, te admir pentru curajul si puterea de care ai dat dovada.
Va pup.
Carmen, Ana (4 nov 2002) si Daria (22 dec2004).
carmen
LuminitaB spune:
Buna dimineata tuturor.
Felis, eu ii dau lui Tudor completare Milumil1 de la 4 saptamini si se pare ca ii prieste foarte bine. Dupa ce i-am dat a inceput sa ia serios in greutate. Acum are 5150g, l-am citarit aseara inainte de baie. Reteta am inteles ca voi primi abia din februarie iar laptele ce se da gratuit e Vitalact.
Am fost la control de 6 saptamini doar saptamina trecuta adica la 8 saptamini si am primit contraceptive care se pot folosi in timpul alaptatului se numesc Exluton. Si am inceput sa iau, am avut si doua incercari de si n-a fost chiar groaznic
Noi inca n-am programat botezul dar sper ca in luna februarie il vom face si noi. Felicitari tuturor bebeilor proaspat increstinati.
Viovio, Hena bine ati venit!
Hena m-ai impresionat prin perseverenta! Felicitari!
LuminitaB
mami lui Tudor 2.12.2004 si a lui Cri 24.12.1998
pozele noastre
mikimi spune:
Monica ai scos-o pe Ruxy afara? si eu aveam aceeasi dilema.dar tare e frumos, nu bate vantul deci cred ca vom iesi si noi in marsupiu bineinteles.
Andreap nu ai ramas ultima...doctorul meu nu o fi auzit de Exluton..sau nu stiu ce , dar la controlul de 6 sapt mi-a recomandat contraceptive locale.Ce stiti sunt de incredere? ca nu am folosit niciodata.In prospect scrie ca sunt recomandate celor care alapteaza.
Sanius placut bebeilor mai mari.
Miki si Alexander (12.12.04)
mikimi spune:
Fetelor Alex am impresia ca are buzita de jos uscata.Ati observat asa ceva la bb vostri ?
Si mai am o intrebare la mamici de baietei...accepta pupicii multi pe obrajori, pe manute, pe picioruse ? am impresia ca al meu se cam fereste..o fi prea "barbat dur"? sau nu intelege, e prea mic!?
Miki si Alexander (12.12.04)
Jasmine spune:
Carmen,la mine lohiile au tinut cam 40 zile.Ma saturasem.
Si eu de multe ori scriu cu bebe in brate,ca altfel nu ne intzelegem.
In timpul zilei nu vrea sa doarma in patutzul lui,parca acolo ar fi maracini.Chiar daca adoarme in bratze,cand il pun in patutz trec 5-10 minute si se trezeste,isi da seama unde e si protesteaza zgomotos.Asa ca ziua il tin pe canapeaua din sufragerie unde ma aude pe mine vorbind la telefon,aude televizorul si diverse zgomote si asa mai doarme.Probabil se simte mai in sigurantza asa.
Eu n-am curaj sa-l scot afara pe ninsoarea asta.L-am obisnuit sa-l scot la plimbare cam 2 ore zilnic si acum uite ca stam in casa de 2 zile.Nu stiu nici daca e curatzata zapada (probabil ca nu) si habar n-am cum merge caruciorul pe zapada.
Felis,si mie imi da pediatra Bebelac pe retzeta gratuita.Cand te duci sa-l iei trebuie sa ai la tine retzeta (cu data in luna respective),buletinul si o copie dupa certificatul de nastere al copilului.
Eu nu zic ca Bebelac e neaparat prost,dar pt ca Mihaitza trebuie sa ia in greutate cat mai repede,eu cred ca ar fi mai bine sa-i cumperi un lapte praf mai de calitate,cum ar fi Milumil sau Humana 1.Eu ii dau Humana 1,costa 170000 lei o cutie care la noi ajunge cam 5 zile.Dar eu ii dau numai lapte praf.Tu daca il si alaptezi,la voi ar tine mai mult timp o cutie.
O intrebare : anticonceptionalelele sunt contraindicate la femeile fumatoare?Pentru ca eu (rusine sa-mi fie !!!) daca am vazut ca nu am lapte pt bebe si trebuie sa-i dau Humana,am “profitat” de ocazie ca sa ma reapuc de fumat.Si mie mi s-a recomandat Exluton dar pana acum n-am luat.Parca asa stiam,ca nu e bine sa iei anti daca fumezi.Voi ce stiti?
Mikimi,al meu ar sta ore in sir la pupat peste tot,asa de tare ii place.Zambeste stramb,da din picioruse,rade….asta nu inseamna ca “nu e barbat”,nu?Sunt prea mititei deocamdata.