Cel mai bun sfat?
Care a fost cel mai bun si mai folositor sfat care vi s-a dat cand ati devenit parinti?
Pentru mine, cel mai important a fost sa stiu ca pentru a alapta cu succes, imi trebuie rabdare, vointa si mai ales relaxare. Au fost momente cand voiam sa renunt.
A mai fost un sfat important: sa invat copilul sa adoarma singur, punandu-l in patut inainte de a adormi in bratele mele.
Cu drag,
Vilma si Anca (1 an si aproape 9 luni)
Raspunsuri
Danza spune:
Am primit o groaza de sfaturi bune si la fel de importante. Si acum imi suna in urechi cuvintele mamei, care imi zicea mereu ca daca vreau sa am lapte suficient si de buna calitate, trebuie sa pap de toate, in special ceea ce contine multe vitamine, minerale, fibre si calciu.
2) Trebuie sa ma straduiesc sa fiu linistita ca si copilul meu sa fie la fel.
3) Ca sa nu fac mastita si in general sa nu am problema cu sanul in timpul alaptarii, sa storc mereu ceea ce ramane dupa alaptat, asta mai ales in primele luni de la nastere.
4) sa vorbesc cat mai mult cu copilul, chiar din primele ore de viata. Sa pronunt cuvintele corect, ca sa nu aiba mai tarziu probleme de vorbire....
Si astea sunt numai cele care imi vin acum in minte...
Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danutz
oanaesn spune:
Pediatra care ne-a invatat sa ne uitam la bebita sa vedem daca vrea sa pape sau sa doarma, sa nu ne uitam la ceas si mama care ne-a spus sa o culcam in camera ei de la inceput. Doar cand am fost nevoiti sa dormim toti 3 in aceeasi camera am vazut ce greu e. Un alt sfat bun a fost cel cu temperatura ambientului-imbracamintea bebelusei. Daca ar fi fost dupa unii avea caciulita si jachetica la +30 de grade.
Oana si bbIulia 6 luni jumate
oanamarchezi spune:
Cred ca cel mai bun sfat pe care l-am primit a fost sa imi cresc copilul absolut normal fara exagerari in nici o privinta. Mi s-a spus ca echilibrul pe care il voi mentine imi va usura cresterea bb-ului. Si bineinteles sa am multa rabdare pt ca ma vor astepta zile"grele". Daca primul sfat il urmez al doilea este cam greu pentru ca sunt momente cand nervii mei o cam iau "razna".
OANA si bb CRISTI
monica spune:
pai acum daca stau sa ma gândesc cred ca primul si cel mai bun sfat a fost cel al unei prietene care a venit în primele zile sa ne vada si careia m'am plâns ca am unul din mameloane RUPT de tot shi ma doare de'mi ies ochii shi nu mai shtiu ce sa fac (plângeam shi alaptam). EA a fost cea care m-a învatzat cum sa alaptez, ca la spital n-am primit absolut nici o indicatie......
Behehehehehehehehe!!! Io îi dadeam lui Vladutz mititel doar vârful mamelonului shi el tragea ca nebunu' da' nu ieshea nemika:-)....shi pretena asta mi'a zis ca trebuie sa apuce shi din aureola ...Shi mi-a zis sa'mi dau cu Bephantene shi sa las sânul respectiv sa se "odihneasca" fro câteva ore. Ashea am facut shi am fo ca noua dupa aia.
Shi multe alte sfaturi am mai primit de la pretenara asta a mea care e o dragutza!!!
Pupici!
Monica (mama lui Vladut, nascut pe 7 mai 2001)
ymellda spune:
Cel mai bun sfat? Am primit multe, multe sfaturi.
Poate cel mai bun a fost dat de pediatra mea, sa incep masajul pentru piciorusul Andrei imediat dupa externare. Andra s-a nascut cu talus valj, si a facut masaj de recuperare de la zece zile pana la cinci luni. Am avut noroc sa dau peste un kinetoterapeut f.f.f.f. bun si de la care am primit o multime de sfaturi.
Alina si Andra
danis spune:
cand inca nu aveam copii, am intrebat o colega de facultate care avea deja doi mici daca sunt cuminti si daca plang noaptea (de unde era sa stiu ca mai sunt si alte probleme cu copiii?); mi-a raspuns ca sunt foarte cumninti si nu plang; eu am intrebat-o in gluma care este reteta pentru asa ceva, iar ea mi-a raspuns ca trebuie sa ti-i doresti foarte mult; am inteles mai tarziu ce inseamna asta...
Daniela si bb Anda
danielac spune:
RABDARE SI IAR RABDARE (EU SUNT O FIRE MAI IUTE)
Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
vilma spune:
Ce sfaturi bune ati mai primit in ultimul timp?
Eu, referindu-ma la perioada de dupa 2 ani, zic asa: trateaza-l pe copil ca pe un omulet cu dorinte, preferinte si asteptari. Respecta-l.
Glumeste si joaca-te cu el.
Fa-i un fratior/surioara.....
Vilma si Anca
Marina spune:
1. copilul sa doarma in patul lui in camera lui
2. fara leganat pe brate pe picioare etc
marinaa