La France (29)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgianab spune:

Oana, laptele e la fel de hranitor. Doar ca pe termen scurt tu o sa ai de suferit. Eu cred ca Seb e obosit de desele schimbari de decor. Asa mititei, copiii au nevoie de un mediu calm, placut si stabil iar baietelul tau numai de asta nu a avut parte in ultimul timp. Ai sa vezi ca peste cateva zile totul va reintra in normal. Curaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Pe Anca am trecut-o pe biberon pe la 2 luni , fiindca, tocmai, laptele meu nu era suficient de hranitor, de consistent… Asa mi s-a spus. Mititica, manca in nestire, era o pofticioasa, se satura pe moment, dar dupa o ora ii era foame din nou. Eu am trecut-o treptat pe lapte de tara, iar de pe la 2 luni si ceva a baut doar din biberon. Stiu sigur ca la 3 luni am botezat-o si era intarcata de ceva vreme.

Dar, cum spune Georgiana, poate fi vorba de o perioada trecatoare : Seb e obosit de atatea plimbari si are nevoie de timp pana isi intra in ritm si capata siguranta. Pana una-alta, siguranta o are in bratele (la sanul) lui mami…





.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Fetelor, dar nu se poate, de la ora 10 e treaz si ma chinui sa-l adorm. Adoarme la tzatza, il mai tin in brate sa intre in somnul ala adanc, si dupa 5 minute dupa ce il pun in pat incepe sa planga. Acum a dormit vreo jumatate de ora cu mine in pat si a inceput dintr-o data, iar daca nu ii dau san, nu se potoleste. L-am lasat si doua ore sa planga, dar din cauza bolii, i se opreste respiratia de cat urla, si nu pot sa-l mai las. Iar mami mi-a zis ca baieteii pot face hernie daca ii lasi mult sa planga.

Oana si Seb
(10.01.2005)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu
http://community.webshots.com/user/sebastiengrigore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Oana mica, ai incercat sa adormi linga el ? Iti pui frumusel camasa de noapte cu nasturi in fata pe tine, pe Seb alaturi si incearca sa-l adormi. saracutul tre' sa fie foarte obosit de cite a suportat la spital.

Pe de alta parte, cind vei face vizita de 1 luna, vei vedea daca a luat corect in greutate si, daca n-a crescut destul, doctorul iti va spune sa-i dai lapte praf.

Si in ultimul rind : alimenteaza-te bine si bea destule lichide ! (cura de slabire vei face dupa)

Curaj !


Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Mik, am incercat si cu dormitul langa mine, ieri a mers, azi nu. Nu am inteles cum sa pun camasa. Eu cred ca simte si miros de lapte, ca George reuseste sa-l adoarma si sa-l puna in patut.
Trebuie sa sun la PMI, ca mi-a zis cand ies din spital sa ma duc la ea, pediatra lui. Si il va cantari.
Nu tin regim, ci nu pot manca. Am mancat azi niste supa chinezeasca, dar greu. Orice pun in gura (sau simt miros de mancare), vomit.
Merci!

Oana si Seb
(10.01.2005)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu
http://community.webshots.com/user/sebastiengrigore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Oana, mamica curajoasa! Laptele este hranitor nu-ti face griji cu asta. Si eu cred ca ii e bine pe tine si se simte in siguranta, iar de supt nu suge neaparat numai de fomame (poate si in loc de suzeta). Unii copii cica au nevoie sa suga. Faptul ca adorme cu taticu inseamna ca este suficient de hranit. Cat sunt mici asa (pana la o luna) mie mi-au spus ca trebuie sa-l alaptez la 2 ore!!!! ma ingrozisem cand am auzit, dar s-a rezolvat destul de repede.

Apa poti sa-i dai de oricare apa plata la sticla pe care scrie "convient aux nourissons". (de ex cristaline) care sunt mult mai ieftine si la fel de bune (ideea e sa nu fie prea mineralizate pt copii mici).

Vezi cand te duci la PMI o sa-ti spuna (nu e obligatoriu) ca trebuie sa ia 1 kg la luna si 15 g pe zi etc ... Eu zic sa nu te formalizezi si sa te uiti la copil daca e bine sau nu. Ai mei amandoi au luat maxim 600g pe luna (mai degraba 500) si sunt bine merci fara nici o problema. Urmareste curbele si daca sunt regulate... I-am alaptat pana la 11 si respectiv 12 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Didita, am reusit sa-l adorm juma de ora si acum s-a trezit. E normal ca de la ora 10 dimineata sa fi dormit doua reprize a cate juma de ora? Innebunesc de tot, pe bune!!! Mi-a zis dr ca a luat sanul drept suzeta, dar eu nu dorm deloc asa.

Oana si Seb
(10.01.2005)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu
http://community.webshots.com/user/sebastiengrigore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Am tras lapte cu pompa sa vad daca vrea biberon, si vrea, asa ca o sa iau si lapte praf si o sa fac cum a zis pediatra o data san, o data biberon. Pentru ca asa imi dau seama si cat mananca si mai mi se refac si mie gaurile din sani, deja e carne vie, plus ca noaptea ii poate da tati.:)

Oana si Seb
(10.01.2005)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu
http://community.webshots.com/user/sebastiengrigore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Oana, dragutica, bun venit in lumea mamicilor!!! Pai mai fato, sti de ce plange Seb al tau, zic eu, 99%? Pentru ca TU esti obosita si epuizata, nervoasa si stressata, si ii transmiti starea ta! La varsta asta bebelusii sunt ca niste cutii de rezonanta ale mamicilor, incearca sa urmaresti chestia asta, si vei vedea. Abia e inceputul, si trebuie sa te inarmezi cu rabdare, deci:

1 Nu da vina pe lapte, si NU FACE greseala sa ii dai lapte praf! Macar 6 luni, incearca cu toate puterile tale sa il alaptezi la san. Copii alaptati la san sufera mai tarziu de mult mai putine alergii /boli si alte traznai, exista statistici clare pe tema asta.
Daca tu ii vei da biberon, el se va satura mai repede la san, atunci nu va mai trage cum trebuie, deci organismul tau primeste un semnal (hormonal) ca PUIUL nu mai are nevoie de prea mult lapte, si atunci el ce face? Produce mai putin lapte! Logic, nu? De asta multe mamici renunta la alaptat, crezand ca au lapte prea putin. Dar natura asta ne-a dat de toate sa ne alaptam puii multa vreme, chiar ani, uite-te la femeile din Africa, un copil la san, unul de un an in brate, amandoi alaptati, si mai vine si pruncul de 2 -3 ani care si el mai "fura" de la san din cand in cand...Femeile alea africane sunt slabe ca aschia dar cu sanii plini, desi subnutrite...sti de ce? Pentru ca , inainte de a fi laptele complet lipsit de valori nutritive, organismul prefera sa isi scoata si ultima picatura din seva lui, si sa o trimita PUIULUI...de asta e bine ca femeile ce alapteaza sa ia vitamine, si sa se hraneasca bine, pentru a nu pierde ELE din vitamine si substante hranitoare, care se duc in lapte...Deci: Nu dispera, ai precis lapte destul. Daca ai impresia ca nu se satura (si asta poate aparea in asa zisele perioade de crestere rapida, pe la 6-8 saptamani, si pe urma pe la 4 luni), solutia NU ESTE biberonul, ci ...tot sanul. Il pui des la san, el bea, dar nu se satura, si atunci ii pui des de tot, astfel semnalizezi corpului tau ca e nevoie de mai mult lapte (tot mecanism hormonal) si in general cam dupa 2 zile vei avea lapte mai mult.

2. Eu nu l-as lasa (inca) sa planga...pana pe la 6 luni, copii nu plang cu un "scop". Ei sunt ca niste micute animalute, ce nu au nevoie decat de caldura si dragostea noastra, hrana si ingrijire...Ia gandeste-te, el 9 luni de zile a stat la 37° in burtica ta, in "apa" calda, tot timpul leganat cand mergeai, auzea vocea ta si bataile inimii tale...Nu e usoara trecerea asta, la o lume rece, cu zgomote si lumini puternice...el nu plange ca vrea ceva, el are o senzatie de disconfort ...in alte tari copii sunt legati la brau, leganati, surori, frati, verisoare si bunici alerga pe langa leganus si il iau in brate...oare ies ei mai rai sau mai rasfatati, acesti copii? Eu cred ca din contra...

Eu zic asa:
-incearca TU sa te calmezi, roaga-l pe George, cand nu mai poti, sa il puna in carucior si sa iasa 1-2 ore cu el afara la plimbare, si tu lasa totul si dormi atunci!
-nu il lasa prea mult sa planga, ia-l in brate fara sa iti faci probleme ca il rasfeti...deocamdata!!! Ce mai poti face: Da-i suzeta, mai pune-l din cand in cand pe burtica (dar numai cand esti de fata, si il supraveghezi), fa-i masaj cu ulei de plante, cald, pe burtica, canta-i, leagana-l, ia-ti un ham si mergi cu el ca maimitica cu puiul ei, fa-i baita calda,
-daca totusi si totusi plange,nu uita ca multi copii se linistesc in carut sau in masina... Si multi adorm dupa ce au plans cateva minute!
Vei vedea insa, vei invata sa ii deosebesti "plansurile"

Eu cred ca ati intrat amandoi intr-un cerc vicios de oboseala-stress-neliniste-dar, cu rabdare , blandete si calm, sunt SIGURA ca vei reusi!!!
Trimite-mi un Pm cu nr. tau de telefon, sa te sun maine sa povestim un pic, ok?

Te sarut, si CURAJ, esti puternica si vei reusi, eu stiu asta!!!

Mirunda

http://community.webshots.com/user/mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Je craqué, cum zic francezii, dupa ce am citit tot. Mai ales ca in acelasi timp il aud si pe el cum plange. Pai nu plange decat cand e cu sanul in gura, de dimineata de la ora 10, adoarme cateva minute si incepe iar. Sa sti ca, intr-adevar, la aer adoarme, si eu nu l-am scos decat in drumul spre spital si casa, si dormea ca un ingeras. El nu plange cateva minute, daca il las, plange ore. M-am luat dupa o puericlutrice sa-l las sa planga si doua ore, pana la masa urmatoare, si asa am facut de doua ori. Si a plans incontinuu.
Legat de lapte, Mirunda, crede-ma, Lulu iti poate confirma, ca vede, am prosoape in sutien, atat de mult imi curge, si chiar prin ele si pijama, gasesc patul ud cand ma trezesc (daca dorm), am lapte mult, mananca si el mult, am vazut cu biberonul acum cat a mancat, plus cat a supt pe langa si degeaba. Eu raman la ideea ca din cauza ca eu nu mananc deloc (pe bune, doar apa), nu este hranitor, ca nu vad cum poate fi hranitor doar din apa. Are culoare, dar e apa chioara cred.
Legat de rasfat, nu mi-e frica de asta, ca sa-l las sa planga, ci pentru ca nu mai pot, crede-ma. George munceste pana seara...Maine ies cu el cu caruciorul si ma voi forta sa mananc pana nu mai vomit.
Iti trimit nr pe PM.
Merci din suflet!

Oana si Seb
(10.01.2005)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu
http://community.webshots.com/user/sebastiengrigore

Mergi la inceput