Cel mai bun sfat?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emma24 spune:

De cind am ajuns mamica am primit multe sfaturi de la alte mamici.Numai citeva imi vin in minte ca:
1.Sa las copilul sa doarma singur in camera lui cu muzica ziua sa nu fie sensibil la cel mai mic zgomot
2.Sa am multa rabdare si sa nu fiu stresata pt.ca copii totul comunicind cu parintii prin telepatie pina incep sa vorbeasca
3.Sa vorbesc mult cu el si sa-l las intre copii
4.Sa-l alaptez pt.ca este cel mai sanatos laptele de mama
5.Sa fiu mereu in spatele lui pt.ca:copii mici probleme mici,copii mari probleme mari

Multa bafta la toate mamicile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungureaa spune:

Dragi mamici,
Am citit cu atentie aceste sfaturi bune si caut sa le iau ca atare si sa le pun in aplicatie ! Normal ca unul din sfaturi a fost sa nu renunt la alaptat cu toate ca ... uneori, dar acum recoltez roadele caci baiatul meu de 16 saptamini aproape este sanatos si frumos ! Dar recunosc ca uneori am "trisat" putin mai ales cind avea foame de lup si i-am dat si putin biberon, asta dupa ce m-a sfatuit mama mea care a vazut ca eram epuizata.
Cel mai bun sfat pe care l-as putea eu da (si-l dau noilor mamici) este de a CERE AJUTOR mai ales primele doua-trei saptamini dupa nastere caci mie mi-a fost EXTREM de greu, aveam si cezariana, si nu mai aveam zi si noapte, ma dureau si sinii, bebelusul plingea mult, si nu mai apucam decit sa fac un dus si acela il faceam repede ! In rest nu faceam NIMIC pentru mine insumi, abea apucam sa maninc ceva.
Deci TREBUIE ajutor neaparat ! Aviz mamelor din strainatate, puneti bani deoparte pentru a invita-o pe mamica voastra (sau a sotului) dupa nastere, e imperativ !
Cam asta e pe moment...

Adina si bebe Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

quote:
Originally posted by ungureaa

Dragi mamici,
Am citit cu atentie aceste sfaturi bune si caut sa le iau ca atare si sa le pun in aplicatie ! Normal ca unul din sfaturi a fost sa nu renunt la alaptat cu toate ca ... uneori, dar acum recoltez roadele caci baiatul meu de 16 saptamini aproape este sanatos si frumos ! Dar recunosc ca uneori am "trisat" putin mai ales cind avea foame de lup si i-am dat si putin biberon, asta dupa ce m-a sfatuit mama mea care a vazut ca eram epuizata.
Cel mai bun sfat pe care l-as putea eu da (si-l dau noilor mamici) este de a CERE AJUTOR mai ales primele doua-trei saptamini dupa nastere caci mie mi-a fost EXTREM de greu, aveam si cezariana, si nu mai aveam zi si noapte, ma dureau si sinii, bebelusul plingea mult, si nu mai apucam decit sa fac un dus si acela il faceam repede ! In rest nu faceam NIMIC pentru mine insumi, abea apucam sa maninc ceva.
Deci TREBUIE ajutor neaparat ! Aviz mamelor din strainatate, puneti bani deoparte pentru a invita-o pe mamica voastra (sau a sotului) dupa nastere, e imperativ !
Cam asta e pe moment...

Adina si bebe Gabriel

asa-i!!!!! cereti ajutor, abuzati de el, dar daca va enerveaza ajutoarele astea renuntati la el! la un moment dat realizezi ca poti face fata multor greutati daca esti linsitita, chiar singura!

sfatul cel mai bun, de la sora mea: sa am rabdare, sa nu disper , ca toate trec si bebeii cresc incet dar sigur; apoi sa nu ma sperii cind se schimba ceva in comportamentul si programul lor, sa ramin cit pot de calma! si sa am grija de mine, sa nu uit sa ma rasfat si pe mine adica......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobo spune:

Unul dintre cele mai bune sfaturi a fost sa implic cat mai mult si tatal in cresterea copilului. Se sudeaza legaturile intre toti membrii familiei.
Un alt sfat primit de la mama a fost sa-i dau suzeta copilului. Dragos a primit suzeta imediat la venirea din maternitate (am folosit pentru inceput una de cauciuc, mai moale pe care a acceptat-o, am inteles ca cele de silicon nu le accepta copilutii).Astfel am rezolvat multe probleme legate de colici, adormit seara etc. iar la un an - gata am luat-o si nu i-a mai trebuit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebetica spune:

Dupa ce am nascut am fost bombardata de sfaturi, care mai de care incerca chiar sa-mi impuna vezi Doamne ca asa cum faceau ei este mai bine.

Am acceptat frumos toate stafurile DAR ...... am aplicat DOAR o parte dintre stafuri si anume doar pe acelea care am considerat eu ca sunt cele mai potrivite pentru BB-le meu.

Poate ca este vorba doar de intuitie de MAMICA sau poate ne invata Doamne _Doamne cum este mai bine.

Asa ca : procedeaza asa cum crezi tu ca este mai bine, nu copia pe nimeni si nimic ..... cel multa adapteaza totul asa cum crezi tu.

Eu am citit foarte mult pe acest Forum si chiar mi-am notat informatii pe care le-am considerat necesare pt. viitor si sa sti ca le citesc si le recitesc de cate ori este nevoie. S-a intamplat sa caut informatii referitoare de ex. la febra si la 3 dimineata citeam si iar citeam ca sa m-a asigur ca procedez bine.

Multa sanatate si curaj sa treci peste toate cele mai putin bune sau placute.

Ioana si Stefan Dimitri
http://community.webshots.com/user/bebetica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mitzi spune:

Sa nu fac comparatii intre copilul meu si alti copiii. Fiecare este o personalitate diferita, un manunchi de posibilitati.
Fiecare copil are ritmul propriu si nu isi iese din el cat de mult ai dori tu

Cristina, mama Ioanei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Hm! Sfaturi! De-alea "binevoitoare"!... Am primit multe, cred ca stiti despre ce vorbesc...In ceea ce priveste sfaturile pe care intr-adevar le-am urmat...nu au fost prea multe...Pot spune ca unul a fost mai important, dat de nasa, care-i doctor pediatru...Mi-a zis sa-mi tin fetita mereu aproape, sa ma simta aproape, sa o strang in brate cand plange, sa nu o las sa planga, pentru ca are mare nevoie sa-mi simta caldura si dragostea...Sa nu ma iau dupa cei care-mi spun sa nu o tin in brate, ca "se invata"...Si nu m-am luat...Fetita mea are acum 3 luni, azi i-a implinit, e o frumusete si o iubesc mult, mult...
_ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Cele mai bune sfaturi pe care le-am si urmat au fost:
1. sa alaptez la cerere si exclusiv pina la sase luni si dupa aceea cit pot;
2. sa fiu alaturi de copil ori de cite ori are nevoie de mine, sa-l iau in brate, sa-l pup, sa dau friu liber sentimentelor;
3. sa o tratez din prima zi de viata ca pe o persoana, nu ca pe un bebe mic si p...;
4. sa-l implic pe tati cit mai mult;
5. sa caut copilul dupa ureche la ganglioni, sa vad daca nu-s umflati;
6. sa-mi ascult intotdeauna instinctul de mama, natura stie prea bine ce face.
7. sa am grija de mine si de relatia cu sotul meu (ei, acest sfat il mai uit citeodata si nu e bine deloc!)

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Missy spune:

Cel mai bun sfat: mai fa si un baiat la fel de cuminte, destept, frumos etc ca si alexia.

hai sa va zic cea mai super urare: la nunta, de la un var: "copii premianti" (cica de aici reiese ca-s sanatosi, destepti, frumosi etc)

www.babiesonline.com/babies/f/fratila

Mergi la inceput