Stefanita are nevoie de dreptul la viata!
Raspunsuri - Pagina 3
ancutzelu spune:
Dragii mei,
Tocmai am vorbit la telefon cu Stefanita si cu sora lui, Dana. Am inteles de la ei ca, de fapt, au si ei mare nevoie de-un contact cu o clinica din strainatate. Dosarul lor ar fi gata si trimis la Ministerul sanatatii (daca am retinut bine). Deci, dragii mei de peste tot, ca si in cazul lui Liviu, avem nevoie de informatii legate de clinicile din strainatate care fac asfel de interventii. Repet, boala lui Stefanita se cheama APLAZIE MEDULARA SEVERA: este o forma mai usora de leucemie si se pare ca interventia chirurgicala raspunde sigur. Ce ziceti, dragi moderatori, mutam acest caz la discutii generale? Caci am obs ca de cand s-a intamplat asta cu cazul lui Liviu, deja ceva a inceput sa se miste. Insa aici ma uit ca vorbesc cam singura de cateva zile bune. Cum credeti. Eu am zis ca ma voi uita prin Germania sa vad ce se poate face aici.
Haideti oameni buni, inteleg ca doar aceasta informatie ar putea face dosarul lui Stefanita complet si-ar fi aprobat si in acest fel, li s-a spus ca ar putea primi chiar 70% din banii necesari.
REPET: E important sa stim care este clinica care poate face trasplant de maduva pt boala care se cheama APLAZIE MEDULARA SEVERA.
Multumesc mult tuturor
antoioana spune:
ancutzel, nu vorbesti chiar singura...o sa caut si eu pe internet, poate gasesc ceva; nu vad ce mare lucru as putea face la capitolul asta :((, dar nu se stie niciodata...
Doamne ajuta!
anto
...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan...
ancutzelu spune:
Sorry, Antoioana, inteleg si stiu ca nu-s singura... e doar impresia mea atunci cand pt cateva zile nu mai scrie nimeni... asta si-n conditiile in care timpul e f scurt. Nu vreau sa jignesc pe nimeni. Am sa caut si eu. Eu abia azi am terminat de vorbit pt Liviu. Asa ca pot continua acum pt Stefanita.
Numai bine, tuturor si orice help e f bine venit.
cu drag,
anca
aschiutza spune:
Fetelor care va pricepeti la termeni medicali si limbi straine, traduceti-ne va rog numele bolii in engleza si germana, ca sa putem gasi informatii.
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
ancutzelu spune:
Danuta draga, medicii nostri zic ca asa ar fi si am si gasit documentatie pe internet
aplastic anemia (severe) in engleza
sau
Aplastiche Anemie (Heftige) in germana
pupi si multumesc mult pt sustinere
ancutzelu spune:
Dragii mei,
Cautand pe internet clinici care se ocupa cu boala lui Stefanita, am dat de un site f bine pus la punct, care m-a dus la toate clinicile din GERMANIA, AUSTRIA si ELVETIA.
linkul este: http://www.aplastische-anaemie.de/
Pentru cei care nu au timp sa intre sau nu inteleg germana, listez aici aceste clinici cu adrese si numere de telefon.
Rugamintea mea o am, in special la cei care locuiesc in Austria si Elvetia sa dea telefoane si sa intrebe de costuri, in ce conditii pacientul ar putea face oparatia in cadrul clinicii respective. Eu ma ocup de clinicile din Germania.
deci:
DIN AUSTRIA:
Kontakt/Zentren in Österreich
Prof. Dr. Wolfgang Hinterberger
Donauspital
2 medizinische Abteilung
Langobardenstraße 122
A-1220 Wien
E-mail: intmed2@smz.magwien.gv.at
Tel.: ++43 (0)1 2802 3200 oder 3202
FAX ++43 (0)1 2802 3280
Prof. Hildegard Greinix
Univ. Klinik für innere Med. I, AKH Wien
Währinger Gürtel 18-20
A-1090 Wien
E-mail: hildegard.greinix@akh-wien.ac.at
Tel.: ++43 (0)1 40400 4457
FAX ++43 (0)1 40400 2511
Prof. Helmut Gadner
Sankt Anna Kinderspital
Kinderspitalgasse 6
A-1090 Wien
Tel.: ++43 (0)1 40170 250
Prof. Dieter Lutz
Elisabethinen Spital Linz
1 interne Abteilung
Fadinger Straße 1
A-4020 Linz
E-mail: dieter.lutz@elisabethinen.or.at
Tel.: ++43 (0)732 7676 4400
FAX ++43 (0)732 7676 4406
Prof. Hubert Hausmaninger
LKA Salzburg
III. Med. Abteilung
Müllner Hauptstraße 48
A-5020 Salzburg
Tel.: ++43 (0)662 4482 2881
Prof. Günther Gastl
Univ. Klinik Innsbruck
Abt. f. Hämatologie und Onkologie
Anichstraße 35
A-6020 Innsbruck
E-mail: guenther.gastl@uibk.ac.at
Tel.: ++43 (0)512 504 4003
Univ. Prof. Dr. Werner Linkesch
Leiter der Klinischen Abteilung für Hämatologie
Medizinische Universitätsklinik der
Karl Franzens Universität Graz
Auenbruggerplatz 38
A-8036 Graz
E-mail: werner.linkesch@uni-graz.at
Tel.: ++43 (0)316 385 4086
FAX ++43 (0)316 385 4087
Prof. Dr. Christian Urban
Univ. Kinderklinik Graz
Abt. für Pädiatrische Hämatologie/Onkologie
Auenbruggerplatz 38
A-8036 Graz
E-mail: christian.urban@kfunigraz.ac.at
Tel.: ++43 (0)316 385 3485
FAX ++43 (0)316 385 3450DIN ELVETIA:
Kontakt/Zentren in der Schweiz
Prof A. Gratwohl
Kantonsspital Basel
Hämatologie
Petersgraben 4
CH-4031 Basel
E-mail: hematology@uhbs.ch
Tel.: +41 61 265 42 77
Fax: +41 61 265 44 50
PD Dr. Thomas Kühne
Universitätskinderspital beider Basel
Onkologie/Hämatologie
Römergasse 8
CH-4005 Basel
E-mail: thomas.kuehne@ukbb.ch
Tel.: +41 61 685 6565
FAX +41 61 685 6566
Prof. Bernard Chapuis
Div. d'Hématologie
Hôpital cantonal universitaire
CH-1211 Genéve 14
E-mail: bernard.chapuis@hcuge.ch
Tel.: +41 22 372 3916
Fax: +41 22 372 7288
Prof. Andreas Tobler
Central Hematology Laboratory
University Hospital Berne
Inselspital
CH-3010 Berne
E-mail: andreas.tobler@insel.ch
Tel.: +41 31 632 9601
Fax: +41 31 632 3406
PD Dr. U. Leibundgut
Pädiatrie (Kinderklinik)
Inselspital Bern
CH-3010 Bern
E-mail: kurt.leibundgut@insel.ch
Dr. Urs Schanz
Dept. of Medicine
University Hospital
CH-8091 Zürich
E-mail: urs.schanz@dim.usz.ch
Tel.: +41 1 255 1111
Fax: +41 1 255 4568
Prof. Dr. R. Seger
Universitäts-Kinderklinik
Steinwiesstraße 75
CH-8032 Zürich
E-mail: rseger@kispi.unizh.ch
Pot conta pe voi?? Va reamintesc ca acesta ar putea fi ultimul pas pe care-l avem de facut pt a-l ajuta Stefanita care are nevoie doar de confirmarea unei clinici pt a i se aproba dosarul si deci si 70% din bani la Minister. Si-apoi, noi, daca reusim sa-ntocmim un dosar cu preturi practicate in diverse clinici, poate asa vom putea convinge ca documentatia a fost facuta pt a gasi clinica cea mai ieftina.
Numai bine tuturor,
Cu drag,
mugulili spune:
Salutare tuturor,
sunt liliana si sunt din Rm.sarat.Cunosc foarte bine povestea lui Stefanita si cunosc de asemenea indiferenta.Mai ales a oamenilor cu bani.Nu as fi scris,dar ieri pe cand eram in oras sa-i cumpar fiului meu martisoare pentru colege am avut parte de o emotie cum nu cred ca am mai trait pana acum.M-am cutremurat efectiv.Colegii lui Stefanita au organizat un meeting pentru strangerea de fonduri.Mergeau pe strada si scandau :Vrem sa traiesti,Si voi aveti copii,Nu vrem indiferenta.Din pacate putini dintre cei eleganti au scos vreun ban din buzunar,insa cei amarati au scos cate 10 20 de mii din buzunar si i-au pus in cutia din mana unei fete.Stiu ca si banii aceia conteaza,dar unde sunt cei care se lauda ca fac afaceri profitabile?Nu se gandesc ca oricand oricare dintre noi poate fi pus intr-o astfel de situatie? Fiul meu ,care are doar 8 ani a plans un intreg week-end pentru ca nu i-am dat toti banii(6 miliarde ) ca sa-salveze pe stefanita.imi spunea intr-una ca 'baiatul ala va muri din cauza mea ,ca nu vrei sa-mi dai mai multi bani-ii dadusem deja 100.000 sa-i pun ain urna amenajata la scoala.Daca as putea acum sa fac sa apara o asa suma de bani .............
L.Paun
ancutzelu spune:
Draga Liliana,
Mi-au dat lacrimile in urma mesajului de la tine. Ma bucur din tot sufletul pt tot ce se-ntampla in Romania prin oameni ca si colegii lui Stefanita. Este un gest nobil pe care-l salut din toata inima. Baietelului tau sa-i spui ca am vorbit cu mama lui Stefanita si ca nu atat banii reprezinta acum o problema, cat gasirea acelei clinici care sa vrea sa faca interventia. In acest fel, dosarul lui Stegfanita ar putea fi complet si ar putea fi aprobata o suma considerabila de bani care sa-i permita lui Stefanita sa faca operatia.
Iti multumesc ca esti alaturi.
Numai bine si pastram legatura. Orice informatii noi ai despre acest caz, te rog, intra aici si spune-ne si noua ce se mai intampla.
Cu mult drag
ancutzelu spune:
Dragii mei,
Am aici un link care poate trimite pe oricine doreste sa ajute la clinici din toata lumea pt transplanturi. Este vorba de orice fel de transplanturi. Luati linkul si dati-l mai departe pt toti cei care au nevoie de astfel de informatii. Este cel mai cuprinzator link despre care am aflat pana acum.
http://www.etco.org/transplant_centers_in_europe.htm
cu drag,
motanik spune:
Aseara am vazut la Povestiri pe Pro tv international, povestea lui Stefanita. Doamne, ce copil frumos...Si ce unitate intre colegii lui. Au reusit ei sa stranga 1miliard pt el, incredibil...
Dumnezeu sa il ajute sa mai reziste, sa se tina tare si sa se stranga si restul de banuti repede.
--------------------
Andra
Noi
Pufi
Ajutati un OM sa traiasca!