Hallo Leute! Despre Germania:-)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Floare de Colt spune:

[quote]Originally posted by papadie
[:[/purple] CE MANÂNCÄ NEMTOAICELE DE E PLINA TZARA ASTA DE GEMENI?????????[/font=Comic Sans MS]

Papa, esti sigura ca sunt gemeni? Asa am crezut si eu ca Olanda este plina de gemeni, tot vazand carucioare duble. Apoi am constatat ca sunt frati cu varste destul de apropiate. Pe aici olandezii fac multi copii 2, 3, 4, la intervale scurte unul dupa celalalt, asa incat ajung sa plimbe cate doi copii intr-un carucior.
Ceea ce m-a frapat in Olanda, este faptul ca, copiii pana la varste destul de mari sunt transportati cu caruciorul. Am fost uimita datorita faptului ca eu traversam cu Teea tot oraselul nostru pe jos, aproape in fiecare zi(pana ne-am luat bicicleta) si nu intalneam nici un copil de varsta ei sau chiar mai maricel care sa mearga pe jos. Toti in carucioare. Partea buna a fost cand a inceput gradinita si educatoarele mi-au spus ca este singurul copil care nu se vaita ca o dor picioarele cand ies la plimbare.

Pupicei



Deschide poarta sufletului si vezi in tot ce te inconjura splendoarea lui Dumnezeu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Gemeni, clar, fara indoiala!!!
Aici lumile au cite trei copii cu virste apropiate (diferenta un an, doi intre ei...dar multi, ff multi gemeni).
Iti spun sigur maninca ceva cu concentrilä de gemeni
Aici oricum alimentele contin, printre altele acid folic...poate scapä pulbere de gemeni în ceva...aia imi bat capu' sa aflu în ce ...(nu ridetzi nu m-am gândit la ).
der Zwilling= geamän

päpä

Sä fim senini!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danab spune:

Fain, papa, imi place ce-ai scris!Olandezii nu-s asa de obsedati cu curatenia, da' va scriu eu mai incolo...

Dana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Päpädioara,nu stiu ce maninca dar ma voi interesa.
Sotul meu are peste 50 verisori primari,soacra mea are 13 frati care au in medie 3-4 copii.Din astia 50 exista 7 perechi de gemeni.

Relatiile parinti-copii sint mult diferite fata de Romania,adica copiii nu sint asa apropiati de parinti,sint invatati de mici sa se descurce singuri;majoritatea tinerilor dupa 18 ani numai locuiesc cu parintii,unii au deja un job,altii isi continua studiile dar si muncesc,nu e rusine sa faci orice ca sa cistigi un ban(de la meditatul altor studenti sau elevi, la spalatul veselei in restaurant sau baby sitter,taxi,etc).
Sotul meu este neamt si de cite ori vizitam familia lui sau prietenii,primele discutii sint despre job:cum iti mai merge,cum merge firma,ce profit a avut anul trecut,etc.Ulterior l-am intrebat pe sot si mi-a spus ca ideea generala aici este ca nu poti fi fericit daca nu muncesti,daca nu cistigi.
Ceea ce imi place foarte mult este ca parintii nu se amesteca in viata copiilor,le respecta deciziile chiar daca nu le convin.Asa cum a zis si Päpädioara,nu le place tiganeala,cearta si scandalul.
Sigur,parintii cu posibilitati materiale fac cadouri scumpe copiilor:limuzine,vile,concedii extravagante.

Da,transportul in comun este excelent organizat.
Eu am circulat mult si cu trenul si este excelent.Majoritatea trenurilor sint ICE(intercity expres)sau IC,sint noi,cochete,cu aer conditionat,cu grupuri sanitare impecabil de curate(exista si dusuri pt vagoanele de dormit)electronice(in fiecare vagon exista afisaj care arata viteza cu care circula in momentul respectiv-IC circula cu peste 200km/h ,arata ce statie urmeaza,daca sint posibile intirzieri).Exista si trenuri regionale la fel de curate si noi dar sint tot mai putine:cele mai multe circula in weekend cind exista posibilitatea sa cumperi un tichet de weekend(wochenendeticket)ieftin si sa circuli distante mari dar cu multe schimbari.
Transportul cu trenul este foarte scump dar exista posibilitatea sa iti faci un abonament(Bahncard)si apoi un an de zile platesti jumatate din pretul unei calatorii.Multi nemti prefera trenul pt distante mari pt ca este confortabil,evita aglomeratiile de pe autostrazi si ajung in timp scurt.De ex,socrii mei locuiesc cam la 1000km de noi si ajung in München in 6 ore ceea ce nu ar fi posibil cu masina.
Vagoanele sint impartite"pt fumatori/pt nefumatori",au spatii pt biciclete,bagaje mari.
Controlorii sint foarte politicosi si amabili,intotdeauna cu uniformele Deutsche Bahn impecabile.

Revin cu povestitul.
Cu drag,
Alina








Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Hai sa le povestim la fete cum e cu parjiturile in Germania:-)
Nu prea îti vine sa le manânci arata de parca-s decupate din reviste... Ornate, aranjate (sunt mari chitzibusari bucatarii nemti la capitolul asta). Noi avem o cofetarie lânga casa si mergem si ne uitäm pe geam cum fac präjituri si torturi Si intram în cofetarie si ne alegem dupa pofta inimii. La torturi poti sa cumperi unul întreg (da' n-are rost ca îs tshpe mii de feluri) sau poti cere câte o bucata (douä, trei...) din fiecare. Nu va ami spun ce aranjamente din zmeura, kiwi, portocale, munti de frisci si ciocolata pe acolo ca ma "revars". Pe urma sunt "prezel"-sii, renumitii covrigi nemtesti buni, calzi mmmm...Foietajele sunt delicioase si de o mie de feluri. Gata io ma dau batuta sa vorbeasca altcineva de "Wurst"-i:-)

päpä

Sä fim senini!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

si o glumita:

The European Union commissioners have announced that
agreement has been reached to adopt English as
the preferred language for European communications,
rather than German, which was the other
possibility.

As part of the negotiations, the British government
conceded that English spelling had some room for
improvement and has accepted a five-year phased plan
for what will be known as EuroEnglish (Euro for
short).

In the first year, "s" will be used instead of the
soft "c". Sertainly, sivil servants will resieve
this news with joy. Also, the hard "c" will be
replaced
with "k". Not only will this klear up konfusion, but
typewriters kan have one less letter.

There will be growing publik enthusiasm in the
sekond year, when the troublesome "ph" will be
replaced by "f". This will make words like
"fotograf" 20 per sent shorter. In the third year,
publik
akseptanse of the new spelling kan be expekted to
reach the stage where more komplikated changes are
possible.

Governments will enkorage the removal of double
letters, which have always ben a deterent to akurate
speling. Also, al wil agre that the horible mes of
silent "e"s in the languag is disgrasful, and
they would go.

By the fourth year, peopl wil be reseptiv to steps
such as replasing "th" by "z" and "w" by "v".

During ze fifz year, ze unesesary "o" kan be dropd
from vords kontaining "ou", and similar changes
vud of kors be aplid to ozer kombinations of leters.

Und efter ze fifz yer, ve vil al be speking German
like zey vunted in ze forst place....



Un an nou fericit!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Da, au nemtii si prajituri bune, si covrigi super (pana si Teodora mea e super inantata de ei ) si Wurst si bere.Dar per ansamblu bucataria germana este o catastrofa! Asta e parerea mea.Si cica aici, in Bavaria, se gateste mai bine decat in alte landuri.Nu stiu ce numesc ei bine da mie mi se face rau numa cand ma gandesc la combinatiile pe care le fac.De exemplu, mezelurile si branzeturile se combina cu fructe, nu cu legume ca la noi.Adica daca noua ni se pare normal sa mancam cascaval cu masline, lor li se pare firesc sa manance cascavalul cu struguri sau capsuni!
In fine, poate sunt eu mai pretentioasa, dar inca n-am mancat ceva specific bavarez si sa pot spune ca e bun.Una din mancarurile traditionale aici in Bayern este un fel de friptura de ente (rata) cu varza rosie si Kartoffelknödell (perisoare de cartofi..in traducere libera).Eu numai cand vad cotoarele alea de pe rata si imi vine sa o iau la fuga! Da nemtii n-au treaba! Dau pielea la o parte si mananca tacticos!Si inca ceva interesant : aici nu se mananca salata langa friptura (sau alt fel principal).Ei mananca friptura separat si salata la urma.
Käsekuchen (prajitura cu branza de vaci) este foarte buna.La fel si traditionalul Wurst (carnacior).Arata cam ca si cremvustii de pe la noi dar sunt facuti din carne de calitate, putin afumati si fff gustosi.
Si berea e aici f. buna.Toata lumea bea bere.Asta se cumpara cu lazile.Am impresia ca o beau in loc de apa.Si totusi n-am prea vazut oameni turmentati pe aici.Mai putin la Ocktoberfest.Dar despre Ocktoberfest va povestesc alta data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gianina-d spune:


Papädie sa sti ca te consider grozava ,te pricepi foarte bine sa descri cat de bine poti ceea ce e in Germania.Mi-a placut povestea cu Frau(vecina cu curatenia )voarte comica vecina mai ai.
Si eu am vecini dar nu sunt chiar asa rai. Sunt babe si pot sa ascut muzica mai tare si sa mai las uneori cainele sa latreiar cu curatenia nu am probleme fac daca am timp sau nu ,de fapt se si mentine,nu prea am ce face.Ce pot sa mai spun e ca si eu sunt nemultumitä cu euro,e nasol fata de marci,banii se duc ca vantul nu-i mai simti
Ati vazut ca deja au aparut ouä colorate pentru Pasti?
Germanilor le place intotdeauna sa fie primii,nu?
ok papa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Traiasca berea!!!

Se adună la Oktoberfest la München toti marii producători de bere din lume, fiecare în speranta că îsi va promova berea cât mai bine. La sfârsitul festivalului, se face o masă mare la care sunt prezenti toti marii bossi. Domnul Tuborg comandă un Tuborg, domnul Bittburger comandă un Bittburger si tot asa mai departe, doar domnul Guiniss comandă o Cola. Întrebat de ce nu a comandat o bere din productia proprie, el a răspuns: - Păi dacă nimeni nu vrea să bea bere, eu nu beau de unul singur ...


***Alba***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Papadie, esti grozava !!!Rad singura aici de un sfert de ora citind povestile tale... Vai de musakaua mea care-i pe foc acum, dar nu ma pot abtine sa nu va spun ca situatia cu gunoiul seamana izbitor de mult cu ce e aci in Tokyo (atata doar ca ne lasa sa punem toate sticlele la un loc, indiferent de culoare); in plus aici, nu ai voie sa duci gunoiul (daca stai la casa, pentru cei de la bloc au o camera speciala de gunoi) decat in anumite zile ! si stai cu gunoiul in casa pana vine ziua X (pt. cel care se arde de 2 ori/sapt., cel care nu se arde, sticle/maculatura/can-uri, o data/sap.). Vara e absolut cumplit, mai ales cu cel care se arde...
Se pare ca o sa venim si noi in Germania si ce spui tu e incurajator, adica deja stiu 1200 de cuvinte in germana !!! Coooool !

Pentru fetele din Bavaria, chiar te poti descurca cu engleza pe strada, la piata, la coafor, in metrou, etc. ????

Alba, te rog si eu sa ne spui despre sistemul german de invatamint !

Elena&Laura
Noi ne straduim sa-i invatam pe copiii nostri totul despre viata, cand de fapt ei ne invata pe noi ce este viata

Mergi la inceput