Mamici de ianuarie - februarie 2005 (80)
Raspunsuri - Pagina 3
NewMami spune:
Kita, scuza-ma ca te abordez si eu, o mamica de 20 saptamani care va urmareste cu sufletul la gura ca sa mai afle si ea una alta ce-o asteapta. Am si eu o intrebare: La capitolul fructe sunt permise: capsunii, ciresele, pepene rosu, zmeura, coacaze?
Sper ca nu te superi si daca stii raspunde-mi. Eu mananc foarte multe fructe de acest gen acum si vreau sa stiu daca mai sunt indicate dupa aceea.
Multumesc.
Sunteti niste super mamicute, va admir pe toate si am invatat o gramada de la voi dar cel mai important lucru care ma face sa ma simt mult mai increzatoare este curajul vostru la nastere si dupa aceea. Sincere felicitari inca odata.
http://img.photobucket.com/albums/v236/NewMami/100_1586.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v236/NewMami/100_1583.jpg
kita spune:
New mami si eu m-am intrebat daca sunt permise capsunile si pepemele rosu, caci si mie imi plaaac.
S-ar putea insa sa nu se permita capsunile (sunt cam alergice)-si tinand cont de faptul ca nu sunt permise "fructele cu par" gen caisele, kiwi;Apoi nici fructele mai diuretice nu sunt permise, iar pepenele rosu se afla printre ele...
Insa asta este numai parerea mea personala, neavizata de nimeni, dar pana prin mai -iunie-iulie cand este timpul lor , putem sa ne interesam.
Pana nasti insa, si daca organismul tau le tolereaza poti sa mananci de toate,
Pe de alta parte am citit ca daca mama a manacat orice in timpul sarcinii, inclusiv ceapa si usturoi, deci le-a tolerat organismul, si nu au avut nici o problema de la ele, si micutul-micuta le va consuma cu placere- din laptele matern.
Dupa cum vezi parerile sunt destul de impartite, banuiesc ca ai mai intrat si pe alte topicuri si ai vazut ca multe mamici ce alaptau in primele luni au consumat si carnati acum de sarbatori, iar puiutii lor nu au avut nimic.
Asa ca teoria ca teoria, dar practica o sa ne OMOARA!
Sarcina usoara in continuare, si un bebe linistit in burtica!
Kita(Alina) si Samburasul vioi de 37 de saptamani
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinasalavastru/my_photos
Amaya spune:
Buna dimineata burticute...va doresc o zi minunata!
Oana si Crinuta, aveti incredere ca Dumnezeu va avea grija de puiutii vostrii si se vor face bine cat mai repede...
Simona, ma bucur ca mai scrii si tu din cand in cand chiar daca mica printesa (fiindca arata ca o printesa in patutul acela) te tine ocupata...o sa te sun cat de curand, sper ca n-o sa te prind intr-un moment nepotrivit, fiindca eu cam am bafta asta sa fiu inoportuna...
Eu am luat-o pe urma fetelor care au avut probleme acum ceva timp si mi-am scrantit glezna, care este umflata si nici macar nu pot sa pun piciorul in pamant de durere...dau cu Voltarene cu sfintenie si sper sa treaca...
la mamici si burtici
Oana si comoara 36+ sapt
pufymic spune:
Buna fetelor!
Spuneti-mi va rog, stiti cumva ceva de Rachel Owen? Cum se simte? A nascut??
Multumesc.Pupici la toate si la bebici
Ioana si bebe Alesio (08/10/2004)http://alesio.shorturl.com/
Ancade spune:
Buna dimineata fetelor,
Am o nedumerire;primul copil l-am nascut la 33 sapt si 4 zile , s-a rupt apa pur si simplu la 33 si 2 zile si peste 2 zile au inceput contractiile si am nascut un baiat de 2.620 kg.
Azi intru in 35 sapt (cu al doilea copil)si de azi noapte am ceva dureri suportabile in burta;simt ca se face tare de tot(era tare de cateva sapt) si apasa rau de parca s-ar rupe, apoi se calmeaza;in timpul noptii a fost la interval de 2-3 ore; acum e cam la 10-15 min.Sunt ca un fel de crampe, dar nu fff dureroase insa iritante.
Nu cred sa fie dureri de travaliu insa ma ingrijorez, desi tare as vrea sa nasc mai repede;la 32 sapt si 4 zile avea 2.200 kg deci acum ar trebui sa fie in jur de 3 kg zic eu.
Ati trecut prin asa experienta? la cat timp dupa asta ati nascut? Cand o veni sotul il pun sa sune la spital(eu din cauza limbii nu vreau sa inteleg ceva gresit sau sa nu priceapa ei exact ce am de spus).
Numai bine,
Anca
35sapt si Vladimir(21.08.2001)
gabi.i spune:
Anca eu zic ca daca aceste dureri se repeta la intervale regulate si din ce in ce mai scurte sa-ti suni sotul si sa mergi la spital.Mult noroc si sanatate.
I.G.
kita spune:
Amaya ai grija de tine si de puiut. Ai grija si cu voltarenul acela. Eu am avut dureri inghinale vreo doua saptamani(cam prin saptamana 24), caci bebe imi apasa pe niste nervisori din zona respectiva, dar dr. ginecolog mi-a spus sa ma dau cu Voltarenul acela, insa cat mai rar (maxim de doua ori pe zi si cu o cantitate mica); Acum nu stiu daca mi-a recomandt acest lucru si din cauza zonei de aplicare, insa citeste mai bine prospectul acela; daca nu il mai ai il caut eu si ti-l scriu;
Despre Rachel stiu ca am vorbit cu ea marti (pe 18.02)si va veni in Bucuresti cam pe luni, la Municipal. A spus ca imi da un mesaj pe mobil si o sa dau mai multe detalii atunci. Oricum este bine pentru ca deja este si ea in 36 de saptamani si cateva zile, iar marti intra in 37 de saptamani, iar ce a fost greu cu sarcina aproape ca a trecut.
Simona e o dulcica printesa ta! Si mi-a placut si palatul ei!
Lali ce mare si frumusel s-a facut micul blond!
Oana te asteptam acasica! Am o prietena , al carui baiat este mare acum, este in clasa Ia deja, insa ea a nascut in Bucuresti si la cateva zile dupa nastere a plecat cu sotul ei in Franta (au stat o perioada la Cannes si apoi s-au mutat la Paris), insa cu copilul ei in permanenta au avut probleme cu bronsite si raceli si alte complicatii asa ca ea s-a intors cu baiatul in tara, s-a chinuit mult cu el ca a ajuns sa-i monitorizeze respiratia facand copilul astm si tot felel de rinite alergice; ti-am scris chestia asta nu ca sa te inspaimant, pentru ca ea este totusi un caz particular, ci ca saiti spun ca prietena mea este convinsa ca a patimit asa ceva numai din cauza climei din Franta. Sa-mi spui parerea ta privind clima! Dar mai intai sa aud ca sunteti sanatosi!
Crinuta pana la urma te-ai programt la clinica aceea privata de pe langa Mihai Viteazu, la Dr. Luminita? Cum se simte Rayan?
Adita nici o veste de la tine? Ultima data stiam ca nu se simtea bine Antim; Cum te descurci cu toti?
Anca pai inseamna ca ai un bebe bine dezvoltat; la mine baiatul avea la 29S si 1 zi abia 1,3 kg, si nu cred sa mai fi luat in 3S si 3 Zile un kilogram, desi m-as bucura sa stiu ca asa s-a intamplat. Ai grija ca s-ar putea sa fie numai false contractii de travaliu. Roga-te sa stea cat mai mult in burtica, si sa se faca si mai mare (nu uita ca asa are masa si casa gratis, fara eforturi mari din partea ta).
Kita(Alina) si Samburasul vioi de 37 de saptamani
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinasalavastru/my_photos
Lali spune:
Kita, multumim de compliment
! Ce mare dreptate ai cu "casa si masa gratis, fara efort". Profitati de timpul ramas
, odihniti-va si iesiti in oras...
Oana si Crinuta, sanatate pentru puiutii vostri. Ne gandim la voi.
bebe Dragos si mamica Lali
http://community.webshots.com/user/laurastoica100
"Daca ii judeci pe oameni nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza
Leta spune:
Fetelor, stiti ceva de analizele care se fac bbeilor in maternitate? (cu singe luat din calcii). Ce reprezinta?
Leta
dr. tutunaru - elias
Want my life back...
Amaya spune:
Kita, multumesc...in legatura cu Voltaren-ul am sunat medicul inainte si mi-a spus ca nu este nici o problema...acum sper sa si treaca
Oana si comoara 36+ sapt