Stefanita are nevoie de dreptul la viata!
Raspunsuri - Pagina 2
Lili_g spune:
Alina, trimite mai multe informatii, tine-ne la curent cu ce se intimpla: starea de sanatate a lui Stefanita, situatia conturilor.
Haideti cu totii sa-l ajutam. Din putinul fiecaruia putem face mult.
Lili
antoioana spune:
Deci trimit in contul DC, apoi iau legatura cu Marius pe PM. Am inteles bine?
Stie cineva pe ce canal a fost transmisa emisiunea aia 9595, pe 20 ianuarie? Poate o gasesc in vreo arhiva. As vrea sa-l vad pe Stefanita. Pur si simplu sa-l vad. Ma strange in spate ca, cel mai probabil, pentru mine 3 luni vor insemna doar alte 3 luni, iar pentru altcineva inseamna viata sau moartea. :( Habar n-am sa pretuiesc viata pe care o am...
anto
...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan...
alia21 spune:
pe site-ul www.Antena1.ro, la sectiunea arhive dreapta jos sunt emisiile inregistrate. Eu nu am reusit insa sa deschid emisia insa merita incercat. la 20 ianuarie e emisiunea cu Stefanita.Mai multe detalii despre sanatatea lui ...ceea ce au spus medicii a fost ca este incredibil cat de mult lupta corpul lui cu boala...toate organele sunt perfect sanatoase deocamdata ceea ce este foarte bine. insa timpul se scurge. Trombocitele cresc si scad , nu se stie de ce variaza asa dar oricum numarul lor este foarte mic...daca avea 13 000 inainte de emisiune, a doua zi, dupa o sedinta cu un parapsiholog, crescusera la 30 000. urmatoarea zi au crescut la 50 000, apoi au stagnat o perioada de 3-4 zile si au scazut iar la 20 000. In fiecare zi se schimba situatia insa incredibil este cat de mult il apara organismul de celelelte boli ce pot aparea din cauza acesteia. Asta se numeste vointa disperata de viata. Sangerari nu a avut decat nazale pana in acest moment insa trebuie ferit de emotii si de schimbari majore de temperatra pentru ca in orice moment pot aparea complicatii.El lupata cu boala si o tine in frau atat cat poate...mai mult depinde doar de cei cu suflet mare. Medicii au fot impresionati de faptul ca rezista asa de bine chiar daca boala lui se afla intr-un stadiu foarte avansat.Cu toate ca dorinta lui de viata este foarte mare, un singur lucru il poate salva...transplantul.
Lili_g spune:
Alina mi-a trimis un e-mail trist. Il postez aici cu acordul ei:
"Buna Lili! Stefanita este un baiat dragut pe care l-am cunoscut prin natura meseriei mele. A cerut ajutorul nostru pentru ca este disperat si familia lui la fel. A fost in emisiunea 9595 de la Antena 1 iar eu m-am ocupat de cazul lui. El este de origine din Ramnicu Sarat , jud. Buzau dar acum el, sora lui si mama lui stau in spital la "Coltea" in Bucuresti. A fost diag`nosticat in 2 decembrie 2004 cu aplazie musculara severa si de atunci viata a devenit o lupta pentru el, o lupta cu boala dar si cu zgarcenia si rautatea oamenilor. Suma de care are nevoie (150 000$) este foarte mare, si nu au nici o posibilitate de a face rost de ea: daca vand tot ce au nu pot scoate mai mult de 500.000 de milioane (nici pe departe suficienti) desi ar fi dispusi sa o faca, imprumut la banca nu au cvum sa faca de asemeni ca nu au cu ce gira. Dana, sora lui , a zis ca toata viata ar munci ca un sclav, pe gratis doar sa aibe banii astia acum. Situatia e urgenta si disperata. Ce este tragic este ca un om poate ajunge sa isi ceara dreptul la viata si cei care pot sa il ofere sa refuze. Zic asta pt ca Dana a incercat sa mearga la oameni cu bani sa ii roage sa o ajute si ei au zis " Ai 2 maini, 2 picioare, treci la munca, nu la cersit!" . Cum la cersit? Raspunsul ei a fost ca daca ar avea 1000 de ani la dispozitie ar muncii zi lumina sa ii stranga dar cum poti sa faci singur 6 miliarde prin munca? Asta este! Sunt deziluzionata total de atitudinea celor cu bani! Ce vreau sa se inteleaga este ca Stefanita daca face transplant scapa definitiv de crunta boala, adika nu va recidiva asa cum se intampla in mod normal la leucemie. Asta este diferenta dintre leucemie si boala lui: pana la transplant are mai putin timp dar daca il face va deveni un om normal: sa traiasca normal depinde doar de bani...ce nedrept si ce absurd.Cat de neputincios sa te simti ca parinte sa stii ca doar banii pot face diferenta...daca pierzi copilul pentru totdeauna sau daca il vei avea langa tine cu sanse maxime de a duce o viata normala.
Mersi de interes...
Multa sanatate si Dumnezeu sa aibe grija de noi toti, sa ne arate ca minunile exista.
Cu Gratitudine,
Alina "
andrewrm spune:
Salut tuturor..
Ma numesc andrei si sunt din Ramnicu Sarat,
Am fost contactat.. de profesorii lui stefanita pentru a`i ajuta cu creearea unor invitatii pentru un spectacol organizat pentru strangerea de fonduri... am fost profund impresionat de povestea lui, azisem de ea.. dar numai in mare.. fara detalii.
Am luat hotararea de a face cunoscuta povestea lui pe Internet, astfel i-am creeat un site site pe care numai dupa 8 ore de la deschidere intrasera aproape 1500 de oameni.. unii au lasat mesajul lor.. alti doar au ramas cu povestea lui si poate se va gasi cineva care sa aiba un suflet.. si sa il ajute.
Ma trimis mail-uri la multe institutii... ziare, televiziuni, partide... poate cineva ne va putea ajuta cu ceva...
"De ce sa inchizi ochii... sa renuti.. cand VIATA abia incepe"
ancutzelu spune:
Andrewrm este grozav ca ai conceput pagina de web pt Stefanita. In acest fel, povestea lui devine si mai credibila.
Draga Alina, ai mare dreptate. In fata unei asemenea sume de bani de care depinde viata ta, lupta nu mai e doar a ta... Spune-mi, rogu-te, unde s-a hotarat sa se faca aceasta operatie? Si cum se hotarasc sumele astea de bani? Ca si in cazurile de leucemie aici postate, vad sume care difera destul de mult unele de altele.
Forta multa, multa lui Stefanita,
cu drag
ancuta06 spune:
daca suma necesara este de 150 000 $, vad ca s-au strans deja 1/5. Mai e cale lunga, dar este posibil.
Voi dona si eu, cat de curand
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
ancutzelu spune:
Dragii mei,
Motanik a promis cat de curand date detaliate. Este un lucru important, caci poate cu banii pe care i-au strans deja, poate se va putea incepe derularea unor lucruri deja. Ce ziceti?? E urgent, nu? Atunci sa ne miscam cat mai repede. Cu cat mai multe informatii, cu atat mai bine.
Si-apoi mai fac si eu o strigare, repetand cele zise de Motanik:
Viata lui Stefanita, poate fi cu adevarat salvata, insa timpul e cel ce tine cutitul deasupra sa. Daca putem face ceva ca sa salvam viata unui om, ACUM E MOMENTUL sa facem repede ceva!!! Citez :"Daca fiecare om ar da 1000 de lei banii s-ar strange si viata lui ar fi salvata. Este un strigat disperat de ajutor!!!!!". Ganditi-va un pic la sentimentul de bine pe care-l veti simti atunci cand, Stefanita, in urma operatiei, va fi salvat. Cum e oare sa simti ca ai contribuit la salvarea unei vieti?? Vi s-a mai intamplat??? Mie una, nu. Insa acum am ocazia sa aflu. Singur ajutorul meu, insa, nu este suficient. Am nevoie de voi, de ceilalte inimi calde...ca sa aflu... Avem nevoie unii de altii!! Toate actiunile care se petrec aici, fac dovada unei imense forte care sta in fiecare dintre noi: umanitatea. Fiecare dintre noi are probleme, insa Domnul mi-e martor ca nu simt nici un cutit deasupra capului care sa hotarasca cate zile mai am de trait (nici eu si nici vreun membru al familiei mele). Toti avem probleme, insa doar cativa dintre noi se vad nevoiti sa plece capul si sa se roage de noi, ceilalti, pt ajutor...
Lili_g spune:
Am trmis niste bani in Romania pentru Stefanita - multumesc antoioana. Banii vor fi depusi zilele acestea in contul lui. Bunul Dumnezeu sa-l aiba in paza si sa-i dea sanatate.
Mai are cineva vesti despre starea sanatatii lui Stefanita?
O zi buna tuturor,
Lili