FIV 29
Raspunsuri - Pagina 11
ramonav23 spune:
Adelia, sa dea Dumnezeu sa ai parte de bebe, un bebe sanatos, si frumos, si destept.
Iti tin pumnii, stransi de tot, sa fie cu ochisori.
Fetele, eu insisit, nimeni nu cunoaste cazuri de FIV fara ovare?
Merci.
Gianni spune:
Ramona , care este diferenta intre 'fara ovare'si 'fara ovocite'?
Dupa mine este una si aceiasi problema , nu?
In amindoua cazurile ovarele nu functioneaza (scoase din circuit...) , deci nu pot produce acei hormoni care sustine o sarcina , ei bine acestia vor fi provocate cu ajutorul medicamentelor.
Eu cred ca sint femei care daca nu au ovarele nu au implicit nici uterul , asta ca urmare a unor boli (ca si cancer ...brrrrrrrrrr), deci la ele nu se mai pune problema FIV-ului -sau poate ca da- dar cu mama purtatoare, deci ceea ce vrei tu sa gasesti este mai greu...
De ce te framinti?
Ovocit donat sau al tau ....sentimentul pentru copil va fi acelasi- este copilul TAU .
Te pup!
Catalina
Kariris spune:
Buna dimineata fetelor,
Adelia, sper sa ne dai o super buna veste astazi!
Tinem pumnii stransi!
ramonav23 spune:
Gianni, la mine nu e cazul de fara uter. Uter-ul meu, slava Domnului este, ok, deci, va trebui doar sa mi se dea medicamentatie pentru mentinerea sarcinii. ZIc si eu...... Pentru ca, mie mi-au scos ovarele, dar uterul este la locul lui. Eu am chiar si ciclu, deci dovada ca uterul functioneaza, este clara.
Dar, pana ajung eu la medici, sunt tare curioasa daca a mai trecut cineva prin experienta de a face fiv fara sa aiba ovare, sau ma rog, cu ovarele scoase din uz.
Acum, imi pun tot felul deprobleme: exista sau nu ovule inghetate, vor vrea medicii sa imi faca mie fiv, daca nu exista ovule la "congelator", cum fac rost de ele, si asa mai departe. Ma rog, asta am sa aflu la fata locului, la Niculescu, cand am sa merg, dar pana atunci ma rodea intrebarea daca mai sunt sau nu fete in situatia mea.
Tia, am citit ca de exemplu Medsana nici nu vrea sa auda de donare de ovocite........
Adelia, multa bafta.
Tia spune:
ovocitele nu se congeleaza, doar sperma, de aceea la FIV se recurge la congelarea embrionilor. in situatia ta ai avea nevoie de o donatoare care sa suporte stimularea ovariana si punctia, apoi tu sa primesti embrionii rezultati din aceste ovocite si spermatozoizii sotului tau. s-ar putea sa mearga la Giulesti, vezi situatia mamei de 67 de ani
bafta, sa auzim de 
Pusi spune:
Eu stiu ca si ovocitele se congeleaza, adica se pun intr-o banca. Recoltarea celulelor germinative se face printr-un procedeu special, similar primei faze de fertilizare in vitro: ti se administreaza substante care stimuleaza ovulatia (eliberarea ovulelor din ovare), dupa care acestea sint recoltate si conservate prin inghetare (in azot lichid). Peste un timp (chiar citiva ani), acestea sint dezghetate, fecundate cu spermatozoizi de la cine vrei tu, si implantate in uterul tau. Iac-asa, poti avea copii sanatosi si la 40 de ani!
Ati vazut asta?
http://www.global-ivf.com/faq.shtml
ramonav23 spune:
Pusi, ai idee daca la CLuj se face FIV? Chiar mi-ar place sa fac acolo, cu medicul care m-a operat pe mine, ar fi excelent.
MA rog, la mine, deja nu se mai pune problema de congelare de ovule, asa ca, ramane de vazut ce variante ar fi pentru mine.