Bebelusi de sept-oct 2004 (16)
Raspunsuri - Pagina 15
muttzi spune:
Pufymic, eu i-am dat de mancare de fiecare data cand s-a trezit... Ma tem ca nu se mai satura cu formula de lapte pe care i-o dau acuma.
Mai am o intrebare. Puiutii vostrii mananca mai rar de 3 ore? Ati
facut ceva in sensul asta? Al meu mananca tot la 3 ore, cel mult la 3
ore si un sfert. Ce-i drept nu prea manaca mai mult de 100-120 ml de
lapte la o masa, dar citeam in cartea Mama si Copilul ca la varsta asta ar trebui sa aiba 5-6 mese pe zi (al meu are vreo 8). Nu stiu cum sa-l fac sa manace mai mult la o masa ca sa treaca mai mult timp intre mese. Am incercat sa-l mai "prostesc" si cu putin ceai, dar daca ii este foame il scuipa.
crini spune:
Succes la doctor, Andreea!
Mihaela, as vrea si eu reteta de tort diplomat, daca nu te superi.
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)
roandre spune:
Nervi, nervi si iar nervi cu piureul de legume. Nu-i place si pace buna!
A papat cu forta 2 lingurite de piure (i-am pus 4 lingurite cu varf si banuiesc ca a papt jumate). Am incercat sa-i dau lape cu lingurita si a vrut asa ca am pus lapte si in piure dar smechera sugea laptele si piureul il dadea afara. Pana la urma a inceput sa se inece cu el pt ca avea impresia ca trebuie doar sa inghita laptele si a facut totul in jur in picatele cu morcov. Of ce m-a enervat. Pana la urma i-am dat laptic pt ca se pusese pe un plans de nu o mai puteam linisti. In final m-am dus sa mananc eu piureul ramas in borcanas dar am adaugat si sare ca nu-mi placea fara. Ce m-am gandit, sa ma duc sa-i dau si lu bebe si surpriza...asta i-a placut cu sare. A papat desi era satula cam vreo 2 lingurite si a poi s-a culcat.
Cred ca o sa incerc maine piureul din borcanasele cumparate si apoi o sa incep sa-i pun putina sare in piure ca poate asa papa.
Tare mironosita e atunci cand e vorba de mancare!
Mina si Eliana clar sunt vorbiti cupii astia ai nostri sa intre in greva foamei! Care de la care s-a molipsit?!?
Mcm, Doamne ajuta sa nu faca febra Alexia mica si sa n-o doara piciorusul.
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 5 luni +
Evenimentele din viata mea
Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.
roandre spune:
TORT DIPLOMAT
- 4 pachetele gelatina de 10 gr Dr Oetker
- 2 cutii compot ananas
- 3 oua
- 250 gr zahar
- 1/2 kg frisca "HULALA"
Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de la compot si se lasa de seara pana dimineata
A doua zi gelatina, galbenusurile si zaharul se pun la foc mic pana se face ca o ciulama
Albusurile se bat spuma cu putina sare. Separat se bate frisca iar jumatate de cantitate se opreste pt ornat. Cealalta jumatate se amesteca cu albusurile spuma si cu gelatina calduta (atentie, gelatina sa fie calduta pt ca altfel nu se va omogeniza).
Intr-o cratita de 3 kg pe fundul careia s-au pus fructe de ananas taiate cubulete se toarna compozitia de mai sus amestecata cu fructele din compot.
Se lasa la frigider pana se intareste, apoi se rastoarna pe platou si se orneaza cu frisca ramasa si fructe: portocale, kiwi, ananas, capsuni, piersici, etc.
Pofta buna!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 5 luni +
Evenimentele din viata mea
Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.
ionella3003 spune:
am facut azi o plimbarica pe cinste... de vreo ora jumate... cu vorbele de rigoare la adresa celor care n-au curatat strazile si trotuarele. Oricum in parc a fost ok.
Mai, dragelor, bb al meu a descoperit... pisicile (am doua). Sta in brate la mine si se uita hipnotizat la ele, a doua oara pe ziua de azi. Si dorm, nici macar nu se misca ca sa-i atraga atentia...
Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
http://community.webshots.com/user/ionella3003
elyanne spune:
Ati scris ceva, nu gluma... cum nu e omu' cu ochii pe voi, cum va faceti de cap Am iesit putin afara (vreo jumatate de ora) ca am fost sa ne intalnim cu tati si am iesit pana la urma cu carutul... M-am chinuit ceva prin zapada, ca nu era data peste tot, dar am reusit. Si cand am intrat si eu pe forum inca o pagina in plus...
Andreea asteptam sa ne spui ce-ai facut la dr.
Mihaela lasa ca se invata ea pana la urma sa pape... si o sa se faca ea mare, ca frumoasa este... Si eu ma gandesc cu groaza la ce ma asteapta si pe mine cand incepem diversificarea... daca e la fel de incapatanat cum e cu biberonul nu stiu unde o sa ajung. La noi mai e pana atunci...
Cam asa stiam si eu retata de diplomat, dar fara albusurile de ou si cu blat insiropat cu putina zeama de compot dedesupt.
Elena
Eliana si Elena (23.10.2004)
aissa spune:
Noi am iesit azi la plimbare ca prea era soare. Dar tare m-am chinuit cu ea in marsupiu. Ca strazile astea sunt cum sunt, si pe unde nu era zapada (moale) era flescaraie pana la glezne, portiuni care alunecau, daca o luam pe langa magazine ne pica de sus, offf, eu sunt mare cat Casa Poporului si cu ea in fata nici nu vedeam unde calc. Si am fost singurele ca tati azi e la serviciu....Dar ne-am descurcat desi ma astept la febra musculara de la cat de incordata am stat.
Azi i-am dat de 2 ori cereale in biberon. Ma supar pentru ca eu laptele i-l dau cu tetina cea mai mica (S), iar laptele cu cereale nu trece prin asta asa ca ii pun M. Si trage prea repede, mananca mult, adica 180 ml si cred ca de-ar avea mai mult i-ar lua si pe aia. Dar dupa se chinuie, isi trage rasuflarea ca dupa maraton si o apuca sugjitul. Care, de regula, incepe cu cateva gurite, 4-5 de lapte dat inapoi... I-am dat si ceai dupa lapte, nu mult, dar altfel are un fel de crampe.
In timp ce scriam mesajul asta am auzit-o si cand m-am dus la ea am gasit-o cu plapuma pe fata, uda si plina de branza (plapuma), ea e uda la ceafa pe bluza...Of, cand terminam cu varsaturile astea oare??? Si are 3 ore de cand a mancat, iar peste o ora ar trebuia sa pape iar.
Ca veni vorba pe aici, eu sa stiti ca o trezesc pentru masa, nu mereu, dar daca doarme o scol, ma duc pe langa ea, o dezvelesc, fac ceva sa se scoale. Altfel nu as reusi sa tin programul de 4 ore si as ajunge iar cu ultima masa noaptea. Si asa ma scol ca se foeiste si ii dau ceai, daca ma apuc iar sa fac biberoane noaptea...mai bine o trezesc.
Cristina si Alexandra(30.09.2004)
LiliaToma spune:
Revin mai tirziu cu comentarii acum vreau sa vad cum merge linkul pentru poze
Lilia si printesa ei Amelia(26 sept)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/liliatoma/my_photosAMELIA[/url
LiliaToma spune:
Fetelor, hai ca linkul pentru poze merge, dar inca nu stiu cum sa fac sa iasa ca iscalitura frumoasa ca la voi.
Pina ma mai gindesc eu pe aici, va las sa va uitati in sfirsit la unele dintre pozele noastre.
Lilia si printesa ei Amelia(26 sept)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/liliatoma/my_photosAMELIA[/url
MamaElei spune:
Mihaela, multumesc pt reteta. Am si eu frisca Hulala, cumparata de la METRO care a aparut de curind si la noi.
De mai mult timp vreau sa va intreb, aici copiilor li se face masaj profesionist, la 3 luni pt mai multe grupuri de muschi, la 6 luni pt intarirea muschilor spatelui si la aproape 1 an - pt muschii picioarelor si pozitionarea lor corecta sau ceva de genul asta. A facut cineva din voi un astfel de masaj?
Rodica si Paula (02.09.04)
http://community.webshots.com/user/mamaelei