Bebelusi de sept-oct 2004 (15)
Raspunsuri - Pagina 12
Davina spune:
Buna mamici .wow da mai scriti mult ...
Bun venit bozo si mamaElei -multa sanatate la bebici .
ana-a frumoasa semnatura .
ralucule mi-a placut mesajul .Flacau mare ai ,si felicitari pentru primii dintisori .Vrem poze recente
Mihaela -multumesc de raspunsurile de mai inainte .
La capitolul progrese:fata mea isi scoate ciorapii si ii baga in gura ,si se apuca de degetele de la picioare si zimbeste ,e tare haioasa .
Vorbea cineva de dieta -am citit ca daca nu slabesti mai mult de 5 kg. pe luna cantitatea si calitatea laptelui nu se schimba .Mamei care alapteaza ii trebuie numai 300 calorii extra .Eu am ajuns la kg. de mai inainte dar mai vreau sa slabesc un pic si cred ca o sa ma apuc de dieta pe care a scris-o denyce.
Fata mea face kk in fiecare pampers cite un pic ca o pasta (3-4 ori )cu exceptie noaptea , e ceva normal ? inainte de diversificare facea maxim 2 ori pe zi ?
v-am pupat .
we. placut la toti.
Alina si bebe Deanna inverasul mamei (09.09.2004)
poze http://community.webshots.com/user/davina25
bozo spune:
Crini eu cred ca daca nu are si alte probleme nu-i bai ca regurgiteaza. Al meu, cum am zis, a luat cel mai bine in greutate cand manca putin, era agitat si dadea inapoi lapte la greu. Aici au astia si o vorba care in zice ca bebeii scuipatori (asa se numesc copii care dau mult laptic afara) au digestie buna.
Mcm, al meu intoarce capul cand il strig: greierasule sau puiu ca pe nume nu prea ii spun.
Cami-Florina, eu am semn de nastere pe picior si mama zice ca atunci cand era gravida cu mine a furat o garoafa si s-a scarpinat dupa aia la picior !? Al meu bebe are pe un omoplat (cred ca se vede intr-o pozica de la baitza) un semn inchis la culoare. Cand s-a nascut era mai micutz (fireste) si mai deschis un pic la culoare. Acum ce sa-ti zic, cand eram prin luna a 5-a eram la calculator cu castile in urechi si cu parul lasat pe spate. Sotzul meu a venit din spate si nu a vazut ca am castile si a pus mana pe mine sa vorbeasca cu mine. Bineintzeles ca am sarit pana in tavan si am plans o jumate de ora dupa aia (in stilul caracteristic, ca eu ma sperii si cand iese el din camera si stiu ca ar trebui sa doarma, de parca pe usa aia ar mai putea intra cineva … asa m-am mai speriat o data si eram cu copilu in bratze, am tras un chiot de a tacut copiul care plangea de 2 ore…. am divagat puternic). Ideea e ca acolo unde m-a atins el are si copilu semn… eu nu stiu ce sa zic. Asa si bunica mea cand era gravida cu tata s-a speriat de un soarece, a tipat si a pus o mana pe picior si acolo are tata o pata cafenie….lalala, iar am luat-o pe aratura. Eu zic ce mi s-a povestit si mai cunosc multe povesti de astea. Acuma cupilu meu mai are si pe pielea capului un semnuletz rosu, mic, unde nu creste par, si inca o urma cafenie ff mica pe un piciorus… atatea prostioare sa fi facut eu cu el in burtica?
Ionela si Elyanne, s-a intamplat sa ii dau lui bebe laptele meu din biberon (complicata poveste). Si nu vroia.. si cum eu eram disperata ca in tzatzica nu mai era (ziceam eu), i-am bagat tzatza in gura si cand a molfait putin si s-a linistit am scos-o repede si i-am varat biberonul … si el din avant a baut zdravan. Acum ce sa zic, la voi nu stiu daca o merge, ca e diferentza de gust, dar puteti incerca.
http://photos.yahoo.com/turcanlaura
muttzi spune:
mcmIntre 3 si 6 luni bebelusii incep sa intoarca, capul dupa
sursa de zgomot, iar abia dupa 6 luni sa isi recunoasca numele. In
legatura cu sughitul: te-ai uitat sa nu-i fie frig sau sa stea in
curent? In general daca le este rece unii bebelusi incep sa sughita.
Si noi putem raporta ca ieri noapte ne-am trezit numai o data (pentru
prima data!), am papat putin si am dormit apoi pana la 7.30. Pe langa
asta in seara asta piticul s-a intors din nou de pe burta pe spate. Dupa ce s-a intors pentru prima data saptamana trecuta nu a vrut sa mai repete figura si am crezut ca a fost o intamplare, dar se pare ca estetot mai dornic de actiune.
raluculeTie ce lapte ti-a recomandat doctorul dupa luna a 4-a?
Sa avem o noapte cu mult somnic!!
Muttzi si bebe Patrick (DN 14.10.2004)
muttzi spune:
Am reusit sa pun si eu niste poze on-line (se pare ca am fost cea mai
lenesa de pe aici).
elyanne spune:
Bozo am incercat si cum zici tu cu biberonul si tot n-a vrut. Am incercat in toate felurile posibile (zic eu) si tot capoasa e.
Cami-florina in leg cu semnele de nastere, eu cand eram gravida am furat niste corcoduse si niste flori dintr-un pom si vad ca nu are nici un semn maimuta...
Davina si pitica mea face la fel kk, de 4-5 ori, de cand mananca lapte praf. Si tot asa facea de 2 ori cand o alaptam exclusiv. Am citit ca laptele de mama contine f putine reziduuri, probabil face mai mult kk dupa ce ati inceput diversificarea... nu cred ca e nimic anormal.
Mcm mai poate sa sughita si daca nu da aerul afara. Si pitica mea sughite cateodata dupa fiecare masa si nu-i trece nici cu lamaie.
Ralucule felicitari pentru dintisori...
Elena
Eliana si Elena (23.10.2004)
roandre spune:
Mey, dar scrieti nu gluma! Hai ca am reusit sa ajung la zi!
Wow si lume noua pe aici....Ralucule, stiam eu ca si tu esti cu ochii pe noi...bine ca ne mai dai din cand in cand un semn despre voi. Dintisori??? Pai ai flacau mare, hehehe.
Lorena, si voi cu dintisori? Hai ca se sparge gheata si la capitolul asta! Super!
Bozo, pai cand ajungi in Romania, da-ne un semn si noi iesim la plimbareala si cred ca si mamicile de prin zona.
Astazi am fost la plimbareala cu mama lui Licurici si cu Eliana. Mie nu mi s-a parut asa frig, iar bebelina nu a protesta.
Am papat si azi 80 ml supa si de maine incepem cu piureul. Mai dar tare greu mi se pare sa stau sa-i gatesc si alte alea, sa nu pot sa-i dau doar laptic pe unde apuc....hihihi. Acum vreau, nu vreau trebuie sa fiu acasa sa fac supica, sa-i dau cereale si tot asa. Hehehe, lasa ca se face ea mare si mananca singura ce apuca...lol. Ma incurajez eu!
Mina, ati inceput si mersul? Mai ma uimiti pe zi ce trece. Bravo, s-o tineti tot asa!
Aissa, multumesc pt comparatiile dintre Bebelac si Milumil. Eu zic in continuare ca nu e prost Bebelac deloc.
Ana_a, si pe mine ma prinde de fata bebelina si de cap si sa vezi ce frumos ma mangaie...e asa dulcica, chiar si atunci cand se infige in parul meu si incepe sa rada.
Pufymic, ca tractorasul face si a mea de vreo 2 saptamani dar cel mai interesant e atunci cand o apuca in timp ce are gura plina cu cereale. Azi mi-a stranutat cu gura plina si sa ma vezi cum eram in picatele.
Mcm, a mea sughite mai nou cand ii e frig sau dupa ce rade cu pofta.
Verifica sa nu-i fie frig totusi.
A mea nu stiu daca isi recunoaste numele dar sigur imi recunoaste vocea pt ca indiferent cum o strig (bebe, gargarita, broscuta, papusa, Alexia) ea isi intoarce capul spre mine...si mai nou stie si unde e usa si de unde as putea sa intru in camera si s-o strig.
Cami, chiar azi ma gandeam sa intreb si eu daca bebelusii vostri au semne din nastere. A mea are o pata mica cat un bob de porumb pe picior, in sptele genunchiului....Eu am furat corcoduse cat am fost insarcinata ca asta imi placeau muuuultttt dar nu-mi aduc aminte sa fi dus mana la picior...dar cine stie?!? Mama mereu imi zicea sa nu fur nimic pt ca o sa aiba semn copilu...hihihi.
Nu mai stiu ce mai era de raspuns pt ca mintea mea s-a dus la nani acum...
Pupici si noapte buna!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 4 luni +
Evenimentele din viata mea
Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.
LiliaToma spune:
Hai ca am revenit si eu. Taaaare harnice mai sunteti, nu ma prea tin eu din urma.
Ma bucur pentru toate realizarile bebeilor, ( intoarceri, dintisori, papica, etc.)
Noi pina cind ne laudam decit la capitolul mincare ca a inceput sa manince mai bine( de la 8-90 la masa ajungem la 130-140, e ceva) si am inceput sa ii dau si eu cereale si ma gindesc sa ii fac in curind supa de legume. Nu prea ii plac ei cerealele dar persevaram, poate poate intr-o zi o cere singura de placere
In rest cu intorsul nu avem cum, stam pe loc. Cred ca dupa ce ii scoate ghipsul o sa mearga direct ca tare se mai trage sa se ridice daca o apuc de minute, dar , lol, mai mult de 40 grade nu are cum In schimb chiuie si bolboroseste toata ziua. Intre reprize mai trage cite un bocet si dupa ai o ia de la inceput. Doarem cam cite 45 minute dupa unele mese.Noaptea cam de la 22 la 8.30 cu pauza la 6 cind maninca cu ochii inchisi mai cu pofta decit ziua.
Ia sa iau pe rind notitele sa vad despre ce ati mai discutat si ce am si eu de comentat
Aaasa!
IrinaA si noi am avut perioada cind plingea de mama focului la sin, dar i-a trecut de la sine, cred ca o fi vreo perioada mai grea la bebei.
Cami, si pe mine uneori ma doare operatia, dar in ultimul timp mai rar, la inceput mult mai des la schimbarea timpului.
Mutzzi, mie dr mi-a zis ca pot sa o las pina la o saptamina fara sa fac kk daca atunci cind il face este moale si ca pe urma o sa se regleze singura si asa a fost( dar mai mult de 4 zile nu au trecut)
Mihaela, si Amelia isi suge degetele toata ziua.Suzeta si-o scoate si ea frumusel( mai nou nu stiu ce face ca o gasesc mereu aruncata sub patut), sau eventual isi baga degetelul pe linga suzeta si le suge pe amindoua
Sper sa se dezobisnuiasca cu timpul ca am un vecin, baietelul are 5 ani si cica inca mai au probleme cu suptul degetului.
Biberoane folosesc primi pasi, Baby D'Or, Angel si Camera. Nu s-a topit decit unul dintre ele pentru ca am uitat de elSterilizator nu am, chiar daca le fierb in fiecare dimineata mi se pare prea mult sa dau atitea bani pe un sterlizator.
Andreea, kk verde poate fi si de la ceai ca si eu ma speriasem dar dr a zis ca e ok daca bea ceai in timpul zilei.
Angela, eu ii dau Baby Calm sau Baby Tea, de care gasesc mai repede.I-am dat si baby drink dar e indulcit si nu vreau sa se obisnuiasca.
Umidificator nu tinem.
Vaccin, am facut primul gratuit, la al doilea ne mai gindim, dra nu cred ca schimbam optiunea.
Pai, cam asta, mai am notate pa aici cite ceva, dar s-a mai discutat si cred ca nu mai e nevoie.
Mihaela, merci de info, eu le-am copiat si cred ca o sa ma inspir destul de mult din ele.
Aaaa, eu ii dau Bebelac de la stat si sunt multumita, adica daca nu maninca nu cred ca e pentru ca nu-i place, avem mese si cind maninca 150 foarte repede, deci pursisimplu nu are chef.
Rodica si eu sunt de origine din Chisinau, tu scrii de acolo?
Inca nu m-am uitat la pozele noi, dar nu ma indoiesc ca o sa vad niste bebei superbi.
Of, nu stiu cind o sa ma asez si eu intr-o zi sa fac ordine in ele si sa va fac cunostinta cu beblina noastra.
Inca ceva, privitor, la pete, eu nu prea sunt superstitioasa si nu cred in astea. Ma gindesc ca daca apare pata sigur scormonesti in amintiri si o legi tu de ceva. Dar cine stie, si Amelia are o pata mica pe frunte.Eu sper sa ii treaca pina la un an. Si m-am tot gindit si eu ce am facut cu fruntea si nu am gasit altceva decit ca atunci cind m-a muscat un ciine( noroc ca erau pantalonii grosi si nu a ajuns la piele) m-am speriat si am pus mina pe frunte, ochi nu mai stiu.Sau poate nu am pus, dar asa cred eu?
V-am pupat
Lilia si printesa ei Amelia(26 sept)
ralucule spune:
bey frate, nu intru de dimineata aci si acu la 22:32 la mine, ce gasesc iar? Full-eanu de mesaje noi.
Oricum multumesc de felicitari pt dinti si pt cumintenie, dar dupa cum v-am zis nu am facut cine stie ce, asa e Tristan , asa ni l-a dat Dumnezeu si seamana cu mine cand eram copila.
muttzimie aci la inceput mi-au zis sa ii dau PREAPTAMIL si i-am dat pana la un mom dat cand era marait si vroia din ora in ora, asta era la inceput de tot asa ca de la mine putere am luat Aptamil 1, si mi-au mai zis ca dupa 5 luni sa ii dau Aptamil 2, deci asa si facem, ca am scris mai sus am incercat Comfortmil care nu i-a placut copilului.
davina sti ce am facut eu cu nuritz si cu Muritz ai mei? Am bulit camera de facut poze asa ca am pus doar o ultima poza noua, ca doar una am mai putut face, si apoi am terminat camera... Mda am un stil.... Acu tre sa ma straduiesc sa o repar de s-o mai putea de nu dau cu ea de pereti. Asa ca prea curand poze nu avem, sunte, saraci la capitolul asta acum.
bozo nu il schimb pe Tris pentru nimic, cel mai cuminte copil din lume, nu vede nimeni filmul ala. ahahahaha
BEY FETELE DA VOI DE CE FURATI? NU V-AU ZIS MAMA SI TATA CA NU E FRUMOS?
EU STIAM FAZA CU FURATUL SI SUNT CAM SUPERSTITIOASA ASA CA NU AM PUS MANA PE NIMIC, TOATA SARCINA, BA CHIAR FACEAM SCANDAL DACA DIM BAGA CEVA DE PE LA PIATA ASA IN GURA, CICA GUSTA II ZICEAM PLATESTE ACU, NU LUA NIMIC CA IESE CUPILU CU SEMNE. innebunea saracul Dim...
Cand ne-am mutat i-au trebuit lui nu stiu ce farfurii din casa de unde am stat, adevarul ca proprietara le-a lasat acolo si a zis ca daca ne trebuie sa le folosim sau sa le spargem, Dim le-a luat, si eu am stat cu frica pana am nascut ca o sa faca Tris farfurii pe ceafa, sau pe frunte, ca doar eu le-am impachetat, dar nu are copilu nici un semn.
sanatate
ralucule si Tristan (7 oct 2004)
http://community.webshots.com/user/ralucule
ana_a spune:
numa eu mai bantui pe aici si nu am somn????
Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!
ana_a spune:
fetelor, intru ca sa ma laud cu florile mele...
si ma duc la nani ca ma luat somnu....
Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!