Endometru, ovulatie, temperaturi si ALTELE (5)
Raspunsuri - Pagina 12
Chi spune:
Va rog lamuriti-ma si pe mine, ca sunt intr-o mare trilema .
La eco ziua 11, aveam un folicul amarat de 14mm; in ziua 13, individul crescuse (???) la 19mm, iar dr zice ca maine sau poimaine ovulez .Eu am ciclu de 26-27 zile, de un an, iar ovulatia fix la 12-13 zile, si tocmai imi plangeam de mila, ieri,ca foliculul meu e mic si pipernicit, caci eram sigura ca azi ovulez. Inseamna ca faza luteala e naspa ? Si ca degeaba il omor pe sarmanu' omu' meu, in zile acelea ?!
Am citit undeva, dar nu mai stiu unde, ca se poate ovula si cu foliculi sub 19-20mm. Nu sunt f sigura.
Dar plansul de-abia acum vine : am test postcoital negativ,
iubitului meu sot, sunt precum stapanul, adica niste zapaciti si aiuriti notorii, se invart in cerc si nu nimeresc drumul. Adica sunt in numar oarescum suficient, numai ca nu prea o iau din loc.

Si eu care mi-am mai facut tampenia aia de HSG, alaturi de un card speriat, de femei, parca eram duse la abator !
Nu doare si nu regret, caci, vorba Catalinei, am mai bifat ceva de pe lista.
utocatalina spune:
Chi si eu am niste ? de pus doctoritei cu privire la faza luteala...pentru ca si eu cred ca sunt destul la limta cu ea..cam 12 zile si ma gindesc sa nu fie vreo lipsa de progesteron...si in cazul meu rusii vin la 26-27 de zile si ovulatia se produce prin ziua 13-15...ea am facut eco in ziua a 10...si aveam un folicul de 17 mm...daca zici ca a avut 14 mm in ziua a 11, iar in ziua a 13:19 mm, ma intreb atunci cum e cu crescutul foliculului cu 1,5/zi? eu zic ca la capitolul asta lucrurile stau bine...ramine de lamurit traba cu durata fazei lueale sa nu fie sub 12....vestea nu tocmai buna pe care ne-o dai e legata de TPC ca este negativ...pentru ca cred ca te asteapta inseminarea in cazul asta...Ai vorbit pe tema asta cu doctorul tau? Pupici...
Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata
ariadna33 spune:
Maaaama, ce cresc foliculii la tine, CHI! Eu as zburda de fericire daca mi-ar creste asa!
Chi spune:
Daca copilul l-as face singura, as zburda si eu ! Da' mai e si respectivul domn, care taman bine, mi-a facut figura. Eu nu inteleg ceva :el inca nu a facut spermograma iar dr, in urma TPC, mi-a zis ca glera este bunicica dar spermatozoizii au miscari pe loc, nu de inaintare.
Pai nu as putea sa-l indop mai intai pe sot cu medicamente (daca exista) si apoi , daca nu au efect sa trec la inseminare ?
Nu are cum face luna asta spermograma, dar dupa rezultatul de la TPC inseamna ca are astenospermie ? Ca nu mai am rabdare ...
Am senzatia ca ma invart in cerc. Si pun pariu ca daca ii iese spermograma bine, imi apare mie vreo "bucurie".
ariadna33 spune:
Io credeam ca daca TPC este negativ inseamna ca glera impiedica pe bietii
sa se ia la intrecere si ii ameteste chiar si daca este vorba de normospermie 
Tonnia spune:
Chi, stii ce mi-e neclar? De unde stie ca ovulezi maine-poimaine? Poate ovulezi azi. Folicul de 19 este suficient si-atunci nici faza luteala nu este asa scurta. Cu miscarile atipice nu stiu ce sa spun, ma gandesc ca poate nici glera ta n-o fi extraordinara imediat dupa HSG. Eu cred ca trebuie repetat. si neaparat o spermograma.
Tonnia spune:
Si eu stiam la fel ca TPC negativ inseamna glera aiurea. Nu-mi suna bine rezultatul tau, in sensul ca nu prea am incredere in el.
monval spune:
Cine ma poate lamuri si pe mine intr-o problema?Este neaparat de temperatura de 37 grade ca sa ovulezi, sau se poate ovula si la 36,6 .Mi-am luat temperatura in fiecare dimineata dar nu am ajuns sa am 37.In ziua 13 am avut un folicul de 18mm de aceea sunt in ceata cu aceasta problema.LAMURITI-MA VA ROG CA NU MAI STIU CE SA CRED.
MULTUMESC
Tonnia spune:
Nu este obligatoriu sa ai 37 sau sa depasesti 37. Importanta am inteles ca este o mica crestere, macar de 0,2.
camypro spune:
Fetele, recomandati-mi si mie o policlinica pt un consult ginecologic, nici prea scump dar nici de doi lei. merci