Cel mai bun sfat?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vistiana spune:

D.C. a devenit prietenul la care alerg in primul rand cand am nevoie de un sfat.Printre sf.cele mai bune a fost unul primit de la mai mult mamici:sa nu-mi fortez copilul sa manance.Le multumesc si sper sa prietene in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Sfatul de a-l alapta la cecere. Am avut mari probleme si am chinuit mult copilul incercand sa-l tin trei ore pana la masa urmatoare, iar la masa respectiva incercand sa-i dau o cantitate suficienta de lapte cat sa il tina inca trei ore. asta pentru ca bebeul meu nu sugea decat foarte putin la o masa si in consecinta mult mai des. Tot ce incercam sa-i dau peste cat avea el nevoie vomita si pana la masa urmatoare se invinetea de plans.
Evident ca mi-au prins bine si celelalte sfaturi si ar fi corect sa amintesc ca am avut noroc de un pediatru excelent de la care am avut mult de invatat.
http://community.webshots.com/user/tudorcs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninaM spune:

Cel mai bun sfat l-am primit de la mama:trebuie sa ai multa rabdare si nu-ti mai face atitea griji...Eu,care abia nascusem,imi faceam mii de griji in privinta alaptatului.Nu aveam sfircul format si bb nu putea sa sugaCite nopti cu plinsete si griji...Dar totul a trecut si acum bb e mare si voinic!Deci...tot mama cu sfaturile ei!!!

Nina&Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Buna tuturor

Nu m-am ganditi nicodata sa caut in mintea mea despre acest subiect. Dar incercand acum am reusit sa ingeleg ca mama incerca sa imi dea un sfat atunci cand ne-a vizitat la maternitate pe mine si pe bebelusa mea. Nu imi mai amitesc exact dar era ceva de genul "acum draga mea incearca si invata sa fii mama, uite ca deja esti", uitandu-se la nepotica ei. Cat am incercat, cat am invatat, cat am reusit, cine poate sti cu adevarat. Dar imi place grozav sa fiu mama.

Iar "cele mai folositoare sfaturi" au fost de natura medicala din partea unei doctorite pentru care ii multumesc mult.

Bafta tuturor

Ciufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

1. copilul sa doarma singur in patul lui, in camera lui
2. sa alaptez la cerere si exclusiv pana la 6 luni, si daca se poate si dupa, in completare
3. sa nu-l infofolesc, si sa-l imbrac asa cum m-as imbraca pe mine.

Si multe altele; primul sfat l-am primit de la fetele de pe DC ()si celelalte doua de la dr. neonatolog Ana Culcer, careia ii multumesc mult.

Ruxi si Clara pisicuta, 11 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vio spune:

cel mai bun sfat: sa nu renunt la alaptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

acum mi-am amintit citind un alt subiect..sfat primit de la fetele de pe forum:
- nu trezi bebelusul sa-i dai mancare chiar daca au trecut 5 ore de cand doarme si in carte scrie ca la 3 ore trebuie sa ii dai mancare. Fii fericita si baga si tu un somn mic. Sotul trimite-l la meci!!!. Soacra poate sa-i faca mancare si sa spele rufe ca d'aia a venit!

Marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

Am primit si eu multe sfaturi bune, multe de la mama mea. Unul din ele este sa nu ma neglijez niciodata, oricit de obosita as fi, sau de fara chef. Sa ma aranjez si sa ma imbrac cu gust in asa fel incit sa-mi incint sotul. Daca avem un bebe nu inseamna ca intre noi doi totul s-a sfirsit si sa facem totul numai pt copil de acum incolo...

si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Gabi, bun sfat si de tinut minte. Sa vezi ce-ti vine sa te lasi balta cand esti cu burta la gura si cu unu' mic dupa tine... Dar e bine ca mi-am mai adus aminte.

Si acuma sfaturi:
1. sa caut copilul dupa ureche la ganglioni, sa vad daca nu-s umflati, in cazul in care observ ca plange mai mult ca de obicei sau la orice chestie care mi se pare in neregula. Orice infectie, cat de mica, duce la inflamarea ganglionilor si cei de dupa urechiuse se simt la degete.
2. asculta-ti instinctul de parinte si asculta-ti copilul, care iti "vorbeste" din prima zi de viata.

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Pt mine importante au fost toate sfaturile legate de alaptat. E foarte usor sa renunti daca doare la inceput, sau daca crezi ca nu ai destul, daca bebe face mofturi si refuza sanul, daca ti se spune ca laptele tau nu e de calitate; sunt atatea scenarii. Dar daca vrei sa alaptezi, poti; trebuie doar perseverenta.
Alt sfat care nu mi s-a dat niciunde (iar mie mi se pare important), nici la spital de catre asistentele de la maternitate care se ocupasera de mine, nici de doctorita de familie, nici asistentele de la centrul familial, dar mi l-a dat o prietena - e sa am grija sa nu-i intre apa in urechi la baita pt ca poate face infectii foarte usor. Si am avut grija asa ca pana acum ne-a ferit Dumnezeu.

Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999

Mergi la inceput