Bebelusi de sept-oct 2004 (13)
Raspunsuri - Pagina 4
frosa spune:
Buna,
dixie apropo de decalotare. La primul baiat dr. mi-a decalotat puta exact ca la tine si in 2 zile nu mai avea nimic. Dupa trebuie sa o speli si decalotezi tot timpul pt ca altfel se lipeste la loc. La cel mic nu am mai procedat asa, am decalotat-o usor usor la fiecare baita si suntem aproape gata. Exista o crema speciala in germania care se foloseste pt o decalotare mai usoara (nu stiu cum se numeste dar a folosit o prietena de-a mea si a avut succes). Este drept ca unii doctori nu recomanda decalotarea dar noi am preferat acum decit mai tirziu cind este mai mare si simte altfel.
ionella3003 despre ce indemnizatie este vorba? Se dau bani in plus fata de cei 6.000.000 lei in CIC?
tyaa sa stii ca nici al meu nu tine spatele drept si are 4 luni juma'.
Va pup si mai vorbim ... a ... ce zi frumoasa azi ... si friguroasa.
Apropo, bebelusii vostrii dorm afara? ca al meu cum da cu nasul de aer a si adormit.
crini spune:
Vad ca voi tot vorbiti de diversificare. Eu nu prea am ce sa zic, pentru ca nu vreau sa incep inainte de 6 luni
Mihaela, dar tie cate kg ti-au ramas? Ca din poze nu se vede ca iti trebuie dieta.
Andrei isi baga in gura ambele manute si saliveaza intr-una. Cred ca se pregatesc primii dintisori. M-am uitat si parca asa zice ca se vede ceva alb pe locul incisivilor. Cam cat timp trece pana apar?
Lui cel mai mult ii place sa se joace cu noi cei din familie. Nu il incanta prea mult jucariile, iar la cele cu muzica chiar plange
Se joaca doar daca are pe cineva langa el care sa-i vorbeasca, sa-i arate jucaria, s-o actioneze. Cum pleci de langa el incepe sa protesteze.
E un sociabil.
LiliaToma spune:
Buna fetelor!
Noi nici acum nu minca mai bine. Am incercat si la 4 ore si la 4 ore jumatate. Nu trecem de 100 ml intinse pina aproape la o o ora si gata.
Ca si bebelina ta, Elyanne Amelia a luat foarte putin in timp de 3 luni jumatate a luat 1900 g deci suntem tot pe acolo. A ta in 3 luni 1 luat 1600 cam.
Numai ca a ta o vezi ca manica dar eu pe a mea nu. Ea nu se streseaza deloc, ride nu cere de mincare.
Acum e un pic racita, de ieri se manifesta. Am fost la medic si ne-a dat cite ceva.Sper sa treaca cit mai repede. Cred ca i-a trecut de la noi ca si noi suntem raciti. Incercam tot felul, merci ana_a de sfaturi( parca tu mi-ai zis de ceai de lamiie si oscci... ala ca nu stiu cum ii zice).
Am luat, desi ma durea inima sa dau 200 mii pe un medicament dar important sa treaca. Acum umblam amindoi ca dr-ii cu masti prin casa iar Amelia se uita foarte mirata la noi cind vorbim cu ea asa
Mihaela, eu cred ca fata a vomitat ca i-ai dat prea mult.
Eu cind am inceput sa ii dau lapte praf intr-seara am gresit si i-am dat cit a vrut ea nu cit trebuia si am patit la fel.
Pe urma am luat-o iar de la inceput cite putin, putin pina am ajuns la cantitate mai mare.
De mincare doctora a zis indoap-o cu orez sau cereale atunci.
de parac pe mine ma intereseaza sa o indop pe mine ma intereseaza sa manince.
Eu am auzit ca unele mamici le dau vitamina INFANT FORMULA de la Fitness California( scuze de reclama).Cica sporeste pofta de mincare si are si substante nutritive.A zuzit cineva de ea. Am vazut pe site-ul lor ca e 13 dolari. Cum e destul ed scumpa vreau as stiu daca are efect macar.
Eu ii pun cereale in bibereon ca sa mi-a zis sa incep dr. de ce nu se poate, Anamari?
Pupici
Lilia si printesa ei Amelia
dixie spune:
Fetelor, mai ales Marimar,
despre decalotare mi-a spus pediatrul de la inceput ca trebuie facut... eu am vorbit si cu tati care e mai in tema ;) si ar fi mai multe motive...
1) decalotarea e bine sa se faca mai devreme... pt. ca copilul uita... daca o faci cand e mai mare, il doare, percepe etc... asa el acum plange un pic la pipi, mi s-a spus ca in 2 zile nu mai are nimic dar eu sunt mama si mi-e mila de el ce sa-i fac
2) igiena ar fi al doilea motiv. cand l-a decalotat avea acolo putina smegma pe care a curatat-o doctora. copilul trebuie spalat si acolo (asa zice si tati) f. bine pt. ca altfel pot aparea infectii... dovada ca era acoperit complet si totusi nu era curat 100% inauntru
3) tati zice ca se dezvolta mai bine daca e decalotat... sa nu ramana mic altfel ;). nu e gluma.
per total eu sper ca am facut bine, vreau doar sa-l ingrijesc cat mai bine acum dupa... parca a plans mai tare la vaccinul de 2 luni decat la asta. dar acum mi-e mila ca a ramas rosu acolo, sper sa se rezolve repede totusi.
Dixie
lizzy spune:
Intr-o carte scria ca spatele bebe-ului ramane curbat pana sta singur in fundulet, neajutat.
Cred ca e mai bine sa dai cereale din lingurita ca sa invete sa pape asa. Eu am incercat intai cu biberonul, in sensul ca am adaugat putine cereale, sa vad daca ii place gustul si dupa vreo 10 zile am ajuns sa-i dau din lungurita, la consistenta conforma cu instructiunile de pe cutie.
Mihaela, si al meu a vomat cerealele combinate - 1 data i-am dat, de test, si a dat afara. Cred ca sunt prea aromate, pt inceput sunt mai bune alea simple, cred.
Mamicile cu copii grasunei, nu dati cereale de dragul de a da. Danyce, bine spuneai, Alma e mare, mai bine sa-i dai piureuri.
Despre pofta de mancare, lipsa ei poate avea si o cauza medicala (e un articol aici pe site), de ex. anemia poate cauza si inapetenta - la noi asa a fost. Daca sunt necesare analize, mai bine faceti acum decat sa aflati peste 2-3 luni ca nu are bebe fier sau calciu sau mai stiu eu ce...
Diana si bebe Ianis (14.09.2004)
http://www.babiesonline.com/babies/i/ianis
Poze: http://photos.yahoo.com/dianarus78
crini spune:
Am reusit si eu sa pun primele poze pe webshots.
http://community.webshots.com/user/crini71
Cum fac sa apara in semnatura, cum aveti voi toate?
aissa spune:
Crini, daca vrei sa apara cum e la mine, poti sa folosesti o smecherie pe care am invatat-o tot aici.
Iti dau paste la ce am copiat eu si daca nu intelegi mai incerc sa-ti explic:
Ca sa adaugi un link cu denumirea 'Pagina Mea' care te duce la urmatoarea adresa: http://www.desprecopii.com atunci fa urmatoarele:
[ URL="http://www.desprecopii.com" ] Pagina Mea [ /URL ]
Dupa ce elimini orice spatiu dintre paranteze linia de mai sus se va transforma intr-un link cam asa:
Pagina Mea
Deci la www treci adresa catre poze, apoi elimini spatiile, scrii ce vre tu ("poze") si apoi in profilul personal de aici iti editezi semnatura
Cristina, mamica de Alexandra (30.09.2004) mai noi
Andreea_si_Doru spune:
Salutare dragele mele... M-am gandit sa scriu un mesaj mai interesant, cu toate ca nu-s sigura ca o sa iasa ceva din toate emoticonsurile pe care le-am pus.
De fapt ceea ce vreau sa va spun e ca astazi iubita mea implineste 1 an!!! de cand a luat fiinta . La noi in casa e sarbatoare si cu totii suntem foarte veseli. Voi va mai aduceti aminte cand a fost? :)
Cum va mai merge cu diversificarea? Noi pe 1 februarie mergem la al 2-lea vaccin, iar apoi o incepem si noi cu cerealele.
Fata mea a inceput sa doarma mai putin, se culca pe la 10 si la 6 se trezeste, fata de 8 cum era inainte, dar totusi sunt odihnita dimineata. Abia asteptam sa treaca frigul asta si sa mai putem si noi iesi un pic afara. Timpul asta trece asa repede, acusi bebelina face 4 luni, vine primavara, vara... of... tare-i ciudat. E prima primavara cand stau in Canada si mi se face asa un dor de padurile din Romania, cand mergeam la cules de ghiocei... :| dar na, asta este, am o alta viata aici... la fel de frumoasa, luminata zilnic de fetisoara dulce a Nathaliei... Poate primavara cealalta o sa culegem floricele cu printesa in Romania .
Imi pare rau ca nu prea am timp sa mai citesc ceea ce ati scris voi, dar mi s-a cam limitat accesul la calculator, ca mai demult eu am dat "sfoara in tara" ca atunci cand vine Doru nu mai intru pe calculator si na, eu inca stau cu parintii si trebuie sa ascult de ei :)
Va doresc tuturor multa sanatate, rabdare, pentru ca abia de acum incepe perioada mai "greluta" cu bebelusii nostri, cand incep sa manance, sa vorbeasca, sa mearga...eee mai este un pic :)
Gata ca m-am lungit, v-am zis tot ce mi-a trecut prin cap in acest moment, va multumesc ca ati citit si am sa incerc sa intru macar 1 data la 2 zile :)
si multa sanatate!
Andreea, Doru si Nathalie
Minunea noastra, Nathalie www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37497" target="_blank">Povestea nasterii www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36133&whichpage=2" target="_blank"> Cererea in casatorie si povestea noastra
LiliaToma spune:
ce mai faceti?
Andreea, eu nu reusesc sa iti vad pozele. Am crezut ca e ceva la site, dar de la Aissa le vad fara nici o problema.
Adela, dar tu ai baiat mare nu gluma, Amelia mea este jumatate din el
Amelia a mincat o lingurita de cereale, si 30 ml de lapte( foarte mult) si doarme. Nu cred ca asta este somul pentru noapte caci m-ar mira, ea de obicei adoarme tirziu.
Fetelor, cit timp tineti ceaiul in biberon, pe noapte ii faceti altul,nu?
Am vrut sa mai scriu ceva dar am uitat ce
va pup pina cind si mai scriu cind imi amintesc
Lilia si printesa ei Amelia
pufymic spune:
Buna fetelor!
Am revenit si eu in sfarsit, dupa o lunga pauza! Acum am internet acasa asa ca nu mai e o problema sa vorbesc cu voi!
Noi suntem bine, bb Alesio a avut 3 luni in 8 ianuarie, si 7 kg tot atunci! De papat papa laptic de la mami de la san, si ceiuc cand ii e sete:)!....si papa toata ziua!!!
In rest e bine, si eu la fel, mi-am revenit bine dupa cezariana, si deja de la 2 luni incap din nou in hainele de dinainte!!
Mai vorbim!
Pupici,Ioana si bb Alesio!
http://alesio.shorturl.com/