Balante (dez)echilibrate (8)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Cica vine ninsoarea Duminica si vor fi noaptea -16 grade,oare sa-i cred?
Si babacii mei au pregatit sania(au adus-o din beci in casa)dar nu am folosit-o inca!abia asteapta sa-si plimbe nepoti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

Neata, chiar daca e cam trecut de oar diminetzii :)).
Pai ar cam trebui sa ninga, sau macar sa fie la fel de frumos la munte si saptamana viitoare. Pentru ca.....In sfarshit merem la munte! Tre sa scot bocancii de la naftalina si cojocu...Abia astept!
De altfel toate bune si frumoase. Ma rasfatz acum cu ceai verde cu melissa si menta chinezeasca si cu altul care se numeste Honey Rooibos si contine nush ce extras din nush ce plante care cresc in Africa de Sud.
Eu sunt mare bautoare de ceai si imi place ceaiul la nebunie. Cand plec la ai mei imi refac mereu proviziile de ceai. Imi place mai ales ceaiul verde, dar si ala negru nu e de lasat. Daca mai e cineva interesat de ceai pot sa postez cateva reguli despre cum e corect sa prepari ceaiul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

balantele mele dragi !

Astazi am primit pe mail un horoscop amerindian.
Uite ce semn zodiacal suntem noi si ce spune acolo:

CORBUL
(23 septembrie - 23 octombrie)
Luna cand zboara gastele

Corbul simbolizeaza legatura intre vizibil si invizibil, jocul si spiritul de clan.
Puncte forte: vivacitate, stralucire, iconoclasm, punctul dvs. de vedere este intotdeauna pertinent si original. Spiritul dvs. incisiv este o arma redutabila contra prejudecatilor si a comportamentelor grosolane. Sunteti fideli.
Ce trebuie sa dezvoltati in 2005:

Bunavointa: incercati sa va moderati spiritul critic. Observati fara sa judecati, o sa aveti numai de castigat.

Echilibrul: schimbarile de stari, de interes, de partener... Va indreptati in toate directiile si aveti de pierdut. Recentrati-va energia vitala asupra unui singur proiect, nu va mai lasati atrasi de tot ceea ce straluceste. Pe scurt, aflati care este adevarata dvs. dorinta si urmati-o.
Afinitati cu alte zodii: Lutrul, Cerbul, Soimul, Sturionul, Elanul.
Simbolul originar: Fluturele (legat de elementul aer). Simt estetic, nevoia de miscare, curiozitate, tendinta de a fi imprastiati, usurinta comunicarii.
Totem mineral: jaspul. Atractia catre magie, simtul echilibrului, maleabilitate, imprevizibilitate.
Totem vegetal: calomfirul. Talente multiple, dinamism, transformare, iritabilitate.
Culoare: maro. Cautarea stabilitatii, nevoia de incetinire, necesitatea implinirii.
Spirit protector: Mudjekeewis (directia vest). Forta si introspectie.

Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://community.webshots.com/user/oana_maria200 POZE NOI !!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

quote:
Ce trebuie sa dezvoltati in 2005:

• Bunavointa: ......

• Echilibrul: .......



Dana, pai daca tocmai noi tre sa ne dezvoltam echilibrul ce sa mai zicem de altzii :)))))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vlada spune:

Deci chiar o veni si la noi zapada ?! Ca trebuie sa ne pregatim...fugim sa luam o saniuta ! Pt. fetele cu puiuti mai mititei - folositi din aceea de lemn cu spatar sau de plastic ca un bob micut ?

Andreea si Vlad
Iubirea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salmida spune:

Dana_ene, si pt. link si zodia "cra-cra" (nu stiu cum face corbul ) Dar mie nu-mi place maron-ul! La restul meditez! Spor la "päpusit"!

Ticka, yo vreau sä stiu mai multe despre ceaiuri! Te astept cu info!

Acum pot sä vä invit aici la sänius! Si e soare! In jur de zero grade doar!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Mie imi plac nuantele de maron(ca doar sunt nascuta toamna!),mai ales crem-ul mi se pare asa o nuanta........ce te distinge!
Parca acest zodiac l-am citit saptamana trecuta in ziarul Formula ASS.

Andreea noi nu avem nevoie de spatar la saniuta ca doar pe Axel il tine Rebi care sta in spate !

W-E placut la sanius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdynaB spune:

Saliu fetele,

si eu va invit aici la sanius...e super si soare ca la Salmida!!

Vlada,eu am sanie de lemn dar fara spatar(mai costa si ala 12 euroi)...si asa la anu n-o sa-i mai trebuiasca.Pt. bob am zis ca-i prea mica si e jos si rece.

Fetele o sa revin cu poze cu zapada.

Ticka,eu nu prea beau,am o gramada,dar pt. musafiri,dar spune-mi ,deabea o sa-mi iasa mai bune
Pupice

Adyna si Selina bambina


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vlada spune:

Asta-i si parerea mea de saniutele de plastic ,dar vad ca toate pt bebei sunt asa...ma tot gandesc ca-i e rece oricat de gros il imbrac...deci se tine bine si fara spatar ? O sa incerc asa cred...

Andreea si Vlad
Iubirea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

Pentru bautoarele de ceai -
in special Salmida si AdynaB, care va deveni mare bautoare, dupa .....
poate stitzi deja dar vin si eu repede cu ceaiul meu :)))

Inainte de ati face ceaiul vasul ( musai cu capac!) in care se prepara trebuie incalzit in prealabil ( si trebuie sa aiba cam 10-15 grade mai putin decat apa cu care se face ceaiul, daca ceainicul e prea fierbinte, ceaiul poate sa "arda" adica sa-si piarda din calitati) si vasul trebuie sa fie uscat (intrun vas umed, ceaiul isi schimba gustul), sau daca suntem in criza de timp e suficient sa clatim vasul cu apa clocotita, astfel caldura de la apa pentru ceai nu trece in peretii vasului ci se "concentreaza" numai asupra prepapararii ceaiului.

Dupa ce am incalzit vasul adaugam frunzele de ceai, apoi adaugam apa clocotita ( intai se toarna apa cat sa cuprinda 1/3 din vas, apoi dupa 2 minute se toarna si restul de apa fierbinte. Apa se toarna cu miscari circulare si nu in acelasi punct. Apoi se amesteca infuzia ( o linguritza de argint ar fi ideala!!!!). daca ceaiul e de calitate buna toate frunzele ce sunt la suprafata trebuie sa "se inece" atunci cand amestecam ceaiul.

Ceaiul negru se lasa 3-5 minute ( la temp de 90-95 grade) iar cel verde 4-6 minute (la temperatura de 70-80 grade). In primele minute apare culoarea ceaiului si se elimina uleiurile volatile aromate, abia dupa 2-3 minute in ceai apare cofeina si substantele care dau gust ceaiului. daca vrem un ceai fara cofeina scoatem pliculetul sau turnam in ceasca ceaiul dupa 2 minute, lasand infuzia in ceainic. Continutul de cofeina in ceai este de fapta amaraciunea din ceai.

Ceaiul de calitate superioara se poate face si cu apa fierbinte, dar atunci timpul de asteptare e de pana la 10 minute. Conteaza si din ce e facut ceainicul. Categoric nu vaselor din plastic si metalice.


Alfabetul ceaiului: (sau ce ar trebui sa gasim pe pachetele cu ceai)

O.P. - Orange pekoe - Ceai din cele mai fragede frunze superioare, bogat in gust, culoare si aroma

B - broken - ceai din frunze lungi rupte - e un ceai foarte tare

Long Leaf - ceai din frunze lungi

F la inceput - flowery - ceai din frunze care cresc in varful ramurii, in apropierea mugurilor, ceai foarte aromat

F la sfarsit - fanning - frunze de ceai de calitate superioara macinate (maruntite). De obicei e folosit pentru ceaiul pe care-l in pachetzele din comert

T - tips - ceai care contine si muguri de ceai, are un gust fin si e foarte aromat

G - golden - amestec din cele mai bune tipuri de ceai

S la sfarsit - special - un amestec special de ceai

S la inceput - souchong - frunzele inferioare cu un gust deosebit, dar nu asa fin

F.B.O.P.F. - e un Standart de ceai cu frunze de marime medie, un ceai tare si aromat

B.O.P.1 - un standart de ceai din frunze lungi

F.T.G.F.O.P. - ceai de cea mai inalta calitate din frunze lungi, cu cantitate mare de "tips", foarte foarte aromat

T.F.B.O.P. - ceai cu o cantitate mare de "tips" dar frunze normale, un ceai foarte tare si aromat

C.T.C. - ceai granulat (preferat de producatori din cauza vitezei mare de productie: se taie-rup frunzele si se rasucesc, din pacate se pierde o parte din gust si aroma) Are in schimb o culoare frumoasa :)

D. - dust - ceai de calitate inferioara, se mai numeste praf de ceai ( se foloseste la productia ceaiul in pachetele)

Fetelor asta-i copiata!!!! ca nici eu habar n-aveam ce e cu literele astea!


Cum sa deosebeshti un ceai bun de unul prost: Se desface un pachetzel de ceai. In interior ar trebui sa se gaseasca ceai de tip "fanning" - si in nici un caz ceai granulat. Neaparat trebuie sa existe si praf de ceai "dust" (cu "dust" un ceai e mai tare) )dar in cantitate foarte mica.
Frunzele de ceai trebuie sa aiba un luciu, daca frunzele sunt absolut mate fara pic de luciu, ceaiul nu e de cea mai buna calitate.
Frunzele rasucite trebuie sa aiba aceeasi marime, adica ceaiul sa fie "uniform"

Pentru amatorii de ceai rece, acesta se raceste imediat ce s-a preparat cu apa rece din frigider sau cu cuburi de ghiatza si in nici un caz nu se lasa la racit pentru 2-3 ore :))



eh, la servici, ceaiul meu e cam asa: pliculetz + apa + 3 minute = gata!
ma dau eu rotunda dar a la guerre comme a la guerre, adica la servici ca la servici!

si daca m-ati citit - multumesc frumos pentru rabdare !

Mergi la inceput