A mai construit cineva casa?(2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

AHA!
Important e ca sa nu am geamurile aburite! De aceea m-as asigura!

Racushoarele Cristina& Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Cica rezolva LowE-ul, care pastreaza suprafata geamului calda...cumva...ceva de genul. Plus ca trebuie aerisit. Noi la servici avem termopane, nu stiu ce fel, si nu am vazut niciodata geamuri aburite, desi le simt reci cand pun mana pe ele. Cred ca are legatura si cu izolatia casei, daca-i pui polistiren. Am inteles ca de-aia se intampla la bloc, e izolatia proasta. Noi n-ar trebui sa avem probleme.
Trebuie sa avem grija si sa asiguram o oaresce ventilatie...prin aerisire + sa lasam 1cm sub usi..daca circula aerul nu se mai face condens.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry spune:

si-a construit cineva casa altfel decat clasic?
am auzit persoane care isi construiesc casa din stalpi din metal (nu stiu de care) cu placaje dintr-un material (gros cat o caramida) f. rezistent la intemperii si cu multe alte calitati...ce credeti despre alternativele moderne care au aparut?
sunt bune pe termen lung?
mai stiti si alte metode?
ai voie sa construiesti astfel?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Cred ca e voie, si cred ca sunt bune. Dar...o casa e o investitie enorma, pe care multi dintre noi o vor plati 20 de ani de-acum inainte sub forma de rate. Ne-am gandit si noi...dar nu stim pe nimeni care sa stea intr-o astfel de casa de 1 an macar, ca sa stim cum se comporta. Si mai este si aspectul pretului...oare chiar este mai ieftina? Nu cred ca cu mult..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

quote:
Originally posted by Deborah77

Cred ca e voie, si cred ca sunt bune. Dar...o casa e o investitie enorma, pe care multi dintre noi o vor plati 20 de ani de-acum inainte sub forma de rate. Ne-am gandit si noi...dar nu stim pe nimeni care sa stea intr-o astfel de casa de 1 an macar, ca sa stim cum se comporta. Si mai este si aspectul pretului...oare chiar este mai ieftina? Nu cred ca cu mult..Acelasi motiv si noi...nu stim pe nimeni care sa stea de mai mult de un an intr-o astfel de casa...de fapt nu stim pe nimeni, dar stim case facute din lemn(daca ati vazut in revista "Casa mea") insa nu sunt mai vechi de un an, un an jumate. E voie sa construiesti si sunt mai ieftine...spre ex. o casa care din caramida costa cca 50.000 euro, din lemn costa cca 30.000 euro...deci e o diferenta!
Insa nu avem curajul.

Ferestrele as vrea sa fie din tamplarie PVC cu geam LOW-E si Argon. Profilul pe care am pus cohii este Salamander.

Lamuriti-ma si pe mine va rog despre ce e vorba in fraza de mai sus...referitor la geamuri...adica nu se pot pune geamuri simple? N-am mai auzit pe nimeni sa-si fi pus altceva decat geamuri simple. Profilul Salamander? Ce inseamna?

Mihaela , Diana Alexandra(22 nov 1996) si Silvia Petra(10 sept 2003)

pozici noi

bebelusi august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Mihaela, eu am zis profil Salamander, este marca lui, profilul acela de tamplarie PVC cu 3 sau 6 camere. Mai exista Gealan, Veka..... Conteaza si acest tip de profil. Apoi geamul la tamplaria PVC este format din 2 geamuri(foi de sticla) distantate. Am inteles ca se pot pune chiar si 3 geamuri. Noau nea- fost recomandat la apartamentul nostru ( vad Portul din casa- de aici si frigul napraznic iarna) profil cu 6 camere si geam cu 2 sau 3. Va spun ca am ales Gealan cu 3 camere si 2 geamuri. Geamul LOW-E( de la low emition, cred) este tratat pentru a nu transmite caldura excesiva sau frigul catre interior. Apoi am ales cu argon, adica aerul dintre cele 2 foi de geam, cica a fost scos si introdus argon, la fel pentru sporirea confortului termic.
Fetelor, se simte diferenta, de la geamuri din aluminiu puse de fostii proprietari, pe care le pazeam cu prosoape, ca altfel imi curgea condensul pe podea.
Adevarat ca am izolat si peretii, pe interior cu vata minerala si gips-carton. La casa voi izola exteriorul cu polistiren extrudat(cica exista si expandat, dar e mai bun extrudatul). Eu am intrat pe swisspor.ro si am citit acolo despre produsele lor folosite pentru diferite chestii. La capitolul asta inca ai caut informatii.

Racushoarele Cristina& Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns argo spune:


Crixia, esti o draguta, e mare lucru sa-si "piarda" cineva timpul sa-ti explice ceva... Desi vorbesti de frig iarna, mi se pare bestial sa vezi "portul din casa", deci implicit marea. Gandindu-ma la panorama pe care o ofera geamul tau, mi s-a facut un dor de mare...
Uffff. Eu n-am vazut niciodata marea iarna, ma tot gandesc cum sa fac sa ajung pe acolo, adica am pus la cale un plan, sa-mi iau prietena intr-o sambata, sa "fur" masina de la al meu (ca daca iau dacia mea, mor pe drum, si unde mai pui ca nici nu dau banii pe benzina, ca e masina de la firma) si sa fugim ca fetele la o plimbarica. Stam juma' de ora, intepenim un pic pe dig si ne intoarcem.. Na, ca ma luat-o pe langa, scuze, dar nu m-am putut abtine...

Ca tot vorbiti despre solutii noi, am avut o discutie cu o tanti, de unde am depus niste acte, despre fosa septica si canalizare. Si tanti a venit cu o a treia solutie, si anume "ministatie de epurare". Cica ar fi un sistem nou, care le inlocuieste pe cele doua, cu mare succes, mai ales daca e vorba de fosa. Voi stiti ceva despre asta, mai ales despre partea negativa, ca nu se poate sa nu existe... (asta e site-ul unei firme care se ocupa cu asa ceva: www.carpat.ro )

A, si aveti idee ce inseamna sa-ti faci tamplaria geamului din lemn, dar din cel de buna calitate? Mi-au trecut niste informatii pe la ureche, cum ca ar ridica costurile f. mult... Chiar asa de mult? Tare mi-as dori niste geamuri cu tamplarie din lemn...Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Cris,eu stiam ca politiesterul extrudat este pentru pardoseli,nu pentru pereti!Apropo de timplaria de aluminiu,am inteles k la noi in tara nu este prea recomandata,chiar daca este cica mai buna calitativ,din cauza diferentelor mari de temperatura de la iarna la vara.
Argo,tamplaria de lemn cu geam termopan eu stiu k este cea ma scumpa,pentru k se trateaza lemnul cu nus ce substante speciale,se usuca,se uda din nou,iar se usuca pina sunt siguri ca nu mai sufera modificari!

Speranta moare ultima!
Valentina
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Si eu am auzit ca ar fi mai buna tamplaria de aluminiu, dar la mine s-a adeverit ca-i mai buna cea de PVC. Bine, dar realizarea este cu totul alta, plus geamul cu alea-alea...
Am vazut la munte o cabana care avea tamplarie de lemn cu geam termopan. Este foarte frumos! Daca este din lemn stratificat, atunci este mult mai scump dataorita tratarii lemnului. La munte, canana de care va spun avea tamplaria dintr-un lemn mai normal, doar ca firma care a venit sa puna geamul termopan, cica r fi masurat umiditatea lemnului cu un aparat special, sau cam asa ceva. Mi se incurca ideile acum k stiu procedeul asta si de la Gealan, cu masuratul umiditatii, dar in camera din cate stiu. Aici parca a zis proprietara ca a masurat ceva la lemn, calitatea lui. Oricum tamplaria a fost facuta separat, iar termopanul adus de alta firma.
Totusi... este la munte, eu nu ma pot gandi aici, la mare, la asa ceva! Mare, iarna!!!! E frumoasa dar greu de stat aproape de ea. Cu gerurile astea s-au creat sloiuri frumoase pe stabilopozi, dar de frig nu am putut ajunge sa fac poze! Nu frig, cat viscolul, care nu te lasa nici sa respiri!
Andreea, mi-am salvat si eu adresa data de tine, ca sa citesc in liniste si sa rumeg!
Valentina, nici eu nu sunt lamurita foarte bina cu polistirenul, cica unul e pt. protectia termica, altul contra igrasiei... Inca ma mai documnetez si va spun finalul!

Racushoarele Cristina& Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Stiu de asta extrudat k este pentru podele,pen k finii mei au pus pe terasa neacoperita din asta extrudat,asa le-au zis muncitorii ca trebuie,dupa aia au pus un fel de folie asa si abia apoi gresia de exterior...cand te lamuresti sa ne zici ce si cum.

Speranta moare ultima!
Valentina
poze

Mergi la inceput