Din Republica Moldova cine mai e??????????????
Raspunsuri - Pagina 6
Davina spune:
Si eu sint din RM. Ma numesc Alina ,sint nascuta pe 25.11.79.
Sint stabilita in SUA de 1 an de zile .Am o fetita nascuta pe 9 sept.2003. Sint din sudul Moldovei .r.Vulcanesti.
Mie dor tare de parinti ,Chisinau si prieteni .
Sint si eu dependenta de DC ,dar nu prea am timp sa scriu .
va doresc o zi buna la toate moldovencele .
Alina si bebe Deanna ingerasul mamei (09.09.2004)
poze http://community.webshots.com/user/davina25
alinkav spune:
Bun venit MamaElei si Davina!!!
Lilia, eu depun acte ptr legitimatia, la inceput de sedere temporara, si pe urma ptr sedere permanenta(dar am impresia ca dupa 3 ani??????).Pe 1 februarie am facut 2 ani de casatorie.Am leg ca studenta de 3 ani, dar nu stiu daca se va lua in coniderare!Ceea ce ma bucura cel mai tare , e ca Alex are cetatenie, mai mult ptr el imi faceam griji!Ma gandeam sa-i fac si certificat moldovenesc, dar cum ma gandesc cat trebuie sa alerg, ca sa-l fac, nici nu stiu ce sa zic.
Alina si Alex Andrei(22 noiembrie 2003)
poze cu Alex
MamaElei spune:
Buna!
Sint nascuta pe 14.02.1978, am facut UBB Cluj LMA.
Davina, ma bucur sa ne intilnim si aici.
Alina, din cite stiu eu pt certificat trebuie sa mergi la Min Justitie si apoi la OSC. Daca vrei intradevar sa faci, poti sa intreb pe aici exact ce si cum. Am lucrat la un birou de traduceri si mai stiu chestii legate de acte.
O zi buna!
Rodica si Paula (02.09.04)
http://community.webshots.com/user/mamaelei
LiliaToma spune:
Bine ati venit, Rodica si Alina! De cind va asteptam!!!!
V-am pus in listuta, gata. Sa va uitati sa nu fi facut vreo greseala.
Alina, eu mi-am facut legitimatie temporara in baza casatoriei.NU mi-a trebuit nimic de la Ministerul Justitiei, parca.
Sper sa nu se fi schimbat acum regulile.
Eu cred ca pe baza casatoriei e muuult mai multa umblatura si mai multe hirtii.
Iti trebuie asigurare medicala pe un an, dovada spatiului locativ( daca aveti apartamentul vostru, actul de proprietate, daca nu( eu mi-am facut domiciliul la parintii sotului), trebuie contract de comodat, cum ca iti dau tie o camera.Dupa aia sotul trebuie sa faca o declaratie ca si el sta la adresa aia( chiar daca avea domiciliul pus pe buletin) si ca sta cu mine acolo nu fara mine.
Pe urma, daca nu ai carte de munca, trebuie sa aduca sotul un extras de cont( pe persoana fizica ca noi am dus pe firma lui si ne-au intors inapoi) ca are bani destui as te intretina un an( noi ne-au cerut sa avem 90 mln in cont).
In plus ce mai ai act de casatorie, certificat de nastere a copilului, etc. tot ce poate demonstra ca e casatorie din dragoste asa si ne-au spus.
Dupa ce iti accepta actele te programeaza la un interviu.
Te cheama pe rind, intii unul; si pe urma celalalt si se dau aceleasi intrebari. O sa va zica sa aduceti poze, si cel mai important copia de pe certificatl de nastere a copilului( nu va mai spun ca mie mi-au cerut copie la o ecografie ca eram insarcinata in luna 5-6 parca)
Uite asa. Asa ca sa discuti cu sotul sa nu uite acolo cum ii cheama pe socri ,membri ai familiei, cu ce se ocupa, etc. Multe multe , daca vrei o sa-ti mai spun atunci ce te intreaba.
Noi cred ca am fost de vreo 5 ori.
Si de fiecare dat era alta la ghiseu si cerea alt document,imi venea sa la iau la bataie. Una mi-a zis ac pot veni cu cont de pe firma daca e a sotului, cind am venit, alta a zis ca nu e ok, trebuie pe persoana fizica si ca ar fi suficient 40 mln. A treia a zis cind am ajusn ca nu 40 ci 90, si tot asa.
Am crezut ca inebunesc .
Apropo, daca sotul lucreaza si are pe cartea de munca 2 salarii minime e super ok nu mai trebuie extras de cont si doar declaratie de la serviciu ca are salariul ala.
Pupici
P.S Eu stiu ca pentru cetatenie, poti cumula anii de pe legitimatia de sedere( nu conteaza tipul) si la nu stiu citi ani( parca 5 iera cind am fost eu) itit poti face legitimatie de domiciliu permanent pina se implinesc anii sa iti iai cetatenie in baza casatoriei( eu am auzit de 4).
Sa te interesezi, poate nu trebuie sa mai umbli in fiecare an ca mine).
cel putin eu stiu sigur ca re ao tipa atunci cind am depus eu care facea asa.
Si am mai auzit ca daca ai vreo 7 ani stati dar cu intreruperi e ok daca cumultati anii stati cu viza fac nr care trebuie. Acum depinde de ce stiu ei.
trebuie cautata si legea ca sa le o bagi in nas ca tare strafolite sunt alea.
Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)
LiliaToma spune:
Rectificari: am fost de 5 ori nu pentru interviu ci sa depunem actele.
Si nu pentru cetatenie sunt ok anii cumulati ci pentru permis de sedere permanent
Scuze de greseli, ma grabesc tare tare
LiliaToma spune:
AAA, pentru a transcrie( ca asa se numeste mi se pare) un certificat romanesc in unul moldovenesc e si mai mare umblatura.
Eu am transcris certificatul de casatorie, ca sa imi schimb numele dupa sot
Presupun ca procedura e cam aceeasi.
Si eu ma gindeam ca as vrea sa o pun si eu in pasaport, dar presupun ca trebuie sa ii transcriu certificatul in moldovenesc si nu cred ca ma apuc iar de umlbat aiurea.
Mai vedem
alinkav spune:
Eu mi-am schimbat de mult buletin si pasaport dupa numele sotului, din fericire eram gravida atunci in luna a 8a, si mi se deschideau usile imediat. Itr-adevar am cam pierdut 5 zile, ca sa fac toate actele, darcum am spus, n-am stat la nici o coada. Cu sigurantza ptr certificat moldovenesc e cam aceeasi procedura(multumesc MamaElei pentru intentie in a ma ajuta!!!), dar nu e graba si nici necesitate, ca traim aici.
Lilia ceea ce trebuie sa obtin este asigurarea, ca in rest avem tot ce trebuie. Noi ne-am cumparat apartamentul inainte sa se nasca Alex, plius ca avem o firma si sotul are carte de munca, cu salariu minim(asa am facut noi). Am inteles ca trebuie sa ai in cont (2 salarii minim + inca nu stiu cat)x 12 luni???
Mama mea are leg pe baza casatoriei, si deja a depus actele ptr sedere permanenta(i-au si primit) si peste 6 luni o va primi.
Dupa casatorie stii sigur ca pana la urma voi primi si cetatenia(desi e mult de umblat), ca altfel n-am cum!
Da, stiu de interviu, ca au fost 2 perechi(prietenii nostri), dar ei n-au copii, si a fost putin cam complicat cu interviul asta. Eu zic ca este un atu ca avem copii, si nu e asa de grav.
Pana acum in fiecare an imi schimbam leg, adica o prelungeam.
poze cu Alex
LiliaToma spune:
Alina, noua ne-au zis ca daca are pe cartea de munca 2 sal min e suficient, acum nu stiu ce sa zic, ca fiecare cu ale lui. Depinde peste cine dai la ghiseu
Daca sotul are firma,mie mi-a zis ca nu-i intereseaza ca nu pot demonstra ca banii de pe firma sunt pentru a ma intretine pe mine.
Vezi daca nu treuie oricum sa faca sotul o declaratie ca sta cu tine!!!! in apartam cumparat.
Oricum sper sa fie cit mai simplu la voi.
Ce ma enerveaza e ca, legitimatia nu poate fi prelungita( ca in alea vechi) ci tr sa o faci din nou in fiecare an(cel putin asa iera la inceput, nu stiu daca acum au mai gasit vreo metoda ca sa-l prelungesti doar, sa nu mai trebuiasca platit in fiecare an pe linga alte taxe si cei 100 euro
alinkav spune:
Lilia ai perfecta dreptate!Sotul meu trebuia sa declare ca ma ia in spatiu. Depunem banii in cont(suma necesara) si aratam la fata locului, ca pe urma poti sa iei din cont.
Da si pe mine ma enerveaza ca trebuie sa o schimbi, mai si costa aproape 4 mil.
Dar tu deja ai leg?
Ce-ti face fetita?
Ticka pe unde esti?Sau ai mult de lucru?
Si celalte fete?
poze cu Alex