Bautura la nunta
Raspunsuri - Pagina 18
olguttza spune:
quote:
Originally posted by Divine girl
In plus, daca il iau cu 2 zile inainte de nunta, se strica asa de repede? De fapt il iau vineri de la nenea si il duc direct la restaurant. Tot se strica?
S-ar putea sa tina daca-l luati si vi-l baga direct in frigidere la restaurant. Noi l-am luat joi si aveam nunta duminica....vineri seara era deja poshirca...
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
ooana spune:
Olguta...wisky, coniac, angeli, afinata, gin tonic si capariorange se bea pe parcursul intregii nunti nu doar ca aperitiv si la fel e si cu restul! Nu degeaba cumpar 15 litri de wisky!
Deci in conditiile astea eu zic ca sunt bune cantitatile de vin si bere!
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
Wedding Day
olguttza spune:
Si eu le-am avut tot pe parcursul intregii nunti! Dar nimeni n-o sa-ti bea whisky, coniac, angeli, afinata (astea din urma mai sunt si dulci de te lesina) la sarmale si friptura. Sau la desert. Deja de la al doilea fel de mancare - daca e peste, cu atat mai mult - se bea vin alb. Poate doar ginul tonic si campari-orange (care e bautura de dame) sa se bea la orice fel de mancare. Pe de alta parte, daca le dai numai tarii (si atat de multe)...fiind vara...nu ti-e teama c-or sa se faca prashtie?
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
ooana spune:
quote:
Originally posted by olguttza
Si eu le-am avut tot pe parcursul intregii nunti! Dar nimeni n-o sa-ti bea whisky, coniac, angeli, afinata (astea din urma mai sunt si dulci de te lesina) la sarmale si friptura. Sau la desert. Deja de la al doilea fel de mancare - daca e peste, cu atat mai mult - se bea vin alb. Poate doar ginul tonic si campari-orange (care e bautura de dame) sa se bea la orice fel de mancare. Pe de alta parte, daca le dai numai tarii (si atat de multe)...fiind vara...nu ti-e teama c-or sa se faca prashtie?
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
Ce sa zic, Doamne fereste sa se faca prastie!
Dar in zona noastra la nuntile la care am fost femeile au baut gin si campari...iar barbatii au baut fie vin ...fie bere...dar se bea foarte mult wisky!
N-as fi fost asa de sigura dar seful de sala mi-a spus aceste cantitati! Si acu' el chiar are experienta!
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
Wedding Day
Divine girl spune:
quote:
Originally posted by olguttza
[quote]Originally posted by Divine girl
In plus, daca il iau cu 2 zile inainte de nunta, se strica asa de repede? De fapt il iau vineri de la nenea si il duc direct la restaurant. Tot se strica?
S-ar putea sa tina daca-l luati si vi-l baga direct in frigidere la restaurant. Noi l-am luat joi si aveam nunta duminica....vineri seara era deja poshirca...
_
Saru'mana mult de sfaturi Olguttza. Imi pare rau sa aflu ca se poate intampla si asa ceva. Tre sa recunosc ca datorita patzaniilor unora dintre voi mi-am luat masurile astea: sa-l iau vineri si sa dau banii dupa nunta.
Pup la fete cucuiete!
dyadya spune:
Readuc acest subiect pe prima pagina pentru ca am vazut ca a inceput discutia cu bauturi la subiectul cu etichete!
Fac si eu un apel la foste miresici si la viitoare miresici. Cate sticle de whisky ar trebui sa iau pentru, sa zicem, 120 persoane?Vorbim de sticle de 1 litru. Calculam 1 sticla la 10 persoane? Asta inseama 100ml de invitat. Stiu ca sunt unii care nu beau asa ceva, dar mai stiu si ca sunt unii care beau cateva sute de ml pe seara lejer!Plus ca seful de sala de la restaurant ne-a spus ca, la toate nuntile, indiferent ce alta tarie exista, daca ai whisky, ala se bea!!Oricum o sa-l intrebam si pe el, ca a zis ca ne spune ce si cum, dar as fi vrut sa stiu din experienta voastra, pentru ca deja ne-am apucat de facut provizii strategice de whisky si as vrea sa stiu cam cat ar mai tb sa cumpar!
lauralicurici spune:
hello!n-am scris de mult dar in calitate de mireasa in 2006 am o nelamurire. vad ca voi vorbiti si de bere la nunta.
mie mi-au spus de la restaurantul meu ca este recomandabil sa nu aducem bere la nunta.asa mi-a spus si nasul care este un "profesionist" in astfel de petreceri, plus alti prieteni care au fost protagonisti sau invitati la diferite nunti. asa ca va rog, trebuie si bere?????
lauralicurici spune:
cu titlu de informatii utile eu am asa pt 120 persoane:
-1sticla de vin alb/pers
-1 sticla sampanie/6pers
-12 sticle whisky 0.75l
-1.5 l apa min/pers
-2baxuri apa plata
-1 l suc/pers (preferabil 70% Cola, restul Fanta)
- 6 sticle gin(preferabil Seagram's, Beefeater)
- 6 sticle martini
- 2 sticle vodca (nu toti beau gin) preferabil Absolut, Finlandia
Vinul alb e recomandabil sa fie demisec.noi nu vom lua vin varsat, ci Jidvei Premiat demisec (e mai scump aprox.12 ron dar nu va casa).
Astea sunt recomandarile de la restaurant aprobate si de cei care cat de cat mai au o idee despre ce inseamna o nunta, nu ca mine
good luck!
SunSmile spune:
Laura am si eu o intrebare: sampania e doar pt restaurant sau si pt civila? Caci 20 de sticle doar pt restaurant mi se pare mult! Gandeste-te ca iti primesti oamenii cu o cupa de sampanie, apoi le mai dai la tort! Dar sunt foarte putini bautori "impatimitzi" de sampanie! Asta e parerea mea..nu dati cu rosii!
quote:
Originally posted by lauralicurici
cu titlu de informatii utile eu am asa pt 120 persoane:
-1sticla de vin alb/pers
-1 sticla sampanie/6pers
-12 sticle whisky 0.75l
-1.5 l apa min/pers
-2baxuri apa plata
-1 l suc/pers (preferabil 70% Cola, restul Fanta)
- 6 sticle gin(preferabil Seagram's, Beefeater)
- 6 sticle martini
- 2 sticle vodca (nu toti beau gin) preferabil Absolut, Finlandia
Vinul alb e recomandabil sa fie demisec.noi nu vom lua vin varsat, ci Jidvei Premiat demisec (e mai scump aprox.12 ron dar nu va casa).
Astea sunt recomandarile de la restaurant aprobate si de cei care cat de cat mai au o idee despre ce inseamna o nunta, nu ca mine
good luck!
a.cicel spune:
O sticla de sampanie la 6 persoane? Mi-e mi-au spus la restaurant o sticla la 9 persoane. Ca doar putina sampanie se pune. Nu trebuie umplute paharele. Si am vazut la Revelion ca 6 persoane am baut 3 sferturi de sticla de sampanie.
10+
POZE