de cite ori?

de cite ori? | Autor: MadalinaM

Link direct la acest mesaj

Fiindca in zona asta se face totul calculat si bine documentat stiintific am si eu o intrebare strict medicala voi la ce interval in perioada fertila?
Statistic cei mai multi spun la 2 zile. Totusi cineva mi-a spus ca la 3 zile e mai bine, ca in rest e doar lichid spermatic si mi s-a aprins un beculet(n-am rezistat tentatiei sa nu va spun si voua)
3 zile e si perioada de abstinenta ceruta la analiza spermogramei sau la inseminare.
Dar la 3 zile???... poti sa stai linistit cind stii ca timpul trece si tu numeri?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

2zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salomea spune:

Depinde, zic eu, si de spermograma sotului. Daca baieteii sunt multi, calitativi si mai ales vioi, nu trebuie sa va stresati prea tare cu chestiunea asta. Dar daca situatia nu e prea roza, intr-adevar, 3 zile ar fi ideal. Ca sa fii linistita ca nu pierzi momentul, fa-ti o monitorizare (cea mai sfanta) sau fa niste teste de ovulatie. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Trei zile mi se pare deja prea mult, poti sa pierzi momentul ovulatiei, ideal este la 2 zile ca sa aiba timp gigeii sa se maturizeze (de parca ar face-o vreodata), unele cupluri au reusit si cu prestatii zilnice...e nevoie doar de unul mai tupeist
si lichidul spermatic apare la fiecare erectie ca lubrifiant alcalin al canalului pe unde circula sperma.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaniaau spune:

Am citit de curind pe forum un program la 2 zile din ziua 8 pina in 20, iar in perioada ovulatorie 3 zile la rind.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

o zi da o zi ba din ziua 8 (sau 10) pana in ziua 18 (sau 20)

bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Fetelor, eu nu inteleg, pai daca tot prestam asa ca la 18 ani, de ce trebuie sa mai masuram temperaturi, mucusuri si toate cele. Verificam o data sa avem ovulatie, de principiu, si gata prestam, si macar eliminam o parte dintre stresuri. Sau invers, masuram, verificam si prestam de vreo doua ori si bine! Nu? Eu chiar pe toate nu pot sa le fac!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina7 spune:

Antonia, aici depinde de fiecare ce intelege prin stres. De exemplu eu consider mare stres bagatul termometrului in fiecare zi si a manutei ca sa studiezi nu stiu ce si nu stiu cum......e mai fun zic eu prestarea din 2 in 2, mai ales ca celelalte chestii te mai inseala, si tu astepti linistita ziua 12 sa zic sa "evoluezi" atunci la aparat, si de fapt mama natura a hotarat ovulatia in ziua 10 din anumite motive.
cel mai cinstit ar fi si una si alta, deci si monitorizat si prestat la 2 zile, o luam prin "invaluire" pe 2 cai......dar cine are nervi pentru toate, cum bine spui.

Sorina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Da, exact, treaba cu degetele la prins de mucus, pentru mine e prea de tot . Sa fie la el acolo! Cu termometrul, asta e prima luna cand incerc si mai am putin si clachez. Mai ramane cu prestatul. Dar nici asta nu-mi convine cand e dupa program. Parca eu as fi barbatul!

Citeam despre o tipa care de 1 an incerca o zi da, una ba, iar in decembrie 2004 a zis pauza o luna, de Sarbatori! Au prestat o singura data in noaptea de Anul Nou, in toaleta prietenilor la care erau invitati. Bineinteles ca nu a ramas culcata. erau beti crita dar au zis sa-i prinda anul prestand! A ramas atunci. Ha!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

mortala faza tonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Eu prestez la 2 zile in perioada fertila...iar inainte de ovulatie, in ziua ovulatiei si a 2-a zi....in fiecare zi....la sugestia doctoritei...incerc pe baza termometrului sa vad cind are loc ovulatia..si desi imi iau temperatura doar de 2 luni...in general am bifat ziua ovulatiei...

Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata

Mergi la inceput