Bebelusi de sept-oct 2004 (15)
Raspunsuri - Pagina 10
frosa spune:
Adela si prietena mea care are un bb de 2 luni a avut problema asta, a mincat ceva stricat sau care nu i-a priit pt ca ei i-a fost rau si bb a inceput sa plinga noptile si facea caca ca un fel de mucoasa. Dr. i-a recomandat laptele acela (de la milupa cred) fara gluten CH ... nu stiu cum si acum este mai bine. Sanatate...
Spuneati de umidificator, eu nu cred ca-mi cumpar pt ca tot timpul am de uscat rufe asa ca le pun pe calorifer si ... gata.
Chiar ca este o zi frumoasa de iarna
aissa spune:
Roandre, mea culpa, ai dreptate nu e romanesc Bebelacul. Acum m-am uitat si eu mai atent pe el. Oricum, v-am spus, eu am studiat compozitiile si pot sa spun ca asta are asa:
bebelac: Milumil:
- proteine: 11g/100g pudra / 10.6
- grasimi veg. 25 / 22.9
- lactoza 51 / 46.2
- sodiu 203 mg / 135
- potasiu 496 / 519
- calciu 390 / 332
- magneziu 48 / 37
- fier 7.5 / 4.6
- iod 56 mcg / 46
etc.... (am incercat sa fac un fel de tabel dar nu iese)
Am selectat cate ceva din compozitie pentru a vedea ca nu e mai slab Bebelacul. Acum nu stiu eu cat din ce am scris e relevant, dar am zis ca va ajuta la comparatie.
Hera, pentru a-ti adauga o semnatura trebuie sa intri in profil personal (vezi in stanga paginii, butoanele albastre). Pentru a adauga un link catre poze, iti creezi un album in Yahoo sau webshots si apoi iti adaugi in semnatura link-ul respectiv. Ca sa apara altceva decat adresa poti da un citat din raspunsul uneia din fete care asa la semnatura (dai sus quote si o sa-ti apara mesajul ei cu tot cu semnatura pe larg), sau uita-te la ce copiez eu mai departe si vezi daca te descurci. Eu asa am invatat, cred ca e destul de clar. Daca nu-ti iese mai incercam:
"In categoria 'Format:' apasa pe butonul cu glob si un lantz pe el (se numeste 'Introdu Hyperlink'). O sa apara asa ceva (numai fara spatii intre paranteze):
[ url ][ /url ]
Ca sa adaugi un link cu denumirea 'Pagina Mea' care te duce la urmatoarea adresa: http://www.desprecopii.com atunci fa urmatoarele:
[ URL="http://www.desprecopii.com" ] Pagina Mea [ /URL ]
Dupa ce elimini orice spatiu dintre paranteze linia de mai sus se va transforma intr-un link cam asa:
Pagina Mea "
Cristina, mamica de Alexandra (30.09.2004) mai noi
ralucule spune:
Ia uita-te fratele meu va era dor de min, ahahahaha, nu imi vine sa cred , ieri am zis ca va scriu dar nu am avut timp si azi dimineata cand intru aci sa vad si eu care ce si cum , gasesc inca 3 pagini.... Cam mult bey , cam mult scrieti.
Deci copilul meu Tristan e la fel de cuminte. Nu am cu ce sa ma plang.
Diversificare, la noi este, si cum este? Asa de gust. Eu i-am dat si ii dau morocv si mar si fructe la borcan, asa putin, iau borcane mici si le folosesc maxim doua zile si apoi le arunc, chit ca mai e in ele, acu nu sariti pe mine iar ca fac risipa si etc, asa fac eu.
Cereale ii dau daca nu a baut bine ziua, acum el bea 200ml la o masa.
Prima masa e la 8 dimineata = 200 lapte
A doua masa la 12= 50 g piure sau pe acolo. si 140-150 lapte( daca mai cere ca la 12 ziua e fomist rau ii mai dau suc de mere, morocv, sau fructe amestecate 20-40 ml)
A treia masa la 16= 200 lapte
A patra masa 20 = 200 lapte( daca nu a manact bine in timpul zilei ii dau cereale- pun 30 ml apa si o lingura de supa de cereale, ca sa iasa ca o pasta)- dupa ce mananca cerealele alea mai bea 100 120 lapte si daca nu ii trebuie lapte ca se inmtampla ii dau niste suc de mere, sau morocv , sau fructe amestecate cam 30 ml.
peste zi cand ii e sete ii dau ceai, sau apa.
Mai multe mese nu ii trebuie.
Se culca la 9 maxim 10 si se mai trezeste la 8- 9 dimineata
Cum am facut asa? Nu am facut nimic special, cand se trezea noaptea sa ceara de mancare, i-am dat ceai in prima noapte a baut vreo 30 ml si s=a culcat, si a doua noapte i-am dat suseta si de atunci nu mai sunt probleme.
Cu suptul degetului, il suge la greu, suseta nu prea ii mai trebuie o arunca. Asta este daca o sa aibe dintii strambi ii pune Ralu aparat si eu am avut aparat si trebuie sa imi pun iar. NU e mare branza. Nu am sa ma stresez ca suge degetul si oricum sunt prea mici ca sa ii dezobisnuim, asa se simt ei bine, asa se linistesc. Basta.
Cu manacatul cu lingurita, la noi e fff frumos, mananca incet, nu scuipa nu scoate afara, se mozoleste ff fputin la gura. Poate am eu dexteritate ca doar mi-am facut ucenicia cu sora-mea. Piureul de morcov la noi e baza.
Umidificator , am agatate de calorifer niste vase, aci la alea le zice umidificator, si am 3 nu unul, si aerul tot uscat este, ca am masurator. Normal ar trebuii sa fie 60% umezeala la mine este 50% si cica e uscat, rareori e aerul bun. Asta este mai multe nu am ce sa fac. Aerisesc zilnic de 3 ori cate 15-20 minute, ca DIm imi zice ca sunt obsedata. Pun apa la greu acolo non stop, nu am mai mult de 20-max 22 grade.
Termometru am din ala tip suseta, sumt multumita, si mai am din ala normal digital, cu care ne prostim noi de il pun sa il tina subbrat si el il tine acolo ajutat de mine, vorbim radem intre timp si gata , luam si temperatura. Ce atata nebuneala?
Parul imi cade si mie si e fff normal, de tuns nu am sa il tund, ca am avut eu parul pana la cur, si m-am dus la coafor ii zic vitei, un cm te rog max 2 si ea mi l-a facut pana la urechi, mi-o taiat o suvita din mijlocul cefei si imi arata e bine ? I-am zis ca nu e bine, si ca nu platesc si ea a continuat sa taie, asa ca nici eu nu am platit. Si nu mai vreau experiente din astea, tin prea mult la prul meu. Eu am impresia ca le fel imi cade cum imi cadea inainte de sarcina, ca co curca plouata nu arat inca, daca oai ajunge asa oi lua atitudine, cumpar o peruca ahahahahaha. Da la coafor nu calc, ca parca is batuti in cap fratele meu.
In fine, ce mai era?
Lapte? ii dau Aptamil 1 de la milupa si nu pute, sau nu mi se pare mie. Dar am avut un Comfortmil de la milupa ca nu avea in magazin Aptamil 1 asa ca am luat Comfortmil, care putea intr-adevar si era amar la gust si copilul nu o baut. Asa ca m-am dus mai departe si am luat Aptamil 1 si da-i inainte vrednici pionieri.
Asa acu vad problema cu bananele, pai eu ii dau si din alea, si daca va e frica ca se constipa, dati suc de fructe apoi. copilul e constipat cand face caca carnati, si se chinuie cand il face, daca nu face caca o zi aia nu e constipatie, si daca a doua zi a facut normal o pasta, de culori diferite ca acu mananca una alta si e normal.- Nu ma luati iar pe sus la faza asta...... Faceti cum credeti, am zis si eu ce gandesc si ce fac eu.
Afara il scot de la 3 zile, peste tot, la piata la magazin la putinele mele cunostiinte. Nu are nici pe dracu, nu face bube la gura, nu ii iese nimic pe fatza.
Daca e vant si tre sa ies, ca eu trebuie sa ies ca am catel pun plasticul ala de vant peste carut si ies, 20 minute , de 2 ori. Daca ploua la fel ies si de ninge la fel. Ceata nu am avut inca, dar pe ceata daca e deasa rau am sa stau in casa.Oricum ceata aci trece repede si vine doar noaptea sau dimineata devreme.
Eu nu il tin ferit de nimic, ca asa gandesc eu ca e mai bine pt sistemul lui imun si pt el ca om.
Am eu niste pitici in cap care imi zic asa: cu cat il suflu mai mult in fund cu atata o sa fie mai bolnav mai razgaiat mai autoritar cu mine, si nu am nevoie de terorist ca sunt destui in lume asta. Si piticii mai imi zic asa: Respecta-l si te va respecta, Da-i si iti va da, trateaza-l egal cu tine si va fi bine, vede-l ca pe prietenul tau cel mai bun si asa te va vedea si el pe tine.
No si eu imi urmez piticii astia ai mei, in toate, pe toate planurile. Si piticii astia ai mei ii am de mica sunt doi si le zice Nuritz si Muritz, si tare mult m-au ajutat. Acu nu ma bagati iar la nebuni ca nu imi place acolo, am lucrat acolo stiu cum e, nu mi-a placut am fugit din tzara Ahahahaha.
Iar am uitat ce ati mai zis acolo, ia sa mai recapitulez,
Asa cu vaccinul, eu il scot afara, ca doar pe afara vin de la vaccin. Baie , baie nu i ifac in ziua aia, dar il spal, pe colo colo, in chiuveta. Nu se intampla nimic. Dr-ita a zis sa ma port normal ca si cum nimic nu s-a intamplat si daca face febra mare sa ii bag niste supozitoare mi-a dat ea. Pana acu nu a facut nici o febra nimic. sper sa fie asa si acu pe 1 feb cand mai facem un vaccin.
Mai multe nu mai stiu ce ati intrebat acolo ce ati scris ca sunt prea multe informatii. Asta este am imbatranit si Nuritz si Muritz ai mei la fel, ca nici ei nu mai imi aduc aminte Ahahhahaha
Programul nostru l-ati vazut mai sus, baie ii fac o zi da una nu, tot in galeata, sau il bag la dus cu mine. il spal cu Penaten, dau cu lotiune de corp tot de acolo. La fund dau cu bephantene, cand e rosu altfel dau eventual cu ulei de la Penaten.
Pe cap il spal cu sampon de la Bubchen, e bun nu are nici o cojita nimic, nu a avut de fel.
Par nu prea are in cap, ca deh asa e el. Chelie are si el de la decubitul dorsal, ca numai asa doarme, pe burta doarme doar ziua , noaptea pe spate, asa ca are chelie.
Asa am uita sa va zic ca la noi cresc dintii, doi jos in fatza, primii doi, gingia umflata alba si azi am simtit ca au spart putin gingia se simt la deget.
Eu il frec cu niste periute de la Nuk, sunt asa ca niste perii de dinti, dar de cauciuc, alea se folosesc cica de 2 ori pe zi, asa fac si eu cate 2 minute fiecare, si sunt pt stimularea circulatiei, si pt calmare. Am luat si un gel de dinti- dentinox gel n- cand o fi mai rau am sa ii dau si cu din ala.
A fost agitat rau cu dintii, plansete urlete, lipsa poftei de mancare, si ii trebuia ceva sa muste sau frecat cu periutele alea, se linistea.
De ieri si-a mai revenit.
hai ca m-am intins rau
cand mi-oi mai aduce aminte ceva am sa mai scriu pana atunci sanatate
si nu va speriati ca aci sunt va si citesc
ralucule si Tristan (7 oct 2004)
http://community.webshots.com/user/ralucule
cami-florina spune:
salutare dragi mamici
noi suntem bine,numa ca bebi meu s-a trezit azi-noapte pe la 3 sa manance. sper sa nu-si faca vreun obicei,pt ca el doarme de la 10 seara la 8 dimineata.
ma mai gandesc ca nu s-o mai satura din laptele meu,eu am inceput un regim de slabit (am vreo 15 kg de dat jos...)
fetele, bebicii vostri au semne de nastere?
puiul meu are la ceafa semne ca niste flori, destul de mari, parca este tatuaj.
cand eram graviduta, am vazut un cais inflorit,si am luat o floare sa o miros, si dupa aceea mi-am adus aminte si am dat floarea la spate.
credeti in superstitii?
http://photos.yahoo.com/ph//my_photos
Cami-florina si bebe Ben (02.09.04)
lorena_andreianu spune:
Cami, glumesti cu cura de slabire? Ai vorbit cu pediatrul? Eu stiu ca nu e indicat sa tii regim cat alaptezi.
Si puiul meu se trezeste de vreo 2 nopti, tot sa pape si tot pe la 3...
Cum e cand apar dintii? ca acum m-am uitat pe gingiuta de jos si sunt 2 puncte albe... A avut gingia umflata de ceva vreme si mi se pare ca e mai marait, dar nu m-am gandit la dinti... Asta sa fie?
si Miron Radu (06 oct. 2004)
LiliaToma spune:
UUUUUF! Un virus mi-a papat windowsul si nu a lucrat calulatorul mai multe zile. Simteam ca nu am aer fara DC.
In sfirsit am reusit sa il reparam si de dimineata pina acum m-am chinuit sa citesc tot ce am pierdut( si 14 pagini nu e gluma cu un bebe la care trebuie sa alergi din 5 in 5 minute)
Asa ca imi trag sufletul si va scriu mai tirziu cu comentariile de rigoare la tot ce s-a scris.
pupici
Lilia si printesa ei Amelia(26 sept)
mina spune:
Frate, ce ati mai scris. Am scris si eu de dimineata dar cand sa trimit a cazut netu'
Ziceam ca scuze ca nu va urmez la plimbareala dar am mosafiri bunici deseara si fac bunatati. Dar saptamana viitoare neaparat ne plimbam.
asa, acuma sa incerc sa mai zic si despre ce vad ca s-a discutat, dar nu va suparati daca nu am retinut cine anume a zis despre un anumit subiect.....
Laptele praf: da, Humana miroase urat. Chiar ma intrebam cum sa-l pape micu daca miroase in halul asta.
Ionela, parca tu te plangeai ca bebe nu vrea sa primeasca lapte praf. Incearca sa-l amesteci cu lapticu tau, la juma-juma la inceput. La mine metoda asta a mers.
Mare eveniment mare: azi micu' meu a mers de-a busilea De fapt mai curand s-a tarat de-a busilea, ca nu ridica bine capul, dar miscarea era cea corecta. L-am lasat sa exerseze vro un sfert de ora si apoi a adormit rapus.
Adela, are dreptate Monica, pentru diaree e f bun lapticul HN sau HN 25, de la Humana sau Milupa. La noi a f foarte eficient cel de la Humana. Atentie, daca ii dai la bebe, prepara-l cu o masura la 50 ml de apa, nu la 30 cum scrie pe cutie, ca la 30 iese mult prea gros si se chinuie inutil sa traga.
Eu nu stiu cum fac de ajung cu baita tot pe la 22-23.... dar macar dupa aceea doarme pana pe la 7 dimineata.
Alinah, bravo ca ti-ai revenit din depresie, suntem langa tine si sper sa nu "aluneci" iar. Fruntea sus si curaj!
Gata, nu stiu ce sa va mai spun, desi cand am inceput mesajul aveam o groaza... sunt senilaaaaa.... mai fug o tura pe la bucatarie poate=mi amintesc.
Pupici
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
timea spune:
Felicitari Ralucule pentru primii dintisori... precoce copil mai ai:)
Timea si Mara 10 sept. 2004
http://community.webshots.com/user/timea2004
mina spune:
Fetelor, dintii de jos ies primii? eu credeam ca aia de sus... inculta ce sunt.
Mina si
mina spune:
Gata, pauza s-a terminat, eu va spun we placut si ma duc sa termin treaba. Probabil ca in we nu voi mai putea intra asa ca va pup si ne citim luni.
Mina si