Bebelusi de noiembrie-decembrie 2004 (13)
Raspunsuri - Pagina 11
FELIS spune:
In legatura cu acel cont bancar. Maine se va duce sotul meu sa deschida un cont la care i se va da si card, la ING Bank.
Am vrut sa deschid la Raiffaisen cont dar nu am putut. Eu am 3 credite (garsoniera- la BCR; calculator- la Raiffeise, si masina de spalat- la BancPost). Cel mai multumita sunt de Raiffeisen, dar cand am fost sa deschid un cont mi s-a zis ca nu se poate ca am deja un cont si politica bancii nu permite. Am intrebat ca avand in vedere ca eu achit in permanentza rata la timp. va apare pe extras rata de credit? Mi s-a zis ca da, va apare. I-am zis functionarului bancar ca nu pot sa lucrez cu acel cont. I-am zis atunci motivul pt care vreau sa deschid contul si mi-au dat lacrimile acolo in fatza lui... Oricat am incercat sa ma abtin nu am putut. A plecat sa vorbeasca cu cineva si cand s-a intors a zis ca nu se poate alt cont. I-am zis ca nu il pot folosi pe acesta care e la un loc cu creditul pt ca vreau sa va arat oricand extrasele sa vedeti ce, cat si cand am scos. Sa va pot justifica oricand banii si aparand si rata la credit chiar daca eu o achit cash in termen, nu vreau totusi sa trezesc vreo suspiciune... Asa ca eu am conturi in lei si la BCR si in lei si in valuta, dar prefer sa fie totul foarte clar.
Gandacelu m-a sfatuit sa deschid la ING si asa am sa fac.
In concluzie un cont bancar voi avea sa va dau abia maine seara, eu neavand o banca ING pe langa mine.
Va multumesc din suflet si Dumnezeu sa va ocroteasca.
Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
Pozele noastre!
bumbacel spune:
quote:
Originally posted by Dena
unde e afisat contul?? Instruieste-ne si pe noi! Sa fie si unul in valuta pt cei din afara tarii...
Fetelor, ce fel valuta? Am impresia ca un cont nu poate fi decat pentru un singur tip de valuta. In EURO e ok?
Haideti sa hotaram repede, poate il deschide maine.
bumbacel ingerasului Tudor (9.12.2004)
Poze
irinaA spune:
Bits-si eu am avut probleme cu suptu zilele trecute.Cineva mi-a dat o idee ca ar putea avea afte.Astia mici isi baga manutele in gura si se zgrie de unde apar aftele.L-am dat cu glicerina boraxata si i-a trecut imediat.Daca tu nu ai vezi ce gasesti de dezinfectat, bicarbonat, permanganat pus in apa sau albastru de metil.Il dai prin gurita.La Ioana i-a trecut in aceasi zii.Bafta
Cu Ioana de 3 luni
Poze de la botez
http://pg.photos.yahoo.com/ph/angelairinab/album?.dir=/6d84
irinaA spune:
Felis-ca sa trimit eu obisnuies sa folosesc ordin de plata pentru care am nevoie de adresa.Prin transfer bancar transforma bani de vreo cateva ori si costa mai mult in functie de valoare.
Cu Ioana de 3 luni
Poze de la botez
Ele spune:
Bits, si a mea a facut zilele astea figuri la supt si acuma citesc ce a scris Irina. Stiam si eu de afte dar daca nu le vad tot e posbil sa le aiba?? sa o dau preventiv cu glicerina boraxata??
Eliza sa ne zici si noua ce zice doctorul. Pe mine ma intereseaza faza cu transpiratul mainilor si a talpilor.
Fetelor Denisa mea isi strange pumnii pana cand i se invinetesc. Mai face vreun bb ca a mea?? ca eu astzi m-am speriat cand am vazut ce manutze vinete avea.
Elena si bb Denisa (26 oct 2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/adelina_e2001/my_photos
irinaA spune:
Ele- nici eu nu am vazut daca are afte sau nu.IN orice caz nu sunt usor de vazut dar majoritatea bebelusilor fac de la lapte combinat cu cateva zgarieturi de la ungiutele lor fine care taIE FOARTE BINE.Este indicat si sa dezinfectezi sfarcurile cu glicerina boraxata din cand in cand sau sa il dai in gurita.Mama mea mi-a recomandat sa pun un grauntel mic de permanganat in apa si cu o bucatica de tifon sa il dau prin gurita.Daca am glicerina nu ma mai complic si l-am dat cu glicerina boraxata.
Cu Ioana de 3 luni
Poze de la botez
FELIS spune:
Am fost la cardiolog!
Fetelor... Tocmai ca ma intreba pe la ora 21 fara 5 Bumbacel cand merg la cardiolog. I-am zis ca mai intai sa fac rost de trimitere de la med meu pediatru sa fie analiza gratuita, si dr meu e maine dupamasa... Dupa ce termin de scris, ma gandesc sa sun totusi sa vad ce-mi zice. Sun, ii zic si din partea cui sun, ca am bb de 7 saptamani si are SD si malformatie a inimii... Maine nu putea (joi)..."Veniti in seara asta!" am zis ca glumeste, atat de convinsa eram ca omul e acasa. "Da vineri nu puteti?" intreb eu. "Nu pot nici vineri" Ma-m dezmeticit putin si am realizat ca omul nu glumea. "Deci pot sa vin in seara asta?" "Da" "Chiar daca ajung la ora 22?" (era ora 21). "Da" "Bine , vin" Sotul nu era acasa. Il sun si-i zic ca plec cu bb si in cea mai mare viteza ma imbrac si il imbrac, dau tel la taxi si la 21.50 eram la spital. Am asteptat cam un sfert de ora pana a venit dr sa ma ia din hol. Ajunsi la ecograf, am dezbracat pe bb (am ajuns ... tot la ora de alaptat!) si dr a inceput sa-i faca ecografia care a durat cam 45 min, in reprize de 15 min. Bb dadea din manutze, deci i-a imobilizat manutzele. A stat el cu ochii pe pereti cam 20 min dupa care a inceput sa planga. Pt ecografie bb trebuia sa fie linistit. I-am zis ca era ora de masa. "Pai datii sa manace" zice cand a vazut ca nu tace. Ma ridic si ii zic"Pot sa folosesc chiuveta sa am spal?" S-a uitat lung la mine : "Ii dati san?" "Da" S-a uitat lung la mine si a renuntzat la idee, a zis sa continuam eco ca bb intre timp tacuse. Tot a mai inceput sa planga si au urmat alte strategii "Aveti un deget liber sa i-l bagati in gura?" - a doua oara cand aveam impresia ca rade de mine, dar era chestie serioasa. M-am spalat pe maini si i-am bagat varful unui deget in guritza. A functionat si asta pt putin, dar daca a vazut dr ca tot incepe iar sa planga a cedat "Datii san" Asa ca l-am luat pe bb si i-am dat san cam 15 min, dupa care ne-m continuat eco. In timp ce-l alaptam l-am intrebat ce a vazut pana atunci si care e parerea lui. Mi-a zis ca are o gaura in inima (nu doua cum se astepta!?) destul de mare (9 mm), dar care se poate opera, insa de urgentza, ca se accentueaza in timp. Asa a zis de urgentza incat am crezut ca urgentza inseamna saptamana viitoare. Cu operatie se remediaza. Operatia se face si la noi in tzara, sau in strainatate. L-am intrebat cat costa operatia. Mi-a zis ca teoretic, nimic, e doar shpaga, si dand din cap nu prea convins, "Da s-ar putea... si fara!... Iar afara... imm... se poate rezolva si acolo". Tot in timp ce-l alaptam l-a sunt pe mobil si dr la care am fost diminetza si discutau de Mihai. Dr de dimineatza din cate am intzeles il intreba daca a diagnosticat bine, si el i-a zis ca da, doar ca gaura e mai mare.
A mai urmat inca o tura de eco si in final (cand au mai intrat 2 pers cu un bb) mi-a dat o reteta pe care sa i-o iau lui bb,, mi-a zis ca pe cat posibil sa nu-l mai alaptez la san, deoarece el isi consuma energia la supt in loc sa puna pe el si e vital sa ia in greutate. Mai bine sa ma mulg si sa-i dau cu biberonul. Mi-a zis si sa ii bag o masa pe zi de lapte FMS (voi ati auzit de laptele asta?). Mi-a zis sa vin timp de trei luni , lunar la control si apoi vedem ce facem cu operatia. "Pai am crezut ca e urgent!" zic eu. Noroc ca citisem povestea lui Crig 72 si am intzeles ce a spus in continuare: e atat de urgent ca ar fi trebuit operat "ieri!", dar pe de alta parte nu poate fi operat daca nu ia in greutate. Deci cu cat trece mai mult timp, cu atat scad sansele, dar perioada de asteptare se scurteaza in functie de cat de repede ia in greutate. Efectele malformatiei vor incepe sa se vada (apreciaza el ) cam in 2-3 luni. A zis ca ma suna el sa ma cheme la control, dar daca e ceva pot sa-l sun si eu, sau mai bine sa-l sun peste 2 saptamani sa ii spun cum raspunde la tratament.
Am scos 500.000 lei sa ii dau, dar nu i-a acceptat. M-a intrebat daca i-am dat doctorului care m-a trimis la el si i-a zis ca NU, "Pai mie de ce imi dai?".
Deci astazi am fost la doi doctori nemaipomeniti: draguti, atenti, zambitori si care nu au acceptat shpaga!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Multumesc la toata lumea ca ma ajutati si va rugati pt mine!....
Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
Pozele noastre!
bumbacel spune:
Felis, esti tare curajoasa...Ma bucur din suflet ca ai fost, de acum sti ce-i de facut.
O sa fie bine, ti-am mai zis si repet .
Trebuie sa ai grija si de tine, sa mananci bine, sa te odihnesti pentru ca Mihaita are mare nevoie de mamica lui curajoasa.
Te pup
bumbacel ingerasului Tudor (9.12.2004)
Poze
bits spune:
FELIS bravo,bine ca ai fost si la cardiolog.papa bine,odihneste-te sa nu-i transmiti energii negative micutului.
ELE si al meu isi strange pumnii pana se fac violeti,cu precadere la mana dreapta.
IRINA merci mult.aftele sunt niste puncte mici albe,localizate pe gingie?
octy,KEN(1nov 2004)
http://photos.yahoo.com/octyb
mamaluidavid spune:
Buna fetelor,in primul rand vreau sa va multumesc la toate pentru urarile de bine si pentru felul in care ne-ati primit printre voi,imi pare tare tare rau ca nu v-am gasit mai devreme,dar niciodata nu e prea tarziu.
Felis sa stii ca sunt si eu alaturi de tine si ca ma rog pentru puiutzul tau.
Pe 25 am facut si noi ca un fel de botez,ma rog nu este botez dar am fost la templu si s-a rugat pentru David,nu prea am inteles eu dar am facut-o pentru David si pentru familia sotului,oricum in luna mai o sa venim in RO si o sa facem botez si acolo.
Dupa templu am fost la doctor pentru controlul de 1 luna,totul este foarte bine cu bb,si operatia mea arata super bine,totul este in regula.
Dupa ce ne-am intors de la doctor puiutzul meu a dormit mult,de papat a papat dar nu ca de obicei dar m-am gandit ca din cauza oboselii.Seara cand s-a trezit l-am pupat pe frunte si mi sa parut foarte fierbinte asa ca i-am luat febra .AVEA 38.8 C !!!!!!! Imediat l-am pus pe sotul sa sune la spital si de acolo ne-au spus sa ii punem compresii cu apa rece pe frunte. Pana dimineata febra i-a scazut dar oare de ce a facut febra?
Nu stiu,poate exagerez eu dar cei de la spital mi se par atat de superficiali,nu sunt prea multumita,as vrea sa-i schimb. De exemplu cand am fost marti la spital i-am spus doctorului ca ma doare bratul rau,de cand faceam perfuzii in spital ma doare si acum mi s-a facut ca un fel de galma tare care ma doare rau cand o ating;iar el mi-a spus ca nu se poate sa ma doara de la perfuzie si nici macar nu s-a uitat sa vada ce am. Iarasi cand i-am spus ca puiutzul meu da afara cam mult mi-a spus ca nu este numic fiindca a luat in greutate.
David de cand s-a nascut da mult afara,cand eram in spital l-a cosultat doctorul sa fie sigur ca nu este ceva grav si mi-au spus sa il pun sa doarma prima ora pe burtica si dupa aceea sa il intorc pe spate.Am facut asa si a mers dar dupa vreo 2 saptamani nu a mai vrut in nici un fel sa stea pe burtica. Asa ca acum doarme pe spate si din cand in cand da afara.Asta nu ar fi ingrijorator,cand da nu da mult dar de 2 ori a dat in jet si mult de tot,de am crezut ce-i mai rau. Cand a dat in jet prima data am sunat la spital si iarasi ne-au spus ca nu are nimic,ca a dat pentru ca a papat prea mult(120cc la 3 saptamani).
Sunt eu prea prapastioasa?
Imi cer scuze ca am scris asa mult dar am simtit nevoia sa ma descarc.
Stefania si David
http://www.babiesonline.com/babies/d/davidel/