In pat cu bebelusul? pro sau contra?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Emi si mami spune:

Parere si experienta personale - repet, personale:

Emi doarme singurica si, imi pare rau sa le contrazic pe mamicile care cred ca trebuie sa doarma cu bb ca bb sa fie increzator si fericit, dar a mea asa este si fara sa doarma cu noi, la fel ca David. Nu i-e frica de nimica si e toata ziua cu gurita pana la urechi.
Slava Domnului, nu-i lipseste dragostea din nici o parte. Si da, ocazional, mai doarme cu noi.

Pai nu stiu daca secretul nu e cumva dragostea, mai mult decat locul unde doarme bb...

Parerea mea: fermitate fara rigiditate. Cand bb se naste, el incepe sa invete regulile acestei lumi, ca noi toti, cand mergem intr-un loc necunoscut. Si pe multe le ia ca pe axiome care nu il deranjeaza deloc, daca e inconjurat de dragoste si parintii ii arata ca e fireasca regula respectiva. Oare noi nu facem la fel?

Prea multe mamici se streseaza cu probleme existentiale - aoleu, daca nu doarme cu mine o sa iasa asa si pe dincolo, nu pot sa-i rezist, ma gandesc eu mai incolo, nu am nici un ajutor, etc.
Tot respectul pentru mamicile care se ocupa singure de bb. Trebuie sa le fie tare greu si nu vreau sa minimalizez acest lucru in vreun fel. Nu ca bb nu ar merita. Pe mine ma ajuta tati (este avocat si nu are program fix), pentru ca eu am f mult de lucru (lucrez frecvent pana la orele astea).

Dar, daca bb invata ca are locul lui/ei, iar parintii nu refuza sa doarma cu el/ea din cand in cand, deci lumea lor nu este inchisa si inaccesibila, bb va fi ok. Cand e bolnavior, da, e bine sa dormi cu el, ca sa se simta protejat.

Eu si tati ne luam in brate si ne pupam si Emi vine la noi si cere si ea , asa ca o luam in brate si ne pupam toti trei - ba intre noi, ba noi pe ea, ba ea pe noi.

Cineva spunea pe forum ca tati ar trebui sa se obisnuiasca cu situatia. Cu alte cuvinte, sa taca si sa inghita si sa ne mai lase in pace, pe mine si pe bb... Pai, fetelor, voua v-ar placea sa vi se impuna asa ceva? Cu tati e mai complexa problema dpdv psihologic decat cu bb, credeti-ma. Un cunoscut spunea ca cea mai mare incercare a vietii lui de adult a fost sa-si vada sotia transformandu-se in mama. Fara comentarii. Si, daca v-ati maritat din dragoste, mai conteaza si el pe undeva...

Pe de alta parte, fiecare familie isi are regulile ei si eu le-am expus doar pe ale noastre. Si nu mi se pare ca Bunny a categorisit pe cineva, daca imi permiteti aceasta opinie.

Mi se pare perfect normal ca mami care lucreaza toata ziua sa vrea sa doarma cu bb ca sa-l simta aproape macar noaptea. Nu cred ca e nici o nenorocire. Apropo, unde e tati? (doar de curiozitate, FARA IMPLICATII).

"DE MENTIONAT ca si tati adora sa dormim toti, si daca ar fi dupa el, am dormi asa mult si bine..." Bravo!!! Daca tii seama si de sentimentele lui tati, e minunat, indiferent ce solutie vi se potriveste.

Fara sa vreau sa jignesc pe nimeni: nu stiu daca e pentru binele copilului sa-l culci cu parintii sau la el in camera. Eu cred ca bb nu-si face atatea probleme de constiinta. E bine sa-i oferi cat de multa dragoste, fara sa-ti neglijezi sotul si celelalte responsabilitati. Solutia concreta? Fiecare o alege pe cea care i se potriveste.
Va pupam,

Emi si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Emi Intr-adevar, dragostea e cea mai importanta. Uite, acum ma uit cum ingerasul doarme cu tati si mi se umple sufletul de bucurie.

Oana si Seb
(10.01.2005)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu
http://community.webshots.com/user/sebastiengrigore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexandra30 spune:

Eu sunt pro, dar fiecare decide cum doreste. Eu personal nu as putea sa-l las singurel sa planga in patutul lui numai pentru ca asa zic nu stiu ce psihologi sau pentru ca asa functioneaza mai bine viata intima (de parca nu ar exista si alte locuri, poate chiar mai interesante ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

emi, si eu tot asa ma gandeam... atta timp cat are un spatiu al lui, chiar dacae oltul camerei unde e pus patutul, e ok. daca seara mami sau tati ii spun o poveste, il invelesc si-l saruta de noapte buna, e cam la fel cu a-l tine toata noaptea in brate.

de acord si cu taticii sensibili... de curand am pierdut o sarcina, stiu cum m-a afectat pe mine, dar tati nu mai vrea sa dezlipim patutul de pat... vrea ca andrei sa stea cu noi. nu stiu cat l-a afectat pe el povestea asta trista, dar eu cred ca destul de mult... mai ales daca a aparut reactia atat de puternic. asa ca tatii simt si ei, chiar daca nu arata! si uneiro sunt atat de sensibili, iar noi ii credem "sexul tare". trebuie tinut cont si de ei, ca doar sunt oameni, nu trebuie sa se resemneze! si asa trebuie sa accepte ideea ca fiinta aia mica e pe primul loc, inaintea lui... sa-i ceri si mai mult ....

Cristina si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emi si mami spune:

Fetelor, .

Mergi la inceput