endometru, ovulatie, temperaturi (7)
Raspunsuri
monval spune:
Am si eu o intrebare
.Intre ovulatie si urmatorul CM temperatura ramine ridicata sau trebuie sa scada?Daca ramine ridicata indica o eventuala sarcina?LAMURITI-MA VA ROG!
Tia spune:
dupa ovulatie temperatura creste si ramane ridicata pana la urmatoarea menstruatie cand scade iar. daca ramane ridicata si depaseste 16 zile de la ovulatie, poate fi un semn de sarcina
Tonnia spune:
Draga monval, intre ovulatie si ziua cand ar trebui sa vina cm, in caz ca esti gravida, temperatura ar trebui sa ramana ceva mai ridicata. Asta nu inseamna ca ea totusi nu mai jongleaza. Citeste mesajul meu anterior. Practic, nu exista neaparat o regula. Ramane ceva mai ridicata, poate sa scada brusc in ziua implantarii, iar a doua zi sa creasca. Dar nici asta nu e o regula. Cel mai bine e sa ne comparam fiecare graficele noastre pana invatam cum functionam. Eu la concluzia asta am ajuns.
Am vazut ca ai sperante mari pentru luna asta. Bafta!
Tonnia spune:
Danangie, nu vazusem mesajul tau. S-ar parea ca ai dreptate,ziua 15-ovulatie, asta si dupa aspectul cm. Nu stiu de ce a scazut. Poate diferenta de ora.
Inainte si eu stiam ca e asa cum spui tu, Tia. Astazi, insa, m-am uitat la grafice multe de temperatura de pe fertility friend, si e adevarat ca temperatura se mentine in general mai ridicata, dar mai fluctueaza si ea. Asa am vazut. De ex: 37.3, 37.2,36.9(si nu era o exceptie), si iar 37.00,37.2etc.
Eu mai rau m-am zapacit! 
Chi spune:
Innebunitor e daca temperaturile tale incep sa varieze de la un ciclu la altul. De pilda, vreo 7-8 luni aveam temp de 36.5-36.7 inainte de ovulatie, 37.1 la ovulatie, pana cu o zi inainte de ciclu, deci 14 zile. De vreo 5 luni, temperatura mea este mai mica la ovulatie :36.9 -37.0, uneori si scade la 36.8 apoi creste. Tine tot 14 zile, lucru care ma bucura caci inseamna ca progesteronul e destul de bine, dar niste ovulatii de proasta calitate nu inseamna un viitor prea fericit pentru mine.
Felicity parca, spunea ceva de variatii in functie de anotimp a temperaturilor. Se poate ...
Mi se pare sigur si logic ca temperatura unei gravide sa ramana ridicata, poate chiar sa creasca, sunt atatea diviziuni celulare intr-un timp foarte scurt. Pe de alta parte 20-50% din embrioni pot fi rejectati pana-ntr-o luna, uneori mamica nici nu stie ce a ratat, din vicii genetice sau de alta natura. Pana in doua luni, legea "totul sau nimic" functioneaza. Intr-o luna, exact in a 7 zi, temp a scazut iar a doua zi a crescut la loc si m-a tinut ca de obicei, 14 zile. Ciclu a fost obisnuit, indolor, fara cheaguri. O coincidenta ... sau 
liadi spune:
Buna fetelor,
Mie imi fierbe capul deja de temperaturile astea! si asta numai ca v-am citit pt. ca nici in ruptul capului nu ma gandesc sa ma apuc de trebusoara asta. Mai bine ma duc la medic la monitorizare.
TonniaSCUZE!! ca te-am zapacit. De abia azi am vazut ce magarie am scris. Deci, teoretic (ca nimic nu este doar alb sau negru)un folicul creste cu 1, 1,5 sau 2 mm pe zi. Iar ruperea lui poate sa aiba loc si daca are 18-22 sau chiar 24 mm. La mine s-a intamplat la 18mm. Si iti spun ca asta poate sa-ti spuna un medic care stie ce vede. Adica dupa ce se rupe se formeaza o cicatrice cu sange si cu marginile valurate care se numeste "corp galben". Un medic bun nu exista sa nu faca diferenta dintre diferitele stadii evolutive de pe un ovar.
Acum in alta ordine de idei. Daca foliculul tau avea 7 mm si nu a crescut in atatea zile sincer nu cred ca mai are cum sa creasca. Exista si posibilitatea sa mai fie un folicul care a continuat cresterea si sa nu fie observat de medic. Sau a fost un ciclu anovulator asa cum se intampla, in mod normal, tuturor femeilor. Dar trebuie sa te gandesti si la cauzele care au putut sa determine o oprire in evolutie a foliculului. Adica o insuficienta hormonala. Fie hormoni hipofizari fie ovarieni. Si mai intra in discutie si cava hormoni tiroidieni (care se ingrijesc de functionarea hipofizei). Nu ti-a recomandat nicu un fel de dozari hormonale? Daca a vazut ca nu creste trebuiau facute atunci dozarile.
Acum nu stiu in a cata zi esti dar luna viitoare daca vezi ca nu creste la 2 zile trebuie imediat sa faci dozarile sa vezi ce se intampla. Pana la concluzia ca s-au terminat ovovitele mai este cale lunga. Chestia asta nu stiu daca se poate numi chiar asa si nu, mai degraba, o dereglare hormonala care duce la nedezvoltarea ovulelor.
Daca te intereseaza mai multe sa-mi spui dar scoate-ti din cap chestia cu menopauza!
Te pup, Lia
liadi spune:
Rucsiau dreptate fetele capoate sa fie implantarea. Asa ca eu zic ai sanse mari.
Ariadnaprestatul dimieata are mai multe beneficii.Nivelul testosteronului este cel mai ridicat si deci vigoarea si implicit sansele de reusita a spermatozoizilor este mai mare. Mai ales daca spermograma nu arata chiar asa de bine. Plus ca Daca ai ovulat in timpul noptii sansele cresc. Si apoi oricat de somnoros esti dimineata, dupamasa esti inca vioi
. Glumeam!!! Nu este bun excesul ca nu au timp sa se refaca. Dar tot ramane ceva la o adica. Ca este nevoie doar de unul.
Lia
Tonnia spune:
Liadi, nu-ti face griji pt. greseala! 
In orice caz, eu m-am hotarat sa nu mai imi masor temperatura (oricum asta a fost prima luna). Daca v-as spune si ce grafice am vazut, in ceea ce priveste aspectul de albus al cm, v-ati lasa si de asta. Putine fete il aveau asa exact la ovulatie, multe il aveau mult inainte, adica cu 2-4 zile nu mai era asa. Nu stiu ce sa mai zic, dar si mie monitorizarea mi se pare cea mai sigura cu o singura conditie: sa prestezi la greu de cand foliculul are 11 mmm, ca nu se stie ce se mai intampla.
ariadna33 spune:
Felicity, as fi vrut eu sa nu mai vina, dar din pacate au venit 

! Nedumerirea mea era in legatura cu temperatura, ca in dimineata cu pricina aveam 37,1 , in zilele anterioare tot cam asa, si nu inteleg de ce, pt. ca nu sunt racita. Voi ziceati ca nu mai intelegeti nimic in legatura cu temperatura, eu sunt in ceata totala.
Felicity, e normal sa fii mai sensibila si sa plangi mai usor (chiar si in vis)
, nu te speria. Ce m-a surprins pe mine, ca eu am citit simptomele gravidei in primele saptamani de sarcina descrise de un barbat, si erau perfect reale, probabil ca i-au fost relatate de o persoana apropiata.
Deci asa cu prestatul dimineata, Lia, mersi ca m-ai luminat si pe mine macar intr-o problema
, ca eram tufa.
Teodora 

, vreau sa ajung sa zic ca tine ca m-am lasat de 2 ani. Si la mai multi!
Felicity spune:
Cu monitorizarea temperaturii au fost mereu pareri pro si contra. Cred ca nu exista metoda buna pt toata lumea, plus ca e extrem de rudimentara.
O monitorizare de ovulatie e o chestie excelenta. Cea mai eficace!!!
si chiar fara aceasta monitorizare, cam stie fiecare cand are ciclu, si se poate estima intre ce perioada are loc ovulatia. si atunci trebuie prestat daca nu zilnic cel putin din doua in doua zile in intervalul ala!! daca e posibil dimineata, si stai cu perna sub fund 20 de minute cu picioarele in sus. si poate e bine de insistat cu ceai verde, suc de grapefruit si cu siropul de tuse. NU face rau deloc, si poate ajuta!!! face mucusul lin si numai bun de primit voinicii, care au unde inota mai bine!!!
Eu de fiecare data cand am ramas, am baut ba sucul de grapefruit, ba siropul de tuse...fara sa stiu despre asta, si doar atunci a dat roade!!!
am citit ca daca nu-s probleme de spermograma, cu cat prestezi mai mult cu atat e mai bine!! iti maresti sansele de reusita.
Nu stiu ariadna, nu am nici o explicatie pt care uneori temperatura sta ridicata si totusi vin rusii si in alte luni temperatura incepe sa scada si apoi vin. Asa am patit si eu.....si nu stiu ce sa raspund, dar mi s-ar parea interesant sa aud o explicatie!! Poate Ale stie! Ca ea e desteapta grupului ![]()
Azi am reusit sa ma enervez, am sunat sa fac plangere pt pachetul cu acte de emigrare, si unul mi-a zis (cand a auzit ce problema am) ca ii e stricat computerul sa sun pe altul, alta mi-a dat un numar de telefon sa sun sa fac plangere, numar care nu mai exista, a treia mi-a zis ca OK completeaza o plangere si apoi mi-a inchis telefonul (fara sa o mai completeze). M-a pus rau pe ganduri asta si am decis sa merg mai sus ca se pare ca nu le convine sa fac plangere. Nici acum nu-mi revin de cat de neprofesionali (adica nesimtiti) sunt cei de la Posta Americana!!!
Eu sunt in perioada bine descrisa de Chi: tot sau nimic, am trecut in saptamana 5+. Si nu e zi sa nu ma intreb, e tot sau nimic si sa fiu paranoica!!
Ariadna, au venit de abia reiei cu numarul 1, mai organizat si mai sustinut, nu fii trista, luna asta e cea norocoasa, am eu asa un sentiment. Si la celelalte fete la fel!! O sa fie cu ochisori!!!
pe toate viitoarele mamici