Fibrom uterin (4)
Raspunsuri - Pagina 3
MadaS spune:
Am gasit singura link-urile cu cele doua subiecte mai vechi, 1-2 sunt date de RACHEL pe prima pagina a fibron 3 cred
le-am retinut, nu le mai puerd acum...
Nu mai stiam cum ajunsesem la ele ieri
Dar cine stie noutati despre RACHEL ? se cam apropie momentul...
Am citit pe nerasuflate povestea ei impresionanta si sper sa continue pt fiecare din noi in acelasi sens, sa tinem si noi moralul "viitoarelor" membre ale acestui club, dureros de numeros, si alcatuit din fete la varste care ies din limita inferioara a statisticilor fibroamelor
MADA
mcbeal spune:
Cel mai bine te duci pe 'Cautare' si ii dai sa caute 'fibrom'. In felul asta gasesti toate topicurile legate de asta, inclusiv cele 2 mentionate de tine.
Sanatate maxima!
arinna spune:
Buna !
Si eu am cautat fibrom 1 si 2 si nu am gasit...oricum am aflat multe si din fibrom 3 si 4...acum e o emisiune la realitatea tv despre fibrom...zice ca are importanta mare stressul, viata sociala, alimentatia...dar cauzel principale ar fi estrogenul in surplus, ereditatea...si afectiunile sanilor tot aceleasi cauze au, sunt in legatura stransa...o doamna de 70 de ani care a avut cancer la san trebuie sa fie controlata sa nu faca si genital...Si in ce priveste sarcina, uterul nu mai e elastic din cauza fibromului si se ajunge la avort sau poate fi deranjat copilul in timpul cresterii...mai spune ca si daca se duce o sarcina la termen, cu fibrom mare, e riscant pentru ca poate aparea o sangerare mare la nastere care sa duca la histerctomie...Alte complicatii ar fi chiar transformarea in cancer, care e insa o posibilitate foarte rara, insa exista...De aceea se fac tratamente impotriva bolilor inflamatorii pelvine cu antiinflamatoare nesteroidiene si apoi progestative care protejeaza sanii si corpul uterin de efectele negative ale estrogenilor...
Ce o fi cu estrogenul asta, de ce e in surplus???
MadaS spune:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=23533
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=28892
si fibrom 3
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33534&whichpage=1
iata link-urile pt fibrom 1,2 respectiv 3
Sunt subiecte inchise
Estrogenul e un hormon femimin, afli despre el multe dand cautari pe Google
Sunt f complexe cauzele hormonale si destul de greu de inteles interactionarile lor
mcbeal spune:
Parerile medicilor sunt impartite. Mie un medic nu mi-a dat nici o sansa sa mai fac un copil (am un fibrom de 6 cm, intramural) - si imi doresc foarte tare un bb cu noul meu sot, cu toate ca am deja 37 de ani si un baiat de 16 ani - un alt medic mi-a spus ca nu vede absolut nici o problema sa duc sarcina la bun sfarsit. Nici nu mai stii ce sa crezi, te naucesc complet.
Loma spune:
quote:
Originally posted by kim
Loma, cam asta am inteles si eu, dar cum sa le elimini cu totul din viata ta? ce folosesti in loc la sampon, creme, lotiuni, detergent? eu deocamdata am eliminat apa de la robinet, cafeaua, sucurile, zaharul (cu mici exceptii), alimentele cu aditivi pe cat posibil; beau multe ceaiuri, si mananc multe cruditati, legume, fructe. Am auzit de VITEX AGNUS CASTUS, ca si progesteron natural, nu l-ai incercat? Sau naprasnic.Pe situl tau parca n-am incredere sa comand, am mai comandat ceva de pe alt site si n-am primit nimic, sper ca e doar o intarziere.
KIM
Kim vad ca tu stai in Montreal, pai da un search pe internet si o sa gasesti magazine de profil organic, naturistic.
Si eu am gasit unul se numeste "Big Carrot" (poate il aveti si voi acolo) si gasesti mancare organica si cosmetice de tot felul, sampoane, creme de corp, rujuri toate nebuniile, geluri de dus, sapun lichid, solid numai din plante si cu ulei de masline, deci trebuie sa scrie pe ele certificat biologique. De asemenea nici deodorant (la subbrat) din comert sa nu mai folosesti, tot acolo am gasit unul fain de tot, sunt mai scumpe insa am observat ca tin chiar mai mult decat cele obisnuite. Si samponul l-am folosit de 2 ori si sunt f. incantata, toate miros a plante.
Smerenia este regina virtutilor.
arinna spune:
Da, si eu am fot la Municipal la un medic care mi-a spus ca dupa embolizare nu mai poti face copii !!! dar mi-a dat de facut o ecografie la Medlife la Dr Chitescu, de care mai auzisem, unde intr-adevar e foarte bine realizata....ceea ce conteaza extrem de mult, ei credeau pana acum ca am un fibrom foarte mare dar de fapt sunt 3 mai mici...si sa ma intorc cu eco...apoi m-a intrebat daca am copii si daca vreau, i-am zis ca vreau si m-a recomandat pentru embolizare, dupa ce initial spusese ca nu mai ramai insarcinata !!! embolizare care nu se face in toate cazurile...apoi mergi la angiograf si isi da si medicul de acolo parerea, mi-a zis ca nu se retrag suta la suta fibroamele dar macar la 2 cm daca ajung, adica la jumatate in cazul meu, nu deranjeaza o sarcina...
Important e ca nu mi-am scos uterul asa cum vroiau cei 10 medici la care am fost din vara trecuta, ca la scos fibroame nu se avanta nimeni in situatia mea...( 3 fibroame de 4 cm si uter fibromatos, adica cu inceput de formare a unor noi fibroame)
Asa ca merg la embolizare in februarie !
MadaS spune:
mie mi-a spus ca nu afecteaza sarcuna, asta teoretic
problema este ca un spatele acestor manifestari-fibroame-se ascunde inevitabil un dezechilibru feminin, exces de estrogeni in cazul acesta
Pe langa elementul "fizic" nodulul, care poate impiedica prinderea placentei si a ovulului de uter (asta in cazul in care nodulul este in cavitatea uterina, iar nu in exterior, mai exista si acest dezechilibru care "da peste cap" ovulatia
Asta nu inseamna ca nu poti ramane, ci pur si simplu ca sansele se reduc, dar ramane intotdeauna un ....x%
sunt cazuri de fete pe site-ul acesta care au primit din partea medicilor sanse 0 si acum au burtici frumoase...
citeste mai sus ce am scris, cum mi s-a recomandat extirparea ovarului la 27 ani din cauza unui chist, iar acum nu mai ma nimic, fara nici cea mai mica interventie chirurgicala
arinna spune:
Mada, multumesc pentru raspuns, am gasit ce cautam...stiu ca e o problema complexa cea a hormonilor dar ma intrebam ce poate determina excesul de estrogen...
MadaS spune:
Arinna
nu ne lasa, informeaza-ne si pe noi, februarie vine acus!
Eu deocamdata am un singur nodul, descoperit de curand, dar probabil prezent de aprape 1 an de cand am simtit primele dureri
Al meu fiind extern, e simptomatic, apasa pe alte organe si cam doare
nici eu nu am copii si-mi doresc enorm, dar citeste cazul lui Rici si vezi ca-i insarcinata in ultima luna, dupa embolizare!
asa ca succes si sanatate!