endometru, ovulatie, temperaturi (6)
Raspunsuri - Pagina 13
Felicity spune:
Ariadnaaaaaaaaa
bine ai revenit!!!
Tonnia, sa stii ca eu una nu cred, am auzit de atatea fete in ultima vreme in jur de 30 si cu rezerva pe sfarsite, eu cred ca medicilor le e mai usor sa puna asa un diagnostic, decat sa vada de fapt...ca poate ar fi altele cauze!!
Eu zic sa mai ceri si alte pareri!!
SI apoi ar trebui sa incearca sa iti stimuleze ovulatia, si apoi sa vada cum raspunde!! Poate pur si simplu ai avut o luna proasta.
Esti prea tanara pt asa ceva Tonnia, eu cand am pierdut sarcina care se oprise din evolutie (terminata cu un avort, ca nu ma abtin sa nu scriu cuvantul inca odata), am intrebat daca nu cumva sunt prea batrana pt copii (aveam 34). Ei bine, si mi-a spus ca nu stie cum e la mine in tara, dar ca in USA media de varsta pt a avea primul copil e 35!! Si ca ea personal l-a avut pe primul la 34. Asa ca nu pot crede eu ca natia americana naste dupa 30 in colo, si in Romania rezerva de foliculi se termina taman atunci. Fii optimista Tonnia, sigur e ceva trecator, si care se poate remedia.
Ma grabesc...dar o sa revin.
Ma bucur pt ariadna ca a venit inapoi si ca esti bine...si pozitiva!!! Brava 
Tonnia spune:
Ai dreptate, Felicity, o sa incerc sa ma calmez! Si-apoi, asa e n-o fi rezerva ca PIB-ul, diferentiata pe tari!
Mie mi s-a parut cam hazardat diagnosticul ecografistului, care mi-a spus sa nu mai vin la monitorizare luna asta ca sigur n-o sa am ovulatie. Ma gandesc ca totusi eu am un ciclu mai lung, peste 30, ultimul de 36, o fi asa fara echivoc ca eu nu am ovulatie? Adica sa-si dea seama de asta in a 12-a zi? De-aia le-am si intrebat pe fete pe aici cat creste un folicul pe zi, dar nu ca medie, ci ce experiente personale au avut. Incercam sa calculez daca ar mai fi timp. Sau poate ei au si alte criterii.
Hai fetelor ca v-am facut capul calendar in ultimele zile! Scuze! M-am plictisit pana si eu de subiectul asta!
Voi bea o bere in cinstea noastra!
danangie spune:
Buna fetelor. Eu azi sunt cu psihicul la pamant. Am facut o gafa la munca din cauza altuia care la randul lui a facut gafa din cauza altui coleg. Va dati seama ce incurcatura si ce scandal la munca!
Eu azi sunt in a 15-a zi de CM si dimineata aveam 36,5. Deci azi e prima zi cand a crescut temperatura. Dupa mine ieri am ovulat. Mai ales ca mucusul era ca albusul de ou. Iar dimineata mucusul era tot asa ca albusul de ou. Sper sa dea D-zeu sa raman si eu
.Imi doresc atat de mult incat nu mai suport asteptarea. Sunt foarte curioasa sa vad daca maine dimineata temperatura se va mentine asa. 
Imi puteti spune cui trebuie sa trimit un PM cu numele meu de botez pentru biserica?
"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."
liadi spune:
Tonnitadraga (mi se pare ca suna frumos, sper ca nu te superi, dar daca nuti place alintul imi spui)dar ce dimensiune avea foliculul tau in ziua 12 ca eu nu am reusit sa gasesc unde ai scris?
La mine a fost cam asa: ziua 11 avea 15 mm, iar in ziua 13 ovulasem deja in noaptea aia.NA! si cresc cu 1,5-5 mmpe zi. Si se poate produce produce ruperea intre 18 si 22-24 mm.Si pot sa fie perfect viabili chiar daca sunt mici. Iar la un ciclu de 34 de zile ovulatia a a avut loc in ziua 20 (teoretic ca eu nu sunt prea convinsa pt. ca mie mi-a venit ciclumult dupa aia peste 20- de zile). Oricum are timp sa cresca. Nu suport medicii care din start refuza sa faca niste investigatii, bazandu-se doar pe instinct si experienta anterioara. Fiecare organism este diferit. Si in definitiv tu platesti ca sa te convingi si sa ai niste rezultate concludente nu doar pareri.
Te pup, Lia
liadi spune:
Danangielasa temperaturile si continua cu prestatul! Ca nu poti sa fii sigura ca deja ai ovulat si esti inca in perioada fertila! Iti tin pumnii sa fie bb, dar nu te mai gandi si nu te stresa ca iti face rau.
Ca sa ajungi pe listuta de la subiectul "aspirante optimiste" trebuie sa rogi un moderator (Tia de ex.) sa-ti treaca si tie numele pe listuta. Si cel de botez.
Te pup, Lia
Felicity spune:
Mi-a fost rau, iuhuhuhu, nu stiu daca de la sarcina, dar in drum spre lunch, m-a luat cu rau, acum ca am mancat sunt bine iar!!!
Tonnia, folicul tau s-a oprit din evolutie, sa zicem. Dar cine stie ce se va intampla luna viitoare? Nimeni!! Faptul ca a crescut, indica ca vrea sa faca treaba, dar poate ii lipseste 'ceva' sa se maturizeze!!
Poate nu e rau sa consulti un endocrinolog, sa-i ceri parerea!!!
Si ai dreptate, tu ai ciclurile lungi, poate ovulezi mai tarziu!!!
danangie, ca sa fii prevazatoare, incearca sa prestezi si azi, dupa ovulatie!! Sa-ti sporesti sansele! si multa multa bafta.
cat as vrea sa va vad pe toate insarcinate
!!!!
Ariadna
.
danangie spune:
LIADI merci mult de raspuns. Din pacate nu prea reusesc sa raman calma la munca. Fac tot posibilul sa nu bag in seama ceea ce se intampla in jurul meu dar din pacate munca care-o fac nu-mi da posibilitate sa stau linistita. Eu prestez.
Doar ca luna asta eram curioasa sa stiu daca ovulez,(stiu ca nu-mi pot da seama dupa temp. luate doar de-o luna),sa-mi dau seama cat de cat cum e cu temp. astea.Multam mult.
FELICITY chiar asta mi-am pus si eu in cap. Doar ca am o durere groaznica de cap. Alin e dupa o tura de noapte si abia s-a intors de la o partida de fotbal...vom vedea daca iese ceva.
Iti multumesc si tie de raspuns. Ai grija de tine. 
"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."
Tonnia spune:
Felicity, ce ma bucur ca ti-a fost rau!!!![]()
Liadi, uite asa a fost: ziua 7: folicul de 7mm, ziua 12: folicul de 7 mm, concluzia a fost: asta s-a oprit, nu mai creste, altul nu ai, altul nu are cum sa mai creasca, vino luna viitoare!
Danangie, spune-mi si mie, inainte de ovulatie, ti-a scazut temperatura?
Tonnia spune:
Liadi, fa-ma sa inteleg, pot creste intre 1-5/zi? E posibil? Si ovulatia poate avea loc cu unul de 18? Asta incercam si eu sa aflu.
Tonnia spune:
quote:
Originally posted by Tonnia
Liadi, fa-ma sa inteleg, pot creste intre 1-5/zi? E posibil? Si ovulatia poate avea loc cu unul de 18? Asta incercam si eu sa aflu.
Fara stimulare? Natural?